- Toto téma obsahuje celkem 1,840 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 8 hodinami a 3 minutami.
-
AutorPříspěvky
-
26.6.2026 v 17:09 #204524
cernej caj
Fifi
mame ted mesic auto s klimatizaci takze mam obavy ze v nem bude lip:D nez ho odevzdame musime si to uzit:D
Zitra budu makat u dedecka v domecku, vyslo to nesikovne na ty vedra ale ma tam aspon v zahradkaach vzrostle stromy a myslim, ze tam bude dobre.
26.6.2026 v 23:21 #204531PetraK
Ještě úplně poslení věc, k tomu, co tu proběhlo a proč ty, co psaly, to co psaly. Toto je odpově%d, kteou jsem dostala na mou otázku:
Tvrzení, že prasknutí nádoru a vykrvácení do břicha zvíře nebolí, je bohužel nebezpečný medicínský mýtus. Volná krev v břišní dutině (hemoabdomen) agresivně dráždí pobřišnici, což psovi způsobuje okamžitou a velmi ostrou bolest.Jakmile tumor praskne, dochází k masivnímu vnitřnímu krvácení a rozvoji hypovolemického šoku. Pes neumírá klidně. Kvůli ztrátě krve mu selhává oběh, tkáně přicházejí o kyslík a zvíře prožívá prokazatelnou paniku z dušení.
Jsem moc ráda, že jsem tohodle svýho milovanýho Ešátora ušetřila. To jen k tomu, že tady – v místě, kde se vždy snažíme být podporou pro ty, které mají trápení, byly holky nařčeny z toho, z čeho byly nařčeny. Ať si každý jednak udělá obrázek sám a ať si každý činí, jak mu jeho svědmí dovolí. Ani jedna z těch, která to napsala, to nepsala jako nějaká kráva na fakbůku, která si potřebuje honit svoje ego, psaly to s porozuměním pro tu situaci. A to je poslední, co k tomu píšu, ač sama vím, co bude následovat.
edit – ne není to poslední, protože to ve mě celý leží jak v hubený koze, protože mi sakra, ale sakra vadí, že se tady – tady v místě, kde se snažíme být jeden druhýmu být oporou a když je někdo v průseru chceme, aby věděl, že při něm stojíme, a já si toho sakra vážím, přijde mi to v tomhle divným světě hezký, tak že tady někdo předpokládá reakce, jak na nějakým debilním facebooku, kde se do sebe lidi navážejí. To jsme tady stejná sorta? To si o nás opravud myslí????
- Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.
27.6.2026 v 6:22 #204535cernej caj
myslim, ze bezpecny pristav je i o tom, aby mohl kdokoli vyjadrit, ze neco nejak pochopil, ze mu to ublizilo, i kdyz tak vstupni informace vubec myslena nebyla. Aby doslo k pochopeni, k vyjasneni, k porozumeni.
pokud sdileni neceho, co nekoho trapi, protoze to cetl jinak nez to pisatel psal, nepatri do bezpecneho pristavu, a je to vnimano jako nejake urazeni, osocovani a rozvraceni a delani facebooku, tak je pak nutne nastavit pravidla, co clovek muze a nesmi psat, aby teda vedel, co do pristavu nepatri a pripadne se topil dal sam na dohled od kotviste…
27.6.2026 v 21:07 #204539Kimi
Dnes jsem byla nešťastná – skoro celý den jsem se nemohla dostat na Zrzavce, takže jsem si nemohla počíst a podumat. PetroK a Čají, souhlasím s vámi, měly bychom to tady využít pro sdílení a pochopení a vyhýbat se konfliktům a kontroverzím, někdy i dobře míněný názor může ublížit. 🤍
27.6.2026 v 21:44 #204540Fifi
Ono to tu pres den nefungovalo. Tak ted se vyjadrim, s dovolenim, neb chapu asi obe strany.
