Kecací jaro a léto 2026

Fóra Ostatní Kecací jaro a léto 2026

• Toto téma obsahuje celkem 1,840 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 6 hodinami a 32 minutami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,221. až 1,240. (celkem z 1,841)
  • Autor
    cernej caj

PetraK
      Neuzit by byla lepsi varianta:D rizika by dost prevazovali jen „nwuzit“ 😀

To ses dobra zes ro zvladla za odpoledne to musela byt teda naloz

PetraK

černej čaj
        rizika
        no jasně, myslela jsem tím, že to bylo rozumný rozhodnutí.

byly do dva obří pytle a vůbec to neubývalo. Ale můžu si za to sama, kdybych to nedávala po dvou – jako jednotlivý porce a ještě si nevymyslela to stahování, bylo by to ruk cuk, ale říkala jsem si, že kůži tentokrát stáhnu, když to je nezmražený, aspoň to budou mít jako dietnější krmení.

PetraK
          cernej caj

Nektrri kojibpsi by si rozhodne nic saki davkovat nemohli:D

PetraK

jojo, bylo by to zajímavý, stejně jako požadavky na otvírání dveří, otvírání skříňky s pamlskama, že potřebujou podrbat….. 😀

Maya

Usopkesk Sarina uz radi jako cerna ruka

Attachments:
                Maya

PetraK
                  ja davam slipkam ty isopody, jen se po nich vzdycky zaprasi, tak doufam ze maji rychlou smrt, tak muzes si poridit chov, je to jednoduchy a nemusis utracet za kurata 😀
                  jo a robosekacka je uplne bozi, dva mesice uz jsem nemusela sekat zahradu, jednou za mesic vezmu normalni sekackou kraje a robosekacku ometu, prace na pul hodky, fakt doporucuju

cernej caj

Maya
                    Ale musi nekde parkovat v garzi ne?
                    Ale super ze spokojenost:)
                    A sarinka je teda nohata:) co na nibrika zbytek zvureciho osazensktva?

Vcera jsme si dali masakr odpoledni navstevu, 2x2h autem za tatinkovou partnerkou do rehabilitacniho centra, maji to tam pekne,aby ji to trochu uteklo nez pojede domu

PetraK

RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

No, tak kde je ten déšť? tady popadalo asi 55 kapek a teď už zase svítí a voda z parapetů fuč 🙁 Přistála mi na stole další práce – to jsem ale radostná!! 😀

Maya
                      Usopkesk Sarina uz radi jako cerna ruka

tak ale vona je otomilouškááá, to je krásná kočenka. Už se viděli s paní domácí? Uši teda má – obrovský.

My taky sekali až po měsící – na chalupě, jsou takový sucha, že to prostě vůbec neroste. Já jsem kdysi – když tu začínaly, děsně robosekačku chtěla – na chalupě to ovšem nedávalo smysl, by ji někdo ´čornul,než bych řekla seš! Enemže pak jsem zjistila, že to logicky musí jezdit furt, no. A tak jsem od toho upustila. Možná na starý kolínka, až mi to nepůjde, že budu za to ráda, ale zatím jsem ráda za svou Alču teda, páč je lehounká a naseká mi krmení pro holky. Ale chápu, že to člověk ocení.

Maya

PetraK
                        Tady taky moc neprsi
                        Sekacka nejezdi furt, v cervnu mi jezdila 3x tejdne, ted uz jsem to zmenila na 2x, protoze to tak neroste, ale to 3x tejdne bude asi maximum na jare a na podzim
                        Bez dozoru na chalupe to samo ne, ji ani nenechavam sekat za ploten neb se taky bojim, ze nekdo pribrzdi a soupne si ji do auta, ono sice to ma alarm a gps, ale dohaduj se pak s nekym
                        Cernejcaj
                        Sekacka ti logicky musi parkovat na zahrade nekde u zasuvky, kde ma nabijecku, ale ma byt pod striskou, kterou si bud udelas sama a nebo si ji koupis, ja mam koupenou
                        A na zimu se ma uklidit nekam kde nemrzne neb ma v sobe baterku, takze to mam v planu ji soupnout do pytle a vezmu ji domu, na nabijecku prej staci oreklopit kybl
                        Sarina s Lokinem uz jsou kamosi, Betyna na ni obcas prska, ale mam dojem ze tak jako aby se nereklo, dela to hlavne doma a venku se spolu honej jakoby nic 😀

