- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
22.5.2021 v 22:05 #121273
Maya
23.5.2021 v 7:59 #121274kachna
tohle je hezký
jé, oni mají i králíky! Ale je to docela drahý (ne předražený, prostě drahý)
23.5.2021 v 9:26 #121275MirkaD
tak já si užila 2 dny v BK
ve čtvrtek po vvyvenčení psů,který mi tradičně zpestřila Dafi,tám,že se nevyvenčila-tý jo to je dobrá věta:D,no prostě bobek nevyrobila,
jsem školákem odjela na vlak
Dafi,když zjistila,že jedem do BK,tak na terase začala veleščastně mávat ocáskem a štěkat-pozná to podle tašky navíc,kterou beru jen do BK-obr taška přes rameno,kde mám věci pro ni,notakže Dafi se rozjásala hned na terase,v vlaku se umoudřila a dovyvenčila,a tak jsme mohli bez nervů nasednout a odjet
já sebou vezla několik časáku a knížku Adély Elbel-DOBA TEMNA-ehm knížku jsem za ty 2 dny přečetla-není moc tlustá
no nic,dojely jsme do BK,povykládala jsem tatínkovi co je nového a než mu ze mě stihla prasknout hlava-jako mé ukecanosti…,tak jsem po obědě před půl dvanáctou zmizla do města k úřadu vyzvednout kamošku ze čtyřlístku,se kterou se vídám skoro každý měsíc,a se kterou jsme před pandemií chodily v její přestávce na meníčko a během pandemie jsme se šli projít a ona pak zase do práce,no,tak jsem ji vyzvedla a šli jsme si do kavárny pro kafe a pak jsme je pily v prku před radnicí-já na klíně s Dafi,která sledovala okolí
kamoška hodinu řešila koronavirus-jako,že test i na koupaliště,kino,všude prostě,ona +i malá,-jsem ani nevěděla-dobrá pakárna-si představím,že někdo bude hctít jít s 3 dětma na koupaliště,nebo někm kde bude muset mít test-vlastně všude-a ted každej test-tak ro se teda hustě prodraží….no po hodině jpádila do práce a já to vzala přes zámecký park navrch na hřbitov,kde byl tatka na pohbu kamarádovi,co s ním chodil na turistiku,no tak jsme se pak vystřídaly s tatkem u hlídání Dfi,at můžu jít na hřbitov,
a šupky hupky dom,
zpátky jsem to vzala přes město,kde u knihovny knížky zdarma v bedně,přehraboval se v tom chlápek starší a pak na mě mrkl a říká-jé tady je něco pto vás-máte tak nějak po MATURITĚ!!!!!knížka od PLZÁKA -taktika v lásce…
podotýkám-byly jsem v kšiltovce,v psím oblečení,jak mě vídáte na fotkách-takže psí výcviková vesta,pohorky ,softwellový modrý gatě,přese mě vodítko a na druhým Dafča-jo trochu namalovaná sem byla…
tak ze smíchem,říkám chlápkovi,že jednak nemám maturitu,ale výuční list-obráběče kovů,a jednak mi bude 45….
no nic….
došla jsem kolem půl třetí dom a do večera jsem se válela,četla a spala,v čase tv zpráv jsem udělala s Dafi vycházku po městě a zasedla s tatkem k tv, a v noci jen rychle Dafču vyvenčit a hají23.5.2021 v 10:03 #121276MirkaD
v pátek jsem měla domluvenou na odpo velkou vycházku do kopca-bud na OBŮRKU,nebo nějak tím směrem,tak jsem od čtvrtka několikrát kontrolovala můj pidi batoh na vycházky-jetli je tam deštník,pláštenka pro mě i Dafi,voda,miska…..