Cajiku, ja mam hrosi kuzi, ale treba Kuskus mohlo vyjadreni, ze nekdo zene psa z hodiny na hodinu utratit, hodne ublizit. Takova hodna duse, ktera, doufam, preziva hice v poradku.S Mirkou jsem mluvila po tlf asi druhej den po ty blby zprave o Dafce. Dala jsem ji svy rady, vysvetlila svuj postoj, stale jim drzim palce. Jak to pobrala, to uz fakt nevim. Ze je to pro ni darda psychicka, o tom neni pochyb. Ja se vse snazim videt hlavne z pohledu zvirete a svych zkusenosti, tedy aby to zvire melo odchod dustojnej.
Pises o bezpecnym pristavu a sdileni. Taky to tak vnimam, tak by to tady melo byt. Jenze Mirka sdili ted nekde jinde, tady uz nenapise, ze ji vet pred tydnem rekl, ze ma Dafca stale tekutinu v brise a krvinky v tahu, ze pro ne nemuze nic udelat. A ze az ji to prdne, tak pry v klidu usne.
Proto sem asi esusova kopirovala to, jak probiha smrt psa pri prasknuti tumoru, neb Mirky vet to prirovnal k utraceni koni v Americe. Ktery je teda sakra odlisny. Znim nejak nepatricne? Kdyz tak me smaz. Je to realita, proste se ceka, az a kdy neco v brise rupne. Ja bych chtela lepsi diagnozu, jezdila bych na odsavani tekutiny z bricha, kdyz bych mela bojovat do poslednich chvil s fenkou.
Mno, patlat se v tom vic nehodlam. Je mi lito Mirky, je mi z hlouby duse lito Dafci, preju jim, at si s kocarkem uzivaji kazdou vychazku a pekny chvile.28.6.2026 v 8:28 #204541cernej caj
Kimi
nejak se rozbil update na pozadi, co se provadi automaticky tak nejak ze o tom nikdo nevime a udrzuje zrzavce aktualniho a v 99% pripadu to funguje dobre. Vcera to zrovna jeste vyslo tak, ze muj kamarad, kterej zasadne nikam nechodi, byl na svatbe cely den.Myslim, ze nevesta si vybrala nejpekelnejsi den v roce, takze meli taky stastne grilovani. Su zvedava, jak grilovani dali u esusu, jestli uz meli nejak prijemne venku.
Fifi
Protoze mirce to, ze to tak pochopila, nijak neublizilo, ze… Proto sem mirka nechce psat, protoze ste nastavany, jak to pochopila. Pritom je proste normalni, ze lidi casto pochopi neco nejak jinak, tak bez diskuze ze k tomu doslo a jak to napravit to prece napravit nejde, kdyz se nevi, ze jeden o koze a druhej o voze.pisu znova, nechtela jsem se nikoho dotknout, vim ze to nikdo spatne nemyslel a vsichni mluvili o svych zkusenostech a minimalizaci trapeni pro psa, jen jsem chtela upozornit, ze nekdo to proste v aktualnim rozpolozeni prejal jinak a ublizilo mu to. Akorat to treba neumim napsat hezky jak brut, takze to evidentne taky nemuselo byt pochopeno jak jsem to napsala.
Pointa sdeleni byla, ze trapeni se timto zvetsilo. Pointa sdeleni nebyla, ze nekdo napsal neco co nemel.
VYsledek nicmene je, ze jedinej, kdo udelal chybu a napsat neco co nemel, sem byla ja, protoze sem vam chtela dat vedet, ze trapeni je nyni vetsi, ne mensi.
Pokud jste to pochopili jinak, omlouvam se za to, ze se neumim vyjadrovat tak, aby to bylo zrejmejsi. Opravdu jsem se nechtela nikoho dotknout.
A uz se k tomu taky vyjadrovat nechci, myslim, ze jsem to napsala nekolikrat srozumitelne a pokud to ani ted nepujde pochopit, tak to lip uz neumim a tedy se o to uz stejne nebude mit dal smysl snazit.
