Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 2 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 3,161. až 3,180. (celkem z 5,632)
  • Autor
    cernej caj

Krasnej vikend vsem!

Milena z Prahy

Taky přeju všem krásnej víkend. A pro Čajdu, kterou zajímalo, jak dopadlo trhaný maso, posílám fotodokumentaci.

Attachments:
        Denny

Mileno, mě taky zajímá a co chuť ?

cernej caj

To vypada uzasne!!!!

Milena z Prahy

Je to moc dobrý. Autorka píše, že dala čtyři PL medu. Zdálo se mi to moc, dala jsem dvě a ty vynechaný jsem pak přidávala. Já jsem to ještě trochu přiostřila pálivou paprikou.
              Dělala jsem to z krůtího prsa, cca 900 gramů. Něco jsem už zamrazila, zbytek sníme o víkendu. Dám k tomu červený fazole, rýži a sýr feta. Hodil by se asi i ledovej salát. Nebo tortilla (ale ta je na mě moc tvrdá :-)).

Fifi

Krasavej vikend taky vsem preju.
                Milo
                mnaaam, to vypada epesne! Nekdy prubnu, akorat zazvor tam plesknu mletej, to by snad vadit nemelo. Necht vam chutna, ja budu mrmlat kapusto-kvetakovy karbanatky asi, aneb co dum da. 🙂 Me napada, mate nekdo hrnec na pomaly vareni? Oplati se to oproti pomalymu vareni v troube?

Dennyky
                To je fufna Konevova, hrozny tyhle nezravky vybiravy.
                Choděj tak nějak ladně, zvláštně u toho poskakují
                Odkoukaly od tebe? 😀

Esusova
                Urcite dobro dosli a tvuj Steve Wonder uz se rozkoukava. Rozkapany voci jsou neprijemny.

Denny

Než jsme odjeli z chaloupky, natrhala jsem 6kg (kamaradka vážila) špendlíku. Věnovala jsem ji je za hlidani 🦇🦇. Udelala marmeladku a dnes jsem dostala koláčky 😍

Attachments:
                  Fifi

Dennyky
                    Ja dneska skubala spendliky jen tak na chut a jsou jich tam mraky. Byl by recepis na marmeladu a pripadne kolacky? Jak moc narocny to je?

Denny

Fifi marmeladku dela i Esusova, ake muzu se zeptat kamosky jak ji delala 😊

Milena z Prahy

Fifi, kapusto-květákový karbanátky? To vůbec neznám.

Fifi

Dennyky
                          Optej, dik, protoze je mi lito tech kil spendliku.

Milo
                          To je jednoduchy, takovej vege karbos. 🙂 Povaris kvetak nebo kapustu, kdyz mas od obojiho, jdou spolecne. Kdyz mas jednotlive, nazyvas to vzletne Kapustaky nebo kvetakovy placicky. 😀 V sitku hmotu nechas odkapat, rozhnacas dojemna rukou a pak postup jak klasickej karbos. Vejce, koreni (sul, pepr, ja rada cesnek a majoranku), kdyz je to moc vlhky, pridas drobek strouhanky. A pak uz placickujes a smazis bez nejakyho obalovani. S bramborem sypanym petrzelkou a nejakou zeleninou kolem je to tuze dobry. A to jsem masozravec, jen maso nepotrebuju kazdej den a tohle je dobra alternativa na rychly jidlo. Ja myslela, ze to vsici znate.

Milena z Prahy

Fifi, to vypadá moc pěkně :-). Hlavně ten grif s hňácáním v cedníku. Já znám jenom kapustový karbanátky a na ty jsem vařenou kapustu vždycky krájela nožem.

Maya

Fifi
                              měla jsem pomalej hrnec, než vyhořel, chystám se koupit novej, lepší a radši jinou značku 😀 jídlo z toho je nepřekonatelný
                              pomalý vaření v troubě jsem nikdy nedělala, tak neporovnám
                              jen váhám, protože jsem zjistila, že dneska už se prodávají pomaláče v kombinace s papiňákem a i takový, že to umí i přílohy k tomu, že má z toho člověk hned komplet jídlo

Fifi

Milo
                                Tak zalezi, jakou hrubost vegekarbosu uprednostnujes. Jo a hnacam to pak v mise, ne v sitku, jsem to blbe napsala. Ale v cedniku je dobry to promacknout, at se zbavis nadbytecny vody.