ráno jsem šla vycházku jako vždy po cyklostezce parkem kolem BILLY,LIDLU,ale už jsem k tomu nepřidávala třeba kolem kina,městem a tak-přece odpo půjdem na velkou vycházku…..řeknětě bohovi svý plány,at se má čemu smát….ten můj se smál
popravdě-mě se chtělo na tu velkou vycházku,ale ne do toho kopca….tam se mě nechtělo hodně….no nic…
po vycházce ranní,jsem skočila rychle do města,koupit si boty náhradní+prošívanou vestu ze sekáče,jen tak na dvůr/terasu…
no vestu nemám,ale mám ze sekáče tílko sportovní,šátek modrý z motýly,a Dafča mini plyšovou housenku,pak jsem ještě vzala Dafči pipetu na klíštata,sobě něco na xixht a tradá dom
za chvilku smska od kámošky,co s ní chodím na ty obědy,že včera to moc uteklo,a co dělám dopo????
já,že dopo k nám dojde teta,a pak jdu na tu velkou vycházku do kopca,takže mě to mrzí,ale nic….
no jenže…
teta dorazila-a za chvílu zas odrazila,že pro ni jede muž nečekaně a vezme ju dom…
no a když jsem minutu před tím,než jsem se začala oblíkat-stokrát opět prohlídlý batoh-hlásí přehánky,že….,tak minutu před tím,mě osvítil duch inteligence,a zavolala jsem té kamarádce,které říkám má drhá mamka,tak jí volám,že jestli platí sraz o půl druhé v palavě,že vyrážím,a ona-že musí z koucourem na veterinu,že má něco na stehně hnisajícího,a že z vycházky NIC NEBUDE-A ŽE VLASTNĚ TROCHU JAKSI NE MĚ ZAPOMĚLA…:-())
noooo je pravda,že jsme se domlouvali v úterý dopo,kamoška je v důchodě a skleroza je svina věc,-jako,nééé že by měla sklerozu,ale zapomenout může každej,že….,tak se omlouvala a jetli nedojdu večer na kafe….
což komentoval tatka můj-nooo to je ta,co k ní chodíš v 8 večer a dojdeš po půlnoci-no tak jo to je ona…..:D:D:D
ale tak,jo k večeru k ní na kafe…
ale tak co ted?????
no su holka statečná a volám včerejší kamoce z kafe co se chtěla sejít i dnes-su statečná,protože jí volám 15 mnut po přestávce-ze slovy-jééé ahooj Evíku-ty už máš asi po přestávce,žžžeeeeee????takový lehce tutu nununu podlízavý ton hlasu si předtsvte prosím ještě:D
no a odpověd-JO,TY MĚ CHCEŠ JAKO NASRAT A ŘEKNEŠ ŽE MÁŠ TED ČAS,DYT SI MĚLA JÍT NA NĚJAKOU VELKOU VYCHÁZKU?A TETA U VÁ MĚLA BÝT?
já no z vycházky bude večer kafe,a teta u nás byla chvílu….
tak kamoška zavařila mozek a domluvily jsme se,že ju vyzvednu u práce,
tak jsme to vzali mětem a kolem řeky ke Klepačovu,kde jsem se s ní pod obr velkým kopcem rozloučila a šla dom
tentokrát jsme stihly probrat vše možný a strašně jsme se nasmáli-takže se dožiju vysokýho věku-já když se směju tak pořádně…
no a dest minut od baráku tel od kamošky co byla s kocourem zatím na veterině-že kde su,že mě vyzvednou a vezmou sebou nahoru-všechny moje kamošky bydlí na kopci tato taky na podlesí furt do kpca nad polikliniku…
tak jsem dala Dafču dom,převlíkila se a zase zmizla
Dafča za sebou teda dlouhou vycházku měla-skoro 2 hodiny,a za chvíli s ní šel ven ještě tatka,takže ošizená nebyla
no já byla 3 hodky na návštevě,kde jsem si dala 2 obr hrnky čeje,kafe a minerálku-takže moje ledviny měli konečně pořádnou nálož tekutin-su dost nepíjící -probrali jsme zvířatka,zdraví,vycházky….a já vzorně za světla dom,
kde jsm si s tatkem dala četníky z luhačovic…
no ak ještě v noci z Dafčou ven už za deště
a ráno o půl sedmé už zase za dertě odjez
a poi příjezdu zase v dešti ještě na vycházku s Žerykem…
propršelo dopo,což mě už bylo fuk,hlavně že v BK mě počasí vyšlo dobře-sice teda teplo nic moc a dost studený větr,ale jinak dobbrý
za deště by to bylo dost otravný
včera pak v práci odpoldní
v noci jsem šla ještě chvílu ze psama a s kamoškou ven
no a dnes cvičí vycházka ke křížku a zpět a přede mnou zase odpo….