Vcera sme celej den v tom hicu makali u dedy, vyklizeli, nosily, vyhazovali. Nastesti v tech zahradkach mezi vzrostlymi stromy to bylo docela dobre, nahore jsme to zvladli jeste nez se to rozpalilo a dole v prizemi bylo prijemne. jeste me ceka repete s kyblama a hadrama.
a psi? psi lezi v posteli celej den, nehnou se z ni a je jim asi uplne jedno, jak je venku.
Vcera jsme jim na bazaru koupili klimatizaci. CHtela jsem tu, co doporucila thielli, ale pani ji uz nemela a nejak mi zajelo oko na trochu drazsi ale efektivnejsi a rikala sem si, ze jestli neni 8:50 brzo volat ale vyhrala sem soutez v rychlosti zda se 😀 klimatizace se tam neohrala ani den a uz se hreje u nas. Rano teda jsem budila muze, abysme to nahodili, protoze si ji nalozil do auta a jel do prace, ale uz jede. jak je v kuchyni da se to snest, jako slyset je, ale treba 2h denne to pujde.
28.6.2026 v 15:36 #204542Thielli
Mně už tolik neleží v hlavě, co kdo tady jak napsal k Dafi, kdo jak co pochopil, co si kdo jak vyložil. Jsme každá jinak uplácaná a taky ženské jsme a ty jsou více citlivé a zároveň asi i vztahovačnější, prostě myslela jsem, že už to odplavalo, že už to bylo dovysvětlené, a pokud přešlápnuté, pak už odpuštěné.
Zůstal ale ve mně velký otazník. Co já bych dělala na místě Mirky.
Mám jednu svou přímou zkušenost, která ale byla jednoznačná. Nebylo nad čím přemýšlet, pochybovat.
Pak mám jednu tlumočenou. Psovi diagnostikovány nádory v plicích, prognóza velmi krátká. Byla prý vyslovena před rokem a sedmi měsíci. Toho psa vídám a nevědět, že má umírat, nepoznám to.A pak se rozhodujte.
Já být Mirka, jdu určitě někam pro druhý názor.
A já být Mirka, asi se připravím doma, kdyby najednou přišla bolest, nářek a utrpení.
Celé roky to u nás povrkávalo, šťastně žilo, pobíhalo a kvíkalo. Morčáci. Žádná pidi klec s jedním chudákem. Velké prostory, výběhy, aj mladí byli odchováni. Ale pak taky byly dny, kdy se objevily boule a ty rostly a zvíře dalo najevo, že umírá a že to bolí.
Pak přišlo řešení. Nikoli cesta na veterinu někde MHD s naříkajícím tvorem. Ale pohlazení, čisté voňavé hobliny a seno. Plastový box s víkem… a gáza napuštěná éterem. Usnuli pokojně a už se neprobudili. Doma s námi.Asi bych si doma prostě nachystala nějakou masku a tu kapalinu si opatřila. Kdyby. Kdyby vet nemohl přijet během pár minut. Kdyby nepadlo rozhodnutí přímo u nich při hospitalizaci. Kdyby ta bolest nesnesitelná zaklepala nečekaně a psí pláč by mi prořízl hrudník. Vzala bych si ho na klín, hladila ho a nechala usnout.
Pak teprve bych ho spícího nebo už navždy spícího odvezla, aby doktoři zkontrolovali, že už není, nebo jen injekčně dokončili odchod.28.6.2026 v 16:05 #204543Fifi
Já být Mirka, jdu určitě někam pro druhý názor.
To jsem ji rikala do tlf, at si vyzada zpravy, sono z tech dvou veterin a poprosi o konzultace nekde jinde, stacilo by na dalku. Prispat psa eterem, mno nevim, nevim. Rikala mi ale, coz zde vubec nepadlo a je to skvely, ze ma domluveno s vetkama od koni, ktery jsou kousek od nich, ze kdyz by neco, ozve se jim.
Echjo, doufam, ze vsichni psi pacosove zvladaji tyhle nehorazny hice v poradku.Cernej caj
A jak klimacka, uz mas ochlazeno a ses spokojena? Ste si vcera teda makli.28.6.2026 v 16:36 #204544Thielli
Fifi
tak to je úplně nejlepší, když má Mirka veta v pohotovosti a blízko. To je zásadní informace.
