Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,401. až 2,420. (celkem z 5,632)
  • Autor
    MirkaD

Fifi-teda chudáci malinkatí kašlavý-to je šílený ten kašel,
      u nás to měl Dux+Gero,a Dux teda kašlal strašně celou noc,jsem z nich byla vedle sebe,u nás to teda řešily prášky na veerině
      ale tábor jste si užila,tak to je super
      ve Psích sportech je o Pavle a Fandovi!

PetraK-užij si dovču,
      máš meila ode mě!!!

Mileno -závidím program na víkend,si užijete,fot,at se pokocháme pak

Černejčaj-pěknej výlet ti přeju
      ehm furt mám vůči tobě výčitky svědomí…

Zlatko-tak fajn,že se deka hodí i ted,já se bez deky nehnu celoročně,včera jsem seděla u grilovačkyzamotaná v dece,kočenku Norinku na klíně,jééé ta předla,až si málem strhla motorek:D
      a at je ti dobře po očkování ti přeju!

Kachna-jé Martin je teda už velkej kluk!
      a k Batynce přeji dodatečně upřímnou soustrast…co Maya-nesmutní?
      -jinak k té práci-já chtěla taky dělat u koní,jsme se i se mnou mohli sejít u stejné kopky hnoje
      ale naši nechtěli,ani do jezdeckýho oddílu-od nás tam chodily holky do Bořitova a do Petrovic,a já jim táááák moc záviděla….
      ale měla jsem celoživotně 4 z tělocviku,a naši,že na koních se musí u mět držet rovnováha a to ze čtverkou z těláku nejde
      ke koni se nikdy z nich ani nepřiblížil,natož aby jely
      tak su obráběč kovů v době kdy soustruhy frézy byly z roku raz dva,fréza měla tam jedna jediná PC,
      na takových soustruzích,frézách,bruskách a vrtačkách se funguje jen ve filmech pro pamětníky už
      na učnáku šikana a strojů jsem se bála
      pěkný 3 roky v životě-brrrrrr

Fifi

Mirko
        Ty blaho, ktera zapskla telomrska ti byla schopna dat z telaku ctverec? To je hrozny, zrovna tyhle predmety takhle hodnotit. Jak kdyz nekdo neumi zpivat nebo malovat, s tim clovek nic nenadela.
        u nás to měl Dux+Gero,a Dux teda kašlal strašně celou noc,jsem z nich byla vedle sebe,u nás to teda řešily prášky na veerině
        Ja mam u psu psincak fakt prvne a desny zvuky. Klepu, ale ted chrchlou min, celej den lezing, na zahradu jen vycurat, vykadit a hajdy dom. „jsem z nich byla vedle sebe“ je krasnej vyraz, ja bych rekla mimo, ale to tvoje je asi po moravsku?
        ve Psích sportech je o Pavle a Fandovi!
        Jo? Oni jsou borci, drzim jim palce ted na Dobris. Fanousek je milacek, jsem si ho na tabore uzila, cicmala a nunala, broucek obri. 🙂

MirkaD

MIRČINO VZDĚLÁVACÍ OKÉNKO 😀
          jak si nebrat věci osobně
          Potkáváme a dál budeme potkávat lidi,kteří neumějí kontrolovat své emoce a myšlenky.Zhořknou-li,budou na druhé prskat svou hořkost.
          Pamatujme,že to není problém doby,
          s tímto úskalím se potýkal již Buddha.Zřejmě nejznámější je pak tento jeho příběh:Buddha šel jednou klidně vesnicí svých odpůrců.
          Jeden z nich vyběhl a Buddhovi sprostě nadával.
          Buddha se zastavil,hleděl muži do očí,usmíval se,nechal ho vykřičet a poté se optal:“Když někomu koupíš dárek a on ho od Tebe nepřijme,komu ta věc bude patřit?“
          Vesničan rozpačitěl.“No …přece mně.Já jsem tu věc koupil!“
          Buddha přikývl.“Stejné je to s tvým hněvem.
          Když ho nepřijmu,komu zůstane?

a něco s časopisu Medunka

MODLITBA ZA ZVÍŘATA
          Slyš naši pokornou modlitbu,
          Stvořiteli,
          za naše přátele zvířata.
          Zvláště za zvířata,která trpí,
          za všechna,která jsou lovena,
          nebo se ztratila,
          nebo se zatoulala,
          nebo jsou vystrašená či hladová,
          za všechna,která musí být zabita.