jinak včera eda dopo propršelo,což psi prospali,odpo tu byly bráchové Martina z malým synovcem,tak ten si hrál s Žerykem,takže Žerk měl pohybu dost,že….
ráno pajdal,ale tak hlavně,že je vyběhanej,že…..
ted furt zamračeno-no celkem jsem se v jvětnu moc neohřála23.5.2021 v 10:11 #121277MirkaD
Černjčaj-MÁŠ MŮJ HLUBOKEJ OBDIV,ŽE TO DÁVÁŠ,UF TEDA…..
jako nenapadlo se tě na to vykašlat?kacířská myšlenka,že…..
no jo no,to víš-já potřebuju potel,teplo a pár kiláků denně….
pár myslím pár….
Petrs01-no tak odběhnout si k Řípu a zpět…..
ty seš prostě profík sportovec nebo nevím jak to děláš….PetraK-ke slepicím
my v BK měli malý dvoreček,malou předzahrádku,kde dokud byla máti na světě tak se pěstovala mrkev,petržel,celer,brambory,jahody,to bylo ohrazený,no u pltu pod brány ke garáži-my měli garáž bez auta a nikdo u nás neměl řidičák…tak tam byly kvítka no a na dvoře v rohu u slkepa byl pidi kurník pro slípy-4 jsme měli z pidi výběhem-zakrytým střechou,i tak bahnoště
slípky jsme pouštěli pást po celým pozemku-takže na dvorku,u brány-u brány slípky,-na brance cedule s kníračem-tydy hlídám já…:D
+jsme jim chodily do parku napelišky
u rodičů slípky mají obrovský výběh-ale fakt mega-ale když prší tak bahno+ese pouští na zahradu+se jim seká tráva23.5.2021 v 10:18 #121278Petrs01
nevím jak to děláš…
aktuálně sotva lezu 🙂
dnes od rána vymýšlíme kam… a sedíme a vymýšlíme kam… se mi ani nikam nechce, ale včera jsme ty psotvory zanedbávali, tak dneska je někam vytáhnout musíme. I když kdyby bylo na Vaškovi, tak postýlka a drbat a klidně celej den.23.5.2021 v 11:42 #121279cernej caj
Tak dneska sme.prosli prackou ansusickou v plzni apresunujem.se dal
23.5.2021 v 11:49 #121280Zlata
Černej čaj
Zítra ma byt teplejc a slunečno,tak držím palce ať je to pravda.23.5.2021 v 14:59 #121281cernej caj
Z
DekujuMirkad
Sem.si na tebe vzpomela.s tim kikem, jak do nej chodis kouoila sem tam.tilko za 50 a pak.dve h chodila po obchodaku bez podprdy jen v tom tilku a kalhotech:DJinak super ze ti vysla kamoska a pan potesil, kdyz te odhadl o 25 let mladsi 🙂
Me se zacaly hodne delat vrasky hudu muset asi ejjakej krem.koipit…
Jak dafinka sikulka pozna ze se jede do bk 😀
No jako premyslela sem, kdyby to krupnuti v zadech co me vsytreluje do nohy a trisla se zhorsilo co s tim… aktualne se nemuzu ohnout a nemuzu rovne sedet ale doufam, ze v tomto.stavu to nrjak.pujde uz to budou mirnejsi kopecky u karlovejch varu
23.5.2021 v 16:02 #121282kachna
Čajdo, Mayo, vyzkoušela jsem bezkosticovou (kosticovky mě tlačí) bonprixí podprsenku a nemůžu si stěžovat, ba co víc, nemůžu si jí vynachválit, takže na velký prsa asi umí.
