- Toto téma obsahuje celkem 1,840 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 7 hodinami a 39 minutami.
-
AutorPříspěvky
-
28.7.2026 v 6:54 #205361
Denny
28.7.2026 v 6:56 #205368PetraK
Dennyky
spíš ty trajly lesem hrůza 🙁
Samozřejmě kromě cyklistů všem vstup zakázán.
cože????? 😒
to si děláš srandu??? To přece nemůžou, je to veřejné místo, Marie Terezie a pod.Mně ta levandule celkem zabírá. Jediná na co asi ne, nebo ne úplně, jsou kloše.
Taliprdnici by to bylo jedno i kdyby tam bylo sinic jak na… , však si ji viděla 😀
28.7.2026 v 7:01 #205370PetraK
Zlatko -díky, díky za rady – no…ubrousky jsem tam nedala, mám udělat dodatečně?
Tak supr s tím vodním sklem. to jsem netušila, že se dá ještě koupit. to přijde na řadu až s mýma slepičkama.zatím jsou to moje vydělaný vajíčka, za hlídání a jedny koupený od paní z vesnice, páč mi volala, zda budu chtít a mi bylo blbý jí říct, že mám momentálně dostatek, ale podělím se s Eliškou od Boubelesový.Ráno jsem byla upozorněna abych vstala.Nebyl to něžnej pohled
TO JE VON, TO JE VON, TO JE TEN ČERNEJ PANTER, CO SE CÁRÁ NA TÁBORSKU!!!!! 😀28.7.2026 v 7:02 #205371PetraK
Dennyky
Baghíra je krásná!28.7.2026 v 7:15 #205373Denny
cože????? 😒
to si děláš srandu??? To přece nemůžou, je to veřejné místo, Marie Terezie a pod.no nedělám a mrkni tady na mapu, ještě to není dodělaný ale všechny tři úžasný stezky vedou k rybníkům
musíš si dát mapu „všechny stavy“
https://www.borderless-trails.bike/cz/stezkya tady je pěkně vidět ten bordel kolem když to vysekali
- Odpověď byla upravena před 1 měsícem a 2 týdny uživatelem Denny.
- Odpověď byla upravena před 1 měsícem a 2 týdny uživatelem Denny.
28.7.2026 v 7:17 #205375Zlata
Denny
Jsou krásný,Samík úplně nej..Koukám na něj každou chvíli, tvoje ušatý dámy prominou.PetraK
Já nevím, hlavně ať jsou hodně usušený a vydejchaný před uložením.
Vydržely dycky dlouho.V zimě moc nenesou,odpočívají,pak mrzne.V průměru slepice snese okolo 180 vajec ročně.
Taky jsem brala tyhle vynesený.Většina se srovnala a nesla normálně,dožily se jako ty od kuřat.
Já si brávala i kuřata nesexovaný týdenní,takže tam byly i kohouti.To je fakt jiné maso než kupuješ.28.7.2026 v 7:46 #205378PetraK
Dennyky
ježiš ne, Dennyky, to ne!! Jak můžou zničit takový kus lesa? Panebože“!!! Hovada, hovada to jsou. Ať jsou s těma kolama už všichni s prominutím do prdele. Já se moc omlouvám všem za tenhle výlev, ale prostě to je neskutečný, kolisti debilitní!! Pardon. To je jak v Jeseníkách, tam jsou taky takhle padlý na hlavu. Uprostřed nedotčený přírody vybudujou něco, co ten les ničí.Zlatka
jo, sušila jsem pořádně, proto jsem to dělala i teď, jak jsou ty horka. tak snad to bude dobrý.
Jasný, že v zimě nenesou, taky budu ráda, když si holky odpočinou. Ty vajíčka pro mě tak důležitý nebudou, chci, aby se měly fajnově. když vejce budou, bude to fajn, když ne, tak nebudou. Jo já si taky myslím, že se holky zvetěj. Blbý je, že teď bude u nás prodej až na podzim.28.7.2026 v 7:53 #205379cernej caj
Denny
Vadi mi psylium vsude, jen ne pridany v palacinkach:DTam nemas tu strukturu blee a navic to dela nadychanost testa.
Normalne v jidle nebo namoceky ve vode to nedam, ale kdyz uz sem to mela doma, zkusila sem palacinkam to predhodit uz pred lety a super.
Pac at delam co delam mam porad malo vlakniny:(
Jako nic proti trailum, ale jdou udelat i pekne jako lesni cesta v existujicim terenu v spuladu s okolim s minimaljimi zasahy… je dost naprd kdyz se misto toho znici pulka lesa
Zlatka
To je desnej pohled:D28.7.2026 v 9:14 #205380Thielli
Denny,
někdy si už připadám jako ta zvěř, která se stále stahuje do menších a menších území.
