- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
4.10.2021 v 8:28 #127562
Denny
čajdo
no jí to tam asi nevadilo, jen jí chyběla ségra, která se za ní taky cpala, tak jsem jí zavřela do pokoje 😀sama v dnešní době, obdivuju, ale měla bych strach.
Já do lesa jen za světla a ještě se psem, čék má takový lepší pocit a navíc
pes mi dá znamení, když se někdo toulá kolem.PetraK
to je prasnice!
SOUHLAS!4.10.2021 v 8:36 #127564PetraK
Dennyky
takže mi Balbína vlezla do stoupačky a následně pod vanu, takže jsem jí přemlouvala, aby táhla ven.
Dala se přemluvit, až když jsem jí nechala být a šla si po svém tak laskavě vylezla.zkus ji naučit přivolání, kolikrát už se mi to s Mousesem osvědčilo. A taky ví, že když řeknu ven, znamená to, že má opustit prostor, kde se právě nachází. Jako třebas v uhlárně, nebo v dílně, nebo ve sklepě.
4.10.2021 v 8:38 #127565PetraK
Jo a mám radost, to vám musím říct!
K Olince – sousedce se nastěhovalo před časem koťátko – taky kocourek – za což jsem ráda, páč aspoň nějaká kompenzace za Mousese. No a taky má dceru a ta se rozhodla kocourkovi věnovat. Huž se na mou radu pořídil klikr a huž kocourek moocinky moc dobře ví, o čem klikr je. Takže včera přišly další rady – začínají krabicový cvičení, tak jsem zvědavá.
4.10.2021 v 8:42 #127566Denny
PetraK
no víš jak, já a výcvik 🙂Ja a včera jsme si náramně s Francezkem pošmákli.
V pátek jsem koupila batáty, nakrájela je na hrancle, dala na plech, oliváč, provensálské bylinky, česnek, na to tři plátky filátka, za 20min hotovo,
k tomu tzatziky a mňamky 😀4.10.2021 v 8:45 #127571Denny
PetraK
aspoň nějaká kompenzace za Mousese.
to je fajn, to bude cvičené koťátko 🙂4.10.2021 v 8:48 #127581cernej caj
Denny
To zni skvele mnam.mnam:) ja pekla dynu a repu aspon.Petrak
Tak nebavi me to nejak moc, ma ro svoje svetly stranky ale i stinny. A misty se mi yaky telo svira kdyz se setmi, zcerna les… chci si zkusit to spani na te trampske boude ze to prece jen neni uplne sama v lese…S cici a klikrem to je fajn, ze si vyhraji:)
4.10.2021 v 9:25 #127622PetraK
Dennyky
No jo, já vím, ale zase jsou věci, který se dost hodí 🙂 .Než abych lovila Mousese před odchodem ze sklepa, kde ani nevím, kde je, tak si ho to radši naučím. Ostatně nenásilná výcviková metoda je to, že když nechceš ven, tak si tam buď a já Tě tam ale zavřu. a pak musíš počkat, až pro tebe přijdu. Když jsem ho takhle několikrát ponechala v dílně, abych mu vokázala, že když na to zavolání bude dlabat, tak zjistil, že se mu to vyplatí, protože když zavolám a přijde, dostane dobrůtku, kdežto v opačným případku dostane prt a ešče je zavřenej.
Ja a včera jsme si náramně s Francezkem pošmákli.
tvl neech toho a nvař. mám hlad.aspoň nějaká kompenzace za Mousese.
to je fajn, to bude cvičené koťátkjojo, jsem ráda, že se tam k nim přicpal. Navíc, tuhle kočenku už si nechali doma, uvnitř. A Eliška vypadá, že je šikovná, tak si může vycvičit kočenku.
černej čaj
chci si zkusit to spani na te trampske boude ze to prece jen neni uplne sama v lese…jsi dobrá!! Lámeš sama sebe, vzalas to jako úkol, což? No a nejde naplánovat to tak, abys šla kratší trasy a docházela za světla?
4.10.2021 v 9:28 #127623cernej caj
PetraK
Sou mista kde zadny ubytka nejsou a pokud mam nekam jet 5h vlakem tak se to blbe deli na 3 jednodenni vylety.
A kdyz mam problem ze nemam koho na vylet tak nezbyva nez to zkusit takhle4.10.2021 v 9:45 #127624PetraK
tak vám nevim…..
Dost dobře si pamatuju, že v mojí knížce o éteráčkách bylo napsáno, že to velmi dobře hoří, takže u ohně opatrně s tím… 😮 Někdy mi ty inšpirace na netu přijdou zvláštní. Ale třeba se pletu?
Černej čaj
jet 5h vlakem tak se to blbe deli na 3 jednodenni vylety.hm, pravda, to mi nedošlo. Ale tak ono těch samostatnejch vejletů asi moc mít v roce nebudeš, nebo myslíš, že jo?
