Kecací léto 2021

Fóra Ostatní Kecací léto 2021

• Toto téma obsahuje celkem 5,631 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 4 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,261. až 2,280. (celkem z 5,632)
  • Autor
    MirkaD

Denny-překrásný fotky,moc povedený,a ten příběh té maminky je teda drsnej-uffff
      Černjčaj-gratuluji k víc penězům!!!
      a nedivím,se,že pod sebou nechceš lidi,já bych taky pod sebou nechtěla žádný,stačí mi to občas zaučovat nováčky v práci….dřina a zodpovědnost…

PetraK-tak si aspon o dovči odpočneš,takhle by sis stejně neodpočla….
      a furt bys makala
      však jak ti psala Petrs01,musíte i odpočívat,ne se strhat
      rybízu je u nás dost,a trhání velenesnáším….jo a dík za tip na trimování
      že bych to vysvětlila našim andulkám?a ještě by se mohli přidat naše vlaštovky,že???

MirkaD

Milena-a v metru tě už pouští sednout?
        tak to mě za chvílu aky,protože vypadám širší a širší….:-(()
        a jinak mě furt hodně lidí tyká,zákazníci i ta nová brigádnice,jako u níé mi to neva,je milá,šikovná,žádná oprsklina,ale o rok madší kolegyni netyká někdo…
        divný…..

Milena z Prahy

Mirko, mně se vždycky strašně ulevilo, když jsem mohla někomu třeba po letech říct, co si myslím. Třeba svýmu tchánovi, dominantnímu chlapovi, kterej se po Robertovi hodně vozil.
          Fakt teda je, že kritiku svý osoby taky nijak nemiluju ;-).

MirkaD

Milena z Prahy-no tá občas dělala,kvůli práci jsem se tu dohadovala véckrát s rodiči,otec učitel a tip-já mám pravdu vždy a furt
            a máti vyučená prodavačka co to kdysi dělala před letama,což prostě některý věci byly jiný než ted
            to je jak kdyby tě poučoval někdo kdo před letama cvičil psy,-to je taky hodně jinde,dělal na sostruhu-to já před letama jo-a to je teda hooodně jinde
            ale,když sem se kvůli něčemu s někým chytla tak za á-z toho byla fest mela,protože jsem začala vytahovat 100let starý věci,a já když něco dělám tak důkladně-když pracuju tak pmalu,ale pořádně,když jím tak godně,chodím rychle,brčím dlouho a nahlas-neřvi naši tě uslyší!
            když se směju tak na celý město,dědinu,obxchod
            -takže nesměj se-už jsmer v dědině-kamoška ze psama
            v obchodě-čemu ses tak blbě smála,je tě slyšet přes celej obchod?kolegové
            -rodina-ježišmarja nesměj se!jsou tady lidi…
            no a vždycky když sem se jadnou za čas-při mé povaze-hlavně at se na mě nikdo nenaštve
            no tak když sem jednou za čas vylítla-v práci,neco nezi kolegama,se zástupkyní a tak,tak z hoho byla mela na několik týdnů já nervy v kýblu,kolegyně se se mnou nebavila…peklo
            no a když sem se občas chytla s rodiči-no chytla
            su tam na cizím a musím někde bydlet,že
            takže když sem občas hájila svůj názor
            tak pak v sobě pocit -fyzicky zle,únava,rozklepaná,nervy v háji….
            a včera se mi povedlo to co u lidí neumím,u psů jo
            že jsme si nahlas vyměnily názory,a po chvíli jsme se bavily o jiných věcech a já byla v pohodě-žádný několik hodin,dní ukřivděnost smutku,a pocitu,že mě mají všichni za debila,protože
            no tak mají,jejich problém,je mi to fuk…a to je ten velepokrok,na kterým pracujem na konzultacích…nebrát si věci osbně-někdo mi něco řekne,j na prášky a on o ničem za 5 minut neví….

Petrs01

na zapade alespon nejaky takovy systemy jsou bezny

kuwa, samozřejmě že u nás taky takové systémy jsou. Ostatně i vlaky na západě bourají. Některé části jdou ale „přeprat“ fírou a na další jištění už bylo pozdě (před tou červenou už musel projet přednávěst a práskli do sebe kousek za červenou, takže i jestli vlak hned po projetí červené začal brzdit, tak bylo pozdě). Prostě měl jet pomalu a před červenou zastavit a místo toho musel vlaku několikrát potvrdit „peč na semafor, jeď dál nezměněnou rychlostí“ a pak už by ho zřejmě nespasilo ani kdyby na té červené zmáčknul rychlobrzdu. Už ho konečně seškrábali, takže potvrzení 3 mrtví.
              Celoevropský systém ETCS není možné „ručně ukecat“, jenže díky tomu se sníží propustnost tratí a hlavně je drahý. Vybavené ale musí být jak všechny vlaky, tak koleje. Takže se zavádí postupně, ale viz můj předchozí příspěvek – pokud by měl být všude, tak půjde většina lokálních tratí do kytek, protože to nikdo nezaplatí. Vymýšlet jiné systémy je dost mimo mísu, protože tohle se právě postupně zavádí jako jednotný systém v celé Evropě, takže by musel přijít hodně převratný vynález, aby to celá Evropa zahodila a začala znovu.

