Kecací jaro a léto 2026

Fóra Ostatní Kecací jaro a léto 2026

• Toto téma obsahuje celkem 1,840 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 8 hodinami a 2 minutami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 981. až 1,000. (celkem z 1,841)
  • Autor
    cernej caj

PetraK
      zrovna sem vecera, dik… 😀

Petrs01
      no myslim, ze ste se proti me zpikly a nebudu ani veceret, ani snidat… sem pribrala letos zas ve stehnech 🙁 takze sem musela dat pryc adlsi oblibeny kalhoty, nejde v tom drepet… proc sou jiny lidi tlusty na brise kde to min vadi na pohyblivost jen na stehnech a v kolenou kde to skrti kalhoty prio jakymkoli jinym pohybu nez stani? 😀

jako on si clovek nevybere, no…

brut

Zdravim vespolek

Skoncila mini pracovni dovolena. A jako vzdy,jsem padla s obrovskou unavou, chrapotem, takze temer nemluvim. Clo je spokojena, protoze samozrejme neslysi ,co ji rikam 🙈😃

Thielli
        Ja bych nikomu neznalemu eter do ruky nedala a zvlast k uspani zvirete. Pokud by si to prehnala hned na zacatku, zvire bude umirat v soku a pokud to nedotahnes, tak ho akorat budes trapit.
        Tohle bych nikomu nepoucenemu neradila a ani nedoporucila. V jednom mas pravdu. Kdyz dojde na konec, tak muze zvire hodne trpet, zvlast, kdyz ho neumi clovek cist. Od toho by ale mel byt veterinar, ktery vse vysvetli a pes je pod stalym dohledem, aby se takovemu konci predeslo.
        Vim, o cem mluvim,bohuzel. Prvni cubina ( 16,5) musela byt uspana, protoze mela uzavrenou, bezpriznakovou pyometru a proste se jednoho dne nezvedla. Druha cubinka (8) mela skryty nador, ktery nebyl rozpoznatelny na ultrazvuku briska. Mesic po teto kontrole ke me prisla, oci plne bolesti , odvedla me k pelisku kam si lehla a odmitla vstat. Za mesic po jejim odchodu jsme zjistili, ze nas velky pes ma nador a prognoza neznela vubec pozitivne.. Odesel za 7 mesicu od prvniho nalezu a opet zpusobem, kdy si o odchod rekl sam. Nicmene mam v nejblizsi rodine i dva dalsi odchody a ani jeden nebyl tak hladky. Pes ochrnul na zadni, ztracel se pred ocima, spatne dychla, ocima prosil, aby mohl jit, neslo mu se poradne vyvencit ,protoze mu vadila podpora pres brisko a ani uz nemel silu zrat, vymesovat. Musela jsem byt hodne zla,aby ho nechali odejit. Dalsi byla fenka, ktere se pres rok delaly po tele boule, ktere ji omezovaly v pohybu, v polohovani pro spani, zpusobovaly ji bolesti a ona uz chtela jit.. Oci me prosily, abych opet zakrocila a pomohla. Samozrejme ,ze jsem to opet udelala. Nikomu nepreju videt tu bolest,strach, prosbu k odchodu za duhu a nakonec i vdek, za konec.

Jenze vsechny nase pribehy, vsechny situace, bolesti, strasti jsou ve vetsi mire neprenosne. Stejne jako jsou neprenosne zkusenosti s veterinari, zradlem atd. Kazdy si to musi prozit sam, aby pochopil a poucil se, protoze pak to muze vyznit tak, jak popisovala Cajda. Nehlede na to, ze kazdy clovek je original a nekdo dokaze prijmout dobre minenou pobidku, jiny se z ni sesype ,dalsi se bude vztekat..