Vyprošujeme pro ně všechnu Tvou
          milost
          a soucit pro ty,kteří s nimi přijdou do styku.
          Prosíme o soucitné srdce
          a citlivé ruce a laskavá slova.
          Učin z nás samých skutečné přátele zvířat,
          abychom tak rozdávali požehnáni
          těch kdo jsou milosrdní….

MirkaD

Fifi-já měla z těláku 4 celou základku i učnák,ze mě byly učitely+spolužáci na nervy,spolužáci mě nerchtěli do žádnýho družstva,učitele sem srala,tím,že jsem byla ultra nemehlo-běhala jsem pomalu,na nářadí jsem se bála,míčový hry mě nešly,no děs
            přitom jsem měla štíhlou postavu,žádnej tlustoušek,to su až ted,jak furt žeru večer a v noci a sladký
            já nevím,jestli je to moravský výraz-jsem z nich byla vedle sebe,
            ale jo často říkám,že su z toho vedle..:D
            jo Fnda je borec a v tom vedru ještě-šikulka šikovnej!
            mají ví psi vlastně na tom táboře nějaký kamarády?
            nebo jak to vlastně u nich máš se socializací?
            vím že na cvičák nechodíš,na vycházky hodně sama v noci-aspon podle toho co píšeš,tak jak to pak psi zvládají na cvičáku?

kachna

co Maya-nesmutní?

😀 naposled tu psala, že jí budou přesunovat do jinýho kanclu, tak asi odvázaná z toho není 😀

Mája je naštěstí životní optimista a furt má Pana Amálku

na učnáku šikana a strojů jsem se bála

šmarjá, jak se to tak povede, že příčetní rodiče dají holčinu bez vloh a tužeb po takovém oboru, na něco takového?
              Tos nemohla být prodavačkou, kadeřnicí, zahradnicí…?

Fifi

Mirko
                Socializace? U rtw to je tak, ze idealne ignoruj a nevsimej si, neprud. Trolda je vlastne to samy, nevyhledava kontakt s cizakama, naopak je rad, kdyz si ho zadnej pes nevsima. Ale na tabore se ke konci zamiloval do kelpiacka Furtika, nevim, co ho to napadlo, kvokal na nej a byl unesenej.
                Ja jsem sice asocial, ale nechodim jen po tme. 😀 Psiska mam normalne vychovany, zvladaj ostatni psy levou zadni. Vystaci si sami spolu, co se hrani a blbnuti tyka a jsou ovladatelny ve spolecnosti jinych psu. Kamosce treba vloni na Ruzici vylitnula jeji krizenka, ve zlym. Ruzice otazniky v ocich, co blbne, pores to, at me nenasere. Letos ji zase ta cuba zdrhla, zrovna jsem hazela Ruzici hracku (chyba kanosky, mela mit tu fenu jistenou) a ona hrr na Ruzenu. Ta stala, cekala, esli to vyresim, myslela spis na hracku nez na rvacku. Takze asi tak socializace.
                Ctyrka z telaku je proste hrozna. Ja neumim malovat, na ZS jsem si dvojku poctive vykreslila na pismenech, kdyz se mely kreslit treba prijmeni. Brr.
                ”Když někomu koupíš dárek a on ho od Tebe nepřijme,komu ta věc bude patřit?”
                Vesničan rozpačitěl.”No …přece mně.Já jsem tu věc koupil!”
                Buddha přikývl.”Stejné je to s tvým hněvem.
                Když ho nepřijmu,komu zůstane?

🙂 To je moc pekny. A funguje to.

