- Toto téma obsahuje celkem 1,840 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 6 hodinami a 38 minutami.
-
AutorPříspěvky
-
15.6.2026 v 9:34 #204239
brut
Zdravim vespolek
Kupodivu mam dnes trochu klidu, asi i tim, ze jsem se byla nechar vycucnout , aby se konecne zjistilo ( hahaha), jestli je ten muj hajzlik v tele ve velkem nebo se uracil zacit zase mizet. 🙈😃 Chudak sestricky jak me vidi, tak si hazeji kostkou, ktera pujde nabirat 😂😂
Musim vam rict, jak krasne se vcera Clo chovala, kdyz objevila kosace. Pribehla mi o nem rict a to honackym zpusobem, takze se chovala jak slon v porcelanu.😃 Opet budu mit par modrin, ale ptace jsem nasla, opatrne premistila do zahradky a tam v bezpeci hopka sem a tam. 😍
Posledne ho chtela hlidat a pomahala mu tak moc, ze se vyplasilo a prelitlo k sousedum. Nastesti se mu nic nestalo, ale madam dostala sprdunk a ted se ukazalo, ze si ho pamatuje. ☺️Fifi
Teda, Pepin je pasak!! Moc sikovnej kluk z nej vyrostl. 😍 Ruzenka dostala svemu jmenu a slastne vse prochrupala, coz je dobre. Ve dvou by byla kocka bez sanci ..Jeste, jdyz byl Brutik malej, tak jsme byli u jeho chovatele na navsteve. Jeho sousedka sbirala vsechny kocky z okoli a jemu lezli na zahradu. Kdyz poustel psy, tak musel predem zahradu projit, kocky vyhnat, jinak by neprezily. A i tak obcas nejaka k uhodne prisla..
Cajik
Hele, nevim, jak to ma Mirka s timto konkretnim veterinarem, ale jeji zprava znela tak, ze mu neveri.Nekdy proste na veta nemas stesti a poznas to az v krizovych situacich, protoze pichnout ockovani, kouknout na zatrzeny drapek, popripade vyresit srajdu ci bliticko, to zvladne 98% vetu. Ale teprve pri vetsim problemu, pri pruseru se ukaze, jestli je to dobry nebo blby vet. Ten dobry jedna na rovinu. Rekne vse, vysvetli, ukaze, nabidne moznosti, ale nelze a nemaze ti med okolo pusy. Ten blby se schovava za reci typu“ja bych vam to prece rekl na rovinu“ nebo neco na ten zpusob.
Myslim, ze jsi si do zprav od holek promitla sve obavy, sve zkusenosti s lidmi okolo a proto si tak zareagovala. Chapu, ze se po tvem prispevku citi dotcene, protoze to, co si jim vlozila do ust ani jedna nerekla a nemyslela.
Je mi to lito, protoze zdejsi atmosfera podpory, duvery a hlavne pratelstvi je neco, co se uz jen tak nevidi.
Jsem rada, ze se ti v Jesenikach libilo, odpocinula jsi si, dala pohov telu a hlavne se ve zdravi vratila domu. ☺️
Take znam jednoho vitaciho blazna a druhe spis zvedaveho. Obcas mi ta smecka chybi, ale rozhodnuti zustat u jednoho nelituji.Esuska
Ramstaaaaaaajn 😂😂.. halo, halo, halo, pani Esusova, klid , z hluboka dychej a hod to za hlavu.Doufam, ze jste se o vikendu nestrhali a uzili si trosku volna. A treba i prochazku se zrzavcema.
15.6.2026 v 9:55 #204240Petrs01
ze jste se o vikendu nestrhali
hmm, říkala něco o maltě – přiznej se Koláče, koho jsi kam zazdila? Brtník už chudák nestíhá budovat, tak je z tebe i budovatelka? Bude reportáž? Chci REPORTÁÁÁŽ!
