Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 3,401. až 3,420. (celkem z 5,632)
  • Autor
    Petrs01

Jako že je ten pán kretén jsem věděla, ale že až takovej…
      Necháme labíka cíleně opakovaně napadnout? Šikovnej pejsánek, prohnal si ovečky, je spokojenej, můžeme jít? Bych ho zažalovala za týrání zvířat.

PetraK

Petrs01
        až takovej
        Jo.
        Já jsem teda nedávno pochopila, proč z mýho pohledu nesmyslně nechává RD vyběhnout ven jen tak ty svoje chůvičky, když tam přijde jiný pes. Tam u nich nehrozí napadení, to je jasný, ale říkala jsem si, proč to sakra dělá, však toho psa musí vidět v jeho chování i tak, bez tohodle candrbálu, ale tuhle mi to došlo – on chce vidět, jak reagujou ti majetelé.Podle mě. A voni prt, nedaj tomu svýmu pso podporu. Tak asi jim to na tom pak vysvětlí nebo tak, ale tohle co předvádí ten Mexickej kukuřičnej bulik, to nechápu ani za mák. Teda jo, jo chápu – jde o show, nikoliv o psy.

MirkaD

teda Míla si hezky užila víkenda,Denny si hezky užila víkenda!
          to se mě moc líbí-bud to jak to měla Milka-s Robertem,kamarádkou-kafe,výlet,vycházka,plavčení-a já se ti smát nebudu…protože nejsu výletnice jak Čajda+Petrs01-a tento styl výletu jsem před léty nacvičovala s mým bejvalým-bud jsme jely na celý den autem-tak jdnou měsíčně-díky němu za 7 let vztahu znám hodně hradů,zámků,muzeí+ZOO,na něco jsme braly psi sebou,něco bez psů
          a nebo jsme jely kousek ze psama-bud někde kolem Adamova,nebo od BK-ke slunečním hodinám třeba,k Máchovu pomníku-takže my i psi měly vycházku-jinde,změnu,a přitom,tím,že jsme jely autem,nebyly vázaný tolik na chození a vlak/bus,tak jsme pak jely na večeři,nebo do kona
          nebo se pak viděly někde s kamarádkama a jejich protějšky
          popravdě,v tomto je auto obr výhoda,-popojedeš něco pochodíš,někde se stavíš na kafe,nemusíš myslet na busy,vlaky,příjezdy,odjezdy+v té naší díře kde ted bydlím,počítat s tím,že s každýho výletu vlakem-ze psy jezdíme vlakem,nebo i busem se musíme ještě pěšky dostat dom-protože o víkendu tu jezdí tři spoje denně,no a po výletě jít ještě 40 minut do kopce pěšky je prostě na mě moc:-(
          takže Milce její sobotu velmi,ale velmi závidím….
          stejně jako Denny-kulura+vycházka+den s přáteli a protějškem je taky můj sen o volnu-bohužel Martin na kulturu není,společně spřáteli senestýkáme,jak už sem tu xxkrát psala,takže svůj čas rozděluju mezi kamarádky a ho-občas to spojit by mi nevadilo-mu ano…
          já teda včera taky volno-ráno vycházka ze psy autem mezi polama ve Vicánkách,ale jen chvilka,protože jsme musely být brzo doma,takže psi proběhlí,vyvenčení a byly jinde,ale…na takovou chvilku,pro psa,kterýmu je blbě v autě jak Žerykovi to smysl moc nemá-když jedem na dýl,případně k rybníku-plavčit což miluje,tak jo,tak si říkám,bude mu sice blbě,ale bude mít plavání,nebo delší vycházku,no včera to bylo pidi,protože jsem se musela objednat k MUDR.-takže chvilka
          pak jsem doma dala dlouhý cvičení-ehm závěr v leže vedle konferenčího stolku kde jíme,kterej byl bez ubrusu a já ze zájmem sledovala pavučiny,prach,a kde mám zespodu na tyčce nohy-tam rach nět,a kde nemá tak prachu dost…:D
          no to jsem zírala:D
          pak šlofík dopo,
          pak do knihy na kafe,koupit knížku máti o návratu Žítkovských bohyní-má o nich vše možné,všecky možné knížky a ted v pátek byly na žítkové,byla z toho úplně nadšená,z té energie a tak,mě ty knížky teda neoslovily….moc drsný na mě
          no pak doma odpo vycházka ze psy kousek
          a čtení a večerní vycházka s kamoškou a s Gobim-ke křížku a dědinou zpět
          takže taky dobrý-psi,kamarádky,čtení-takhle si představuju dovču-i když v té by mohla být nějaká kulura…konečně taky…
          PetraK-no u druhýho psa bych taky řešila,že jeden doma,druhý výlet
          ale já su v tomhle ujetá,já všecko moc řeším
          a je fakt,že třeba mezi Dafi a Žerykem je 5 let rozdíl,tak to časem budu asi řešit taky…no stejně do BKjezdí Žeryk jen občas,a jako není to příjemný slyšet ho výt když odjíždíme s Martinem na 4 dny bez něj…
          -a to je tam s ním tatka a rodiče…
          Petrs01-no mě hlavnně úpúlně fascinuje,že se tam nikde nepoužívají náhubky,vůbec nikde-pes se rve,ale náhubek nic….oni je vůbec nikde nemají…