Zlata

MirkaD
                  Jsi asi strašně hodná.Ono se ustupuje,ustupuje,az není kam.Já byla dřív taky hrozně zmrzlá.Ted doma jsem většinou jen v tričku nebo tilku a je mi horko.Ale ve čtvrtek jsme fakt při tom přejíždění strašně promokly,mela jsem bundu,jenže jak sedis nekryty nohy,jj plastenku mám jako stan,jenže to strašně trvá,staci se jen přesunovat na ten blbej vozík,co musí vyndat z auta,parkoviště nekryty,takže Hanka byla úplně durch za tu chvíli.Doma se do me dala zima,ne a ne se zahřát.Včera jsem byla akorát ráno sAndym venku,pak už jsem jenom ležela.Dneska už je lip.Jinak me ani ockovana ruka nepoboliva jako posledně.
                  Denny
                  To modrý okno je taková nádhera.

MirkaD

tak dnes volno-juchů
                    ale tak to bych nebyla já,abych si zas něco nevymyslela,že
                    původně jsme chtěly jet kousek někam ze psama,at mají změnu,ale-auto často pryč-nemáme svoje,půjčujem si rodičů
                    tak ráno jsem ještě k tomu zaspala-no zaspala,vstala jsem kolem půl osmé
                    ale tak venku chladno,tak jsem posnídala a šla ze psama k rybníčku kousek ke koním a zpět-Dafi se trochu táhla,ale dobrý
                    no pak jsem dala vyprat 2 pračky,Dafi podávala prádlo,pak jsem ošmikala Martina,přešmikala jsem Žerykovi zuby,jak jsem ho ped týdnem šmikala v pátek,tak jsem to vzala tak hala bala narychlo,takže Žeryk srovnat zuby,přečesat,
                    no pak,Dafi-ostříhat hlavu,náprsenku,srst na polštářcích,zkrátit kolem stehýnek a na nožkách,pak že ju vezmu pořádně hrabičkama,furminátorem…
                    a čučím že ji zůstavá hada chlupů v hrablu,tak jsem vzala trimovák,začnu škubat krk a srst sjíždí až na kůžu,tak jsem se do toho pustila,záda,jedn bok,
                    a na druhýmn to zas drželo,jenže jedn sjel dohola a na druhé straně taky kus dohola úplně fofrem a rychle,no tak do oběda-hodku a půl sem trimovala/česala,pak jsme daly oběd,šlofíka,já pak šla na tarasu žehlit a Martin šel chvilku ze psama a po kafe jsem dotrimovala Dafču,záda,boky plece,akorát stehýnka jsou zarostlý,ale ne moc,tak to zas nevypadá nějak blbě,třeba to v týdnu pjde dodělat…
                    no každopádně z ní bylo půl pytle velkýho chlupů,
                    a nakonec to trvalo asi 2 hodky a hotovo
                    pak jsme seděly ještě i s máti na terase,večer sem je šla dát vyčurat a stříhací den za mnou-uf
                    ale s Dafi je fašačka
                    zítra mám uklízecí den,ráno má přijet tatka na týden výměnýho pobytu….
                    Kachna-jééé su blbá,jasně jsem myslela pejska Máju ,plánujete dalšího pejska?nebo už bude jedn?
                    jinak jak můžou dát příčetní rodiče holčinu na něco takovýho?
                    jednoduše-v Blansku byly kdysi 2 obr fabriky-Metra 1,Metra2,Metra jedna kousek od baráku-10 minut,a vedle ní učnák
                    pak pobočka Adast-jinak obr fabrika Adastu byla v ADAMOVĚ,no a pak na konci Blanska bylo ČKD a jeho učnák,+gympl a ekonomka
                    na gympl,ekonomku jsem neměla hlavu-4 z fyziky,z matiky-pravidelný doučování a tak…
                    no tak volba jasná pudeš na učnák,je to u domu,nemusíš dojíždět,no a proč mě naši daly na obráběče kovů a ne třeba na elektro/pájení a tak?
                    taky strašně snadný-máti dělala x let-od 16 do porodu-do 25 let v Adastu Adamov u soustruhů,automatů
                    měly seřizovače,on jim to vždy nachystal,a ona dělala,nemusela se učit výkresy,dělat podle nich,štelovat mašinu,nic
                    tak když to mohla dělat ona tak i já….
                    no tak tak to bylo no….
                    nejblbější nápad co se jim v hlavě urodil…..
                    Fifi-jo tak já si nemyslím,že si asociál:D
                    ale tak hodně píšeš,že chodíš v noci mezi polama,
                    a tak jsem se ptala na ty psí kámoše,protože právě mě přijde že rotvíci nejsou moc kamarádící se-co znám ze cvičáku a tak-od kamošky výcvikářky,co měla rotvíky+od dalších
                    a vím,že je máš vychovaný,to jo
                    jinak s kníračema mi přijde že je to trošku podobný,jasně Dafi není moc socializovaná,
                    já sice chodím ve dne:Dale psi nepotkám často měsíc,protože ty hlavní vycházky chodím ráno,
                    no a celkově mě knírači i když jsou zvyklý na psi a neštěkají a nervou se s něma-Killy,Ger,i další mí psi byly zvyklý od mala na psy,cvičák,hromada kamošek z velkýma psama a tak,ale nepamatuju si,že by si nějak hrály s ostatníma psama-Gero občas s naším Duxem-byl mezi nimi rozdíl rok a půl Dux starší,Killy z nikým-vyrůstala ve smečce 4 kníračů u majitelky-to byla ta půjčovaná fena,Dafi si hodně hrála s Žerykem,jinak nic
                    a i obecně na cvičáku jsem vlastně nikdy neviděla malý knírače si hrát ze psama…
                    jak psala Eva Zvolánková,která má středního knírače,že ti jsou samonasírací-knrači,
                    že dřív měla chodáka,co s ním chodila na srazy,a vše v pohodě,a s kníračem,že by to moc nešlo
                    Eva Zvolánková píše na zvířetníku