15.6.2026 v 10:23 #204244Maya
Asteris
Gratuluju k nadilce a preju dobrou ruku pri vyberu panicku15.6.2026 v 10:26 #204245Maya
Jsem zajela zas s Lokinem pichnout ucho, mel uz to tak azejny jako minule
Tentokrat tam byla doktorka a ta konstatovala, ze to ma maly a ze jim tam lidi jezdej s mnohem vetsim otokem pres cely ucho, tak jsem si zas pripadala jako hystericka panicka15.6.2026 v 11:24 #204252Thielli
Asteris – musím ti něco říct. Nevěř Zrzavé její jásání a něžnění nad flekatýma houskama. Tuhle mi řekla nebo napsala, že jak je to strakaté, je to rozbité… nebo něco v tom smyslu.
Já přeju strakatým houskám zdraví a lásku. Tobě radím – nikomu je nedávej, lidi sou hrozný.
Tak.K tematu veterinářů a konců. Podepisuji, co píše brut. Chodily jsme dlouho na veterinu, která zvládala běžné úkony, dokonce i roztržené patro od klacku zašili mimo pracovní dobu… ale.
Thierry nezvládli. Absolutní průšvih. Vyinkasovali patnáct tisíc za menší zákrok v tlamě a na nožičce, a její hrozný stav po zákroku jen dokola komentovali, že po operaci prostě pes nežere. Další vyšetření, další tisíce a nic. Nevíme, běžte domu, ona se rozjí. Venku chodila, neplakala. Čtyři noci jsem s ní ležela na gauči, měla ji položenou na sobě v klíně skoro do sedu, opatrně ji napájela a krmila malými sousty… aby mi hodinu nato zase všechno vyhodila na hrudník. Teprve telefon na jinou veterinu všechno obrátil o 180 stupňů. Přijeďte hned, tohle vůbec není normální. Budeme hledat. A hledali a našli. Řekla jsem – už ji nebuďte.Nikdy předtím by mě nenapadlo, že veterina, která je někde roky a která nemá zrovna nejmíň hvězdiček na recenzích, takhle selže.
Mayo,
je mi jedno být hysterka. Pani doktorce platím a každá minuta, kterou zvířeti ušetřím bolest, se počítá. Takže taky podepisuji tvé rozhodnutí řešit věci záhy.Fifi,
jakmile dokončí strakaté zvíře turnus u Zrzavců na téma příjem potravy, zabalím jí čisté spoďáry a odesílám k tobě na kurz Nelovíme kočky.
Je super, že existuje místo, kde ji to někdo spolehlivě naučí, když je její papírová panička neschopné máslo.Všem ostatním mávám a přeji klid, sílu, porozumění, ztrátu kamení… prostě vše, co zrovna kdo potřebuje.
15.6.2026 v 12:49 #204253Petrs01
ztrátu kamení
Pudlová nezklame! 🤣
15.6.2026 v 16:51 #204254brut
Maya
Za me si udelala jen a jen dobre. Radeji driv, nez pozdeji..
k
Kamaradky cuba prisla o pulku ucha diky tomu, ze se porad odkladal odjezd s tim, ze to neni velky. Jenze ono bylo, jen pres chlupy otok nebyl videt a jak to prasklo, tak byl maler. Takze pak mela doma puluchacka.
Radeji budu 10x za hysterku nez jednou, abych si drbala hlavu..Thielli
Je mi lito malicke. 😢 Presne jsi popsala nasi zkusenost, ale s jinou nemoci a prubehem. Take slyseli, ze to bude dobre, ze se to stava a nemusi se niceho bat. Pak prisla rana z cisteho nebe… U nas je to jeste znasobeno tim, ze tento mladsi veterinar se stavi na roven otce, ktery byl velmi peclivy, spolehlivy a dokazal rozpoznat potize vcas.16.6.2026 v 5:50 #204255MirkaD
tak po sobotní kontole-dělal ultrazvuk-útvar je 3cm,
-tekutina tam trochu je
-dal antibiotka do pátku
-v sobotu kontrola
-bere léky-na játra,štítku
-nemá hubnout
může s tím být i několik let
-volala jsem si s paní s basendžicí-ta má útvar 7cm,bere přírodní léčbu,CT,biopsii u ní dělaly,stejně nic nezjistily,a má to od října-ta basendžice…
Dafi-žere,pije,je veselá,krade věci
-v sobotu vycházka kousek v lese,v neděli v lese i s Žerykem-to se pak nesla v batohu kus…
včera jsem ji ošmikala,když mají být ty vedra…
-ano uvědomuju si,že to může rupnout
-ano-kdyby to bylo blbý,nenechám ji trápit…
-a ano-psaný text,když jste v prdeli,v šoku může vyznít třeba i jinak,než je myšlen…
a ano-nečetlo se mi to dobře-vyznělo to,abych si Dafi nenechávala,jen proto,že bez ní nemůžu být-což nemůžu,ale to je jedno..