Maya

PetraK
            se si vzpomněla, ze mi nedavno nekdo rikal, ze kdyz si remeslnik nasadi takovouhle nesmyslnou cenu, tak o tu konkretni praci nestoji (je blba, nebavi ho atd.), takze nahodi nesmyslnou cenu, ktera bud zajemce odradi a nebo kdyz ne, tak alespon za ten nechtenej vopruz dostane dobre zaplaceno
            podle me by na tom mohlo neco bejt, oni maj prace dost a muzou si vybirat, ale zas primym odmitnutim by se zbavovali potencionalnich zakazniku do budoucna

Petrs01

I s náhubkem je to pro toho napadeného zbytečný stres. Stopovačka a zásah v okamžiku kdy vylítne, aniž by se toho druhého dotkl. A pomocí naučených povelů usměrnit a nechat oba zjistit, že není důvod. A pak je znovu nechat a dozorovat a kuwa přece když si nejsem jistá, tak mám psa na vodítku.
              CM se tady zachoval přesně jako ty pipiny s nevychovancema. Jo, na rozdíl od nich se nechytal za hlavu a neječel „Alíčku to nesmíš, buď hodnýýý“, ale nějak to PAK vyřešil. Jenže asi tak o milión vteřin později než by měl. Jako majitel napadeného psa v tu chvíli do útočníka jdu všemi prostředky a jemné teda nejsou.

PetraK

Mirka chce evidentně dohnat čajdu :

-tam rach nět,a

😀 😀 a nebo se dala na výuku růskovo jazýka! 😀 😀

-no u druhýho psa bych taky řešila,že jeden doma,druhý výlet

jojo, přesně. Mám ohaří známou, mívala dvě feny obě profizáchranářský psi, co jezdili na skutečný hledání. Když ta první fena, která byla navíc opravdu do práce srdcař, zestárla, naprosto nedávala to, že ona nejede.
                já jsem měla štěstí, že Bubrdle byla taková aktivistka aktivní a Rumíček byl malý ščenátko a pak dorostenec, takže se to krásně sladilo, ale jinak to musí být děs. Já bych prostě asi nemohla je dělit. Musela bych to nějak vymyslet.

Maya
                , ze mi nedavno nekdo rikal, ze kdyz si remeslnik nasadi takovouhle
                jojojo, to tak podle mě bylo stopro u toho prvního zedníka, to bylo taky naprosto nesmyslný, ale tudle Voloďa, když se to přepočte, tak byl ještě dražší, než tehnle drahej a pozor v tom není nákup natroše v těch 45 tácech. Vůbec, jen čistá práce. No tak prostě to uděláme sami. Já včera penetrovala sklep a uďála sem to mocinky moc pěkně. A byla jsem na sebe hrdobec. Dneska budu vozit hlínu – béme výkopovat.

