- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 2 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
15.9.2021 v 12:35 #126848PetraK
Maya
ti tak akorat by sli cuchat na prochazku a to smolikale tak já bych šla i s tím čmuchavcem. právě pro tu mentální pohodu.
15.9.2021 v 12:44 #126849PetraKMirka D.
ale jedu taky je pro ni na prvním místě,protože to je jasný,že jedem někde kde ještě nebyla
no po vycházce se Betty přišla ještě učesat a poležet si u nás v křesle…to je hezký, to je héézký, jak ty myslíš na ty péésky! 😀
Jo, ale tohle člověka prostě potěšía vyřiď doma, že osmiletej pes není rozhodně stařík, kterýmu stačí být na zahradě a pido procházka, že naše Bubrdle ve svých téměř 14 letech s námi o Velikonočkách prošla zasněžený Krkonoše a byla na nožičkách celej den. A to přesně ji udrželo na živu. Ne nějaký ležení na terase a tloustnutí.
-a pes byl spokojenej-a nečučel,jaktože druhej maká a on ne,
přééésně, přéésně. A když by to byl necvičivec – třeba ten důchodce jednou, co budu mít, tak to bude o tom, že ho pročešu, pomudlám a prostě bude mít svůj čas a prostor.
15.9.2021 v 12:52 #126850MayaPetraK
ale s nemohoucim starochem jdes tak max na ctvrt hodky za plotem, to ani nepocitam
jsem to nejdriv pochopila, ze chces cesat pizly, to me trochu zarazilo 😀15.9.2021 v 12:55 #126851Petrs01Bubrdle ve svých téměř 14 letech
16ti letý Spratek ještě ten poslední víkend vesele ťapal, cca 15km denně. A limitující osoba byl vždycky páník, ne pes.
15.9.2021 v 13:16 #126852Petrs01Fifi – tady je to na Vaškovi dobře vidět! Nohy i celé tělo.
https://img43.rajce.idnes.cz/d4302/17/17471/17471431_7a653962c8f663b7c98e8ed38fc2906c/images/IMG_8709.jpg?ver=015.9.2021 v 14:14 #126856PetraKPetrs – no ty vado! co to je??? 😮 😮 . Pupík malej 🙁
Maya
ale s nemohoucim starochem jdes tak max na ctvrt hodky za plotem, to ani nepocitamno bať, ale jdeš s ním. A jak by to čajda řešila, když ráno vyjíždí brzo na výlet? musela by vyjít s batohem a Feriinkou ještě před odjezdem, jít se s ní projít, aby Ferrata nabyla dojmu z výletu a pak by mohla vyrazit s tím druhým. Když by ji nechtěla šidit a nechtěla jí dělat smutnou z toho, že ona nemůže a s tím druhým se jde.
No česala bych i tu pižlu, kdyby to měla být nějaká naše společná náplň, nebo prostě hladila, prohlížela ťapičky, ouška, šeptala do ušisek. prost tak. nechci nikdy, aby se jeden cejtil upozaděnej. Všichni rovným dílem.15.9.2021 v 16:21 #126857kachnaŠla bych nejdřív na kousíček i jen za zahradu s oběma, (či jen s dědouškem naopak), aby měl pocit, že jsme venku fšicí byli a pak by teprvá dostal něco na zub- či dáseň, pokud už by žuby nemě
nechci ti brát iluze, ale u nás to vždy bylo o tom “a proč já nejdu teď?” Tak jsem se přeorientovala k Mayapřístupu s tím, že ale jednou jde/jede jeden, jindy druhej nebo oba. Nic jim nekompenzuju, do bych zdechla.
JO A JEŠTĚ MĚ NAPADLO: PRÁVĚ TEN POCIT UPOZADĚNÍ JE VŠECKY SPOJUJE!!! 😀
- Odpověď byla upravena před 3 roky uživatelem kachna.
- Odpověď byla upravena před 3 roky uživatelem kachna.
15.9.2021 v 17:52 #126860cernej cajpetrs01
vasicek teda je celej nejakej boulatej 🙁 posilam pohlazenino ja vim, jaky to bylo kdyz feri nesla kdyz sme meli vokouna se kterym vyrostla. s cizim psem si to proste nedovedu vubec predstavit, i proto, ze v lete je nekdy takovy vedro, ze to neni ani na 10 minut s ni. a feri podle me by uplne v pohode dala dalsiho psa ale podle me by proste nedala to, ze ona nejde. to tak jedine ze bych vysla z domu z obema, jednoho nejak vratila domu a z druhym dosla na bus, ale to je jaksi dost nerealny 😀 pani sem dneska napsala, ze po zvazeni se neprijedem ani podivat.
