- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 2 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
22.9.2021 v 18:20 #127105Milena z Prahy
Čajdo,
když netáhneš stan a spacák a vlastně ani moc jídla, tak si něco ke čtení vezmi. Tuhle jsem přemejšlela nad tím, jak jsi psala, že mezi výletama musíš mít přestávky, abys je dokázala duševně zpracovat. Tohle mám taky :-).22.9.2021 v 18:22 #127106ZlataCajdo
Já bych s sebou knížku nebrala,když tak nejakej časopis,třeba si kupuju Enigmu,nebo Epochu.
A výběr knížek musíš podle sebe,kazdymu se líbí i u stejnyho zanru jinej styl.Vždyť si nemusis nic koupit,stačí nějaká veřejná knihovna poblíž.22.9.2021 v 18:29 #127107Petrs01Vzali jsme to dnes konečně přes Ikeu, s jedním jediným cílem – a byla tam! KRYSA! Doma náležitě přivítána, ohlodána, zbušena, zabita, zakousnuta… Stará krysa má zjevně ode dneška volno. Už si ho chudinka zaslouží, několikrát operovaná, pohublá,…
22.9.2021 v 18:33 #127108cernej cajMilena
Bydu mit jidlo jen na 4 dny, vlastne ne cely, ale urcite by se mi knizka vesla. S bexlepkem nelze bohuzel spolihat dopredu ani na tu penzionovou snidani:D ale posledni noc msm v zamberku a to snad bude mesto s vic moznostma 😀Z
Ja do knihovny planuju jit uz asi 8 let… jeste sem to nestihla:DJj, je mi jasny ze kazdymu se libi neco jinyho ale nekdy muze byt tip na neco novyho/jinyho docela zajimavy. Kamoska mi treba pujcila “v lesich” od tana french a pak sem xhltla dalsi 3, tu posledni mam teda porad rezervu… tak vzdycky kouknu na netu… mam rada dvojku douglas preston a lincoln child, neco na ten styl by se mi libilo a mrzi me ze se u nas nepreklada stephen booth a se neumim anglicky:D se mnou je texky ze mi trva rok, nez si najdu cas ale pak me to umi hezky pohltit
22.9.2021 v 18:33 #127109cernej cajPetrs01
😀 vivat krisaaa22.9.2021 v 19:19 #127110ZlataCajdo,v srpnu jsem dostala k narozkam Chrise Cartera Napsáno krví,ty ze série předtim jsem mela pujceny z knihovny.Nebo Niedl ,Bryndza,Gibneyova.Ted jsem četla ze série od Jean-Luca Bannaleca Bretaňské světlo,tajemství,odkaz,Ann Granger..John Francome
22.9.2021 v 21:40 #127111MayaMě se líbí detektivky od Peter May, hlavně ty ze Skotska a od Harlan Coben
cernejcaj
by se ti hodila čtečka, je lehčí a skladnější než kniha23.9.2021 v 5:04 #127131cernej cajMaya
Od petera maye mam od vajoc (predlo skejch) jeste sem sem ji nestihla otevrit:DCtecku mam od kachny, a je skvela a pouzivam ji ale blby ze knizky co chci cist malokdy do ctecky jsou a aktualne co mam ve ctecce uplne cist nechci zase:D coz je trochu nevyhoda. A ted uplne se ki nic kupovat nechce pred vanocema, at mi zbyde neco na seznam
Z
Dekuju za tipy23.9.2021 v 5:43 #127132DennyDobré ráno,
tak Denyky dnes jen půl dne f pracovním procesu.
Koukám, že tu probíráte knihy,já jsem hrozná, už dlouho jsem žádnou knihu nečetla.
Ale mám pár tipů k zakoupení
třeba tadyk ta teprva výjde
https://www.knihykazda.cz/kurt-kotrschal-vlk-pes-clovek/23.9.2021 v 5:50 #127133DennyA všechny knihy od Petra Wohllebena jsou úžasné
https://www.knihykazda.cz/vyhledavani/?string=wohlleben
já jsem asi trochu divná, detektivky mě neberou vůbec, nemám ráda
smyšlené příběhy, to prostě nečtu.
Prý to rozvíjí fantazii, hm já myslím, že mám fantazie dost, takže asi proto 🙂Petrs01
takovou vzácnost jako krysu jen tak někdo nemá 🙂23.9.2021 v 5:51 #127134Denny23.9.2021 v 6:56 #127136PetraKRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr
Fčéra sem teda měla zážitek! ale neřeknu vám ho, zapíšu ho 😀 A pak jsem v noci urychleně stěhovala dovnitř šécku květenu pokojovou, co si užívala svobody venku. Udělala se taková kosa děsná, pára mi šla vod huby, to jsem je tam nemohla nechat. Když jsem pak konečně skončila, vyskočil Brtnik na posteli a pravil: “Kdo to je?” Tak sem se mu identifikovala 😀 , další otázka zněla, co tam dělám, tak jsem mu to prozradila a když se posléze zeptal, jestli už sem našla, co hledám, došlo mi, že celou tu dobu spí a tendle výslech je úplně zbytečnej 😀
Dennyky
to vypadá, že Tě pan malíř posléze rovnou zakomponuje do svýho obrazu, až Tě uvidí 😀23.9.2021 v 6:58 #127137PetraKPetrs01
chceš říct, že Ikea vrátila na trh svou legendární krysu, kterou znají generace čoklů??? Budou supr vánoce! 😀
Jsem na tom se čtením tak špatně, že to radši ani komentovat nebudu, čtu si aspoň jízdní řády, to teď především 😀
Čajdo – asi bych s sebou knížku netahala, každej gram se počítá 🙂
A včera bylo táááák krásně!
