- Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
15.8.2021 v 15:01 #125076
PetraK
joo jako fyzická, občasa se chová pomateně, třeba kurzor je PŘED písjmenkem,co píše, zvdojuje písmena, pak se zasekne a nepíše vůbec, když do ní tuknu, něco napíše ale pplku vynechá. teď třeba běží i trošku normálně. je stará už, bezdrátová. Vyklepat jsem zkusila.
15.8.2021 v 15:22 #125077EvaC
Cernej caj
Tak to je super, už se ji nejspíš udělalo líp po té narkoze a začíná se hojit, tak se vrací všechno pomalu zpět k narkoze… ze chodí normálně na záchod, je moc fajn – známka toho ze všechnoUvnitř funguje tak jak má 👍. Jo, když je pes “nežravec”, tak to je blby, ale jestli ji aspoň trochu- ono to proste někdy trochu trvá. Já tohle neznám, páč labrador je popelnice – u nej se opravdu nedá spoléhat na to, ze když je mu blbě – nežere.. S tou dovolenou – jsou to ještě víc než tři dny – řešila bych podle situace a taky podle toho jaký je na muže spoleh.. oni ti chlapi to někdy mají dost na háku , ale neznam ho tak nemuzu soudit ..
15.8.2021 v 15:24 #125078EvaC
Cernej caj
tak se vrací všechno pomalu zpět k normálu – jsem chtěla napsat 🙈🙈🙈15.8.2021 v 15:29 #125079kachna
ta debilitní klávesnice blbne
nemáš jí beždrátovou? že by jen docházely baterky?
Jinak jsem doma z Holomóca, kde jsem spoluvedla kemp a bylo to úžasný. Nakonec jsem dostala kytku, to bylo taky úžasný, moje duše marnivá si přála trochu toho ocenění, kterého se mi dostalo.
Odpočinula jsem si neuvěřitelně – 3 dny jsme měli 10-12 hodin na starosti 17hodné, učenlivé, spolupracující děti, jednoho spolupracujícího hyperaktivce – boží to bylo!!!
Hned na zahájení se povedl krásný přeřek – Není důležité vyhrát, ale zvítězit!15.8.2021 v 15:40 #125080PetraK
kachna
Není důležité vyhrát, ale zvítězit!😀 😀 moojjjjje heslo!
Je to milý, když duše marrniv á ocenění dojde, že jo?Baterky ddosala nový, bábrdle klábosící, ale moc to s tní nejde.
15.8.2021 v 16:03 #125083kachna
Je to milý, když duše marrniv á ocenění dojde, že jo?
Je, no 🙂
Baterky ddosala nový, bábrdle klábosící, ale moc to s tní nejde.
hele a co přendat usb do vedlejšího chlívku? Mně to občas zabere.
15.8.2021 v 16:24 #125084cernej caj
PetraK
jestli bezdrat vymen baterky 😀kachna
jeee, to sis uzila a jeste si dostala takovou krasnou odmenu 🙂 akorat dneska ta cesta musela byt docela umornaEvaC
na muze v tomto spoleh je, on vetsinou trochu remca ale i po operaci pretrhanejch vazu sme se v peci nejak stridali, protoze on to ma v praci mnohem volnejsi nez ja a muze si to domluvit fakt skoro jakkoli… naopak jak se mu predtim k veterinari uplne nechtelo, tak ted je ferinka jeho malinka nemocinkana takze to on zase ted nepodceni. Spis ty kecy kolem obcas…ono si nikdy clovek nevybere, popelnice nebo nezravec… vsechno ma svoje pro a proti…
15.8.2021 v 16:25 #125085cernej caj
PetraK
jo a novy nemusi nutne znamenat ze sou dobry, jestli dlouho nekde lezely, ale tak snad ji rozchodis:)15.8.2021 v 20:19 #125086MirkaD
tak jsem tu a co nečtu?!
Ferišátko je pacientka,uf teda,ještě,že jste nakonec jeli
jinak jsem si myslela,že zánět dělohy je otázka pár dní….
jsem se teda pletla…
no ono to poznat v létě ve vedrech u psa,kterej po některejch granulích víc pije+pije z vedra+mu může být divně z vedra je velekumšt!!!!!
smekám svou kynologickou kšiltovku až na zem….
máš můj velkej obdiv Čajdo!!!!!
no a pejsani od Fifi už se taky z psincáku snad dostávají,což jim přeju všeckým třem-i psům i Fifi
Kachna v Olomooců dostala ocenění,což je super,to vždycky potěší
akorát přemýšlím jak si někdo může odpočnout při 12 hodinovejch směnách?
jako vím,že píšu moc slohovkovitě a dlouze,ale toto by Kachna mohla mě anafabetovi přes výuku dětí trochu rozšířit….