Maya
                                No ja dumam, se me uz rodicovstvo ptalo, co chci k vanocum. Tak treba pomalej hrnec by byl fajn, jsem hodne polivkova a maso pecu taky hodne do mokra a rozpadava.
                                Jak ti to simte vyhorelo? Ve tve nepritomnosti nebo co se stalo? Hele, ty ses profi stouralka, udelej recenzi, jo? Ja samoze koukala na net, ale kdyz nema clovek zkusenosti…

Maya

Fifi
                                  no normalně jak jde kabel do hrnce, tak tam to bouchlo a chytlo, byla doma naštěstí máma a slyšela to, takže žádná škoda, ale moh bejt průser, byl to hrnec bionare nebo jak se to píše
                                  já už na ně koukala, obyč pomaláč už se koupí kolem tisícovky, pár známejch si chválí ty z lidlu a mě se celkem dobrý zdaj sencor, asi nejspíš koupím něco od nich
                                  polívky jsem v tom nedělala, spíš omáčky a guláš, chuťově je to úplně něco jiného než když to člověk udělá normálně
                                  jsou taky různě velký, tak to záleží pro kolik lidí chceš
                                  určitě chceš u toho automatický přepnutí na zahřívání, aby ti to nevystydlo
                                  u těch lepší bejvá ještě časovač, ty levnější musíš vypínat ručně, to jsem právě měla a dá se taky, ale samo časovač je komfortnější
                                  pak záleží jaký máš požadavky na vnitřní nádobu, některý nejdou nikam jinam, některý jdou jen do trouby a některý jdou i na sporák
                                  no a pak taky koukám na ty multifunkční a třeba tenhle je i v češtině funkční jen na tlačítka, ale zatím nejsem rozhodnutá
                                  https://www.alza.cz/tesla-elitecook-k70-multifunkcni-elektricky-tlakovy-hrnec-d5620418.htm

Fifi

no normalně jak jde kabel do hrnce, tak tam to bouchlo a chytlo, byla doma naštěstí máma a slyšela to, takže žádná škoda, ale moh bejt průser,
                                    Aha, takze stejne radsi pomalu varit, kdyz je clovek doma, pro jistou. Papinaku se bojim, to odmitam. Diky za zkusenosti, se este teda porozhlidnu a uvidime. Verim, ze chutove je vysledek luxus, ja prave i vyvary tahnu pomalu par hodin, maso to samy – pecu dlouze na min stupnu v horkovzduchu.

Milena z Prahy

Holky, za 14 dní jsou Dny Marianne, tak na hodně věcí budou 20procentní slevy. Akorát to chce koupit si časopis Marianne Bydlení kvůli kuponům. Na e-shopech ani kupony nejsou potřeba, teď jsem koukala na ten Sencor, Mayo, a na Alze od nich mají hromadu multifunkčních hrnců. Slevovej kód je: 2021Marianne20CZ. A platí od 17. do 19. září.

Kuskus

Já potkala ráno na schodech fungl nového souseda a optala se páníka, který ho nesl v náručí, esli můžem socializovat, tak jsme si byli ČV představeni a začal rachot a pištění a skákání, navzájem jsme se oblemcali a opusinkovali a vlček je nádherný, říkají mu Conri. Je to miminko a pořád ještě voní jako štěně a doufám, že mě nesežere, až do toho vlka jednou doroste. To bylo hezký setkání. 🙂
                                        A nevím proč jsem si vzpomněla na bráchu a jeho častý výrok směrem k mé osobě – si blbá jak čtrnáct dnů starý pes. 🙂

Du vařit, mám chutě a před očima neustále Milenin hrnec s trhaným masem. Tak jsem koupila chlazenou slepici, páč tu už jsem kdysi (podle receptu herečky Jany Bouškové) připravovala trhanou na červeném oleji a byla výborná, ale já su kuchař z leknutí, někdy vytvořím manu nebeskou a jindy je to hnus, který roste v hubě a trápím se tři dny, než to sním, bo plýtvání jídlem nesnáším. 🙂

Denny

Hezkou sobotu preji, na ranni peochazce jsem nasla par hub, tak jsem k obedu udelala plecko na houbach s ryzi… a rano jsem vyfotila tenhle pavouci skvost.

Attachments:
                                          Maya

Milena
                                            díky, už jsem si ten kód napsala a možná využiju, 20% je dobrá sleva
                                            Denny
                                            krásný houby, u nás jen holubinky a pak jako novinka nějaký bílý houby s tmavší tečkou uprostřed, to jsem u nás nikdy neviděla

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 3,161. až 3,180. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.