-nechci se v tom dál pitvat,musím fungovat dál i s Žerykem,
a každý rozpitvávání mě hodí akorát do dna….- Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 4 týdny uživatelem MirkaD.
16.6.2026 v 6:28 #204259cernej caj
Tak sem.se tesila ze uz bude v praci klidnejc a rychle vcera asap neco an dnesni ukazku tak zas v praci do vecera…
Ale mame to:)
Maya
Bud hysterka, taky bych byla. Takze to vypustila a nejaky instrukce nebo co s tim at se to nevraci?Thielli
Nekdo by mel trousit zlate valouny kudy chodim ja:DKimi doufam v ledninach zlato neschovava to by byla blba schovka
Pro pobaveni – muzete u uniqua zrusit pojistku na auto na zesnuleho, staci mit jeho mail, telefon a podpis:D
Preju vsem veterinare kterym veri a zbytek snad doctu behem dne.
Ja se zkusim dovolat na ortopedii
16.6.2026 v 8:46 #204260Maya
Cernejcaj
Koukam vtipna pojistovna, bych jim rekla ze je vezmu na hrbitov at si podpis vyzadaji sami 😀16.6.2026 v 10:45 #204261Kimi
Za chvíli odjíždím do špitálu na kontrolu, tak mi držte palce i pěsti, aby to mělo takový normální průběh, nic akutního, měla bych se dovědět termíny příštích zákroků.😟 Ve čtvrtek má Betynka narozeniny, tak ať je u paničky a v sobotu máme tu rodinnou sešlost k několika narozeninám a svátkům.🙄
16.6.2026 v 14:06 #204262Maya
Kimi
drzim palce16.6.2026 v 17:10 #204263Fifi
Kimi
Taky drzim packy, palce. Jak to dopadlo?U nas blbne od patka elektrika, vypadava to treba na 5 hodin. Vcera v noci v deset slus a zapli to ve 4 rano, dneska odpolko repete – vubec nevim, co kde kutaji. Mozna jak se stavi o kus dal dalnice, tak esli neco tam prekopavaj? Toz ted honem varim zraso, nez to zase slusne.
16.6.2026 v 18:37 #204264cernej caj
Kimi
doufam, ze kontrola neukazala zadnej pruser? Doufam, ze si budes moct oboje narozeniny poradne uzit 🙂Maya
taky sem si rikala, jeslti by nemel byt jeste vlastni rukouFifi
preju, at uz to je s el posledni neprijemnost a uz ji vypinat nebudou16.6.2026 v 20:11 #204265Kimi
Tak kontrola na URO za mnou. Opravdu šlo jen o dojednání termínu operace, ale aspoň rentgen jsem absolvovala. Operace bude v srpnu. Jsem trochu na rozpacích, protože se bude řešit jenom levá ledvina, pravou prý řešit nebudou, protože to už jednou zkoušeli (laparoskopicky) a ke kamenům se nedostali. 🤦♀️🙄
17.6.2026 v 8:03 #204280cernej caj
Kimi
✊ parada tak zadne zhorseni, oboji narozeniny si uzijes a pokud z te druhenledviny se ro nepovedlo tak asi by to bylo zbytecne zkouset dokud to nezacne taky zlobit.Tak at do srpna se nehejbou a nezpusobuji dalsi potize!
17.6.2026 v 9:11 #204281Maya
Kimi
Tak ono asi nechteji rozjebat celou ledvinu kdyz se k tem kamenum nejde dostat nejak normalne17.6.2026 v 10:46 #204282Kimi
Předevčírem jsem se dívala v TV na Jak se staví sen, bylo to o vdovci se dvěma malými kluky. Jeho žena měla stent ve žlučníku, po vyndání stentu ji zachvátil komplexní zánět a za tři dny zemřela. Včera, když mě Jakub vysadil před domem, potkala jsem sousedku, daly jsme se do řeči a řekla mi, že měla stejné problémy a nakonec o jednu ledvinu přišla. Nadějné vyhlídky, že? I když obě dámy o hodně mladší než já, takže jsem na tom vlastně dobře. 😉🙂
17.6.2026 v 13:58 #204283brut
Zdravim vespolek
Vcera jsem byla na pohrbu. Musim rict, ze nastesti nebylo vedro, asi bych jinak padla na frnak, jak bylo nedychatelno..
