Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 2 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,421. až 2,440. (celkem z 5,632)
  • Autor
    Maya

cernejcaj
      to bych zase nerada pripravila ukrajinky o praci 😀
      clanek muzu napsat tak maximalne o tom jak jsem sekala travu 😀
      Poslouchala jsem o vikendu rozhovor s clovekem ci prastil se svoji firmou a chodi ty poute, hanel compostelu jako masovku, ale prej nejaka pout Ignace je super a taky sel nejakou v Norsku, celkem zajimavy to bylo

Maya

cernejcaj
        nasla jsem to

HOME

Fifi

Zmrzlina! Vanilkova smetanova michana s vodovou dracim ovoce – to vam byla bozska mana! Draci ovoce vubec neznam, zkusim nekdy koupit, jestli ho potkam v krame. Kupujete to nekdo nekde?

Cajdo
          Tak v krku se mlati permobici krumpackama, co doporucujete za domaci lecbu?
          At te brzo trpajzlici opusti, lity lity. Jestli by to nechtelo spis vylezet a lekarskou peci nez neco samodomo? Jinak ja jsem cesnekovej uchyl, takze bych vypalila cerva cesneckou poctivou, jist co nejvrouci. Cesnekova pomatlanka, az slzi oci… Kysany zeli klidne syrovy bych pojidala. Jitrocelovej sirup?

Psiska dneska chrchlaji o neco malinko min, ale furt zadna hitparada. Pomohl jim pres noc kodein. Pres den maj jitrocelak a caj na prudusky a plice s medem.

cernej caj

Fifi
            poblivku uz ted vecer varit nezvladnu.

Jitrocelovej sirup tu jeste mam. Ptala sem se na to na PCR pac sem sla na preventivni (protoze tam nemas mit zadne priznaky), ze sem zacala po 30 km mezi dozravajicimi poli desne psikat, drazdit krk a smrkat a ona, ze to je typicka alergie, jestli nejsu alergik (coz technicky ne ale vlastne trochu jo kvuli tomu astmatu) tak ze v pohode, ze si nemysli, ze to sou priznaky delty 😀

zato dneska resim, ze feri od vcera desne pije a ted i blije… a… pak me napadlo, jestli sme se nezapomeli zbavit toho marpu co posledne koncem zimy pri harani sme resili pyometru… no samozrejme ona hara dosly granule muz doma nasel pytel… desne mi odlehlo kdyz sem zjistila, ze ji dal ty, co po nich desne pila a nebylo ji dobre… uz je inzeruju na fb a doufam, ze prdelce bude brzo uz lip…

dobre, ze psiska chrchlaji o neco malo min, holt to taky musi vylezet jak clovek… at se rychle uzdravuji, at mas zase dravou dvojku 🙂

jinak draci ovoce taky neznam, ale nase nova kolegyne ma brigadu na rolovane zmrzline a pry je to moc moc dobry, tak se na rolovanou zmrzlinu pujdu nekdy mrknout, maji to ve meste. Pry se to roztira specialnima spachtlema na mrazici plat, tam to zamrzne a pak se to sroluje a je to pry moc dobry

Fifi

Cajdo
              zato dneska resim, ze feri od vcera desne pije a ted i blije…
              To ma fakt po Marpu? Kterym, simte? Ja bych mela nahnano spis zase z pyometry nebo nejakyho zanetu, kdyz hara. Nebo jsou granule prosly?

Draci ovoce jsem jedla prvne, navic jako zmrzku a fakt velemnamka. To si zajdi, urcite bude chutnat a krcisko ti to aspon trochu ochladi. At je lip, tobe i Ferisakovi.

cernej caj

Fifi
                Feri sem ten marp koupila mozna v unoru, takze zacala desne pit okamzite vet, nic nenasel a ze granule… mela je tyden… no a v patek se mi zdalo ze vic pila ale tak bylo teplo a bourky takze nerviky… a ted uz chlemtala a par granuli vyhodila… volam muzi pac sem si vzpomela.na ty granule – ja v tydnu myslela ze dosli, ale.on rikal ze jeste jeden pytel nasel… takze ji je zacal davat asi ve stredu… a ja si proste znicehonic vzpomela na ten marp… sem volala a vsimla.sem.si ze stavy a granule… tak mi to bliklo, ze sme ten pytel zapomeli dat pryc a ve schovce na granule.uplne nahore prazdenj marp pytel…

takze mi to prijde spis jasna shoda, protoze je ma tak 4 dny. Minule stacilo vysadit granule a za 2 dny vse OK… takze jak pres kopirak.