PetraK-maká jak šroubek,a že nemá čas na psaní nevadí,to není,ale fakt není povinný!
ehm,ale na dalčí články se těším,ne že ne,sem zrovna o tobě dnes vykládala tatkovi,jak jste měly ochočený andulky,musím mu to dát přečíst v té knížce,co jste napsali se zvířetníkama
no a já mám za sebou výměnný pobyt-tatka tu-chodil s Žerykem,pomáhal rodičům,
a my tam měly 4 dny pro sebe,3 dny 10-11 km dopo s Dafi-která lítala,skákala po pařezech a šutrech,veselá holka byla,tady od pátku od večera nechce chodit na vycházky…
kdybych neviděla jak odchodí 4 hodiny dopo+hodku odpo+venčení v noci,tak si myslím,že marod
takhle si myslím,že ju to tady nebaví,že chce změnu
taky za sebou ,máme rodinnou oslavu Martinova bráchy-včera odpo-mazec-nic pro mě tyhle rodinný akce s kupou dětí no a v pátek večeři s kamoškou
tak-takhle stručně by to napsaly hplky,alééé já nejsu jako ostatní-jká to škoda,že?:D:D:D
tak já vám to rozkecám-poznámka-to taky není povinný číst:D:D:D
tak minulou neděli dojel tatka
já ráno šla ještě ze psama s kamoškou a Gobim-kolem rybníčku a ohrad
pak jsem se pustila doma do úklidu-jako takhle,kdybych jen vysála,vytřela koupelka+wc,ale já se přistihla,že umývám i kachličky na wc,venkovní dveře,
venku na botníku pod věšákem s vodítkama,kde mám krabičky 2 plastový na hračky,tak umývám ty krabičky,třídím hhračky,umývám krabičku od hřebínků,
ddezinfikuju naše hřebeny a nástavce na strojek….+košík 3patrovej s koupelky-vše poumývatr,vytřídit,povyhazovat…
no fakt su blázen,jeden by řekl,že k nám jede hygiena a ne můj rodič…:D
no nic,pak jsme naložily psy do auta,jely pro tatky,já je vzala přes město projít,at mají změnu,Martin zatím nakoupil,naložily jsme tatky a šupky hupky dom
no po obědě klasicky šlofík a pak jen lakování nechtů,umývání hlavy a tak-válení se na terase….
v pondělí ráno-sbalit se,vyvenčit psy a s Dafi v 7 ráno odjet,
kolem 9 v BK a nastal zádrhel,že chtěla dojít teta a jít s náma na oběd a být u nás,což asociální Martin nemohl vydýchat,hučel,že před chvíli snídal,na oběd nepude,doma s náma nebude-prostě hezkej začátek dovči,že?!
no,že měl přijet až v úterý,někam oddejde a tak….
no nervák….
pak došla teta,Martin hlídal doma Dafinu a my si zašly s tetou na oběd+jsem vzala oběd Martinovi dom
pozvání k tetě odmítl….prostě ten by se měl odstěhovat na pustý ostrov,nechce se vídat s žádnýma mýma kamarádkama+příbuzným a na výletě nesmí jít nikdo před náma/za náma….
no nic,v poledne jsem došla s obědu,chvílu jsme si lehly,pak jsme šli dát nabrousit nůžky co jsem sebou za tím účelem vezla a přes město na hřbitov,tam jsme se vytřídaly-mamka má dnes svátek,brácha má 23 výročí..
tak jsme jim to tam upravily a pak vrchem od hřbitova sloupečníkem-dlouhá cesta asfaltka s jedé strany potok,s druhé les-za potokeem rodinný domky,pak sídliště
ale tak jsme šli kus cesty do města podél potoka ve stínu,at z té vyházky Dafi taky něco má,no pak přes město nakoupit jí granule maso,nám nakoupit a kousek od tátova ubytování hned u řeky na pivo a kafe
a pak dom a noční venčení-mimochodem ve 4 petře pod střechou vedro….15.8.2021 v 20:27 #125087Milena z Prahy
Čajdo, Ferince posílám podrbání, doufám, že se bude úspěšně uzdravovat :-).
