- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 2 roky.
-
AutorPříspěvky
-
13.10.2021 v 7:35 #128120
Denny
Petrs01
tak to je tvoje zkušenost, ale já zas vidím, jaké všechny nemoci to psi mají.
Jako Spratek “byl by tu” Bukáč by tu taky “byl” ale prostě není.
Hodně psů odchází kolem 8-9 roku.13.10.2021 v 8:11 #128121Petrs01
Hodně psů odchází kolem 8-9 roku.
No tak tenhle zjevně neodešel. Může odejít pes pětiletej a může vydržet do patnácti, nikdy předem nevíš. Ale devítiletého psa bych se nebála. A obzvlášť pokud čajda nechce nic mladého akčního, tak tohle by mohlo být to pravé.
13.10.2021 v 8:19 #128122Maya
no a hlavne lapiny dospivaji fakt az kolem 3 roku, takze vzit si 2-3 leteho psa znamena, ze budes mit doma rozjiveneho niciciho pubertaka, jako fakt Lokinek prestal se vsema tema nesvarama a dostal rozum tak po tom 3. roce a taky to bylo prvni na co me chovatelka upozornovala bo uplne obvykly to neni u takhle malyho psa
jako jo, 9 let uz neni zadny mladik, ale lapiny jsou obecne zdravy plemeno jeste nepreslechteny a myslim ze pokud je zdravy, tak par let jeste jiste vydrzi
co vim s desetiletyma lapinama chodej bezne na celodenni treky a tak
tak vyvrbit se muze vzdycky neco, ale to muze i u mladsiho psa13.10.2021 v 8:21 #128123cernej caj
Ja chapu muze, ze chce mladyho. Naopak k feri proste mladoch nelze. Coz znamena, ze treba je mala sance na tohohle anebo taky ne. Ptala sem se na narocnost prochazek protoze 9 let zdravej muze chtit stejne 30km vylety..
A prej je v kotcich zachytnuch a 1x za 14 dni si ho nekdo pujci na hodinu ven… takze asi v klidu
13.10.2021 v 8:21 #128124Maya
Denny
takhle brzo ale odchazi vetsi plemena a preslechtena plemena, vidim to ted u border napriklad
me nejdriv odesel Kim ve 13, jinak dalsi dva 15, špicove jsou obecne dlouhoveky plemeno13.10.2021 v 8:24 #128125Maya
cernejcaj
prochazky v klidu, nebo si snad myslis ze beham denne s Lokinkem 30 km? to by me zabilo 😀
staci doplnit doma nejakym cvicenim a pohranim nebo kopat mic13.10.2021 v 8:46 #128126PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Brej den. Sem fčéra zas klečela na hrachu 😀 čistila jsem okopný dlaždice ve sklepě. část kde má stát čerpadlo a bojlér už je skoro cajk. Nutno ještě jednou vymalovat a částěčně i dospárovat a……..okna dodělat. už nám přišly novýý, jsou zase stejně krásný. Instalovat je bude Brtnik. Ovšem udělala se nám ziminka a potřebujem ještě nějakou úpravu na fasádě – kdy nesmí mrznout -a vono auto dneska komplet……….. v ledu jako???? 😮 přijít mají v pátek na instalaci.Otázka tedy je, zda seženou vše, co bude zapotřebí, toho se bojim, bojim velice. Samotný spuštění pak tedy ve čtvrtek . Tak uvidíme. Bylo echtgold hnusně fčéra, jak jsme to v rámci klidovýho režimu strávili na louce za Domečkem. Rumouš ovšem usoudil, že je zdráv – není ale!! a utíknul mi, je to debilítos. Utíknul za Taliprdem , dal ji bodyček a museli se servat, než jsem je rozehnala jak demonštraci. byl ščastliv, že se konečně něco děje. Je to taky idiot, jako Taliprd 😀
Pořizujeme novýho psa? 🙂 Už ho máme?