Maya

Jo a nutrie nam uz lezou i do kurniku, vcera Loki vystekaval u vybehu, tak jsem ho tam pustila, on se propasiroval dirou pro slepice do kurniku a tam nutrie narvana pod hradama, urcite o ni vedel, dalo mi docela praci ho odvolat
                          No mam ted objednany tubusovy krmitko, z kteryho teoreticky by se slepice mely nazrat a nutrie ne, ale je to plastovy, tak musim vyzkouset jestli to nerozkouse
                          Tezky dreveny koryta normalne odtahaji nebo preklopi

cernej caj

Maya
                            tak to je super, kolik kotatek lokinek zvladl :D:D

PetraK

Maya
                              no jo, když 3x týdně sekání je pro mě moc, to by tam nebyly sedmikrásky, popenec, pumpilišky, a různý dalši kvetoucí „plevele“ beru sekačku, až když už je to fakt nutný a to ještě objíždím ostrůvky, který nechávám dokvést.

co by si kdo pomohl, kdyby to ukradl? to by šlo předělat nějak – na chalupě by měl možnost to čórnout komplet, že jo, když tam člověk v týdnu není, ale tady by si vzal jen tu sekačku a základna by mu chyběla? 😮 každopádně jo, taky bych nenechala pro sichr, ale říkám si, k čemu by mu to bylo bez té základny??
                              Hele to je supr, že aspoň venku si spolu holky hrajou, doma se to pak snad časem poddá?? Já včera viděla na vesnici takový ucouraný jakomainský stvoření, evidentně mu chyběli lidi…… myšleno kontakt, nevím, zda někde bydlí a jen tak se pohybuje po vesnici. A říkala jsem si, kdyby ho člověk vzal…… enemže Mouses, že jo.

Maya

PetraK
                                Tak ta zakladna je jenom nabijecka, tu lze dokoupit
                                Kvetouci Ostruvky samozrejme muzes taky nechavat, proste se nastavi zakazany zony, stejne jako zahony a tak
                                Ale jinak moc ne, tusim max vyska travy ma byt 10 cm
                                Sedmikrasky jsou nizky, ja sekam na 4 cm, takze ty to nebere, ale pampelisky samo jo, ty jsou vyssi

brut

Zdravim vespolek

Doufam, ze jste vsichni v poradku, uzivate si leto a blbnuti s psiskama.

My v nedeli alepson na chvilicku videli Fifi. 😍 Dostala jsem merunky, ktere jsem prebrala, upekla buchtu, par jich dala sousedce, neco je v mrazaku, zbytek ceka v lednici na zpracovani.
                                  A taky jsem dostala rajcatka – rostlinky, ktere maji velky bydlik, takze mohou vesele rust.

Musim rict, ze letos mam asi 8 rajcat 9 paprik, 2 okurky a k tomu kanadsky boruvky, jahody, a bylinky. Jestli to dobre dopadne, na podzim si koupim lesni boruvky. 😌

Clo ve 12 zacina byt babickou. Obcas blbne, ale Fifi muze potvrdit, porad je stejne prastena a stastna ,kdyz jede na vylet.

Docitat vas nebudu, to nestihnu… Zase se balim, pac budu hlidat omladinu.

brut

Maya

Isopody jsou vlastne ceske svinky a stinky, kterych mam na zahradce tolik, ze je mohu rozdavat. Ani slepice od sousedu je nezerou.. Ale mam tu jeden druh, ktery bych mohla prodavat. 😂 Potvory jsou to, vykousou mi jahodu zevnitr a prejdou na dalsi. Bohuzel, zerou i listy, takze mi nici jahodnik 🤔

