Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 261. až 280. (celkem z 5,632)
  • Autor
    PetraK

Míla

Čajda píše na Zvířetníku:
      Zdravím vás po 6 h deště, krup a větru z nouzového nocoviště Nové údolí.

aj jaj jaj! To nezní úplně ideálně , kuwa.

Zlatka
      Já si včera hledala na te trase,kde asi může byt

a našlas jí tam? na tý terase? 😀 😀 😀

Petrs01

pak si nemá vybírat psa

no jo, ale… tak si představ kde a v jakým stavu by ta krůta flekatá teď asi byla kdyby tě poslechl…

Milena z Prahy

Petro (Koláčová), jak se vlastně Brtnik o Tali dozvěděl?

PetraK

Petrs01
            ak si představ kde a v jakým stavu by ta krůta flekatá teď asi byla kdyby tě poslechl…

ale jooo, já vim, vono taky kdybych já bývala poslechla sebe, že jo a uďála Herodesovou nějakou protivnou ženu, tak by to neklaplo a ……. vona by co? Já vím.

Míla
            Petro (Koláčová), jak se vlastně Brtnik o Tali dozvěděl?

byl jeden inzerát na štěňata germánských ohařů…. a … a už to jelo. Já jsem mu celou dobu vysvětlovala, že germán je jiná liga. A von si furt mlel to svoje, že chce psa, kterej nejni takový dámička, jako vižla, kterej je samostatnej a tvrdší….. no hehehehehehehéééééééééééééé, tohle mě i přes to šécko vždycky rozesměje a občas mu to otřískám o tu jeho ježatou makovici, protože člověk ne vždycky chce, aby se mu jeho přání splnily doopravdy 😀 . A tady je to vrchovatě. Hlavně jsem mu celou dobu říkala, že je to o naprosto jiných loveckých vlohách a tahu na zvěř. Ti psi jsou doposud převážně /pro plemeno z úhlu pohledu zachování vloh jen dobře/ v rukou myslivců, takže opravdu jiná liga. No … nevěřil, nevěřil, už tehdy jsem byla nějaká moc chytrá a posléze jsem se přesunula do kategorie chytrá jako rádio (a popravdě se poctivě přiznám, že v dobách, kdy mě Tali šrotovala, jsem mu tuhle větu nemohla odpustit). Tak jsme se jeli podívat na štěňata. Jak jsem měla mozek starostma hozenej trochu jinam, nedošlo mi, že majitelku chovky znám a že to není moje krevní skupina – svým přístupem ke psům, nedošlo mi , že je to místo, odkud bych si psa nikdy nevzala /postáráno dobře, to nepopírám, ale množství psů – vč. těch na výcvik, prodej atd. neumožňuje to, aby pes žil jako součást rodiny. Kotce, kotce, vnitřní venkovní….. V době, kdy jsme tam byli, měli tři vrhy štěňat najednou, ne vlastně čtyři – 2x germáni, 1x vižla a pak nějací polský honiči. Takže prostě továrna na psy, komfortní, ale továrna, která je totálně živí a to není místo, odkud já bych psa někdy vzala. Majitel tedy potvrdil Brtnikovi, to, co jsem mu o germánech říkala já, ale obratem vyrukoval s historkou o Tali, která nemá zájem o zvěř a blablabla. Pak ji vypustili, ta lítala jak kdyby sto let venku nebyla, kontakt na člověka nula, poslušnost nula – desetiměsíční pes. Mno…. vzadu v hrbu mi jelo varovný vlnění. Jelo se domů a Brtnik unešen a od prvního pohledu zamilován. A v podstatě rozhodnut. Dohodla se společná procházka, kdy já jsem si potvrdila, že to je a bude průšvih, protože pes na lidi totálně dlabe. Nulová vazba, rozstřelenej magor, kterej nereaguje na nic, takže poslušnost probíhala tak, že se zařvalo Daun a s prominutím se psem bylo jebnuto o zem. No jo, no. To už jsem byla doma právě v tý kategorii chytrýho rádia 😀 . Domluveno, že si ji vezmeme na víkend a ani to mého drahého muže neodradilo. A ani to mě nepřimělo udělat scénku buď já nebo pes 😀 😀 😀 😀 A tak je naše. Ani Rumoušek ju nechtěl, páč taky vědíl, že to bude v hajzlíku 😀 A tak jsme to nějak překlepali, prosmýkali, prořvali a bez mučení přiznám i prodrbali, protože od určitýho momentu to prostě jinak vzhledem k předchozí její výchově nešlo. Pokud to nebylo po mysliveckým, nefungovala a brala všechno ostatní, že jako nemusí. Bohužel, bohužel. nikdy bych tomu nevěřila, ale je to tak. Hrozně dlouho jsem doufala, že to s ní dokážu projít tou cestou, kterou chodím já. Jenže to ona považovala za slabinu a pak byl respekt ne nulovej, ale mínusovej. No tak aspoň, že teď už jsme jinde.