U starýho psa či u staršího – musí prostě člověk počítat s tím, že se něco může stát , tak si to taky v sobě musí nastavit. Musí na to být připravený a počítat s tím a postavit se tak k tomu.Otázka ovšem je, jak to právě čajda vnitřně má. Jestli ten režim, který má a který je pro ni moc důležitej a to, jak se teď nervovala s Ferri – jestli se to slučuje s tím, že chce dát nový domov pesanovi. To prostě něco obnáší a člověk si musí sám v sobě utřepat, zda do toho půjde nebo ne, protože oběti rozhodně nějaký budou – časový, časem nervový, různý omezení-kdy třeba padně nějakej ten výlet a tak. To prostě k psovi vždycky patří. Je nutný vědět, zda to chci. a pak jdu do toho.
Mladýho či klidně i staršího, ale aktivního pesana bych do režimu, který Čajda má, nepořizovala a to ani z útulku.Dennyky
blé to bylo včera odpo přesně hnusný sychravý počásko.
souhlasím, bylo echtgold hnusně. a v tom sklepě pak taky teda 😀 . Měla jsem na sobě dvoje kalhoty, dvě trička a dvě mikči, jak Mirka v chlaďáku a i tak to bylo málo. ble.Fifi
at se reko zadari a zanedlouho topite sobe v novym obehu, to bude teploucko zaslouzeny. A kachlaky, aach, aaacham, to je vubec paradicka.tak doufám, že to čerpadlo vyjde dřív, než ty kachláky, to huhlí – i když jsem za něj pochopitelně ráda, že ho máme a nemrzneme – je pekelný na topení. nebo takhle na topení ani ne, ale na roztápění, to mi táááák sejří! 😀 Pepa je nejvíc můj kámoš 😀
SPZ “KHO PHU LUY” nebo tak neco
😀 😀 😀 tvl to mi dalo, než se mi to seskládalo 😀 😀
to bylo horší než šifra mistra Leonarda 😀13.10.2021 v 8:50 #128127PetraK
Ofšem Načo – je rozkošnej! Ty zvířata před ním jsou taky boží, ale Načo a jeho kámoš, když jsou pak na výletě, toooo nemá chybu. Miluju pingvíny! Od malička. Měla jsem lepolero, kde byli tři tučňáčci – Pik, Pak a Pok 🙂 Už tehdá jsem se do nich zamilovala. 🙂
13.10.2021 v 9:01 #128128cernej caj
Petrak
Tak doufam, ze to vsechnonstihnete a pocasko se jeste umoudri! Sis teda akla zase dvojitou smenu ale na zimu budete snad pripraveny a na ty krasny okna se tesime na fotky!A rumicovi se to lepsi? Do kdy ma.klid?
Proto pisu – psa co nepotrebuje aktivni pohyb klidne. Me nevadi ze brzo umre, nebo nevim jak to rict. Boli to, je to zasah, nejsu vuci tomu imunni ale proste je to i pro toho psa… ja sice nedokazu davat psum to co vy, naopak ale zase nemam problem mu to neco dat jen na chvili… i se vsim co to stoji kolem…
13.10.2021 v 9:35 #128129Petrs01
nemam problem mu to neco dat jen na chvili
ty bys možná byla ideál pro ještě starší psy – co už nepotřebujou žádné výlety, ale zahrádka, pelíšek a vlastní páník je něco úplně jiného než útulkovej kotec. A málokdo je chce, protože je to jen na chvíli. Prostě “na dožití” 😀
13.10.2021 v 9:37 #128130PetraK
No budu se modlit, aby se to stihlo. Jako jo, dokud nebude mrznout,, tak prostě kamna v cajku, jen je to otrava ráno a taky to, že to někdy blbě chytá. Ale říkala jsem si, že tys to taky zvládla, že jo, tak co my bychom to nezvládli. Ono kdyby nebyli ohaříci holoprtky, tak by člověk zatopil až přijde domů, ale je tam celkem už chladno.
