Kecací jaro 2024

Fóra Ostatní Kecací jaro 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,972 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,221. až 1,240. (celkem z 1,973)
  • Autor
    Petrs01

Máme f práci veselo. Přišel ajťák. S fenou. A odešel na jednání. Bez feny. Ale obě jsou hodné, každá vzorně hajá na svém místě. Akorát Piksle na začátku říkala HAF.

Thielli

Petrs01

tak na to musím navázat citací mé sestry 🙂
        jen pro pobavení, jak fungují některé instituce. Z pochopitelných důvodů nemohu být konkétní.

Ségra, tady se zase dějí věci. Přišla partička na kontrolní den na stavbě… jak nám mění ta okna a dělají fasádu, a protože paní neměla hlídání, promenáduje se nám tady už po těch uklizených místnostech včetně laborky s metrovým vlčákem.. Až si zase náš bezpečák bude fotit naší obuv, tak mu to asi zmíním…
        Fakt neuvěřitelný..
        My nesmíme nesmíme nosit ani svoje vlastní bavlněný bílý trika, protože to není předpisové. Musíme nosit ty hnusný umělý nemocniční hadry, který se ani neperou, jen prohánějí nějakým plynem.. takže smrdí potem dalších desítek lidí, které tu halenu měli před tebou (nemáš totiž svoje… každý týden přijde erár, ty si jen vybereš svou velikost).
        Protože jsme akreditovaná laboratoř s vysokým stupněm čistoty.
        A zatím tu děláme na stavbě, po které se nám ještě prochází pes ??

Maya

Thielli
          me tohle ani neprekvapuje 😀

Petrs01

Tak tady to jde, jsme kancelář a ne laboratoř. Akorát kdybych tu neměla Piksli, tak mohla být Jackie víc volně, takhle ji holt držím na místě, aby si náhodou holky něco nevymyslely. Ale obě jsou hodné a pochrupjí, Jackie by se zajímala – tříletá fletka, ale když má teda přikázáno místo… Občas kníkne, ale leží.

Zlata

Petrs
              Fotka je kde??
              A jestli chceš tu aloi,pošli do maila adres.Mám jí dost,furt přirůstá .I ten zelenec ti můžu poslat .

Thielli

Petrs01

No jo no. Ty jsi trochu jako ten Desenský, jen trošku olysalejší.
                Psi vědí, že víš. Mě fascinuje v té televizi, jak mu lidé přivedou nějakého labila a on si k němu sedne a pes ví. ?

Jo. A dřepla jsem si v sobotu do Berounky a p o m a l u počítala do deseti.
                Teď o víkendu zkusím počítat do dvaceti.

Maya
                  Maya

Thielli
                    jj, nekdo to v sobe ma a nekdo ne
                    ja taky ne
                    mela jsem znamou a ta si brala psy do docasky, furt smecka, vsechny navolno a fungovalo ji to porad a se vsema
                    me by se to pozabijelo a pozdrhalo prvni den
                    holt nekdo ma shury dano

Petrs01

zkusím počítat do dvaceti

Na to se vybodni, prostě tam vlez a udělej pár temp. Tak abys byla v pohodě. A budeš vědět a příště uděláš o pár temp víc, když budeš chtít.

trošku olysalejší

Stračeno.
                      Holky jsou prostě hodné, no.

Fotka

Tablety jsou doma a Nokií to fakt nevyfotím. Velkej černej chlupatej flek pod stolem.
                      Kytky neposílat, u aloe by to byla jednoznačná vražda, prostě mi nejdou. Zelenec zkusím přesadit… všechno zkusím přesadit… až na to NĚKDY budu mít čas 😀

Maya

Petrs01
                        pro nas nicitele kytek existuji kvetinece lechuza, kam se naleje voda jednou za mesic az dva a pak uz to jen samo roste 😀

Petrs01

jen samo roste

Otázka je, jestli tyhle květináče vyhovují všem kytkám. A jestli těm kytkám vyhovuje i prostředí. V každém bytě mi jdou jiné kytky, jediné nezničitelné jsou aglaonemy a ještě jedna taková potvora.

Tady mi některé kytky tak trošku blázní. Aglaonema = jedna „tyčka“ s listy. Akorát já mám vidlici. Žumen = převislá kytka. Akorát ta moje si myslí, že je liána, vyšplhala přes metr a už se motá po stropě.
                          No a na některé kytky je to zřejmě moc silné kafe a prostě chcípaj.
                          Jo, netřesky se snaží utéct (málo světla, vím).

Zlata

Petrs

Když nemás čas na přesazování, stačí pouze přisypat čerstvou zem (teda jednou za čas přesadit komplet třeba je).

Petrs01

jednou za čas

no právě…

Zlata

Petrs
                                Cisus jsem mívala po celé stěně.Naši taky.
                                Pro černobarevnè mám dnes potěšující zprávu.Dnes na nákup mám černé tepláky,teda teď už chlupatý a s kočkopackama??

Petrs01

ehmmm, jsem hledala co to mám za tu druhou nezničitelnou kytku (nějaká variace tchynina jazyka) a narazila na článek „5 pokojovek, které nezahubíte“.
                                  1) Aloe
                                  2) Zelenec

no, tak jaksi evidentně neznaj mne 😀

Kdyby někdo chtěl ten tchýňojazyk – Sansevieria Robusta, klidně věnuju.

Maya

Petrs01
                                    tak to nevim, jestli vsechny kytky, ale mam v tom v praci asi tri ruzny a doma jednu a rostou vsechny, v normalnich kvetinacich by uz davno byly kaput
                                    proto doma ja mam jen sukulenty 😀
                                    ale ty by ti asi v panelaku taky nesly

Petrs01

sukulenty

Měla jsem tlustici a ráda jsem se jí zbavila. Mám pryšce (Euphorbia Trigona), taky klidně nějaký věnuju, trošku mi přerůstaj.
                                      A časem budu muset poslat dál palmu (Dracaena Marginata). Velkou. Trojitou. Kdyby měl někdo místo…

Maya

Petrs01
                                        tlustici ostrihej komplet tak na 2 cm nad hlinu, ted je vhodna doba, pak ten spodek zesili a obroste to a mas z toho krasny stromecek a ne rozlejzajici se slahouny
                                        chce to kazdych par let takhle zkultivovat, ja to zrovna delala letos
                                        prysec jsem kdysi davno vyhazovala kdyz uz byl az do stropu a na sirku celyho okna, to pestuje jen masochista, jsem to pak musela rozrezat, protoze to ani neproslo dverma 😀

Maya

Petrs01
                                          jo ted ctu, ze tu tlustici uz asi nemas, tak nic 😀

cernej caj

Mam uz 7 let kytku kterou sme meli v prvbi firme a on ji uhnil.a updal.lista kolega ho dal do vody a vymeboval az zakorejila a pak odesel a kytka v kanclu furt byla… tak sem ji zasadila a ona furt roste..

Jenze dycky obrazi a asi by to chtelo presadit, ale nic vetsiho se mi na knihovnu nevejde a na knihovne jennejvic svetla z celyho bytu.. kdyz ji presadit a dam do vetsi tmy tak proste chcipne…

Co je to nevim:D ma to takovy jakoby voskovy listy a nema to kvet, roste to do vysky, stonek holej a pak listy po dvou jak zebricek poste vlevo vpravo, vlevo v pravo, ne vsude po stobku ale proste tak naplacato jakoze

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,221. až 1,240. (celkem z 1,973)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.