23.5.2021 v 20:13 #121314Petrs01
krupnuti v zadech
Kruci, to nezní dobře. Škoda, že se nedá nějak šikovně posílat batoh dopředu aby se ulevilo zádům. Tak držím co můžu ať to záda vydržej!
23.5.2021 v 21:26 #121316Maya
cernejcaj
chtělo by to asi nějakýho oslíka na nošení batohu
držím palce ať se záda umoudří
Kachna
jakou konkrétně máš? já už párkrát koukala do bonprix katalogu, máma si tam kupuje podprdy, ale připadalo mi, že tam mají jen menší23.5.2021 v 21:27 #121317Maya
neteř se dala na focení, říkala jsem jí, že nejlíp musí fotit vleže zezdola, tak se toho drží a docela jí to jde
24.5.2021 v 9:44 #121319PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
to byl víkendík . Si představte, že jsem dostala balíček humanitární pomoci!!!! Až z dalekýho příhraničí. Nejni nad to mít dobré kamarádky, které si uvědomují, že s koupí nemovitosti a její rekonstrukcí má čék pak hluboko do kapcy a tak na vás myslí. A pošlou vám jídlo. Komplet celou večeři – jako přílohu topinambury a k tomu JELENA! Bohužel tedy je trošku smutná ta skutečnost, že ta drahá kamarádka je na tom momentálně mentálně tak špatně, že jelen jako jelen, ž ejo. A ……… k topinamburám přibalila……mejdlo! 😀 😀 😀
P.S. Dennyky to vůbec nevadí, žes to popletla, jako s těma hranolkama 😀 , já to naprosto chápu, fakt, neva. Co vadí, žes zase nepřibalila hadr s dírou a Brtnik je tetkon pan Smuténka. Těšil se na díru a prt! 😀 😀 😀 /ešče, že to tady nečte, asi by mě zabil .:D /
jdu vás dočíst.
- Odpověď byla upravena před 3 roky a 11 měsíci uživatelem PetraK.
24.5.2021 v 10:16 #121321PetraK
Maya
neteř se dala na focení,
tý jofka, to je krásná fotka, škoda že nemám neteř nějakou 😀 mám jen synofce a ty se na focení nehoděj 😀 řekni jí, že je velešikovná! Piškot si jí dala?spíš se u Brtníků zamyslet, kdo bude zabíjet ty nemocný kusy
veterinář! 😀můj osobní názor je že to má po bravectu,
no já tý tabletě taky nevěřím, vet nám ji teď nabízel, když nemůže mít Rumíček obojek, ale prostě já se bojím, jak to dáš dovnitř, už to vyndat nejde. Asi jako záchranná brzda při bleší invazi – jak psaly holky, to jo , to se nedá moc nic vymyslet, ale pravidelně si to neumím představit.čaaaajdoooooo
co to čtu se zádama???? To je epydémije nějaká, Brtnik dneska valí na injekci, neoblíkne si ani fusekle, skorem, chudera. V tým případku je to ovšem pěkně blbý tohleto? Tak doufám, že to povolí a nezrychtuje Tě to.Ze 144km zbylo 125.
tak ale i tak je to výkon, ne?Petrs01
se mi ani nikam nechce,
se nedif, dyž sis hrála na Praotce Čecha 😀já jsem včéra plánovala, že se ohaři budou flákat a pak jsme se šli nakonec projít k nám nahoru na kopec a byly z toho zase dvě hodiny 🙂
Mirka D.
slkepa byl pidi kurník pro slípy-4 jsme měli z pidi výběhem-zakrytýmNo holky to základní zázemí nebudou mít špatný, myslím, že tam se jim bude líbit a taky budou čtyři. A dumám nad tím, že za zahradou je pás čistě obecní – kde je vodovod a nikdo to tam neseká, tak bych se mohla domluvit, zda by jim tam šlo udělat nějaký snadno rozebratelný výběh.
ak já si užila 2 dny v BK
dobře sis to užila, tak jsi zase nasosala energii na další dny.kachna
Teď se to objevilo jako “záchrana slepic z velkochovů”. To je moje jediná výhrada.