Rumíček se už vylepšil hodně, on má za to, že klid už mít nemusí, ale já mu to nevěřím. takže zatím prostě klidujeme, uvidíme, jak to bude koncem týdne.
e nevadi ze brzo umre, nebo nevim jak to rict. Boli to, je to zasah, nejsu vuci tomu imunni ale proste je to i pro toho psa…
já ti rozumím. no ono jde o to, že prostě když pak přijdou komplikace, tak bys třeba musela ořezávat to výletování a to vím, že je pro Tebe životně důležitý, mám pocit, že třeba v současnosti mnohem víc, než dřív. POdle toho co píšeš, tak o tohle jde taky. aby to pak v případě komplikací nějakých, který můžou nastat nebyl pro Tebe moc velkej zápřah, nemoci někam delší dobu jet.
13.10.2021 v 9:44 #128131Denny
Dobře tvl omlouvám se, 9ti letej pes je júra.
Už mlčím.
Patrně je to v mém okolí trochen jinak, asi jsme výjimka.13.10.2021 v 9:47 #128132cernej caj
Petrak
My meli jeste plynovej primotop… pak pozdeji, takze se dalo pritopit aspon v loznici kterou sme obyvaliTak tam slo o to ze sme meli mit 5 dni dovcu a zaplaceny ubytko a cely to propadlo a ze sem predtim mesic se nedostala ven tak se seslo hodne veci . Proste rafsi obetuju obcas vikend na veterinu a jiny potize nez celej zivot na mladyho psa.
Petrs01
Jo, takovej by mi asi nevadil. Ale vadi muzi. Pritom on jen krmi a mazli se, ven 1x za pul roku… zrovna on kterej s nima nic nedela staryho nechce chce mladyho… tak uvidime. Dpufam, ze by svolil se jet podivat a udelame mu treba aspon krasny fotky13.10.2021 v 9:53 #128133Maya
Denny
tak neni to jura, ale neni to ani pes na odpis, me vsichni psi v pohode fungovali tak do tech 12-13, pak uz se musel trochu omezovat pohyb a i co vidim kolem maj to vetsinou lidi taky tak, pokud nemaji nejaky obriky
znami ted nedavno nechavali uspavat zlataka, bylo mu 16, nase skorosousedka ma NO, je mu 14, sice zadni nohy uz ma trochu v haji, ale jinak v poho, o tech mensich psech ani nemluve
akorat bracha ma smulu s borderama, ale tam se ani nedivim
ale to si musi zvazit caj co je pro ni vyhodnejsi, jestli klidnejsi starsi pes s potencialem navstev veteriny a nebo mladej plnej energie a nebo nic13.10.2021 v 10:34 #128134PetraK
Dennyky
Dobře tvl omlouvám se, 9ti letej pes je júra.
Už mlčím.
Patrně je to v mém okolí trochen jinak, asi jsme výjimka.takhle se na to ale nedá koukat. Já na devítiletýho psa v kondici nekoukám jako na starýho psa. Třeba Ešus byl v těch devíti jura,byl. Jen prostě umřel v devíti na rakovinu. Bubrdle byla jura i tom svým věku. Pes může a nemusí být jura. Jen prostě musím počítat s tím, že u devítiletýho psa můžu počítat s lecčíms. Ale s tím si ho už beru, kdyby ne, tak by si ty stařečky už nebral vůbec nikdo. Takhle je těch starých psů v útulcí tři prdele – pardon. Nikdo je nechce, protože se toho bojí.
Čajda musí zvážit mnohem důležitější věc – to jestli zvládne případný omezení ve výletech, protože ano, pokud pes bude nemocný, tak to přijde, a taky zda má na náklady na veterinu.
černý čaj
Tak tam slo o to ze sme meli mit 5 dni dovcu a zaplaceny ubytko a cely to propadlo a ze sem predtim mesic se nedostala ven tak se seslo hodne veci . Proste rafsi obetuju obcas vikend na veterinu a jiny potize nez celej zivot na mladyho psa.
no ale to se může stát, že prostě se to takhle sejde a třebas na mnohem delší dobu a sejde se těch věcí třeba mnohem víc. A pak budeš v pasti. Pro mě to není důležitý, jestli někam vypadnu nebo ne. Ale pro Tebe je to – a to myslím vážně, důležitý životně, nevím zda bys to dokázala v sobě přenastavit, a dýchat a spokojeně žít, kdybys to musela na dlouho zaříznout. Umíš si tohle představit? To je, podle mě, pro tebe ta nejdůležitější otázka. Nepochybuju o tom, že se dokážeš nastavit na to – přišel pes, dala jsem mu domov a on po půl roce mě opustí, ale ta možnost výletovat je něco bez čeho možná nepůjde dobře dýchat.?
