Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 2 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 3,721. až 3,740. (celkem z 5,632)
  • Autor
    cernej caj

Taky me zajmaj co sou pansky houby – mayo to bys mela vedet co sviras:D

Mirkad
      Super ze sis uzila volno

Z
      Vsechno nejlepsi k svatku

Ja vcera psala prispevek ze tady krasne ale neposlal se a znova ho psat asi nebudu

Attachments:
      cernej caj

Maya
        V podstate neexistuje nezdravy jidlo jde jen ommnozstvi…

Jak ctu ted tu knizku o vsezravcuch tak tam je to taky docela zajimavy ze kukurice se pretvari do srotu pro zvirata a vetsina jde na ten kukuricnej cukr kterej ma.asi 19 druhu jmena a marketeri a chemici maj hlavne vymyslet dalsi a dalsi moznosti zpracovani kukurice ktera se proste v ameru pestuje uz skoro vsude a vytlacila.vetsinu ostatni produkce… takze reklama, nadvyroba = nizka cena, hodne zakazniku, spokojenej obchodak. A conje zajimavyho na mase kdyz muzes mit krupavy kureci nugetky? Ani nakonec uz nemusi.byt z masa…

Zlata

Milena
          Klouzky milují v bramborce a naložený.
          Mirka
          Tak konečně si zacinas užívat.
          Čajdo
          Těším se na všechny fotky.
          Všem
          Dík za přání.My to máme srpen až říjen strašně nabitý,narozeniny srpen
          2.,11.,13.,14.,17.,září 4.,10.,svátek 2.,12.,25.,26.,28.,28.,29.,říjen 10.,13.,13.,19.,26.,30.pak bohudik az vánoce.Takže až 13.října budou mít dvojčata tak teprve bude nějaká oslava.

Denny

Morgen pondělní,
            jsem tu jen na skok, s dotazem, vy jste tadyk takové šikulky 🙂

Chci dát do výroby stolní kalednář díí píí, nicméně starosta se mě ptal,
            jestli nevím, jak je to s nutností souhlasu když je tam focena něčí nemovitost?

Jestli je potřeba jako nějaké povolení nebo tak něco ?

cernej caj

Podle me hlavne na ksichty to plati, u fotek ale premyslim kdo by to mohl vedet. Moje teta obcas foti kalendare tak se ji muzu zeptat ale az zitra jak budu doma… vetsijou tam ale ma.kaple a tak…

Z
              To mate hodne divoky. U nas to zacina koncem rijna, prosinec je nejvetsi masakr a pak v dubnu to konci.
              V prosinci je u nas 50% rodiny:D

Pomalu vyrazime, dneska lehato a odpocinrk asi 18km. Lituju ze nemam stativ a filtry:D

Maya

Denny
                no co se tak divam, na na komercni vyuziti asi nutny souhlas je vzdycky
                https://blog.francalek.cz/pravo-a-moralka-fotografovani-cizich-osob-a-objektu/

Maya

cernejcaj
                  pansky 😀 asi hrib hnedy
                  https://cs.wikipedia.org/wiki/Pansk%C3%BD_h%C5%99ib

Maya

Denny
                    nasla jsem treba tohle, jako ten dovetek ab absurdum je teda fakt masakr, ale mohl by se na tom mozna nekdo tocit

Facebook a jeho uživatelé porušují zákony horem dolem, mobilama se cvaká i tam, kde je to výslovně zakázáno a cpe se to všude po webu. To ale neznamená, že to je legální. Nemůžu si cvaknout cizí osobu na ulici a vystavit na netu (včetně FB) nebo dát do reklamy. Není o čem debatovat, je to výslovně v občanském zákoníku.

Kvůli autorským právům se nesmí (komerčně) fotit třeba Tančící dům, Ještěd a zmíněné nasvětlení Eifelovky (samotná věž je mimo copyright, ale nasvícení je moderní a je chráněno). Karlův most je jiný případ, tam se podle městské vyhlášky jen nesmí fotit se stativem. V některých zemích a místech je zakázáno (komerčně) fotit i z veřejných prostranství – názorně třeba jezero Bled ve Slovinsku. V USA se smí fotit z veřejného prostranství, ale fígl je v tom, že třeba parkoviště u supermarketu je soukromé a tam to neplatí. A pozor, komerční užití není jen prodej – může to být i vystavení na FB, protože z toho máte nepřímý zisk. Vše už tu 1000x bylo, včetně soudů a pokut, stačí trošku hledat.

Jinak duben i já fotíme roky komerčně, tak trošku víme, jak to chodí. Ono všecko jde, než nastane průser.

PS: Hnáno ad absurdum, nesmíte fotit ani krajinu. Pozemek někomu patří a ke komerčnímu užití potřebujete property release.

Maya

Denny
                      jo, tak hledat to property release

Jak na Model/property release (MR & PR)

Denny

Díky holky,
                        takže všechno nebo nic :-DDD
                        Každopádně je tam hlavně díípíí z dálky, žádné detaily konkrétních domů.
                        Tak to tak nechám.

Maya

Denny
                          tak nejaky panorama z dalky asi nikdo resit nebude a verejny prostranstvi se fotit muze, tak obec jako celek asi taky

• Odpověď byla upravena před 3 roky a 1 měsícem uživatelem Maya.
                          kachna

A taky je reportážní fotografie, kde jsou pravidla jiná. Bohužel se to asi netýká kalendáře 😀

“A mami, ty jsi měla nějaký hry na mobilu, když jsi byla malá?”
                            “ne, my jsme neměli mobily”
                            Ano, to přesně je ten okamžik, kdy v očích dítěte během jedné vteřiny zestárnete o stovky let…

Maya

kachna
                              tak pokud nenasleduje otazka A televizi jste meli? tak to jeste jde 😀

PetraK

Dámy jsem vyřízená -doslova a do písmene, páč jsem dojela do Rakovníka. A tam ešče nastal zádrhel, že se vůbec nevědělo kam se má jet. Pooomoooooct. A ešče musí zase zpátky😁

Maya

PetraK
                                  tak jestli jsi chtela do Rakovnika, tak je to dobre ne? 😀
                                  co navigace v mobilu? uz to umi i seznam mapy

Milena z Prahy

Mayo,
                                    myslím, že panskejm se jinde říká třeba modráci nebo poddubáci.

PetroK,
                                    R. se řídí hodně podle navigace v mobilu v Google mapách, který říká Růžena. Ale nejsou tam názvy vesnic a tak, takže když jde do tuhýho (často), jistím ho otevřením Map.cz, kde je všechno pojmenovaný.

Zlatko,
                                    díky, bramboračka z klouzků zní báječně :-).

Milena z Prahy

Jinak, Zlatko, ty se máš, že máš tak velkou rodinu :-). Teda podle toho, kolik dat narozenin jsi napsala.

Zlata

Milena
                                        No nejni to tak strašný,mám 3kluky,3snachy,5vnoučat + 1manžela na zabiti.🤓

kachna

tak jestli jsi chtela do Rakovnika, tak je to dobre ne

Já jsem takhle jednou omylem projela tou rakovnickou placenou centrozónu. Bylo to dost ponižující. Né tak, jako parkoviště na letišti (jela jsem z Kralup do Prahy), ale bylo

Milena z Prahy

Zlatko,
                                            já jsem jedináček, muž je jedináček, syn je jedináček. U něj jsme měli líp rozložit portfolio a mít aspoň dva ;-).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 3,721. až 3,740. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.