PetraK

Petrs01

I s náhubkem je to pro toho napadeného zbytečný stres.

já právě vůbec nechápu tuhle prasárnu. Evidentně se ví, že to ten pes dělá, tak ho to přece sakra udělat nenechám. proč mu ještě nahrát? Naopak si od prvního momentu stojím za tím, že takhle chlapče milý vysírací rozhodně ne, s tím jsi právě skončil. 🙁 Další z jeho prasáren pro tydlevízi.

A pak se mi někdo může divit, že jááááá ty lidi nerada??

Maya

podle me to toho psa nechal udelat ciste pro video, alby se to mohlo natocit
                    uz jsem videla xx cesarovych videi a obecne myslim, ze on to se psy umi, ale zivi se tim a potrebuje videa, na ktery se budou lidi koukat a to je presne to co toci, v tech videich to musi byt sama akce a ne nuda
                    ale tak nejak doufam, ze lidem, co mu tam prijdou mimo zaznam, pomuze daleko lip

PetraK

Maya

jo, to je jasný, je to pro show, ale proboha pokud mi na psech záleží, tak show neshow, řeknu televizi, že tohle je za čárou a to po mě chtít nemůžou, že to neudělám. Je to prostě prasárna a účel mě je ukradenej. Kdybych tohle dělala, tak se ze sebe pozvracím.

Maya

PetraK
                        tak na youtubku si myslim si ty videa toci sam
                        kdyz se tim chces zivit, asi na to musis mit zaludek, protoze bez reklamy se neuzivis
                        ale to je ve vicero oborech
                        kdyby se tim nikdo nezivil, tech lidi, kteri by byli schopni lidem pomoct se zkazenymi psi, by bylo daleko min, takze otazka je co je lepsi

EvaC

CM – video
                          Přesně jak tu všichni píšou – je to show pro lidi….fuj, musím souhlasit s PetrouK – takhle se to prostě nedělá. Ten labík si to jako zasloužil čím, že mu pustí do oploceného prostoru psa, který ho napadne?? Jen tak, protože se mu chce..Je super, že dneska existují lidi, kteří pomůžou majitelům psů vyřešit problémy se kterými si sami neví rady, ale za mě tedy takhle rozhodně ne.. Můžu pomáhat, nechat si za to zaplatit, ale NEBUDU SE TÍMTO ZPŮSOBEM ZVIDITELŇOVAT na úkor komfortu těch zvířat…