jo takhle, no mě je jedno, jak to má kdo dneska, já si jednak konečně budu moct splnit to, co jsem vždycky chtěla udělat a pak je mi fučik, jak se to nazve, a zda je to humbuk, hlavně, že ty slípky dostanou šanci si užít nějakej pěknej čas místo toho, aby skončily namletý v granulích. Takže vlastně dobře za ten humbuk, počítá se každej, kdo si nekoupí novou, ale sekáčovou slepici. Teda za mě, já to tak vnímám.Fifi
žjo, ten traktor by se šiknul na chalupu, tam jsou přeci jen rozměrnější pláně, jenže tam zas člověk není přes týden. Ale nicméně nějake přesouvací výběh je taky ve hře, uvidímenavic od sousedu se do ty zdeny budovy zacali stahovat potkani a to nechces resit.
no to ne, ty jo, to doufám, že se nějak nestane???? Jako že jsi měla kurník zděnej a tam se stahovali potkani? No mě je jasný, že ten jejich výběh bude bahniště, že to zničej vele rychle, ale tak s tím se musí počítat, no a s čištěním a tak to taky.
Si to asi zacnu zapisovat.
ty jo, no to nejlíp, ale já jsem v tomhle hrozná, asi bych to nevydržela nějak pravidelně 🙁 . Je supr, že takhle postupně se daří mu nahazovat trávení.Bravecto bych s tim moc nespojovala. Klicka na strevu tlacici na nerv, tyjo, to ma bejt co?
proč ne, fšak chemie a sajrajt to bude, to bez debaty. Klička by mě tky zajímalo, co toje.24.5.2021 v 11:46 #121322Maya
PetraK
no klicky na strevech jsou normalne a jestli jsem to dobre pochopila, ma nejakou tu klicku vetsi nez by mela bejt
my teda zadny potkany nikde nemame a ve zdenym kurniku mame akorat myse, neter si je tam chodi fotit, mam dojem, ze za chvili budou ochoceny 😀
my taky vymejsleli prave ten snadno rozebratelny plutek kvuliva pripadne povodni a prozatim mame normalka metrovej lehkej plastovej plutek a k tomu se daji koupit plastovy koliky s kovovou spickou na zapichnuti, takze vytahat koliky a srolovat to zvladne jeden clovek za pet minut
jenom jedina slepice se to naucila prelitavat, tak holt se ji musej pristrihovat kridylka 😀24.5.2021 v 11:58 #121323PetraK
hajzl nějakej hnusnej! chudera malá
https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/73614
Maya
jo takhle, větší klička – aha. a je to moc jako blbý pro něj?metrovej lehkej plastovej plutek
máš někde vobrázek? pro inšpiraci? Jako má to ještě fůru času a otázka je, zda to vůbec vyjde – domluvit se s obcí, ale kdyby jo… bylo by to fajn, udělala bych jim mobilní výběr a vždycky je tam zavedla. přes všek bych hodila nějaký pletivo, aby byly chráněný shora a večer by šly domky.24.5.2021 v 12:09 #121325Maya
PetraK
ono to koukam muzes i kouopit https://www.tectake.cz/kralikarna-vc-ochrany-pred-sluncem-800393-402421?gclid=EAIaIQobChMIvMvuj5Xi8AIVWunmCh3IMgDrEAQYBSABEgK6T_D_BwE24.5.2021 v 12:09 #121326Maya
my mame neco takovehodle jsou ruzny, ruzne velky
https://www.ceskeploty.cz/pletivovy-plot/pletivo/polynet-285-r-oko-27x27mm-v-1500-mm-role-10-m-150cm.html?gclid=EAIaIQobChMI9Ym8oZbi8AIVCtOyCh3bigX_EAQYASABEgKAl_D_BwE24.5.2021 v 12:09 #121327Maya
a k tomu takovyhle koliky, da se to k tomu lehce privazat
https://www.slepicar.cz/828-plastova-tycka-k-elektrickemu-ohradniku-110-cm.html -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.