Bylo to z cerstve nacatyho pytle, sme ho zavreli, zalepili… a zapomeli na nej.

Marp turkey.

Zkusim se mrknout i na to draci ovoce, v bille pry je v akci haaggen dasz, stesti ze nemam zadnpu bilu poiz a roztekla by se:D

Maya

neznám a ni dračí ovoce ani rolovanou zmrzku
                  cernejcaj
                  si na to pamatuju s Ferinkou, tak snad bude hned ok, asi jí v tom prostě něco nesedne
                  Fifi
                  tak snad už bude psiskům brzo líp, on ten psincák trvá, Kimovi se to pak i vracelo

Milena z Prahy

Fifi
                    Ať se už psejkory uzdravujou! Už to budou mít pomalu tejden.

Čajda
                    Mně na bolest v krku pomáhá kloktání slanou teplou vodou. Pak se to srazí z krku na průdušky a začnu vykašlávat. Jestli máš i teplotu, asi by to chtělo ležet a brát paralen, céčko a hodně pít.

Jinak víkend na Horský Kvildě byl hektickej. Sbírali jsme borůvky a houby (hlavně lišky), chodili s domácíma kontrolovat ovce a telata ve výběhu (zrovna se neplánovaně narodilo jehně), taky po návštěvách (brali nás s sebou, i když jsme tam nikoho neznali :-)), zajeli se koupat na přehradu u Pasova, dělali dříví na zimu, vobědvali mangold s bramborem a spali ve strašně studeným pokoji v přízemí (na sobě teplý pyžamo plus tepláky plus mikina). Domácí mají úplně jinou termoregulaci.
                    Zkusím sem dát aspoň fotku Cindy, roční jezevčice, krásně zbarvený. Nechala se mudlat, jako kdybysme patřili do rodiny :-).

Attachments:
                    Fifi

Milo
                      To jste si uzili skvele, muselo tam bejt bajecne. 🙂 A josefcice, fesanda, mam pro tyhle nudle slabost.

Psiska maj psincak od ctvrtka zhruba, to zacla Ruzice, Troldik ve vetsim o den pozdejs, tyden to jeste neni. Lepsi se pomalu, snad se nebude nic vracet, jak psala Maya. Je to voser.

cernej caj

Milena
                        Ja hodne psikam, takze to pry je nejspis alergicka ryma, k ni se muze vazat skrabani v krku kvuli nateklym sliznicim. Dneska uz je to v pohode tak fakt doufam ze kdyz sem.zacala uprostred tech poli a netrpim na to, ze se mi “jen” zhorsujou ty astmaticky doprovodny jevy… 🙁

Tak na kvilde bych cekala porad prijemne a teplo v srpnu, i kdyz ty domy mozna nejsou vyhraty, to clovek prekvapi treba po panelalu v praze, ze:D to jste meli hezkej vikend a jozefcik je krasnej:)
                        A jaky bylo chodit se divat na novorozence? Nechala ho maminka at ho ocumujete?

Maya
                        Dik, no muz na to zaponel, mame doma jen tak nacatej zalepenej pytel 😀 uz se nekdo prihlasil na fb tak snad bude brzo pryc

cernej caj

Tak kolega mi daroval prasek na alergii a prestali me svedit oci a skrabat v krku:D

Maya

cernejcaj
                            tak asi budes muset s sebou nosit nejakej pohotovostni prasek
                            no me prestali vyrabet prasky na alergii, jeste mam na chvili zasobu a pak z toho mam hruzu, protoze uz pred lety jsem zkousela prejit na jiny a bylo to peklo, tak to bude asi stejny

Zlata

Černej čaj
                              Prosím tě proč si nedojdes k alergokolovi aby ti udělal testy a napsal prášek primo na tělo,jsi porad v přírodě,tak aby se ti to nezhorsovalo.Zvlášť když mas astma.
                              Milena
                              Jsem na tebe vzpomínala,tady chvíli teplo,v noci zima,každou chvilku lilo,v noci vítr,bouřka.
                              Fifi
                              Dračí ovoce jsem si musela najít.Já ho tady nikde neviděla.