U holky jsem koukala z okna, jak deticky jdouci ze skoly ( vek cca 11 – 13), vlezou na detske hriste a zacnou ho systematicky demolivat tim, jak skaci po ruznych houpackach, visi na vratkach a podobne. Bylo mi receno, ze je to kazdodenni ritual a ze mestaci s tim nic nedelaji, protoze projizdi max jednou denne a to v 10 dopoledne. No, trochu me to vyvedlo z miry. Uz alespon vim, proc je vsude vse rozbite…
Rozinka si celou cestu na louku nesla sisku, tam jsem ji musela hazet a ona litala, div si nezlamala nozky. Ale doma upadla do pelechu a spala po celou dobu, co byli ve skolce na predstaveni. 🙈😂 Doma me vitala Clo, ale jak citila ,ze jsem byla s Rozinkou, tak se urazila. 🤣 Nastesti u ni plati uplatecek, takze dostala mnamku a mohlo se jit ven. Mame okolo nas spoustu ostrice , takze po kazde prochazce musi probehnout kontrola. Sousedovic pes mel jednu zapichnutou v uchu ( v boltci) a druhou mezi prstiky. Zjistili to nahodou a museli k veterinari, aby obe vyndal on. Jim to doma neslo..
Asi rano vezmu srp a pujdu ji posekat,aby se nevysemenila. Jinak to nevidim…Esuska
Doufam, ze ti bude doma vyrizen pozdrav 😂😂😘Cajik
No, tomu rikam hezky navrat z dovolene. Snad se prace ustali a nebudes tam muset byt dlouho.
Dovolala jsi se na tu ortopedii? Drzim palce, at tenbrzy objednaji a mas co nejdriv klid.Mirka
Vysledky Dafci nezni tak tragicky, jako v tve prvni zprave. Coz je moc dobre. Je videt, ze ma holka stale radost ze zivota, coz je nejdulezitejsi. Urcite si spolu jeste nejaky cas uzijete. Je super, kdyz je pod kontrolou a ty vis, co mas delat a netapes. Drzim vam s Dafcou moc palce 🥰Kimi
Moc ti drzim palce. Ono se u parovych organu dela vzdy jeden a teprve casem druhy. Kdyby ti zmrsili obe ledviny, tak by si musela cely zbytek zivota jezdit na dializy a to nechces. Takze zacnou s tou ledvinou, ktera neni tolik zasazena a budou delat vse proto, aby ji zachranili a tobe ulevili. Pak by to meli nechat nejaky cas na zotavenou a prejit k te druhe. Ale tam hodne zalezi na nekolika faktorech a jeden z nich je poloha kamenu, jejich tvar, slozeni atd. Ted je dulezite, aby si mela jednu v cajku a jistotu, ze budes zit bez strachu. Nedej na reci sousedek a jinych lidi. Kazdy je totiz original a muze mit i jine pridruzene nemoci.
V kazdem pripade Ti moc drzim palce a verim, ze se ti ulevi.17.6.2026 v 15:22 #204284cernej caj
Kimi
Doufam, ze tvuj prubeh bude vice jak z lekarskych prirucek – ukazkovy:)Brut
To je dobre ze bylo snesitelne, kdyz ma clovek drzet nejaky odev a do to je venku 35, tak to je dost tezke.U ortopeda mam termin za mesic, to jsem chytla skvele. Jinak vetisnou tak 3-5, proto sem si puvodne rekla ze ten termin za 3 mesice brat nebudu, ze si zavolam az pri zhorseni a hle, mam termin jeste driv nez kdybych ho vzala pred mesicem:D
Jeste ze clo je tak uplatitelna:) osiny sou hruza, me se dari odbavovat vetsibou hned na psu jak jim zustavaj na koziskach.
Vcera dostali pipetu, tak doufam, ze prazdniny to pokryje a porad budou relativne bez klistat.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.