MirkaD

Petrs01-jo,já se ho nezastávám,nebo tak-ještě,jsem to video ani neviděla…
                            ale to bylo tak nějak obecně-že jsem NIKDY V JEHO VIDEÍCH,ALE ANI V TĚCHTO STÁTECH,NEBO VŮBEC V HODNĚ STÁTECH SE PROSTĚ NĚJAK NEPOUŽÍVAJÍ NÁHUBKY NA PSY….-SEM BLBÁ,TAK JSEM TO ZAPOMĚLA PODOTKNOUT,ŽE TO MYSLÍM JAKO VŠEOBECNĚ-NE K TOMU VIDEU:-(
                            PetraK-no,to ale asi musí řešit i lidi-co ze psama lovily-jako hony,zkoušky…jako ze psem celej den fuč,vezmou si ty věci na lov zkoušky,druhýho psa/psy a zdar-
                            to stejný ti co aktoině x let dělaly sportovku,závodily
                            nebo agilitáci….
                            já třeba u těch agilitáku bych asi měla tendence ho brát sebou-a někde po závodě,před závodem-si s ním udělat třeba tunel a tak…
                            když sem chodila ze psama na stopy cvičila na zkoušky,závody,tak jednomu jsem udělala stopu na zkoušku-stáří,délku a tak a druhému stopu třeba 30 kroků s pamlsky
                            no na závody,zkoušky jsem je brala většinou oba-závodily oba
                            a zkoušky -jedn je dělal,druhej šel třeba pak na poslušnost jako křoví dalšímu psovi a tak…málokdy jsem měla někde jednoho psa…
                            akorát kde se to nadá nějak přizpůsobit staršímu psovi je asi dogtrekking,tam se stokiláku nijak nevyřeší…že….aasii
                            leda že by ten druhej byl mini a byl v batohu/kočárku-u kočárku zas terén,že
                            ale na zkouškách,si to představit umím i na závodech,protože to je člověk na plac/dráze nějakou dobu+teda venčení,rozcvička a tak,no a pak má stejně x hodin
                            čas-než odcvičí ostatní,udělají se papíry a tak,takže se tam čas na krátký pocvičení s druhým psem najde-vlastní zkušenost-některý rozhodčí ty zkoušky měly kolikrát n celej den….,
                            to mě kolikrát třeba bejvalej zajel pro druhýho psa a s ním jsme si daly obranu třeba…
                            ale toto je můj pohled na psy/cvičení
                            já vždy chodila na cvičák s
                            psama-Kim/Killy
                            GERO/DUX
                            ted chodím taky cvičit s až smečkou-akorát ne na cvičák:D
                            no a na cvičáku to bylo-s jedním aport,hrr pro druhýho s tím aport,s jedním přivolání,s druhým,s jedním překážky,s druhým,byly na střídačku v odkládačce,a
                            a já byla celý roky na sebe pyšná,jak ty psy střídám,jak mají oba všecko pocvičený-poslušnost,překážky,specilání cviky malých plemen-rozlišování předmětů,revírky,hlídání kabele-to se učil Gero od Duxe,ABY SE NENECHALY ODVÁZAT CIZÍ OSOBOU-TAKY CVIK NA ZKOUŠKY,V KRUHOVCE JSEM KOUSALA S OBĚMA ZARÁZ,pak chvíli jeden,chvíli druhej
                            no takže jsem na sebe byla pyšná,že krm nemoci psa,hárání feny,jdou vždy oba,oba si vše pocvičí,já uhnaná,nestihla jsem si s nikým pokecat a tak-protože v jsem v pauzách cvičila s druhým psem a odsuzovala tyco měly víc psů a jdnu neděli šli s jedním,druhou s druhým
                            no prostě jsem si o sobě ty roky myslela jakej su spravedlivej borec-jak se věnuju oběma psům stejně,jak nikoho nešidím,bylo mi líto těch ostatních co byly braní občas,nebo vůbec….tak jsem byla hrdobec,že nikoho nešidím,
                            no ale pohed ostatních byl na mě takovej,že su otrok svých psů,přijdu na cvičák,lícu kolem svých psů,a i mi výcvikářka říkala,že ti psy by byly radši,kdybych tam měl občas každýho zvlášt,že že bych nebyla tak rozlítaná
                            takže-to byl pohed okolí na mě -což jsem se dozvěděla po létech-že su otrok svých psů….

PetraK

Maya

tak na youtubku si myslim si ty videa toci sam

ešče vjetčí prasárna, než jsme mysleli 🙁 dobytek jeden.

Eva C.

Ten labík si to jako zasloužil čím, že mu pustí do oploceného prostoru psa, který ho napadne??

přesně tak. Kdyby to netušil, ale ví to moc dobře a udělá to tomu psovi? To je u něj normální, že na psa při záběrech tlačí, aby ho dostal k nějakýmu efektu. A ty debilitní emeričani mu to žerou. A kdyby jen voni. Uuuuž se mi chce zase zvracet.