15.9.2021 v 18:07 #126861FifiDneska ma Žamprda cerna ruzencova narozky, 4 roky jsou ji, blaznivce. 🙂 Zamrzla mentalne asi na tech 20 mesicich pri kastraci, je to velky stene.
Petrs
Teda, to je desny, chudak Vasek. Nam se kdysi podobne osypal rotvik po Pratelu, odcervovaku. At lecba zabere!Cajdo
pani sem dneska napsala, ze po zvazeni se neprijedem ani podivat.
Dle myho si to zvazila a uvazila spravne. 🙂15.9.2021 v 18:13 #126862cernej cajjinak s repou sem to prehnala, trochu sem ji spalila, tak priste vic hlidat cas (200 + horkovzduch neni dobra volba, ackoli mrkvi se hodinka libila, tu repu to chce tak 30 minut max)
15.9.2021 v 18:13 #126863cernej cajFifi
vsechno nejlepsi! 🙂15.9.2021 v 18:49 #126864Petrs01po Pratelu
Já z odstartování tohodle průs*** viním Bravecto. Ale neprokážeš to.
15.9.2021 v 19:43 #126867PetraKpřesně důvod proč nechci nechávat psy bez dozoru na zahradě
Petrs01
Bravecta se bojím jako čert kříže. Vím, že asi někdy není zbytí, ale moc si přeju, abych po něm nikdy nemusela sáhnout.černej čaj
myslím, že ses rozhodla dobře. Kvůli Ferri i kvůli režimu, který máš.
15.9.2021 v 19:44 #126868PetraKFifi
Dneska ma Žamprda cerna ruzencova narozky, 4 roky jsou ji, blaznivce.
už zase? To nejni možný, dyk sem jí tu pjoumatiku tady posílala nedávno?? Tak halt další, no 😀
a pořádnou 😀
15.9.2021 v 19:47 #126869FifiPetrs
To je zajimavy a klidne i mozny. Rotvik splasknul po par dnech, to Vasek to ma asi delsi dobu. Pupik pupencovatej, se drbu jen ho vidim nejak podvedome. A oni delali i rozbor tech bouli, co v nich je, nejaky sirsi krevni testy? Dermatologie je zajimavy odvetvi, vzdycky muze nakej pacos prekvapit, jak je vidno.Cajdo
Nebo delat repu na min, 200 horkovzduch je docela dost.15.9.2021 v 19:52 #126870FifiEsusova
Tak ta ale JE, ta by se ji tuze libila! 😀
už zase?
Desny, vid. Clovek ledva okem mrk a rok v prd…
Bravecta se bojím jako čert kříže. Vím, že asi někdy není zbytí, ale moc si přeju, abych po něm nikdy nemusela sáhnout.
Ja musela kdysi na blesi nezdolny mrchy nasadit Simparicu a taky jsem se bala. Jinak znam spoustu lidi, co Bravecto psiskum davaji a zadnej problem neni. Vsak jsme to uz rozebiraly, obojky, pipety, taky hnus, si moc nevyberes.15.9.2021 v 20:21 #126871MirkaDtak jsem si dala odpoledního dlouhýho šlofíka
douklízela zbytek baráku,dala si čtecí chvilku na terase,pak jsem šla na večerní vycházka mezi polama,přidala se Betty,takže opět 3 psy,trochu jssem s něma pocvičila,na zahradě se přidal Max,takže pocvičit s Mxem nějaký kroky,otočky,sedni,lehni,packy…
a pak ke kamošce pro popruh na čtyřmetrový vodítko,protože to kulatýá původně 4metrový se dost srazilo,a když mám oba psy,a oba se chcou venčit,tak je na každýho metr a kousek,
tak mám růžovo černý-črný jsou tlapičky,takže našít karabinky,co jsem dnes v domácích potřebách vyfásla zdarma…a konečně nebudu mít modrý vodítko-ono jít s třema psama a mít na všech modrý vodítka je pakárna….