cernej caj

MirkaD
                      uzij si dovolenou! 🙂

jinak teda pokud staci zuby strihat tak nikdo z nas nepotreubje zubare 😀 😀 ale ja vim, jaky si myslela zuby

Fifi
                      u nas se hodne rika „su z toho vedle“ to nemate? nebo myslis mirky presne napsano ze je z toho vedle sebe?

jak je psejkum? Uz lip?

Z
                      tak sis uzila aspon procahzku s Andymn. v desti to musi byt dost opruz teda.

kachna
                      nekteri rodice vi nejlip, co je pro jejich deti dobre… a malokrete dite jeste po devitce (nemela mirka jeste osmicku?) je dost stare na to, aby vedelo co chce a takovymto rodicum to jeste jasne vysvetlilo…

ja mela mozna trochu stesti kvuli vleklymu zapalu plic, ze to vypadalo ze propadnu na gymplu z nemciny k segre a sice sem nepropadla ale cela ta situace mi v 17 kdyz deti nastupuji do predpolsenidho rocnihu na stredni umoznila zcela zmenit skolu, bohuzel s dvouletou ztratou… o dva roky driv si myslim, ze za stejnych podminek bych na gymplu zustala a radne na jinou stredni nesla, protoze ty 2 roky si myslim me vyrazne lip naucili tomu, s cim sem si hrala, ze to chci i studovat…

Jinak ja su doma z vyletu a privezla sem si snad nachklazeni, v lete! ja nebyvam nemocna ani v zime… vcera 35km natezko. vecer sem mohla jet domu, no ale prijela bych pozde v noci, dala sem prednost spanku. v noci spanek nebyl, prisla bourka a pak hodne prselo, ale rano na chvili prestalo tak vyskocit, sbalit stany a fuk do zdaru na vlak. v krku knedlik, ucpanej nos, uplne citim ze me skrabe v krku a jazyk… 😀 su uplne tuha, vyprat pracku a snad pujdu spat v 5 nebo tak:D v tescu maji predvareny jidla, ze to staci ohrat, tak sem nam koupila obed – chilli con carne a chicken tikka masala – obe cca 85 takze mi to prisla docela dobra cena, a pudu asi obedvat 😀

Fifi

Cajdo
                        u nas se hodne rika “su z toho vedle” to nemate? nebo myslis mirky presne napsano ze je z toho vedle sebe?
                        U nas se rika „jsem z toho vedle/mimo“ – vedle sebe me zaujalo. 🙂
                        Psiska nic moc, chrchlaji stale, ted spis uz jen suchej chrchel. Dostali na to piluli a uvidime dal, ted je to zhruba 4. den.