Esuska
        To video je boziiii 🥰 … Jak tam oba vycumuji. 😂😂 V duchu jsem videla Brua a Alu, jak by se jim tohle auto libilo a jak by cuceli ven. 🤣

Koukam, ze si chtela byt jako Ricrd a chtela si vyzkouset, jestli to bude tak dobre, kdyz maso po italsku mirne prismahnes 😂

Petrs01

na brise kde to min vadi

na to jsi přišla jak? Je to fáákt moc fajn, tahat před sebou bečku se sádlem 🙁

cernej caj

Petrs01
            Min to vadi tomu obleceni, protoze kdyz se do nej bricho dostane ve stoje asi ho to netahne kdyz si drepnes:D

Brut
            Vsak thielli psala ze to ani neradi, ale vlastne je to zajimava informace – ne nutne pro osobni potrebu ale proste zajimava, ze takova moznost ne. V pripade fakt nejake odlehlosti bydleni a tak.

Kimi

Všichni moji psi, když přišel jejich čas, mi dali nějak najevo, že chtějí odejít. Pokud je člověk s tím psem sžitý, tak to pozná.

PetraK

RRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁ
                RRRÁÁÁ
                MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

školení, školení, školenííííí – na nic jinýho pak čas není!

Tolik z průběhu dnešního dopoledne

Brut
                na ja, potřebovala jsem si zase užít nějaký to spáleniště 😀 . Smradu koudel po celým domě a výborný jídlo v tahu. Ešče, že aspoň ta klima běžela zadáčo přes soláry, jinak bychom přišli vo doláry 😀

Já jsem na tom videu úplně viděla Alušku 🙂

černej čaj
                zrovna sem vecera, dik
                já taky na tý zastávce měla co dělat, abych udržela žaludek v klidu 😀

PetraK

Jo a to jsem zapomněla napsat…….. celkem podstatnou věc.
                  Máme vytopenej sklep. Právě jsem objednávala vysoušeč , jojo, pořád se něco děje.

PetraK

Jo a to jsem taky zapomněla:
                    FČÉRA BY ZE MĚ MĚLA ÉLIŠKA RADOST – jela jsem v takovým slejváku, že stěrače nepobíraly. A dojela jsem , dojelaaaa sama, samotinká a v pořádku.

Petrs01

jela jsem v takovým slejváku

joo, myslela jsem na tebe, ale ty už jsi šikovná Éliška 👍
                      Ten vysoušeč asi víš, kam pak odvézt, že? 😉

Maya

PetraK
                        Tak hlavne jestli ten sklep pujde nejak vyresit
                        Jinak byste ho asi museli transformovat na bazen 😀

PetraK

Petrs01

byla jsem na sebe pyšná. 🙂 a taky jsem se modlila, celou cestu. V botách jsem měla vody jak v tom našem sklepě.

No tam je problém, že ten vysoušeč jede na életriku a tu tam zapnutou nenecháváme, to jednak a druhak on bude v tom sklepě nastálo, si myslím, protože se obávám, že se tohle bude prostě opakovat, když přijdou takovýhle slejváky a nebo tání sněhu teda, to bylo taky dobrý, ale tam se to dalo stíhat vytírat, jak ta masa odtávala postupně. A taky jsem všechen sníh na dvorku odhrabala pryč, takže to bralo jen sníh shora, tak to nebyla taková darda.
                          Nicméně včerejšek ukázal, že jsem opět měla pravdu. když jsem chtěla do sklepa KOVOVÝ!! regály. Ty masivní dřevěný jsou sice moc pěkný, ale …….. no nic, tak se halt musí ty dřevěné vyklidit, komplet vystěhovat, koupit nové, isntalovat, přestěhovat…….. tak trochu zbytečná práce. My jí máme málo.

PetraK

Maya
                            no – kdyby bývalo bylo po mém, tak ta gule, která byla i v téhle místnosti, by tam zůstala – vybojovala jsem jen tu druhou a to jen díky tomu, že už jsem byla fakt protivná. Oni ty lidi dřív věděli, proč co dělají. Kdyby tam byla, voda odteče, co neodteče se dovymete, vytře, a mám-li kovové regály, mám hotovo, zapnu vysoučeš, aby vytahal vlhkost a je to. Jenže……. co jsem já? Roba hlúpá enem.