Včera jsem se vrátila taky z Moravy, jako Kachna :-). Na nějaký podrobnější líčení nemám po dnešních korekturách už sílu, ale zkuste si vygooglit knížku Cirkadiánní kód. Jeden známej nám o ní řekl a vypadá fakt zajímavě. Zatím dobrou!
15.8.2021 v 20:37 #125088MirkaD
v úterý jsme jely do Litomyšle-tam už jsme sice byly před rokem,ale to jsme byly hodně ve městě,u zámku,+v té druhé zámecké zahradě
ted jsme jely zase v 7 ráno rychlíkem,cestou na vlek po cyklostezce se Dafča vyvenčila a rozešla,aby ve vlaku ve vteřině usnula,protože v noci furt pochodovala,ale ona vůbec ve vlaku a autobuse okamžitě usínala,až jsme si říkaly,že s ní budeme jezdit v noci vlakem sem a tam,aby se vyspala v klidu:-)
dojely jsme do Svitav-ehm víceméně bez snídaně,nebo jsme v sobě měly možná jeden rohlík.protože Martin jí až na místě v přírodě,takže ze Svitav do Budislavi,odsud kus po silnici,to ju Martin radši nesl,no a pak-pak směr toulcovi maštale-les,kapradí,šutry,potok,mech!!!!!!
já byla blahem vedle sebe,nejštastnější na světě a ve vesmíru-miluju-šutry,mech a kapradí
furt sem do toho mechu plácala rukama,Dafi hopala z pařezu na pařez a na šutry,no lezly jsme tam 3 krát do kopca-2 krát jsem řekla já,že dál nelezu,že se bojím a že se nezabiju-šutry,kořeny a sráz-brrrr
pak Martin,že to nevyleze,tak jsme šli stejnou cestou zpátky,s tím,že k cíli úplně jsme teda nedošli k cíli,ale účel-su jinde,vidím něco jinýho splněn byl,a to šlo!
no pak zas po silnici do Budislavi,tam rychle do sebe sodovku a Dafi si chvílu lehla pak do Litomyšle,tam jsme prošli sem a tam několikrát ná,ěstí,že půjdem na jídlo,všude přplněný,tak se Martin zaparkoval s Dafi do parku,že sluno už peklo,a náměstí vedro,lidi a tak,a já si šla ná výstavu obrazů
ehm v galerii-paní-chcete jeden studenskej,že?
já-coooo?
ona-no jste studentka,ne?
jjá-noo bude mi 45,tak asi už néé
no nic-na sobě kšiltovku,výcvikovou psí sukni,elastáky,byla jsem namalovaná-to si myslím,že mi na věku přidává a culík…tož tak…
po výstavě,jsme se opět marně snažily najít místo na jídlo,pak jsme snědly perníkový pidi srdíčko ze zdravé výživy a jely jsme do Svitav,kde si Dafi hodinu odpočla ve stínu na nádraží,protože vlak 50 minut zpoždění a ve vlaku pk zima jak v lese-má softwellová vesta přišla vhod…
no před půl šestou jsme byly doma,a půl sedmé jsme obědvaly jídlo dovežený z pizzerky,pak už jen leháro,noční venčení…
a to jsem Dafču v pondělí večer dotrimovávala a česala,to už mě povýletech přešlo15.8.2021 v 21:10 #125109MirkaD
no a ve středu,ve středu jsme šláply na bludnej kořen,teda takhle,s Martinem prý nezabloudím….ehm…
no vyjely jsme ráno v 7 do Ostrova u Macochy,že půjdeme pustým žlebem,kolem konskýho spádu na moji milovanou punkevku,
jezdíme tam každý rok,protože voda,šutry a kapradí,že
no jenže většinou jedíme ze Sloupu a 9km na Skalák,takže bude změna