13.10.2021 v 10:46 #128135Denny
Jo v pohodě, blbě jsem to napsala, nicméně ti pejsci mají prostě v tomhle věku už svoje neduhy.
Jen prostě umřel v devíti na rakovinu
Můj pes taky umřel v 9ti letech“jen” ano a třeba je to zrovna tohle dost častý jev, pak různé operace, chemky, když to je ještě v počáteční stadiu, to jsou 10 tky tisíc.
Já to nechci rozebírat nemám na to čas.rotože ano, pokud pes bude nemocný
ano tak nějak, on se na mě prostě spoléhá, že s ním budu a hlavně v těch nejtěžších chvílích.a prostě u toho staršího pejska s tím už počítat musím.
13.10.2021 v 10:49 #128136cernej caj
Petrak
No tak muze se stat, ze ten pes bude mit takovou nemoc ze bude vyzadovat 24h denne dohled, ale zas uprimne nemuslim si, ze by to potreboval iks mesicu nebo let v kuse. A pokud bych nemohla jit ani obcas na vylet, zrejme bych nemohla jit ani do prace. Nerikam ze se to stat nemuze ale pokud bych musela kvuli tak hrozne nemoci psa prestat chodit do prace na vic nez par dni, tyden, narazovku jako po operaci u feri ty 3 tydny nebo ted 3 tydny po kastracu, ale mesice, tak to si nemyslim, ze je realna sance. A to ze pes treba po operaci muze mit treba mesic nejakej rezim, to se neda nic delat. Jo su nelida, ale asi bych neuprednostnila ztratu zamestnani a prijmu proti celodenni nekolikamesicni peci o psa co nemuze byt treba 6h doma sam…Tim tomu psovi asi nepomuzes kdyz prijdes o prijem
13.10.2021 v 10:55 #128137PetraK
Dennyky
ano tak nějak, on se na mě prostě spoléhá, že s ním budu a hlavně v těch nejtěžších chvílích.
no jasně. A pokud mám nastavení na to, že tohle zvládnu a taky na to mám finance, tak v tomhle konkrétně já za sebe problém nevidím.A ze svý podstaty, já sama za sebe prostě devítiletýho psa oooodmítám, i když odborníci už ho mezi seniory řadí – jako seniora brát. Pochopitelně, pokud tu kondici má. Malej psejk vůbec nemusí být v devíti senior ale opravdu jura, kterej zvládne věcí spoustu. Kdybych na to koukala takhle, tak Bubrdle nesjezdila s námi Krkonoše, Jizerky atd. Ona byla tak nezdolná, že jsem se před ní styděla 😀
13.10.2021 v 10:58 #128138cernej caj
Me umrel pes v 4 a 6 letech, v 16, ve 12, v 11… takze proste tohle pro me neni argument. Tak proste za rok umre, asi nema smysl psa, co brzo umre a bude nemocnej odsoudit k tomu aby byl nemocnej v zachytnejch kotcich…
Me proste starej pes nevadi, naopak ho uprednostnim pred mladym, ale tohle musi vedet kazdej sam co potrebuje a jak psala mirka, neni nutny to chapat ale respektovat ze kazdej sme jinej.
13.10.2021 v 11:15 #128139Maya
no ja si rikam, ze najakyho starsiho psa az budu v duchodu, pokud teda nebudu smrdet korunou
no bracha dneska odpolko jede na veterinu nechat uspat psa, maj ho tam na kapackach uz od soboty, ledviny v hajzlu a horsi se to, uz ma prej vodu v brise, je mu 9, ale u border to je prumernej vek doziti, minulej jim taky odesel v 10, holt zmrseny plemeno -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.