4.10.2021 v 9:55 #127625MirkaD
tak za sebou 2 ranní-sobota+neděle-ráno pečení pak vybalování+kasa,v neděli pečení+kasa a k tomu vybalování-v akci mlíka,takže jsme se natahali
ale jinak dobrý
v sobotu odpo praní,lažing a vycházka ze psy ke křížku i s Btty teda a zpět
v neděli ležing,k večeru vycházka ke křížku a zpět a u baráku na poli hledání míčku at si zaměstnjí hlavu a dom
včera večer úklid
a čtení knížky Karla Gotta-ta knížka je fakt krásná-luxusní papír,fotky,vykládání od dětství-s popisem války jak ji vnímal jako malý kluk a tak,jako jsem s ní spokojená
ale je fakt obří a těžká tak ju čtu na stle v kuchyni,dávám do poličky do skřínky kde máme tv-protože to tak metr od stolu-a jednak jinde už není na takovýho knižního obra místo a jednak je fakt težká-čtu v sedě na křsle a jak je ten stolek nízkej,tak mám pod sebou polštářek,abych na ni lépe viděla-no hotový drama to je:D
dnes su nějaká utahaná-to mě chtěli na dnešek zas nacpat směnu navíc-s tím,že jsem měla přece 2 týdny volno-tvl já to budu mít furt přehazovanýá!!
krom toho to byly necelý 2 týdny,a krom toho,když půjčujou lidi jinam,a pak nemají sem tak to je taky úlet-a NE je hezký slovo….
mám jakýsi nos ucpaný
a Martin,že furt chrápu,at spím jak spím,no mám z toho respirátoru hrozně zahleněnou hlavu…
ráno jsem šl ze psama k rybníčku kousek dozadu a zpět
Dafi se nechce moc chodit,ale,jinak doma chodí sem tam a hrabe-tak nevím,jestli čeká dětičky?
v noci spala nechtěně pár hodin venku,protože za mnou chodí sem a tam,takže jsem ju tam omylem nechala,naštěstí nebyla zima,a má tam milion pelíšků…
Martin je na výletě,přijde večer…
Kuskus-to je paráda,že se uzdravuješ!!!!!!!!!!!!!!!!!!Černejčaj-no já se sama v lese bojím tak moc,že za toto by mi ten výlet nestál…
ale tak ty to máš posunutý jinak…,
já bych sama nešla,zase sama chodím na vycházky a kde je napsaný,že by se mi nemohlo stát nic za humnama,že???
PetraK-tak to je fajn,že mají další kotátko, a teda cvičit kočku bych asi nezvládla
jo mimochodem,v zázracích přírody,pořadu soutěžním na ČT1 byl František Šusta s kozama,moderátora tam zasvěcoval do tajemství klikru a ten pak učil kozu chodit agility tunelem
Denny-krásný fotečky,Koníky je čunátko obecný teda:Dno jinak-dnešní špatná zpráva dne-náš basendží kamarád už ode dneška není….
ach jo….
nejhorší na tom,je,že se to dalo čekkat,že člověk ví,že už je mu líp,
poslední týdny/měsíce jsem kamarádku sledovala,jak z toho byla zničená a unavená-ježdění na vytahování tekuiny ze srdíčka každý týden,
boj o ještě chvilku času…
a věděla jsem,že ji nemůžu pomoct,
a ted už ji vůbec nemůžu pomoct-že jí nemůžu dát nioc co ji vrátí a uzdraví pejska,že nemám živou vodu
a bohužel nemám ani slava,co by ji potěšila…
banality typu ted už je mu líp ví ona taky…
já to zažila xkrát,ona taky…
a stejně nejsou slova jak říct,že s tím člověkem cítím,že vím,jak mu je….
a pomoct mu nemůžu,jen čas….4.10.2021 v 9:56 #127626cernej caj
Petrak
No i 1x je vic nez bych chtela4.10.2021 v 10:05 #127627Denny
PetraK
e když nechceš ven, tak si tam buď a já Tě tam ale zavřu. a pak musíš počkat, až pro tebe přijdu.
no to by u nás nebylo nejlepší řešení 😀Mirko
mrzí mě to s pejskem, kolik mu bylo?
Máš pravdu, člověk prostě nepomůže, jen čas trochu rány zahojí.4.10.2021 v 10:06 #127628PetraK
Mirka D.
a stejně nejsou slova jak říct,že s tím člověkem cítím,že vím,jak mu je….
a pomoct mu nemůžu,jen čas…jo, tak to je, pomoct člověk nemůže, jen s tím druhým prostě být, naslouchat mu a poskytnout třebas možnost se vybrečet.
Kočka je chytrá, s klikrem jí to jde (když můžeš klikat anduláčkovi, jako já, tak kočka taky může. Ostatně Mouses taky trochu koketuje s klikrem, ale bohužel nemám tolik času.
taky mám ucpanou hlavu od respirátoru a to ho nemám nasazenej furt jako Ty. martin, co si tak pamatuju,má nejmíň co kecat ohledně chrápání a jakýhokoliv jinýho buzení v noci.
4.10.2021 v 10:07 #127629Denny
PetraK
návod úžasnej, jo oleje jsou top na hoření 🙁Já mám teď s těma dvěma opičkama se svíčkama trochen útrum 😀
4.10.2021 v 10:14 #127632PetraK
Dennyky
že jo? To člověk nestačí valit bulvy 😀
No a co lucerna
uzavřenej oheň by taky nešel? a případně to mít pověšený na řetízku? Já mám lucernu venku i vevnitř a Mouses zatím cajk.