dojely jsme do Ostrova a dle Martina jsme měly dojít k obchodu co má OD PŮL OSMÉ OTEVŘENÝ!no my došly k obchou co má otevřený od osmi,tak jsme půl hodky chodily kolem rybníka,pak šel Martin do obchodu,pak se snídalo u rybníka-takže tak 45 minut v prd….,no vbyletly jsme kopec jak hrom v dědině ke kostelu a TAM TEN OBCHOD,KDE MĚLY OD PŮL OSMÉ,nic no,několikrát jsme se ptly na cestu,furt jsme chodily sem a tam,protože šipky otočený směr dědina,pak jsme loukama,lesem došly k Macoše-pustý žleb a konský spád jsme minuly…
no od Macochy po milionu schodů dolů +po dalších schodech/šutrech a blátě k Punkvě,kde jsme nabraly rychlost,že nám jel v 11 hodin bus a pak ve 4 hodiny
tak rychle limču,koupit suvenýry a bus a dom
doma jsem řekla,že se s Dafi nehnem z domu aspon 3 a půl hodky i kdyby hořelo,Martin nám šel pro oběd a jinak jsme do 3 chrněly,pak do města Dafině koupit misku,nakoupit dom,a zase kafe,džus,Martin pivo-no kdyby jedno,že…
no,ale úrej má dovolenou…
no a ve čtvrtek poslední třetí výlet
jely jsme v 6 ráno do Adamova,z něj busem do Křtin,z tama lesem -nádherně měká půda,paráda+pro Dafi množství pařezů,tak lesem do Rudice,tam jsme u větrnýho mlýna daly sváču a směr rudický propadání
no to taky bylo cosi,my už tam byly xkrát,jde se lokama z dědiny a před náma holky z lovečákem-tak Martin začal zuřit,že půjdou před náma,Dafi bude muset jít na vodítku(Dafi je to jedno)prostě se vztekal,no holky se odpojily,šly jinam
Martin štastnej,já si fotila skály,modrý nebe a tak,a v tom-za náma 2 ženský starší-sice bez psa-ale LIDI JDOU!ZACHRAN SE KDO MŮŽEŠ!MARTIN AT NEFOTÍM A DĚLÁM,TAK JSME TO HRNULY CESTIČKOU K PROPADANÍ,PO KOŘENECH DOLŮ Z KOPCE,DOLE SE DAFI NAPILA,MARTN ZDRHAL CESTIČKOU DO JEDOVNIC PODÉL POTOKA,ABY NÁS NEDOHNALY,ZA NÍM VALILA DAFI A ZA NĚMA JÁ-ROZESTUPY JAK KDYBY JSME MĚLY CORONU,CHOLERU,MALÁRII,MOR…
kdyby jsme byly kreslený bylo by to takhle-vepředu Martin,místo noh barevný šmouhy a nad hlavou bublinu-ježíš at si ten čokl s Mirkou pohnou,se vlečou,sou úplně blbý,dyt nás ty ženský doženou a budeme muset jít s něma!!!!
se z nich zjeví,se vlečou,ta furt cosi fotí,Dafina si nepohne,se na to vykašlu
Dfi-ty vole,je ten páneček blbé?kam hrne?a proč tak rychle?
a kde je panička?to jaky se nmám rozpůlit nebo co?
no panička nestíhá-počkám…
nééé páníček valí-letím za ním-a trysk za Maartinem…
nééé,kde je panička?????sakra,čekám na ni,a vůbec seru jim na ty blbý výlety-hned jak dojdu dom píšu-prodám vodítka,značka -OKAMŽITĚ!
já-dopr…je von fakt už blbé?dyt já mám obě vodítka,kdyby šel někdo ze psem,co jako bude dělat?se na to vykšlu,doma s něma jde deset minut denně,že zahrada,vedro a tak,a tady by nás obě uštval,ježíš to je dovolená,si teda vodpočnu,sobec je to…
no ale dohnaly jsme se….,došly jsme do Jedovnic a jely dom…
v poldne doma,já odmíttla opustit postel,tak šel do města koupit dárek rodičům za hlídání andulek a vaření tatkovi,pak jsme šli i s Dafčou,já prolítla nějaký obchody a zase na kefe,džus,horkou čokošku a večer se už válet doma-no válet doma-trošku sem tátovi uklidila,ale to byla chvilka
no a v pátek brzo ráno se zbalit,a hurá cestička k domovu….
