Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 381. až 400. (celkem z 5,632)
  • Autor
    PetraK

Petrs01
      nee
      nech to, já to zkusím nějak pozařídit ale to je prostě pekelný. když to srovná s Žufrikem!!!!!!!!! Nejradši bych to objednala u nich, ale to už je mimo jejich rajon. Nějak to dotáhnu do konce ono to nehoří.

Musím letět – přeju krásnej víkend všem a doufám, že čajda neumrzne a trochu se jí to vylepší, to počásko.

PetraK

TAK HOOOOOOUNOOOO!

Platba se nepodařila – nemám nějakej novej epin, pepin, nebo co já nevim, nevim!! Tak asi prostě nevim, jak to udělat! Musím letět, dneska to už nemám šanci tady pořešit, doma jsem jen na otočku ach jooooooooo! Já snad tý pani ty peníze pošlu, aby si to maso vobjednala sama, nebo nevim, nevim.

Mějte se

Maya

PetraK
          nevim co mas za banku, ale u sporky se epin generuje v internet bankovnictvi

Petrs01

Bez epinu kartou nezaplatíš už nějakou dobu, generuje se v bankovnictví.

kachna

u nas obec rada prodava svoje neuzitecny pozemky

u nás vůbec, nemáme ještě po digitalizaci

chudák v kleci v tom prostředí a není jediná………

mně prostě vadí ten humbuk kolem – fungovalo to vždycky a jmenovalo se to prodej vynešených slepic. Teď se to objevilo jako „záchrana slepic z velkochovů“. To je moje jediná výhrada.

Fifi

Krasavej vikend vsem!
                Teda, chudak Cajda. Prvni tyden vyslapu skorem za sebou a pocasi je pekne skoli, tu akorat zacalo zase prset. Ta bude zocelena jak kalena ocel. 🙂 Snad bude na dalsi tury lip.

O zavarovani v mycce jsem uz taky slysela. My s kamoskou pachame zavarovani v elektrickym zavarovacim hrnci a tam to jde taky jedna radost. Zrovna jsme dumaly, ze nas letos ceka hodne prace – okurky, calamady, cibulky…
                Z
                Drzim palce, at ti opravu zacaluje pojistovna. Revizaci jsou potvory, tak snad to dobre dopadne, dej vedet. 🙂

Esusova
                Slepicky z drubezaren, proc ne. Souhlas s Kachnou, ze ted se tomu jen vznosne rika.
                Já vím, že ten výběh bude bahniště. Ale zase nejde je nechat celej den podle mě po zahradě – když je člověk v práci. nebo máte je takhle volně? Se obávám, že ta zahrada by vzala za svý, chci je tam pouště, jak přijedem domů.
                Ja bych pro vas mela sikovny reseni. Tzv. Chicken Tractor. 🙂
                Tady jeden fakt vymakanej, pet slepicek, mihne se tam i kocka, pes. 😀 Brtnik je kutil, treba by to mohla bejt do budoucna dobra inspirace pro nejakou odlehcenou verzi. Neco podobnyho maji lidi na jedny zahrade nedaleko, presouvaji to kazdej den a zahrada vypada super, slepice spokojeny.

Ja mela slepicek taky 5. Ve zdenym kurniku, s vybehem, kam jsem dohazovala zeleny krmeni, travu atd. Po roce byl vybeh nic moc, byt hluboka podestylka, navic od sousedu se do ty zdeny budovy zacali stahovat potkani a to nechces resit. Kdyz pripoctu cmeliky, s kteryma je treba u slepic hodne pocitat, nakonec jsem „chov“ slepic ukoncila. 🙂

kachna

Já mám slepice úplně na volno, zavírám jen, pokud začnou fakt hodně zanášet, tzn. nemáme svých deset vajec týdně. Jinak se klidně podělím i s vejcožravci. Zrovna dneska – ó ta radost – jsem našla 7 vajec :-D, vlastně osm, jedno bylo v zrní. Ve výběhu (6x4m) máme mladý tvárný pajasan a jednu paletu pro případ deštědeštědeště.

Fifi

nemáme svých deset vajec týdně. Jinak se klidně podělím i s vejcožravci.
                    Copa vejcozravci, ale slipkozrouti? tech se nebojis, u vas nechodi a nelitaj?

Maya

kachna
                      my to mívali stejně do tý doby než nám něco přes noc komplet vybílilo kurník, takže teď už tam slepice na noc zavíráme
                      digitalizaci taky u nás ještě nemáme, obec prodává, ale samo člověk musí zaplatit vyměření
                      Fifi
                      teda dobrej pohyblivej kurník, kdoví jestli se to i neprodává 😀
                      proti čmelíkům jsou spreje, chce to občas ten kurník vystříkat
                      spíš se u Brtníků zamyslet, kdo bude zabíjet ty nemocný kusy 😀

Fifi

Maya
                        Neco podobnyho se urcite v CR prodava, predrazene. Sikovnej kutil to zvladne samodomo, nejakou tu zakladni formu. Vyguglit tipu na DIY chicken tractor se da spousta, v US beznej zpusob chovu slepic i kurat na farmach.