Ten éter… to je prostě krajní a poslední cesta. Úplná nouze spojená s maximálním utrpením. Pouze když víš, že je to špatné, když to máš opravdu potvrzené od profesionálů z více stran, zároveň se ti zvíře tváří, že to tak špatné není a zhola nic ti nedává nápovědu, kdy je ten rozhodující okamžik. Rozhodně bych takovou radu nedala na fb.My jsme na Berounce, do chodidel pálí i cesta po louce, takže se přesouváme stínem ze zahrady do řeky deset kroků a pak zase na zahradu. Vrchní vrstvou řeky by se dalo zalít kafe a v hloubce je to jak napuštěná vana. Ale navlhlý kožíšek (vždy je vytřu ručníkem, nenechávám z nich vodu kapat) způsobuje, že nedýchají jak při infarktu a já se oblečená v mokrém plavacím úboru (žádné bikiny, pěkně jako na blízkém východě v hadru od hlavy až k patě) hroutím do lehátka, kde si pak ještě omotám dalším mokrým hadrem mozek.
Takto hodláme setrvat až do západu slunce.Všem méně šťastným, kteří nedisponují ani řekou ani klimatizací přeji, ať to zvládnou co nejlépe.
Jo – a prý tohle není možná naposledy pro letošní léto. 😳
28.6.2026 v 17:38 #204545Fifi
Aspon, ze tam mate tekouci teplou vanu, uzivejte si to. My jsme zalezli v baraku, fouka jen obyc vetrak, necelych 27 tu je, coz jde. V noci se zatim darilo vychladit barak na 23, dneska ma bejt super trop noc, tak to asi bude horsi.
Mela jsem vcera teleci napad a dala jsem dachnicku do stinu, aby se ji neroztavily pneu a plasty vevnitr. Pod krasne kosate stromy, na kterych jsou prezrale tresne. Tyvole, priletelo hejno havranu, ktery tu letos prvne zustali, a ja uz nemam bily auto. Total zesrany, jakoze opravdu total od strechy, bocni okynka, dveri, vsude prilepeny pecky a nadobany tresne popirajici gravitaci… Ruzova metaliza zadara. Maji prijit bourky, snad to nejhorsi oprsi, jinak me ceka mycka. Uz mam preparkovano. 😀28.6.2026 v 17:57 #204546EvaC
Zdravíme z “ bunkru“. Říkáme teď chatě “ bunkr“ – v noci větráme, ráno když se jde na procházku a Sindy není uvnitř, děláme velký průvan.. ( máme výhodu že v údolíčku s potokem se v noci opravdu znatelně ochladí oproti městu).. Venčit se jde ráno v šest, sebou vodu na pití, celá cesta lesem ve stínu a nakonec ochlazení v potoce. Po krmení nezbytná klidová pauza uvnitř a dopoledne dokud to jde ve stínu na zahradě.. Zbytek dne až do večera trávíme v “ bunkru“ až na nutné vyvenčení – je tu paradoxně nižší teplota než ve stínu na zahradě a flekatá dáma má venku stále pocit, že i když je na padnutí, sčítání myší a jiné činnosti nesnesou odkladu..Večer když slunce zaleze za kopec s úlevou vylézáme a konečně dýcháme chladnější vzduch.. posílám foto že včerejšího večerního válení na terase… V-y-d-r-ž-t-e – zítra se snad alespoň malinko ochladí….