- Odpověď byla upravena před 2 roky a 11 měsíci uživatelem PetraK.
23.9.2021 v 7:00 #127140MayaDenny
se mi nezvetsuje ta fotka, tak vidim taky akorat mrnavy prasatka 😀
to ja mam rada smysleny pribehy, uz jsem koupila i 3 knizky, co dostanu k vanocum 😀
ctu ted ty hodni psi co na jizni pol nedojdou, docela hezky a vtipny a i trochu smutny, vtipny postrehy ze zivota
nejvic se mi libilo neco jako Lidi se chlubej ze maj pohar Vladce sveta a nejak jim nedochazi ze je to putovni pohar 😀23.9.2021 v 7:03 #127141Mayakrysu z Ikei nezname, ale u nas by moc dlouho nevydrzela, pred par dny jsem koupila kvakaci kachnu, vydrzela pul dne, jako teda zbytky se jeste nekde valej, ale kvakadlo padlo za vlast hned
vcera uz druhej jezek, asi budu muset vodit Lokiho do kotce na voditku nebo co, vzdycky odbehne na zahradu a prijde s jezkem23.9.2021 v 7:12 #127142DennyTak eště zkusím
https://www.cropp.com/cz/cz/zi405-99x/koszulka-m-cropp?algolia_query_id=bf95a81913bfd8f78d1792e135f163a2U nás hračky docela vydržej a to choděj i ven čůrat :-DDD
- Odpověď byla upravena před 2 roky a 11 měsíci uživatelem Denny.
23.9.2021 v 7:13 #127144PetraKMaya
docela hezky a vtipny a i trochu smutny,hele já jsem došla tak daleko, že prostě nemůžu cokoliv smutnýho kolem zvířat. Poslední fáze asi bude nějakej animáč 😀 😀
23.9.2021 v 7:15 #127146PetraKDennyky
Tak eště zkusímmarný, když to zvětšíme sou tam klikyhácí
U nás tady choděj hračky čůrat, ale – když jdou ven se zrzavým venčitelem, tak se vrátěj v pořádku, pokud jdou s flekatou venčitelkou, stojí je to zpravidla život, dojde okamžitě na pitvu. Doma na to nemá čas, tak pitvá venku.
Maya
no vzpomněla jsem si s tím ježkem – hned, než jsem to dočetla do dokonce na Sarah23.9.2021 v 7:19 #127147DennyPetraK
no třeba ze mě udělá něco takhle pjekného 🙂
Mr. Pig
Prase jako symbol, co mu člověk přidělil. O co špinavější prase je než pes co čichá k zadnici druhého psa, než opice pojídající své výkaly, nebo člověk, co dokáže během pár generací “zaprasit” celou planetu? Jako by nestačila vlastní zásoba a prostředky k vyjádření toho, co si myslíme, cítíme a tak nám jdou na pomoc nevinná zvířata… Bohužel, většinou jsme jim přiřadili ty negativní vlastnosti. Vzali jsme si z nich zkrátka tu stránku, která se nám nelíbí…
Jsme na sebe jak psi
Máš úsměv jak kůň
Jdeš jak slon
Jsi ale kráva (nebo vůl)
Drbete jak slepice na dvorku
Ty jsi ale tele
Jsi špinavý jak prase
Nechovej se jak prase
Jsi tlustý jak prase
Prasata u koryt…
Co to zkusit otočit a vyzdvihnout něco u zvířat to hezčí?
Máš krásné oči jako kráva…
Chováš se k dětem jako prasnice k selatům…
Máš paměť jako slon (něco se přece najde…)
Jen takové zamyšlení nad symboly zvířat, která máme již tak hluboko zakořeněné, že to již těžko změníme, přitom sílu těch symbolů člověk dávno pokořil. O kolik hůř se člověk dokáže zachovat k člověku, než zvíře ke zvířeti… Člověk je divný tvor zkrátka a já maluji divné obrázky 🙂23.9.2021 v 7:19 #127149MayaDenny
aa uz vidim, me to teda nepripada ani jako pes 😀 😀
PetraK
tak to neni smutny o zviratech, pes co to vypravi je stastnej, spis tak obecne ze to zacina ze pani umre manzel a ona zustane sama s tim psem, trochu vic pije, deti chtej jeji barak a tak -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.