-jinak k těm psům
já když jdu víc s jak s jedním psem,tak se musím víc soustředit,furt se ohlížím dozadu,jestli není někdo ze psem,když jsou na vodítku,tak sledovat kdy se kdo kde venčí-jako Martin když s něma jde na vodítku tak jde jak slepej,chluchej-jde a já na něj zezadu volám,pozor Betty chce čůrat,ježíš nech toho Žeryka vyxvenčit a tak-on prostě jde…
no,takže já jdu furt sleduju,jestli někde nejde někdo ze psem,jestli mí psi jen čuchají,nebo chcou něco žrát,nebo se venčit,Žeryk občas sebou švihne a válí sudy i na vodítku…
takže s 3 psů jsem unavenější,
no a s Martinem je to těžký,on neposlouchá,stejně jak jeho otec-ohldně psů-zavři psi,dej je na vodítko,ted je nepouštěj…
a tak-by se jim oběma mohlo říkat čínsky,japonsky,svahilsky,oba si dělají co chcou…
no takže dnes na vycházce v těch kloboučkách,to bylo v pohodě,já hlídala psi,nikde nikdo-dopoledne,že,všední den,
ale ve městě-říkám Martinovi,že mě ve městě musí vnímat,protože ze 3 psama mezi lidma,když Betty je hodně čmuchací,Žeryk si chce něco označkovat atd.,vylezem,jdem k silnici,a ten můj blb hrrr přes silnici a psi-hrrr a chcou za ním,což jim zatrhnu,narvu je knoze,přejdu o kus dál,což psi furt tahají směr Martin,zeptám se ho jestli je nahlavu?
on se diví proč?
nic,vezme si ŽERYKA a jde,jdem kolem trávníku a lamp,takže psi si můžou počmuchat,vyvenčit,hučím do Martina,at mě dá Žeryka,že ho nenechá k ničemu čuchnout,vyčurat,nic…
no prostě sleduju 3 psi a Martina,a dom dojedu vyfluslá:D
když sem kdysi chodila na cvičá,kde jsem cvičila ze svýma 2 psama,do toho vedla výcvik,tak jsem pocvičáku bývala vyfluslá,vyčerpaná,a byla jsem ráda,když sem odpo nechala psi doma a jeli jsme s bývalým do civilizace,bez psů-kino,večeře a tak
vedení víc cvičáků-nedělí po sobě mě vyčerpávalo,to se mě normálně chtělo brečet,jak já se furt snažím mít všecko tip top,tak jsem z toho bývala utahaná hrozně psychicky-hlídat lidi,psi,aby se nikomi nic nestalo,aby se něco naučily,pocvičily,do to mí psi…uf,výcvikářku už nikdy-12 let stačilo…
no je sice hezký,že se tak věnuju psům a ale-jeden pes,je jedn pes-fakt jsem si x let užívala to,že jsem měla svýho Gera-asi 6 let tady samotnýho-myslím,že v domě byl jeden pes-na vycházku ze všema 3-denně i psi rodičů,cvičit,česat 3 psi,ale druhou vycházku jen Gero,do BK,+do města,knihovny,do knihy,a tak všudde jen Gero,psi rodičů do města občas v rámci socializace
prostě jedn pes je pohodlnější,zvlášt,když je někdo takovej psychouš jak já a sleduje,aby měli všichni rovným dílem…
jinak teda jsem se po letech musela dobrat k přístupu,že je fuk,že nejdou na větší vycházku v mým volnu,že je fuk,když mám volno a su 4 hodky v knize bez nich-to taky trvalo roky
no a skloubit větší vycházku a k tomu cvičení na záda to se mi nedaří doted-jak su ten den hodně ze psama,tak se nemůžu ten den donutit cvičit
Kachna-no právě,já bych se někdy potřebovala dobrat k tomu,že jít třeba s každým zvlášt na chvilku je lepší,než se táhnout ze smečkou na dýl….
nebo prostě dnes jde víc jedn,zítra druhej….
jako s tebou půjdu vyvenčit a s tebou na vycházku….