Petrs01

Na tom videu je podle mne špatně už to první setkání s jiným psem. Sice zrzek neútočil, ale druhému to zjevně bylo velmi nepříjemné. Jako dobrá, chvíli nechat, ale po jasném ukázání zubů už měl být zásah – odvolání. Zrzkovi tak ukážeš jak se má v takové situaci chovat a světlého podpoříš. Takhle světlej jasně dával najevo že o kontakt nestojí a bylo mu to houby platné. Po pár lekcích bude agresor z něj – protože jakou má jinou možnost? Vidím tam jen naprosté selhání ve všech směrech. Vaška na něj, ohlodal by ho už u auta a byl by klid (myslím ohlodat CM, ne toho zrzka).

PetraK

Mirka D.
                                  jako ze psem celej den fuč,vezmou si ty věci na lov zkoušky,druhýho psa/psy a zdar

jo jasně, někdo to tak má, ale prostě když je člověk s tím psem nějak provázanej, tak když vidí, že ho to bere, tak to řeší….Eva právě feňuli, aby jí to tak nežralo, brávala aspoň s sebou do toho prostředí, aby nebyla úplně
                                  bokem.

tendence ho brát sebou-a někde po závodě,před závodem-si s ním udělat třeba tunel a tak…

🙂 taky tak. prostě mu to nějak vykompenzovat. No ale když jde člověk na celej víkend pryč, tak to nejde, no.

kdybych tam měl občas každýho zvlášt,že že bych nebyla tak rozlítaná
                                  ale jo, občas jo, je to i zdravý, jednak jde každej samostatně a má mě jen pro sebe a druhak jsou zvyklý fungovat i bez sebe. ale dlouhodobě právě bych to nedokázala – chodit s jedním a pak nechat druhýho, který nemůže doma. A takhle pořád. To by mi nešlo.

Maya
                                    PetraK
                                      cernej caj

Fifi
                                        Ja ti porad dluzim podvlikacky, takze kdybych neposlala 😀 jo bylo by to fajn a kdyhys chtela, mozna bych ti kohla vyfotit parkrat sedici/lezici psy ale s feri asi v bezpecny vzdalenosti 😀

No kdyz me je proste lito.tech psu…

Jenze sme se o tom s muzem.bavili a jakej koli jinej „starej“ pes by bul jedno, vokounovi by to bylo sumak ze mladoch chodi ven, ale u ferinky vidis jak se pokazde chysta kdyz mam kalhoty nebo krosnu, trn vyraz „vylet!“ A pak to ze ona je doma… myslim si, ze psa by dala uplne v klidu ale tohle spis ne. Ubytko sme objednali pro 2 psy radsi, optali se, ale… spis ne. Ale neni to 100% ne je tam otevrena moznost ale pro feribku by to proste bylo asi blby:( ona je povaha takova ze nehraje si s psama, hrackama, ale ven muze 100x za den, spu zas psi co jim vystaci balonek a na prochazku by nemuseli…

Fifi

Bryvecir vespolek,
                                          na Sizra se radsi divat nebudu, se nechci rozcilovat. Staci, ze me rozcililo, kdyz jsem nacnula prvni lahvu s tou zavarenou zeleninou, jak jsem onehda davala fotku. Jako dobry, moc dobry, ale zklamala me brokolice. Ta se tak zrat fakt neda, vybrala jsem ji a letela do kose. 🙂 Chystam se na druhou varku, tam bude jen kvetak, cibule a mrkev.

Petrs
                                          Jak Vasek a atb, snasi je jakz takz?

Cajdo
                                          Bezva, tak se ozvi predem, nez pojedete a nejak se domluvime. 🙂 Se snad konecne poprvy potkame nazivo. 😀
                                          Jak pises o Ferince, mozna by pro ni novej, mladej pes byl na stary kolinka zbytecnej vopruz a stres? S tim, jak ostatni psy dvakrat nemusi… Jo a co rekonvalescence, probiha nadale uspesne?

Milena z Prahy

Fifi, ahoj,
                                            pochopila jsem dobře, že učíš angličtinu v nějakých firemních kurzech?
                                            Jestli jsem indiskrétní, tak se omlouvám :-).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 3,401. až 3,420. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.