Kimi

Dnes mi to počasí připomíná spíš duben než červenec teplota pod dvacet, za den už asi šestá prudká přeháňka,🌧 venčení jsme naštěstí stihly mezi přeháňkami. I když ty první chladnější dny byly fajn, nemusela jsem po poledni dřepět doma. Procházky teda stejně musím trochu krátit, protože s tím stentem v ledvině každý krok bolí, ale ještě něco přes dva týdny musím vydržet. Dnes v příslušné nemocnici havárie elektřiny, oprava snad bude (musí být) rychlá, odložení si neumím představit.
                                      Dnes po poledni se stavili mladí, cestou na dvoudenní výlet si odběhli, Baru na manikúru, Jakub do kadeřnictví, tak Arta odložili u mě. Soudím, že Artík podle toho, že cestují obytňákem, byl v obavách, že bude odložen na celou cestu, ani já, ani Bety jsme ho vůbec nezajímaly, ležel v předsíni a občas kníknul, takže když zazvonili u dveří, propuklo obrovské nadšení a úprk ze dveří.

cernej caj

Brut
                                        Mas vybiravy slepice kdyby to ztaly mas po problemu:D

Fifi uz psala.ze ste sw videli tak to je super, ze to vyslo:)

Kimi
                                        Tak u vas je docela chladno tady na brnensku je takovy akoratni pekny leto.

PetraK

RRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁ
                                          RRRÁÁÁ
                                          MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

tak jsem byla včera zase za krávu, asi o tom napíšu článek, málem mě šlehlo. Před debilitou lidí už nejde evidentně utéct.
                                          Nicméně je pátek, pááátek, nejoblíbenější den v týdnu a já střihám dovolenkový metr. tadadáá. A je krásné být bohatá vajíčky, nebyl včera čas na nějaký vaření, tak jsem vzala svou novou dýzajnovou pánev, pro každýho udělala omeletu z čerstvých vajíček – holkám podstrojuju, tak mám každej den deset vajíček – to je bohatstvíčko! Nakrájela k tomu vynikající sedláckej špek, uzenej domácí sejra a kýbl čerstvejch okurek ze záhona a byla večeře. Dozdrávají mi rajčata mňam. Brtnik našel nějakej film – jmenuje se to Zatmění – no, celkem překvapení 🙂 , nejdřív srandička a pak mě ty srandičky přešly. Dobrý to bylo. Dneska dokončím doufám to, k čemu jsem se bohužel včera díky tomu výše naznačenýmu nedostala a dostřihám Babičku Vajgelii a zlikviduju drtičem tu hromadu větví, co tam z ní mám. Už teď vypadá babča moc hezký a vzdušně. Mám v ruce vraženou třísku, nejde ven, musím ji nechat vyhnít.
                                          JE PÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ-TEK.

Hele, hele Brůtí tu byla. My se furt míjíme. Taky doufám, že se dobře daříte a podaří se nějak protnout. Koukám, že ses taky dala na pěstitelskou dráhu, já to jedu ve velký 😀 a mám z toho velký potěšení, páč není nad domácí rajče, papriku a okurku. Saláty můžu po mísách 😀

Maya
                                          aj to jsem nevěděla, že ta dokovačka není individuální, ale zas je to logický, když se mi rozbije, tak to musí jít nějak nahradit, takže jasný, nenechat běhat za plotem.
                                          No já až budu mít slepice a zaběhnu se, tak právě přemýšlím na jednu stranu, že bych jim něco pěstovala, zas ale mám takový fofry, že nevím, jestli na to bude prostor,?? Další strarání se…

Kimi
                                          tu je taky chladno, celkem dost, tak jako podzimně, takže když si sednem venku, tak pěkně v mikině A dovedu si tohle:
                                          takže když zazvonili u dveří, propuklo obrovské nadšení a úprk ze dveří.
                                          😀 😀 živě představit 😀 , emoce jsou sviňa 😀

kachna

Rumštááááájn
                                            Nebo si pořiďte ovce. Máme všecko, zakázaný zóny, dokovací stanici („stáj“), jen se teda jednou měsíčně nemejou, ale jednou sem tam je potřeba seknout kopřivy a ovce se ročně střihaj, což je docela intenzivní zážitek.
                                            Trávu máme taky cca na těch 5 cm, sedmikrásky nám tam zůstaly a kvalita trávy šla teda výrazně nahoru. A ještě máme nízkozásahovou zónu, kde sekáme jen tak 2-3x ročně po odkvětu kopretin a pak, když nám to leze už fakt na nervy.
                                            Ovce nepřekusujou slepýše, žáby ani ještěrky. To dělá už jenom Amálie. A někdy mi ty krávy trápěj starýho psa.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,221. až 1,240. (celkem z 1,841)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.