protože já sice mám to co nemá většina lidí-mám čas-ale zase nedám to,že bych šla s jedním hodku,s druhým hodku
jinak po té neschopence a konzultacích s psycholožkou se pečlivě sebe snažím dávat dopopředí-takže třeba po,út ve městě,protože je občas být jinde a BEZ PSŮ,s tím že psi měly vycházky,česání,ale já NIC NEDĚLALA DOMA-prostě 2 dny psia já a domácnost nic
no a dnes domácnost a psi a a čtení
dřív bych mělavýčitk svědomí,že bych měla víc uklidit-když 3 dny volna
psi by mohli mít každý dden větší vycházky,když 3 dny volna…
a nic je mi to fuk….to nebejvalo-lednička volá-umýt já chcu umýt,mikrovlnka chce umýt,bunda přušít poutko….no a nic,se mnou to ani nehne
musím přece ještě ve volnu odpo spát ….a ono když odpo 3 hodiny spíte….v klidu,bez hororových snů jak v noci-před týdnem se mi zdálo,že mi umřela mamka,za 2 dny se mi zdálo,že mi umřel tatka,dnes v noci se mi zdálo,že mám rakovinu a chodím na chemoterapie,jsou to sny barevný,podrobný a drsný a dlouho,si je pamatuju,už ani nechci chodit v noci spávat…15.9.2021 v 20:29 #126872MirkaDFifi-všechno nejlepší Růžence,hodně takových obr pneumatik!!!
jinak bravecto jsem dávala psům párkrát-ono na pijáky mi nic jednu dobu nezabíralo
ted má Žeryk už dlouho obojek od Petrs01-to měl sem tam nějakýho,Dafi mívala pipety,rodiče mají na psy obojky,já na Dafinu obojek nechcu jak má malý krk tak je pak přeobojkovaná
PetraK-no my když jsme z domu,tak psi jsou na dvoře,ale to jen,když jdem na chvílu,a k nám se na dvůr moc dostat nejde-zeoředu vrata,okolo barák náš,sousedky,pak kurník,šopa,mezitím obr brána na zahradumjinak samý zdi,
ale když jsme dýl pryč tak jsou psi doma,proto si furt s rodiči sdělujem kdy kdo kde budem,aby jsme věděli kdo komui pouštíme psi
Petrs01-teda ty boule Vškovi jsou šílený,brrr a jakže to má dlouho?15.9.2021 v 20:30 #126873MirkaDČernejčaj-nic řepu si musím koupit,si mě navnadila,jsem si dala aspon mrkev a papriku:D
15.9.2021 v 21:18 #126874FifiMirko
a pro hodinky,nová baterka stovku,nicméně protože žiju s tupcem,tak mi včera koupil nový hodinky-za 550kč…
proč měnit baterku,když můžem koupit nový,že
jako kdyby ti koupil novy hodinky za svy prachy, proc ne? Potesi. Bylo to za jeho?
takže s 3 psů jsem unavenější,
To ja byla i ze 4, ted jsem nekdy i ze dvou. Proto vencim nekdy separe, druhej holt pocka doma. Nekdy spolecne a uzijou si to. Jsou tak zvykli odmala, protesty se samoze vyskytnou, kdyz ma jit prvni Troldik. Protoze Ruzice je hujer, ale ma smulu a vi, ze po prichodu pujde ona zvlast. Klidne i tu hodku s kazdym dam, je to jiny. Ale rozhodne nevencim timhle stylem kazdej den. Nekdy jdou oba, nekdy nevystrci za den rypak ze zahrady, kdyz nemaji zajem. Trikrat denne je fakt nevencim.
jinak po té neschopence a konzultacích s psycholožkou se pečlivě sebe snažím dávat dopopředí-
To je dobre, moc dobre. A radila ti tu myslim Milena, at poresis prasky a tak medikaci s psychologem dal? Nenechat ty konzultace vysumet, pracovat nadale. drzim moc palce, at nejsou nocni mury a srovnavas se, je to beh na dlouhou trat. 🙂 :*Esusova
přesně důvod proč nechci nechávat psy bez dozoru na zahradě
Ja jsem byla driv pomerne v klidu, ale to by tu nesmely courat bezprizorni cuby, ktery sly do kontaktu pres plot. Nechat smecku 4 fen byt jen ve vybehu rovnalo se zbytecnej pruser, ktera se vic nasejri a presmeruje na kolegyni. S Troldou a Ruzici je to neco podobnyho, kdyby se zjevil balon na nebi, Troldu by slehlo nebo sousedy z jeho jeceni. Ne, proste v dobe nepritomnosti jsou doma v baraku, spokojeni a chrni. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.