4.10.2021 v 10:31 #127633MirkaD
Denny-pejskovi bylo 13 let
nejhorší je,že já to mám tak,že když do mě Martin hustil-no tak at ho dá utratit,dyt se trápí-ona i on
tak já na něj-no,to je vidět,že ty jsi nikdy neměl svoje zvíře!!!
a on-že,má rád naše pejsky i Gera,ktrýho jsem utrácela před 9-6 lety v prosinci doma,tak toho měl taky rád
ale…
to je jiný,když to nemá člověk na prvním místě-to se blbě popisuje…
já mám prostě zvířata na prvním místě…je to pro mě něco bez čeho si neumím představit život,a vždycky,když jsem tím musela projít-u Kima,Gera,Duxe,Killy,
+kočenky a andulky-ale tam to nebylo takový,jak u psů,ty mám prostě radši,tím,že mě i doprovází na výlety,vycházky, a mám je na sebe hodně navázaný tak je mám ždibec radši
což věřím,že kdyby byly andulky ochočený,tak je ten cit taky větší,o ten mazlící vztah-i když je mám taky moc ráda…
no,ale tohle jsem chtěla napsat-že tím,že jsem si tím xkrát prošla-a vy tady taky-ale ta kamarádka taky
tak já vím,že je to pro něj lepší,to jsem u Gera věděla taky,nejsu blbá,že…
a ona taky…
ale prostě všecky ty řeči-okolí-tak už se netrápí,no ale měl už věk….
a já nevím co-tak všecky tyto řeči MĚ NESKUTEČNĚ vadily-protože já to přece VĚDĚLA TAKY-takže jsem to nepotřebovala slyšet xkrát za sebou
a pamatuju si u Duxe,když se to tenkrát stalo-tatka ho předdeseti lety nechal utratit-že byl marod,já myslím,že měl tenkrát zkusit nemocnici v Brně,když si na to tady veti netroufli a radily mu to….
ale to je můj pohled-já bych to nevzdala,zkusila Brno,tatka ho chtěl utrácet 3krát už před tím,ae to jsem mu vždy stihla vymluvit a vyřešit to,,tenkrát jsem tam nebyla…
ale zase,tatka byl na péči o něj sám,do toho starosti doma…
no to je fuk
tak tenkrát mi kamarádka knihovnice říkala-ona není pejskařka..
co po mě chceš?
a já na ni-nic,prostě tu bud,poslouchej mě,ale neříkej žádný moudra-bude mu líp,je to tak lepší,trápil by se…
prostě jen se mnou bud…
alle to bylo prvně v životě,co se mě někdo v takové situaci zeptal-co po mě chceš??-TO BYLA MOC DOBRÁ OTÁZKA-TO BY SE MĚLI PTÁT VŠICHNI
to jako není špatná otázka,protože jinak člověk vlastně NEVÍ JAK SE ZACHOVAT,A A MŮŽE NADĚLAT SPÍŠ ŠKODU,NEŽ UŽITEK
se omlouvám,že to tady tak řeším,se fakt omlouvám,ale už několik měsíců mě trápilo,že se oba trápí,nejen pejsek,ale i kamarádka…
vím,jak člověk hraje o čas,o měsíce,dny týdny,minuty….i ona hrála o čas….
fakt se omlouvám,vím,že to tu všichni znáte….
sem se potřebovala vykecat…,dik….4.10.2021 v 10:32 #127634Denny
Lucernu mám, ale věř mi, že když začnou řádit 🙂
A pověšená by musela být tak ze stropu a dost daleko od těch jejich prolejzaček 🙂
Jsou to prostě pořád praštěný koťata no 🙂4.10.2021 v 10:36 #127637Denny
Mirko
hezký věk na pejska, ikdyž vím, člověk by chtěl aby tu s námi byli pořád….
Mně hodně v té době pomohlo jet pryč z díí píí, prostě aspoň na pár dní pryč,
v tom mi hodně pomohla Ešuska, viděle jsme se tehdy poprvé a já na pár chvil zapomněla, co se stalo…
páč navíc František byl tehdy ve Vizovicích na fesťáku a nemohla jsem se mu vybrečet na rameni.
Tvl no vidíš a bulím tu i teď, ale nevadí…chce to ven.4.10.2021 v 10:53 #127639PetraK
černej čaj
No i 1x je vic nez bych chtela
já vim 🙁 no ale zase te´d si můžeš říct, jak krásně jsi to zvládla, sama! Ty jo to je výborný!!Dennyky
no to by u nás nebylo nejlepší řešení
proč?4.10.2021 v 10:59 #127641Denny
PetraK
protože jí prostě nenechám 8hod pod vanou v tom bordelu a nenchám jí
prolejzat soupačkou, páč nevím jak je to tam zadělaný, aby se někde nešprajcla nebo nebyla najednou na wc u sousedů, to by mohla být jejich poslední chvilka. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.