PetraK
              Zlata

PetraK
                Včera tady počasí děs.
                Najít osobu na dálku leda vnitřním zrakem.👀🕵Ale počasí momentální dle souřadnic lze.A pak držet palce ✊

Petrs01

hele, to je zábavný

no nevím… jste jste velmi otevřený společenský člověk, který má rád návštěvy
                  A 10 jsem samozřejmě přeplavala, protože prostě plavu, což nesouvisí s mým milostným životem (zejména ne po vylezení z dvoustupňové vody 😀 ), ale s tím, že jsem se naučila plavat. Před 10ti lety by byla odpověď zaručeně jiná, protože jsem plavat neuměla.
                  Jo a mám jelena, což je teda furt lepší než mamut, no…

PetraK

Petrs01
                    šak řikám, zábavný 🙂 Já taky plavala, protože plavu ráda a taky jak jinak překonat malý čistý jezírko? dyž tam nejni loďka?, měla jsem vlka – teda v lese, ne na těle 😀 , ale u mě to celkem sedlo, řekla bych. Šla jsem s Brtnikem, viděla vlka, domeček byl myslivna, ta nemůže bejt oplocená, že jo, na stole byl chleba a bábofka s kafem, kolem pohodlná pohofka a komoda, šátek byl bavlněnej s puntikama, dala jsem ho Brtnikovi a šla plovat přes to oserko 😀 jednoduchej život takovej.

PetraK

Zlatka
                      Najít osobu na dálku leda vnitřním zrakem
                      ne na dálku právě. Na tý terese, fšaks psala

Já si včera hledala na te trase,kde asi může byt tak to vyznělo, jak když hledáš čajdu na tý terase 😀

Petrs01

překonat malý čistý jezírko? dyž tam nejni loďka?

No tak loďku sis mohla domyslet, když sis domyslela pohofku, ne?

Jo a jako třetí osoba (vyskočily mi 3 rychle po sobě) mě napadla Mawe, protože prostě ťapání po lese = Mawe 🙂

Ale jo, je to zajímavý a vyšlo to zajímavě.

PS: trasa a terasa – šátek a šálek – bojler jako brojler, že áno

Zlata

PetraK
                          Tak vidíš,už nevím co píšu,je to na houby,jsem chtěla napsat něco jinyhoho,ale jsem zatím slušná.Z toho zkurvenyho počasí jsem chytla nakou nadchu,bolí me v krku,kloktam,piju čaj,mám doporučenou becherovku a slivovici,bolí me hlava.Na terasu ani nepachnu,PAC jsme ji neudělali.

PetraK

Zlatkoooooooooooooooooooooooooooooooooooo

já su slepááááááááá, ne blbááá! Já četla, žes ji hledala na terase 😀 😀 😀 a vona…trasa. aháá, asi půjdu domů spát, nebo co.

Nebýt Petrs, neodhalila bych to a furt bych si jela to svoje 😀

Petrs01

no mohla jsem si tam šupnout loďku, ale to mi na to jezírko přišlo takový nepatřičný, když je krásný, malý a čistý. Tak pak jedině holt plovat.

Mně další osoba nenaskočila 😮

no právě mi to přišlo úplně jiný, než šécky testy obvykle. Takový hravý, zajímavý a o fantazii, a to mám ráda.

Petrs01

další osoba nenaskočila

Asi máš jen tu jednu důležitou 😉

Mě jako první Peťan, ale okamžitě mi vyskočilo „ale možná bych radši s …“ a „jé, jít lesem, to se mi dobře chodí s Mawe“ (máme s maw podobné tempo, normální lidi vlajou někde vzadu). Ale ten první automatickej vyskočil samozřejmě ten, se kterým tu cestu šlapu…

Zlata

Klid,klid

Milena z Prahy

PetraK
                                  Jo takováhle byla historie. Nějak jsem myslela, že jste Tali vysvobodili od nějakýho myslivce. Na to tvý zoufalství nad nezvladatelným psem si pamatuju, v podstatě korespondovalo s mým zoufalstvím nad nezvladatelným synem :-(. Tak ona Talinka pod tvým soustředěným a jistě vyčerpávajícím vedením udělala neskutečný pokroky. A jak ti teď po letech umí říct, že tě má ráda. I na posledních fotkách z venčení se zotavujícím se Rumíčkem má přítomnej výraz.

PetraK

Z
                                    klid
                                    díky 🙂 já mám dneska evidentně den – Lídu na Zvířetníku jsem pod článkem oslovila Ivo…. Tebe vrhnu do nevlídnýho počasí na terasu, kterou jste neuďáli… aajjaj! 😀

ať je brzo líp!