28.6.2026 v 18:01 #204548EvaC
Fifi
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 promiň, promiň – jsem si to představila a Ty to ještě vždycky tak květnatě popíšeš…28.6.2026 v 18:31 #204549Fifi
EvaC
Hele, ja kdyz k autu prisla, nadavala jsem si do krav. 😀 Ometla a posbirala jsem nejvetsi zaveje hnusu, dojela jsem si do vedlejsi vesnice pro meloun, to odpadavaly pri rychle jizde pecky ze strechy a cinkaly o zem, jesteze nejel nikdo za mnou…
Podrb slecnu Sindibadovou, Pepino pruhaty ma teplo rad, ale vyjimecne se na slunicku nevalel. Jakmile se udelal pred vstupnima dverma stin, zaujal pozici leziciho strelce a dozoroval rezim na zahrade. Po vesnici byl zcela klidovy rezim, nikde nikdo jak za covidu. Ale u pitka pro ptaky se dely veci, srumec, 3x jsem to tam musela doplnovat.28.6.2026 v 19:21 #204550Thielli
Tyjo já tu psala slohy a ono se to neodeslalo 🙈 Horkem se tu roztavil signál.
Takže podruhé stručně:
Fifi, řehlala jsem se. Díky. Výborný!!!Evi, přesně vím, o čem píšeš, když je to údolí potoka. Chodím takhle s holkama také ráno a je to jako by čověk sestoupil do sklepa, když sejdeme na dno kaňonu, kde teče potok. Balzám. 🙂 Pozdravuji vás všechny.
Nakonec foto: „Placatá loď a placatý pes.“
28.6.2026 v 20:57 #204552EvaC
Fifi
No jo no, jeden někdy nedomyslí úplně všechno,měla jsi dobrej nápad s tím stínem… Sindibádka zdraví Pepina a Růženku…
Thielli
Také zdravíme vás všechny 👋… Tady už se ochladilo, máme zalito a zase se válíme na terase..
Placatej pes je výbornej… 🥰
Já jsem moc vděčná, že tady můžeme být, rozpálené město je teď příšerné…vzala jsem si zítra dovolenou 🙃28.6.2026 v 21:02 #204553EvaC
29.6.2026 v 6:47 #204556PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Mno…………. tak jsem byla včera ráda, jak sem si pěkně uvařila kýbl vynikajícho masa po italsku……….celej kaseról…. abych nemusla v těchhle vedrech vařit a využila jsem dobu, kdy běžela klima …………. a pak to připálim???? Protože jsem to nevypla??????? Těžkej případ jsem. Aspoň, že ta rybízová marmeládička na vánoce, že vyšla. Ohaři měli zábavu, přijel jim Ričrd animátor, tak měli živoučko. Já taky, vyrobila jsem klobásy, saláta, chodila pást slepice a jiný hospodářský záležitosti. Ohaři si dali ráno procházku a pak se povalovali po zahradě, ven se šlo zas až večer.
U nás odpoledne na teploměru ve stínu….42!! Zalito nemáme, voda k nám zatím nedošla, trávník cíplej, my cíplý, ohaři naštěstí zatím celkem dobrý. Dobrá byla i grilovačka, nikdo se neupíknul.Eva C.

Thielli
„Placatá loď a placatý pes.“
😀 😀 😀 tak to je dokonalý 😀 😀Fifi
Ruzova metaliza zadara.
já se taky, jako Eva, vůbec nesměju, prdooooon. Nicméně doufejme teda v ty buřiny, abys mohla zase jezdit s normálním autem a ne žůžovou příšerou.Jo a tady něco pro Brut – v úplným závěru 😀 , boží .
29.6.2026 v 8:22 #204559Petrs01
Tady se už všichni upekli?
My nakonec jeli domů až ráno, byť teda vstávání „na Ešusku“ fakt není moje hobby. Ale měli jsme to se zážitkem – prasečí školka. Snad dvacet letošních čuňátek s jedním dospělákem. No bála jsem se i v tom autě, protože mladí docela zmatkovali, tak aby nás tetička nešla „vyřešit“.29.6.2026 v 8:26 #204560PetraK
Petrs01
Já ne, já nejsem upečená, já upekla jen to žrádlo 😀v úvozu jste je potkali?
29.6.2026 v 8:36 #204561Petrs01
v úvozu
jo, dole za tou odbočkou z pole. Na probuzení dobrý 😉
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.