Denny

Hezké podoledne,
                                dii pii hlásá zataženo 🙂
                                Dnes jsem posílala boty na reklamaci, které mi přišly 25.5 2021,
                                takže jsem je nenosila ano 3 měsíce a už se v místě ohybu prorvala
                                látka u obou, úžasný. Kvůli tomu, že mám tu zborcenou klenbu, tak jsem investovala 3.300Kč a tohle je výsledek, tak jsem zvědavá, co si na mě vymyslej.
                                https://www.rvc.cz/asics-gel-trabuco-9-g-tx-panske/?variantId=34474&gclid=EAIaIQobChMIhrbrifml8gIVC853Ch0azQduEAQYAiABEgLGl_D_BwE

Mileno
                                to je hezká špagetka 🙂

• Odpověď byla upravena před 3 roky a 1 měsícem uživatelem Denny.
                                Milena z Prahy

Fifi
                                  No jo, teď si vzpomínám, že na Zvířetníku byl článek o tom, jak “jedna” hlídala tlustou jezevčici :-)! Tos musela bejt ty, protože se tam psalo o dvou psích “obludách”, který hlídací pani už měla! A byla přísná ňáká, hele 🙂 🙂 :-).

Čajda
                                  Na čerstvý jehně jsme se byli podívat. Kamarád říkal, že to ovci nebude vadit, není to divoký zvíře. Ale bál se vlků. Oni už jsou nejen na Moravě, prej už i na Šumavě a není dobrý, když ucítí krev z porodu, prej je to hrozně láká.

Zlatka
                                  Počasí se pořád měnilo. Kamarád měl nějakou úžasnou aplikaci v mobilu (radar nebo co) a dokázal na pět minut přesně odhadnout, kdy bude pršet. Takže třeba v kavárně v Pasově machroval, že za chvilku přijde déšť, a přesunuli jsme se včas z venku dovnitř.

Maya

Milena
                                    nevis co to bylo za apku? se mi jeste nepodarilo najit zadnou s radarem, ktery by ukazoval nejak presne
                                    Denny
                                    to je smula teda s botama, tak snad ti penize vratej, i kdyz u bot obvykle maji spis sklon rict, zes je moc a nebo blbe nosila
                                    no mama ted nedavno taky vracela boty tusim od klingelu, mela je asi trikrat a uz se zacal vytrhavat vrsek z podrazky

cernej caj

Maya
                                      Meteorada ukazuje paradne

Z
                                      Tak tohle je moje prvni zkusensot takze sem.nemela duvod itat po doktorech a plytvat na to dovolenou… navic ty leky na miru = amtialergika co nejdou ani ma predpis z lekarny, to podle me neni nejak prasek na miru…

Denny
                                      To je dost smula ja mela.asics gel 5 a vydrzwli 1500 km a i pak uz meli spis nulovou podrazku nez nekde trhanec 🙁

Milena
                                      Aha to je zajimavy s tou krvi ale asi to dava smysl

Maya

cernejcaj
                                        no prasky na alergii jsou spis tak jako co komu vic sedne, ty volne prodejny na pyly obvykle ucinkuji co vim od znamejch
                                        akorat u alergie na pyly se dela imunizace, ze jako chodis na injekce a casem te ta alergie pak prejde, tak kdyby se ti to vickrat opakovalo, tak je asi lepsi si na tu alergologii dojit a treba by te dokazali toho zbavit

Denny

Mileno, taky by mě zajímala aplikace s téměř přesným radarem 🙂

Maya
                                          aji spis sklon rict, zes je moc a nebo blbe nosila
                                          no to je ono, jinak ani boty nosit neumím než blbě 🙂
                                          Příště objednám u kámošky v NDR, tam nedělají takový ofuky s reklamací.
                                          Jako díry jsou tam statečný a je vidět, že je to tím používáním a ne tím,
                                          že by to někdo o něco rozřízl.

čajdo
                                          i pak uz meli spis nulovou podrazku nez nekde trhanec
                                          no ochozenou podrážku jako chápu, ale kdybych je pořádně vydrbala, jsou jak nový až na ten vršek.
                                          A to jsem se na ně poptávala v jedné prodejně, že bych raději širší, tak mi je doporučili, i že by byly fajn na ty plochý nohy a vložky do bot, no skvělý.
                                          Kdyby fakt vydrželi aspoň rok…chjo

Maya

ja si nemuzu vynachvalit boty od VM, stojej par stovek a vydrzej mi vzdycky nekolik let, jinak ja boty reklamovala jen jednou, sandaly kde slezla kuze na spickach a vyfakovali me s tim, ze jsem si to okopala

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,421. až 2,440. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.