Petrs01

Roba hlúpá enem.

Už bych byla vdova. Buď se musí pořešit tak, aby se to prostě nestalo, nebo tam musí být vyspádováno a buď odtok, nebo díra na čerpadlo. Jinak je to na pytel. Ale to bych teda čekala, že pan stavař ví… tak jestli čekal, že tam téct nebude?

Thielli

PetraK

já bych tak neplašila. 😆 Na chatě u Berounky máme pravidelně místo sklepa bazén. Někdy po kotníky, někdy po pás. No a jak tam ta voda prosákne, tak zase sama odsákne. 😁 Stačí týden, dva počkat.
                                Když jsem to podědila a viděla to prvně, hystericky jsem volala tátovi co jako s tím a on řekl – počkej chvíli, ono to zmizí samo. Když to vybereš dřív, stejně se ti to tam stáhne znovu jako do studny.

Kovový regály bych si do sklepa nedala. Modřínový. Z toho stojí mola v Berounce už desetiletí a drží. Zato železný rám od vstupu do sklepa pěkně prorezl.

PetraK

Petrs01
                                  No čekal, protože ale to je pravda, že se ten sklep hodně, hodně předělával, podlaha ven, vykutat tuhy zeminy vykopat, vyspádovat, tuny štěrku, nový beton…. takže jo, dělal to nový a takovým způsobem, že se dalo očekávat, že to bude fungovat. Jen já jsem preventista, takže já bych tam tu guli dala pro jistotu radši novou znovu. Nebo aspoň ty regály kovový. Ty jsem chtěla i proto, že prostě je to sklep, bez ohledu na vodu z průtrží .

PetraK

Thielli
                                    no já plašit musím, protože v tom sklepě jsou knihy – není knihovna ještě, takže…… no. Taky spoustu jiných věcí tam mám. Nyní třeba plovoucí vánoční stromeček aj.
                                    To , že voda odejde je jasný, ale já ji tam nechci mít tak dlouho, když v ní stojí mrazák se 130 kg masa, dřevěné dveře certifikované dle požadavků dotací, které jsem sehnala úplným zázrakem, neb dřevěné dveře s tímto certifikátem jsou vzácnost……… a tak jako podobně.

Petrs01

plovoucí vánoční stromeček

no ale kdo jinej to má?

Nevim kolik tam té vody máš. Jestli je to vyspádovaný, tak v tom místě kam se to stéká, vykopat a vybetonovat malou ďouru, do které hodíš ponorný čerpadlo s plovákem.
                                      Dřevěný věci nech vyschnout a uvidíš. Stejně ty regály musíš mít něčím podložený aby nestály přímo na zemi, to nedaj.

Thielli – dobré dřevo ve vodě se nerozloží. VE VODĚ. Nesmí v té vodě být jen 3x do roka. Proto když je sucho, vidíš v řekách zachovalé kůly historických mostů. Můžeš na nich postavit novej, ale kdybys jeden vykutala a nechala na břehu, za chvíli se rozpadne.

PetraK

Petrs01
                                        Voda už je fuč, vytřeno, kutat se teď nic nebude! nechci už žádný kutání, proběhnou pak další terénní úpravy venku. Ono už ta velkodíra pod novým dvorkem udělala hodně práce, tohle byly halt extrémní srážky, do téhle místnosti nikdy takhle nezateklo. Vlastně jednou, když byl blbě nastavený provizorní okap.

cernej caj

PetraK
                                          Sikovnaa ridicka ses

Co je tu gula ve sklepe?

PetraK

černej čaj
                                            jo, jsem na sebe byla fakt velepyšná, já už do auta šla v botech, co protejkaly 😀

gula je taková zajištěná díra do země, odtok s mřížkou, kterou může přišlá voda zase volně odejít, odtokový prostor

https://www.vetracimrizka.cz/products/dvorni-vpust-gule-chpvc15/?sznaiid=7657880052401732550#color:%C5%A1ed%C3%A1

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 981. až 1,000. (celkem z 1,841)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.