Je už tolik cest, které jsem musela „smazat“ z našich výletních seznamů. Nejde jen o psy. I když tam jdou jen lidé pěšky dva vedle sebe, jen uskakuješ a uskakuješ a posloucháš občas i nepěkné komentáře. Protože testosteron naražený na rámu má stejná práva jako ten pán, co obsadil hradby životního prostředí.Prakticky se mi takhle zamkla většina Šumavy. Každý rok jsem hledala na turistické mapě, kde ještě podél barevných plných čar značících pěší cesty nepřibyla růžová přerušovaná. Dnes už bez cyklistů obejdeš jen Boubín, jinak je téměř nemožné najít okruh jen po turistické cestě.
Je mi líto vašeho místa. 😔
ps.
Začalo to na vodě. Odkojená Berounkou jsem pak na kanoi i kajaku sjela, co teklo. Třeba v Hřensku nás nechali sjet jinak nepřístupné části Kamenice za to, že jsme si to pak dali ještě jednou s velkými pytli na palubě, do kterých jsme posbírali ze břehů všechny odpadky.
Něco to stálo energie se někam dopravit, dovézt loď. Bylo to za odměnu za nějaké úsilí. A pak začaly půjčovny a „nerozbitné“ lodě. A já přestala jezdit na vodu.
Na kole jsem jezdila už jako trpaslík. Na silničním, trekovém, horském… s brašnami a stanem, nalehko, daleko i kousek. Našlapala jsem tisíce kilometrů ve zpoceném bavlněném tričku. Takže jsem cyklista a měla bych jim rozumět.
Dnes elektrokola dovezou lidi až do nebe. A já jim nerozumím vůbec.Kdybych nebyla stará, odjedu žít do Norska.
Tam je totiž ještě tolik nádherné nedotčené krajiny, že je z toho jednomu až ouzko, když za několik dní pochodu nenarazí na lidskou stopu.28.7.2026 v 9:50 #205381PetraK
Thielli
Šumavu jsem odškrtla už pradávno. To tam ještě těch kol tolikatě nebylo, a už jsme měli cestou podél Modravy výborný zážitky. A to jsme tam nebyli v sezóně. Takže o tohle nestojím. Kam vedou lanovky se jít nedá, je to jak Václavák, pitomej kovid to rozjel všechno hrozným způsobem. Včera jeli kolem taťka s mamkou – na elkolech – za normálních okolností by ten náš kopec nedali, tihle dva a s tou vahou stopro ne. A teď se dostanou kam chtějí. Lidi jsou bohužel rozlezlí jak virus všude.
stejně tak jsem musela odšktrnout Jizerky – protože těch kol tam tehdy – rok 2013!! bylo to otravný. Myslela jsem, že moje milovaný Lužky zůstanou tohodle sajrajtu ušetřený.28.7.2026 v 9:52 #205382Zlata
Černej čaj
Píšu si nákup, zjistila jsem že od středy mají v Penny spoustu bezlepkových věcí v akci.Možná by stálo zato tam zítra zajít.28.7.2026 v 10:59 #205383Thielli
pitomej kovid to rozjel všechno
Tak já si nedělám rezervaci na přírodu jen pro sebe. Chápu, že do té přírody chtějí i jiní lidé. Jenže oni jednak většinou přeskočili tu základní školu, jakože turisté se zdraví, odpadky si neseme domů, neřveme v horách jak na Tálii a tak.
K tomu chybějícímu vzdělání se pak přidal byznys. Půjčovny. Elektrokola, čtyřkolky. Aj na Everest tě vytlačí s kyslíkem na hubě, když zaplatíš.
A tohle všechno dohromady je prostě hrozně smutný.
Poslední kousky ticha urveš už jedině na běžkách. Tam ještě nikdo nevymyslel nic jiného než vlastní nohy a ruce k tomu.28.7.2026 v 11:45 #205384Denny
Holky je mi z toho taky na blití…máme tu xx různých sportovišť, pořád říkám, že tu ani není tolik lidí jako sportovišť.
Tenisové kurty, beach volejbal, fotbalové hřiště, stadion nekrytý – tam jezdí i na in-line bruslích, sportovní hala na jakékoliv sporty, vedle v Sebnitz kousek cca 3 km sjezdovka, 3 trasy udržované trasy na běžky, střelnice na asfaltové holuby, nyní cyklostezky a ještě to naserou do lesa, fakt je mi z toho smutno.Jo používám sprostý slova, protože se nemůžu vyjadřovat slušně.
Co se týče Lužických hor, tak tam je ještě svět docela v pořádku, ten turismus tam není tak masový. Bohužel se všechno dělá pro to, aby byl.