Laskave se neopic po mych psech, jo? At ses fit a zadny rymicky!

Mirko
                        a tak jsem se ptala na ty psí kámoše,protože právě mě přijde že rotvíci nejsou moc kamarádící se
                        Se stejnym pohlavim se nekamosi vubec, s druhym jen obcas. Nejsou to slunickovi pejsackove do parku, staci jim fakt svoje smecka. Hrat si s cizim psem/fenou? No to uz vubec. Mne to tak vyhovuje. 🙂 A Trolda cizi psy nemusi vubec, jedno jestli fena nebo pes, je to muj mily pruhaty autista. 🙂 Jako malej byl v pohode, pak se mu neco posunulo v hlave.
                        Pavluska mi volala po stope z Dobrise, mohla mit stopu 99, kdyby se ji Fanousek nevyprdnul na predmety – holt i mistr sveta ma svy dny. 😀

Fifi

Jsem nasla jeden relaxacni, slintaci kanal, pan je skvelej, nac troskarit. 🙂 Az jsem zase dostala chut na hambace, na dovoleny z grilu byly nej!

cernej caj

Fifi
                            ja se teda na nic zradelniho radsi divat nebudu po mrazene pizze ristorante by me mozna hanba fackovala ze sem si neco neuvarila 😀 😀 nekdy byva v akci, to jich koupim vic, ale dneska sem nemela vubec chut nic delat a jeste me ceka vareni do prace…

tak snad bude prubeh spis mirnejsi a bude to brzo zlepseni a budou zase radit jak cerny ruky. jediny stesti mozna aspon, ze to propuklo az po tabore vklidu doma…

cernej caj

Tak v krku se mlati permobici krumpackama, co doporucujete za domaci lecbu? 😀

Zlata

Černej čaj
                                Jako vždy kloktat,čaj s medem.Zabalit krk.Já hojně používám na kloktání Alpu ve sklenicce s vlažnou vodou.

Maya

Cernejcaj
                                  Domaci nevim, ja kloktam tantum verde
                                  Nemas to kovidaka? Hlavni priznaky delty jsou bolest v krku a ryma
                                  Tak jeste ze u dedy uz jste byli

Dorazila jsrm do prace a nic nejde, fakt parada, kdybych byla doma, alespin bych si mohla cist na netu
                                  I kdyz vcera jsem si precetla ten clanek na neviditelnempsovi jak to chodi ted v Australiu a udelalo se mi blivno

cernej caj

Maya
                                    Pokud se da covid chytit tim, ze jdu 35km mokrou travou v mokrych botach s mirnym vetrikem a k tomu masakralnim slumkem vysocinou a pak v noci super bourka… jako si myslim, ze to je ukazkovy nachlazeni.

Ale odpo du na testy, tak ale snad dobry.

Mam tu neco cumlaciho a doma alpu.

Mam aktualne 10 dni po druhe davce tak si myslim, ze by mi to nezacalo v primy souvislosti s tim vandrem

cernej caj

Maya
                                      Neni skvely kdyznse ri pocitaj hodiny a muzes jen pit kafe ? 😀

Maya

cernejcaj
                                        no ale je nuda, doma muzu treba utirat prach, zejo 😀
                                        uz to spravili, dve hodiny ztracenyho casu
                                        treba to mas jeste i reakci na vakcinu, vim o par lidech, kterym zacaly potize tejden po ocko
                                        tak snad to mas jen nachlazeni, dobry je taky pit vincentku jestli mas moznost nekde koupit

Maya

tak v mailu nic moc, nikdo nepise, nikdo nevola, nudaa 😀

cernej caj

Maya
                                            Muzes utirat prach v kanclu:D muzes za me napsat clanek za vikend:D ja nestiham nic, moc prace, ani uvarit caj… 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,401. až 2,420. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.