Míla

no , ona od myslivců právě byla – kotcák, kterýho si o posílali mezi sebou, ta chovka jsou myslivcoidi. Tali připutovala z Polska jako nechtěný štěně, protože jejich pes kryl tu fenu z Polska, a jak jsou Pšonci šmelináři, tak ten polskej chovatel poslal prasácky březí fenu do číny, kam ji prodal a místo toho, jako „kompenzaci“ jim poslal Tali, kterou voni nechtěli. A protože Tali je Tali, tak se jim navíc svým projevem nehodila do krámu, takže se s ní moc necrcali, pak ji zkusili strčit nějakým starýmu myslivci, ten se s ní taky nemazal, protože nechodila podle představ, tak jim ji zase vrátil…. takže se s ní šmelilo a pendlovalo a nikdo ji nechtěl, neměla ke komu si ani tu vazbu udělat, jen kotec, pokus o výcvik – tvrdej a pak nic. No a s touhle výbavou přišla k nám, který taky nechtěla, resp. jako dobrý na ubytování a krmení a jinak si trhněte, nepotřebuju vás, nepotřebuju nikoho, nechci nic, nic mě nezajímá, jen to moje.
                                    Kdybych v tu dobu nebyla pod tlakem blbý situace v práci, v rodině a byla v pohodě, měla bych jinou pozici a určitě by to šlo líp. ale prostě sice byla v dobrou dobou na dobrým místě – pro ni 😀 , ale pro mě to tak úplně neplatilo. A tím, že Brtnik nic a nejradši by ji býval vrátil, tak to taky nebylo to pravý vořechový, prostě ten start nebyl nejlepší z nejlepších. Jiný by to bylo, pokud bych do toho šla čistě ze svýho rozhodnutí a v jiným postavení, ale já věděla, že v ten danej moment je to na mě moc. Nicméně- mělo to tak být.

, v podstatě korespondovalo s mým zoufalstvím nad nezvladatelným synem 🙁
                                    a kuwa! To je o mnoho horší varianta! CHudero. Tohle musí být strašný peklo, pro matku stonásob. Podařilo se pak nějak?

se Rumíčkem má přítomnej výraz.
                                    ano, to je pro mě malej zázrak, protože strašně dlouho měla nepřítomnej výraz pterodaktyla, takový ty divný oči a já byla neščastná z toho, že nejde vybudovat ten vztah – bránilo tomu hrozně moc věcí, od toho, že ona o to nestála, protože to neznala a nepotřebovala, až po to, že tomu bránilo to, jak člověk s ní byl nucenej fungovat. při takovým přístupu se vztah nebuduje. Byl to začarovanej kruh, kdy jsem se bála, že se to nepodaří rozetnout. Ona i dneska se umí vypnout a zazdít člověka. Ale tím, jak jsem postupem času měla možnost jí ukázat, že to jde i jinudy, tak pokud nemá svůj tvrdej zásek, fungujeme dobře.

Maya

me u toho testu prijde blba ta otazka s hrnkem, tipuju ze neexistuje nikdo kdo by si predstavil papirovej nebo polystyrenovej hrnek
                                      zrovna vcera jsem cetla jak maj nektery lidi po ocko srajdu a bliti a vona to hned ma denyky, drzim palce at je to brzo pryc
                                      asi pravdepodobne trenink na pripadny prubeh kovidu 😀

PetraK

Maya
                                        no jo tak jak si nemoc podá každýho jinak, tak to bude i s očkováním, indivindi reakce.

Nechtěla jsem Dennyky volat, jak jí je, páč kdyby spala. tak snad se z toho brzo zvetí.

Milena z Prahy

PetraK
                                          Se synem teď nic moc. Od dětství úzkostnej (jak jinak s takovejma rodičema), na gymplu záškoláctví, k maturitě jsme ho dokopali. Pak pár let celkem dobrý, pracoval, prima holku si našel… Od začátku koronakrize se mu spustila masivní úzkost, v současnosti je nezaměstnanej, závislej na prášcích na uklidnění.

PetraK

Míla

sakra, to je blbý tohle . Ale nedivím se mu tenhle šmejd člověka prostě semele, ani se nepostačí divit. Však i mě, dítě štěstěny, si to trochek pochroustalo, bála jsem se, že mě z tý situace – švihne- a to nepřeháním ani trochu. Je tam nějakej posun u něj?

Na gymplu /střední je záškolákem skorem kde-kdo. Já kupříkladu místo svých vyučovacích hodin docházela občas na ty Brtníkovský 😀 . Sedla jsem si tam místo jeho spolužačky a když se profesor na nějaký technický klikyháky- mladej, výbornej – ptal co tam dělám, řekla jsem mu, že supluju kamarádku, která si potřebovala něco vyřídit 😀 😀 a jako to jsem ale nekecala. Páč Kájina, naše společná kámoška s Brtnikem, si fakt něco potřebovala zařídit- asi rande, nebo tak něco. Tak prostě aby nebyla ta sesle prázdná, zaplnila jsem ji 😀 no a on to vzal. naštěstí mě nechtěl zkoušet a nebo něco po mě narýsovat, asi by se divil 😀

Mně bys jako dítě asi nechtěla – ve třech jsem se sbalila a šla do světa s lepenkovým kufříkem kupříkladu. Jsem takové vzdorovité stvoření, nenechám si foukat do polívky od nikoho. Myslím, že mě zachránil hodně sport a máminá výchova. A taky to, že mi pak důvěřovala.Jinak bych asi lítala v nějakým blbým životním průšvihu. Našlápnuto bylo.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 261. až 280. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.