PetraK

Mirka D.

a říká mě,že mu mám vzkáze at si najdee práci a nechlastá…

😀 😀 výýborný, výbornýýýý

ešče by měl něco vzkázat tatínkovi a těm ostatním.

škoda, že nemůže stát ostrana u pokladen, aby těm chytrejm pánům, co najednou ochrnuli vysvětlila co se má a nemá.

tak si aspon o dovči odpočneš,takhle by sis stejně neodpočla….
                a furt bys makalatak si aspon o dovči odpočneš,takhle by sis stejně neodpočla….
                a furt bys makala

mně to nevadí, mně to baví a taky prostě na to pak není sám. A teď bude, na všechno a to mi vadí.Já jsem vždycky počítala s tím, že když se něco pořídí, bude to zpočátku o dřině a odříkání. Takže s tím problém nemám, brala jsem to jako posilovačku.

Maya

Milena
                  tak ale super, ze mas zubare
                  ty objednaci lhuty jsou asi vsude, ja jsem od cervna objednana na 1. listopadu
                  ale kdyby byla nejaka akutka, tak te taky urcite vezmou¨
                  Petrs01
                  myslela jsem system ktery nedovoli jet na cervenou, ne ze to muze fira zrusit
                  no tohle byl mezinarodni rychlik, tam by clovek uz nejakej ten system ktery nedovoli takovouohle klasickou chybu, cekal
                  myslim, ze na lokalkach typu u nas, kde projede par vlaku za den a jezdi to typem rychla chuze, by to ani byt nemuselo a ze tech nebezpecnych rychlostnich jednokolejek asi ani u nas moc nebude
                  vlaky jsou drahy jak prase, drazsi nez bus, tak by investovat trochu mohly, uplne staci jaky vraky jim jezdej, na tom setrej, i ta blba arriva, ktera nakoupila stary vagony v Nemecku, je ma lepsi nez CD
                  PetraK
                  jen se setri nebo odpadnes uplne a na dlouho
                  na nerusene budovani, aby vam do toho nehodilo zdravi vidle, byste ten baracek museli koupit pred 20 lety 😀

Petrs01

tohle byl mezinarodni rychlik

Nevím zda byla vybavená lokomotiva, ale bylo by jí to houby platné, protože na této trati nejsou vybavené ty koleje (tedy chceš-li někoho bít, pak SŽDC). Problém lokálek je v tom, že se na nádražích potkávají s těmi rychlíky. Jenže nevybavenou mašinu pak ten rychlík neuvidí, takže když někdo udělá chybu, zase budou vznikat průšvihy, jen jiné.
                    Ostatně ETCS jde taky přepnout na manuál, který ti dovolí porušit vše, jen tě při tom nepustí víc než 30/h. Ono je někdy nutné dovolit řízení člověku.

Jo a to projetí červené – daleko před tou červenou svítila oranžová, která říká „jeď pomalu, může tam být červená“. To „pomalu“ závisí na konkrétním vlaku, prostě tak aby případně mohl na červené zabrzdit – to bude samozřejmě jiné u motoráčku a jiné u naloženého carga. ETCS má tohle v sobě zadáno, ví v jaké konkrétní mašině se veze a tedy jak rychle má jet (ale nevím zda pozná kolik a jak těžkých vagonů má, nebo se pořád chová jako plně naložená, spíš to druhé a proto zdržuje). Tohle ty staré neumějí tedy jen připomínají fírovi „tam byla oranžová, uprav rychlost“ a dál už to nemá jak hlídat. A když pak prolítneš červenou stovkou a za zatáčkou je druhej vlak, tak v okamžiku kdy jsi u té červené už tě nezachrání nic.

PetraK

ČÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO V LIDLŮŮŮ MAJÍ VENTILÁTORA ZA PĚTIGULI

https://www.lidl-shop.cz/p/silvercrest-sloupovy-ventilator-stv-50-f1/p100325025

Maya

Petrs01
                        dik za vysvetleni, ale proste mi porad pripada divny, ze v 21.stoleti nemuze byt ve vlaku neco co nedovoli projet na cervenou, kdyz se vi, jakej je to na kolejich prusvih nebo alespon nejakej mega pipak, kterej to bude na firu rvat ze jede na cervenou, vzdyt i auto ti rve jen kdyz si nezapnes pas
                        jako chapu, ze ten super bezpecny system je to ETCS, ale nez to vsude bude, mohl by byt alespon nejaky min nakladny system pro jednotlive vlaky
                        u nas na nadrazi jezdi tedy rychliky a lokalky po jinych kolejich, nikdy jesm je nevidela na jedny koleji

kachna

na nerusene budovani, aby vam do toho nehodilo zdravi vidle, byste ten baracek museli koupit pred 20 lety ?

ty umíš potěšit 😀

Milena z Prahy

Jo, Mayo, nechodíš náhodou k zubaři do Benešova do Senzadentu?