A ja mam hlavu jak patraci balon, stale si hledam a ctu o ty akutni slinivce a krmeni pote, ted to je 7 tydnu, co byla akutka. Troldik dostal v tydnu prvne krome varenych kurecich prsou i casti stehen, samoze bez kuze, kosti ci chrupky vubec. Cottage light mu taky svedci. Pochroupe i kousek jablicka, mrkve syrovy, jeden pidikousek denne a sleduju, jak to stravi a v jaky podobe to vyjde ven. Dneska par kousku testovin do vareny vecere, prvne (bataty mu velechutnaj!). Kazda zmena krucek po pidikrucku, aby se zase neco neposrajdilo. Si to asi zacnu zapisovat.

Maya

Fifi
                          jo možná to zapisování není až tak blbej nápad
                          no brácha byl dneska se psem na veterině, pes už nějakou dobu tak jako divně vstává a teď začal zvracet a bejt divnej, tak prej má zvýšenou nějakou hodnotu u ledvin (a ano, můj osobní názor je že to má po bravectu, kterej dostává poslední 3 roky, protože už jsem to slyššela od víc lidí) a to že divně vstává, jako slyšela jsem prvně, prej má kličku na střevu, která mu tlačí na nějakej nerv
                          s kličkou prej nic nejde a na ledviny bude mít ledvinový dietní grancle

Fifi

Maya
                            A pes je vysetrenej ortopedicky? Tohle „bejt divnej“ muze paradoxne bejt u psu samcu i od prostaty. Tu mu zkoumali nebo ne? Cysty, zvetsena, rado to dela podobny alotrie v projevu psa jako zada, do toho ledviny a tak.
                            Bravecto bych s tim moc nespojovala. Klicka na strevu tlacici na nerv, tyjo, to ma bejt co?

kachna

tech se nebojis, u vas nechodi a nelitaj?

bojim, ale nějak nezvládám zavírati

cernej caj

Susice.
                                Ze 144km zbylo 125.

6 dni chcance, nekolikrat kroupy, silnej narazovej vitr az 20ms vcera, 12h chcance v tom vetru silenym taky super:D tak dneska uz v susici se susime

Fifi

Cajdo
                                  Dobre se uSuste, snad k vam bude pocasi v nasledujicich dnech privetivejsi, hodne sil, zadnej dest a zadnej vichr do dalsich kilometru. 🙂

Petrs01

Čajdo, proti tobě jsem žabař. Já dnes vystřelila ku Řípu. Z domova. Sama. Prostě absťák, muž v práci, tak jsem ráno vyvenčila a šla. A šla a šla, až přišla na to, že do Roudnice to rozumně nestihnu, bo muž je v práci až do noci a někdo ty krokodýly musí zas vyvenčit. Takže nakonec stopka těsně před Řípem, 45 km (za 8 hodin). Už za to by mne netrénované nožičky nejradši nakopaly. Jenže někdo musel jít vyvenčit, žeáno. Tak to byl přátelé masakr!

Milena z Prahy

Čajda, Petrs
                                      Jste strašně dobrý, holky!
                                      Jo, teď mě napadla věc. Někdy v zimě jsme viděli s mužem dokumentární film Pouť krkonošská. O tom, jak parta trochu střihlejch intelektuálních mániček každoročně chodí koncem léta z Prahy na Sněžku. Trvá jim to cca devět dní (to jsem si teď našla, už si to nepamatuju). O ten čas ale moc nejde, oni kráčejí cestou, jakou šel (chodil?) Karel Hynek Mácha. Takže na cestě čtou jeho texty, spali u zříceniny hradu, kde asi spal i on atd. Třeba by pro vás bylo zajímavý to vidět.
                                      A Petro, kudy jsi šla a podle čeho?

Milena z Prahy

Fifi
                                        Zavařovací kamarádka musí být fajn. My máme doma dost v oblibě kompoty, ale dělat je doma se vyplatí, jenom když máš vlastní ovoce. S výjimkou zavařenejch meruněk, ty se dobrý koupit nedají.

Petrs01

kudy jsi šla a podle čeho?

tudy
                                          Podle vody 😀
                                          Je to navigačně dost jednoduché a já už to párkrát šlapala.

z Prahy na Sněžku

No tak za 9 dní to dá kdokoliv. V dobách kdy jsem měla natrénováno tak za 3 dny bez problémů, bez psa možná i za dva.

Maya

dneska teda děsnej děsnej vichr, doufám, že to čajdu na horách neodfouklo
                                            a na Sibiři je prej 30, ukradli nám počasí 😀
                                            Fifi
                                            jj, dělali mu rtg kloubů, sono břicha a krevní rozbor
                                            tu kličku má prej někde ke konci střeva u kyčlí a někde u nějakýho nervu, na který to může tlačit když se zvedá, samo úplná jistota to není, taky jsem nikdy nic podobného neslyšela, ale pravda je, že jemu nevadí pohyb, běhá a skáče normálně, akorát občas blbě vstává z lehu, klouby má prej ok, jako vet nebyl žádnej ortoped, ale nějakej průser by asi poznal
                                            Petrs01
                                            si tak předstasvuju jak se tě někdo zeptá cos dělala o víkendu a ty prej Jsem si jen tak odběhla kouknout na Říp 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 381. až 400. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.