no po osmé jsme byly doma,uvítala jsem se s Žerykem+zbytkem rodiny,Žeryk vyfasoval dárek,co se mu koupil hned v úterý-nový míček,malý lehký a fest drahý,asi je vevnitř zlato,nebo co?:D
sjely jsme rychle do knihovny,pak vyprat,vybalit,uvést se do civilního stavu,a odpo sem jela za Aničkou do knihy,tam jsem poseděla a pak jsme šly na pizzerku na salát,pokecaly jsme a za hodku a půl na bus-jééé to bylo fajn,jen tak sedět a kecat o všem možném,mimo jiné o knížkách,to byla pohodička,prostě paráda-bez Martina,rodičů,psů,málokdy su někde jinde,než ze psama,v přírodě,doma,v práci…15.8.2021 v 21:16 #125111MirkaD
v sobotu ráno vycházka ze psy,pak vdrhnout pořádně tersu+uklidit andulkám a doma,a pak ze psy je vyplavat k rybník+kousek po městě a no a odpo byla na terse a dvoře oslava švagra a jejich malýho synka,takže celkem kolem 12 lidí z toho 4 děti,tak psy byly zavřený až d večera doma,jsem jsem je šla 2 krát vyvenčit,a večer pak už byly s náma na terase,já hrála pak ze švagrovýma a synovcama aktivity asi 2 hodky,tak to byla dost sranad a pak jsem šla hajííí
no a dnes vycházka s kamoškou a s Gobim ráno,a pak dopoledne uklízení po oslavě,odpo 4 hodinový šlofík,a večer vycházka se třema psama-přidal se Maxík
včera ráno jsem šla ze všma 4 a v pátek vwečer ze všema 4,
otec se teda včera několikrát ptal,jsetli šel Max dobrovolně,nevím,jestli si myslí,že ty psi týrám nebo co…
no takže dovča za mnou a od zítřka do práce…..15.8.2021 v 21:40 #125116kachna
jak si někdo může odpočnout při 12 hodinovejch směnách?
nemáš čas myslet na nic jinýho a jsi úplně vytržená z všednodennosti
15.8.2021 v 21:50 #125119MirkaD
Kachna-jo tak to jooo:D
16.8.2021 v 5:17 #125124cernej caj
Mirkad
Tak ste si uzili d9vcu ale si nepamatuu ze by amrtinovi tak vadili lidi? Me taky vadi a nesnasim to, kdyz dou ruchle dofotit, kde sedi a ji tak sedet a jist nebudu kdyz mi to prijde stisneny a taky zdrham at me nedozenou… nebo pockat at me predejdou:DAle doufam, ze sis odpocala?
Ferinka rano sezrala kus sunky! A s praskem dokonce:)
No nejsu odbornik ale ono to muze hnisat treba i 3-4 mesice a zalezi podle formy kdy to praskne… a prijde sepse. Rikal, ze sme prisli „vcas“ protoze jeste nemela nejaky fatalni stadium a jako zdravotne na tom byla jeste dobre i pro operaci – ape vem.si co to sou 3 nebo 4 mesicem.. jako v podstate nic… ale to neznamena, ze nemuzes mit treba i mesic a dost…
Takze on taky mozna rekl az podle stavu delohy ze jeste „vcas“ ale pres kuchanim to proste asi na jistotu vedet nemuzes…
Feri je lepsi zrala uz sunku aj s praskem, ale i tak sem v noci kontrolovaka jetsli pije, jak moc pije, 2x curat, dejcha moc X neslysim ji dejchat vubec…
Su totalne mrtva, 3 dny nespim a v praci to bude asi dobrej zahul
Milena
Tak aspon sis doufam cas na norave uzila. Tu kjihu sem si koupila na jare ale jeste ji nemela cas otevrit …16.8.2021 v 7:17 #125129Maya
cernejcaj
super ze Ferinka uz i zere, tak to uz bude OK
spankovy deficit pak dozenes
MirkaD
tos mela docela akcni dovolenou
Milena
knizka vypada zajimave, ale tipuju ze bych se dozvedela, ze vsechno delam blbe a menit to by se mi asi moc nechtelo, tak by to byly za knihu asi vyhozeny penize 😀
doufam ze to nekdo hodi na net jako audioknihu, jako poslechla bych si to rada16.8.2021 v 7:24 #125130Maya
aaa 😀 😀
Potká americká výprava lovců ruskou výpravu. Ruská výprava s sebou vleče medvěda. Američané se ptají: „Grizzly?“
A Rusové odpoví: „Nět, strelili.“16.8.2021 v 7:39 #125131cernej caj
😀 ale chvili mi to trvalo:D
Maya
Jojo, dozenu o dovolene, si s muzem vystridame peci:D rozhodnem zitra podle toho jak bude vypadat… a porad muzu jet domu driv16.8.2021 v 8:31 #125132Denny
Dobé podoledne, to byl zas horký víkend, bleble.
Takže brzo ráno ven, celý den doma a pak až večer.
Ale měla jsem úspěšné houbařské dny, takže byla smáža, houbové řízky,
houbová omáčka a ještě jsem podělila sousedky 🙂
A v pátek mě vzala kámoška, která taky fotí kousek od díí píí na krásný výhled u Lichtenhainu a prohlídku vesničky, tak tadyk pár fotek -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.