28.7.2026 v 12:14 #205385cernej caj
Denny
Dolni morava je peknej pruser co dovolili postavit tu lavku…Thielli
Ka byla na sumave 2021 a asi 10 dni a cyklisty sem potkala presne asi 3, asi zalezi i jak to clovek trefi… a to sem sla vicemene po cerveneZlatka
Dekuju za echo:)28.7.2026 v 12:18 #205386PetraK
Thielli
enže oni jednak většinou přeskočili tu základní školu, jakože turisté se zdraví, odpadky si neseme domů, neřveme v horách jak na Tálii a tak.
K tomu chybějícímu vzdělání se pak přidal byznys. Půjčovny. Elektrokola, čtyřkolky. Aj na Everest tě vytlačí s kyslíkem na hubě, když zaplatíš.
A tohle všechno dohromady je prostě hrozně smutný.přesně tohle mám na mysli. Do doby kovidový to nějak šlo, ale jak těm dutohlavejm nacpali do hlavy, že to je in jezdil na kolech a chodit dýchat čistej vzduch, tak to je prostě strašný, fakt strašný. pamatuju si ten průvod tehdy, když je vyhnali prvně ven. Lidi, který by to nikdy nenapadlo, protože jsou líný a kdyby neměli elektro vozítka, tak tu prdel maj furt doma. A jak by bylo na světě krásně. O Everestu mi nemluv ani, to je taková degradace, taková!! I kdyby bylo mým snem se tam vydat i kdybych na to měla fyzičku, peníze a vybavení, tak tam kvůli těmhle hovadům nikdy nepůjdu.
Dennyky
a ještě to naserou do lesa, fakt je mi z toho smutno.
tohle je pro mě fakt zločin! Oni to tam zpustošili a zpustoší ještě víc, vím, jak to vypadalo v Prahé u nás, když si tam tohle udělali, odpadky , hovna, papíry……….. ach bože, tam u vás ne 🙁28.7.2026 v 12:29 #205387Thielli
Někde nějaký frustrovaný člověk na takové trase zahrabával prkénka s krátkými hřeby. Jinde zase natáhl řetěz přes cestu. Jinde drát přes cestu.
Pravda, že lidé si dělají naschvály od nepaměti, také v Rudém Právu se jeden nedozvěděl vše, dnes se to po síti rozletí světelnou rychlostí, ale frustrace dokáže lidi přivést až do krajnosti.
Takže Denny, tvá pouze sprostá slova budiž pochopena plně.28.7.2026 v 12:41 #205388Petrs01
Někde nějaký frustrovaný člověk
Ehmm, při jednom spaní u konce takového trailu jsem chvíli uvažovala zda na velkou potřebu nevybrat nějaké šikovné místečko na trase… ale jsem holt slušně vychovaná.
Nevěřila bych, do jakého terénu se pumpičky musej nacpat. Jakože fakt pro zdatné turisty, kolo museli víc nést či tlačit, ale stejně tam jsou. A dávaj povrchu značně zabrat. Přitom právě pro ně se staví tyhlety traily, ale zjevně je jim to málo.Ve čtvrtek se mi ovšem povedlo na prvních 14 km nepotkat jediného člověka!!!
Jo a prďte na Everest. Kdo chcete něco, co nemá jen tak někdo a ještě klid od lidí (ty fronty na Everestu! 🤮), začněte makat na dálkových přeplavbách. I ten LaManche přeplavalo míň lidí než kolik se jich sápe po Everestu a ostatní kanály ještě míň 😉
28.7.2026 v 12:57 #205389PetraK
Thielli
a já se dotyčnému frustrovanému asi nedivím. Prasárna to je.Já už lidem přestala říkat, kde je krásně, nechci, aby to tam hovada zpustočila. proč sakra museli vylézt z těch regálů, proč se dál nehrabou v hadrech a nenakupujou!!
28.7.2026 v 13:10 #205393Thielli
nějaké šikovné místečko na trase
Ale tak tam bych na sebe nebyla tak přísná. 😂 Tam z toho nehrozí ublížení na zdraví.
proč se dál nehrabou v hadrech a nenakupujou!!
Nakupovat néééé. To je z bláta do louže. Si zagůgli, co se děje s fast fashion a fast vším…
Stačilo by, kdyby seděli u televize. Celé hodiny, dny, týdny…. roky! 😍28.7.2026 v 13:55 #205397PetraK
Thielli
jo, to je fakt, ať si ty zadky válej u tydlevíze, stejně mají vymytej mozek. Víte co mě baví? Manželskej pár na cestě…chlap tři kilometry v trapu , bába upocená za ním vlaje, „velmi ochotně, ale co by pro tátu neudělala“….Chlap pak konečně zastaví, čeká, až bába dojede, a když ta vyřízená dojede, tak se zas vydá vpřéééd, páč si odpočinul…….tomu říkám společně hodnotně strávenej čas. 😂😂😂Petrs – mělas jim to tam poslat, tohle by bylo poslání, ne zločin. 😀
Za chvíli jedu dom, myslete na mě, od teď jsem zase za Élišku.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.