Maya

Milena
                              to jsouo myslim ti, co si postavili novej barak pod nadrazim, tam nechodim, chodim akorat kolem, ale tusim mi rikala znama, ze tam chodi a dobry

Milena z Prahy

Jo, to bude ono, v Žižkově ulici, zrekonstruovaná vila ze 30. let. Tam totiž chodí Robert. A taky je spokojenej. Jenže mně se nechtělo takhle dojíždět.

cernej caj

Holky, chcete nektera ZADARA

https://www.hanibal.cz/devold-expedition-dlouhe-nohavice-damske_z1268/

Velikost L.

Mela jsem je na sobe 4x jeste maji pul roku zaruku (tu dohledam).

Je to na boky cca 100 – 107 cm. Ja mam 100 a jsou mi volnejsi. Mam jiny co nosim radsi.

Jinak vas doctu pozdeji.

cernej caj

Milena
                                    Doufam ze budes mit zpubky skvele spraveny az se na tebe dostane:)

Mirkad
                                    Taky potrebuu si vsw nebray a neut z toho dnu a tydny rozklepama… nemas radu jak ma to?

A sikovna kolegyne je super. Ovsem.vedpuci pobavil.

Maya
                                    I v 21 do seve bouraj lidi a padaj letadla… proste nikdy to neudelas 100% nikdy.

Petrak
                                    Diky za tip

Dmeska prisel.spravce a klima.jde aspon zapnout, jestli neco dela se uvidi.

Dnes u dedy „kjizka“ ho potesila a vzpomela.sem.si ze sme.nebyli asu rok u tety a chce to zpravit

Maya

Milena
                                      Tak kdyz jsi sehnala bliz, tak je zbytecny dojizdet
                                      Cernejcaj
                                      Tak super ze dedovi se knizka libila
                                      Jo rady jsk si nic nebrat by se mi taky sikly, me vsechno vytoci na tejden
                                      Ale myslim ze i Mirky to bude castecne i oraskama
                                      Rikala mi kdysi znama ze mela prasky od obvodaka po kterejch ji bylo vsechno fuk

Fifi

Zdravicko vespolek. .)
                                        Esusova
                                        Helee Fifijová is back!!
                                        Bohuzel, vubec se mi nechtelo odjizdet. Prekrasne bylo v bubline odstrihnuta od sveta, toulky loukama, blbnuti se psama, grilovacky… I pocasi nam pralo, jen jednou nas zlehka lizla bourka. Pres den nekdy hic az moc, v noci zase docela kosa – krom jedny noci jsem psiska poctive oblikala do fleesovych vesticek, spokojene sebou prastili a bez hnuti chrneli do rana. Mela jsem trochu obavy, jak to Troldas zvladne. Byl driv unavenej, rikal si i pres den, ze chce haji do auta. Ruzici jsem zase hlidala jak ostriz kvuli ocasu, takze frotyrovani dukladny po kazdy koupacce – a ze se nacachtala v Labicku jak kachna. Vysledek se dostavil, letos prvne ji ocas nechcipnul. 🙂
                                        Negativa snad zadny, jen prvni den mi rupla nafukovacka (zachranila me kamoska a pujcila nahradni, pak jsem si koupila novou) a ke konci tabora jsem mela zanet spojivek mirnej. Joo, a videla jsem zase lednacky a dokonce prvne v zivote cernyho capa!!! 🙂
                                        Hele, že fšicí Tvoji rotíci jsou blásni do pjoumatik v jakýkoliv podobě, co?
                                        Jj, Ruzenu to zpocatku moc nebavilo, ale postupne se taky zblaznila. 🙂

Fifi

Mirko
                                          po chvíli jsme se bavily o jiných věcech a já byla v pohodě
                                          To je bezvadny, super! 🙂

Cajdo
                                          Je to na boky cca 100 – 107 cm. Ja mam 100 a jsou mi volnejsi.
                                          Ty by mi mohly bejt. Jestli o ne nebude mit zajem nekdo jinej (treba vecne zmrzla Mirka), brala bych je. Se kdyztak domluvime po emilovi, co za ne a tak, nechci slevu zadarmo. 🙂 Jo, co Ferisak a bobule calmingovy, uz si je pouzila?

cernej caj

Fifi
                                            Jee dobre ze sis uzila! Krasna fotka te tve dvojky nvaic, sem ti nepochvalila.
                                            Myslela.sem.na tebe protoze u nas ocbi bourky posledni tyden denne, jak to zvladate takze to zni skvele, ze psiska spokojeny, ty taky, ocasek bez peoblemu a karimatka vyresena:)

Ok, kdyby se nikdo neprihlasil, jsou tvoje:)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,261. až 2,280. (celkem z 5,632)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.