Kecací jaro 2024

Fóra Ostatní Kecací jaro 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,972 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 2 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,101. až 1,120. (celkem z 1,973)
  • Autor
    cernej caj

Petrazk
      Mela flek na noze ale takovej bez bily tecky uprostred mela strach ze to je bercovej vred a sla k dr a „jen“ borelka, takze…

cernej caj

Jo a flek nemusi byt v miste hryzu, muze byt kdekoli

Thielli
        Muj kamarad ma.variantu „kafe na cesty“ nasype do pusy, rozkouse a zapije vodou:D

PetraK

černej čaj
          Jo a flek nemusi byt v miste hryzu, muze byt kdekoli

ahá?? 😮

dík

Zlata

Thieli
            Tak asi mu to kafe nechutnalo.?
            Jinak dámy si s prasopsy spiš oddychněte,že máte většinou psy středního vzrůstu,představte si našeho Bobka vyváleného v hnoji a nesnášejícího vodu?

Maya

PetraK
              no kdyz beres atb hned, tak mas stopro jistotu, ze tu borelku nedostanes a tak nejak se nepredpoklada ze hned chytnes dalsi kliste od kteryho ji chytnes 😀
              kdyz cekas az na flek, tak pak uz zas borelku stopro mas a blbejc se to leci

Zlata

Maya
                Myslíš že je teda lepší když odstraníš to klíště zajít hned k doktorovi pro ATB?
                Tady je klíšťat spoustu a jak jsou kocouři pro ně nechutný,tak po mě lezly.Čekám kdy to nevychytám a budu ho mít někde zahryzlý.

Maya

Zlata
                  no znam lidi, kteri fakt po kazdym klisteti pro atb chodi
                  ja mela akorat jedno kliste v detstvi a pak tohle jedno s borelkou 😀
                  jako fakt nevim co bych delala, kdybych je mela nejak casto
                  asi bych spis mela doma ten test a testovala je, protoze me osobne zas neprijde nijak super brat nejak casto ta atb
                  pak to zalezi asi doktor od doktora, moje doktorka uz jede ty novy postupy a dava atb jen na par dni
                  ale znam lidi, kteri proste dostanou atb na mesic jako to byvalo driv, to by pri par klistatech byl clovek vetsinu roku na atb

Maya
                    PetraK

já nevím, brát ATB rovnou a hned, když nevím a brát je pokaždým klíštěti…….. můžu mít organismus nastavený tak, že borelku pobije, nemusím mít slabou inumitua těma ATb si ji jen rozbiju. Nepozdává se mi to.

Zlata

Maya
                        Prosimtě to se tedy dá koupit test na to vyndaný klíště nebo je to test pro člověka jako na warfarin,?

Maya

Zlata
                          no existuje test na testovani klistat, jak sem davala Thielli
                          https://www.lekarna.cz/veroval-domaci-test-na-zjisteni-borelie-z-klistete/

Maya

Zlata
                            a existujou i testy co testujou cloveka, jenze u tech se musi pockat par tydnu
                            https://www.drmax.cz/vitamin-station-rychlotest-lymska-borelioza-1-ks
                            ten jsem mela a vono jako se musis bodnout, je tam takovy bodacek, testuje se to z krve a ja to nedala 😀
                            ten co testuje ty klistata mi prijde lepsi

• Odpověď byla upravena před 2 roky a 5 měsíci uživatelem Maya.
                            Maya

PetraK
                              ono je to tezky, protoze kdyz pak mas nelecenou borelku, tak to je fakt neco co nechces
                              takze asi je to na kazdem, co mu prijde jako vetsi riziko

cernej caj

Po kousnuti klostetem zjistit u doktroa kdy zajit nantesty a zaplatit si krevni testy a podle nich uz se vi zda borelka je nebo neni.

Brat atb preventivne po kazdym klisteti je dost blbost ale zase asi min hrozny nez nekolik let nelecena borelka

Maya

cernejcaj
                                  no ono ty testy z krve taky nejsou moc prukazny, testujou se jen protilatky, primo borelie se testovat nedaji
                                  navic na tu krev musis taky az par tydnu po klisteti a pak stejne nevis jestli ty protilatky mas z tohohle klistete a nebo uz treba roky
                                  a protilatky znamenaji jenom, zes nekdy boreliozu mela, ne ze ji aktualne mas
                                  telo si s ni treba poradilo uz nekdy driv a je to ok a soucasny kliste zadnou borelku nema
                                  v podstate to ze mas aktivni boreliozu se a je potreba brat atb se zjistit neda
                                  proto lidi berou ty atb preventivne

Petrs01

si to musim najit

dyť je tam na začátku proklik!
                                    Ty hlášky má dooost dobrý, mám v práci co dělat abych se nechechtala.

Maya

Petrs01
                                      ja myslela v apce, me se to z toho prokliku otvira normalne v prohlizeci a to nechci
                                      ale uz jsem s ti nasla, jo chci zpatky na svoji planetu 😀

Maya

zase lama dotaz k sluchatkum, bezdratovy levny pecky
                                        ve vlaku, kdyz zapnu anc, tak to dela ducducduc do rytmu co dela ducducduc ten vlak, tak jakoby drnca i ten zvuk
                                        kdyz vypnu anc, tak to nedela, ale zas ten vlak je tak hlasitej, ze neslysim tu hudbu, pokud to nemam na plny koule
                                        je tohle ficura obecne toho anc a nebo by pomohlo koupit lepsi sluchatka?

Kimi

Na atb pozor, já jsem si zamlada častým a dlouhým užíváním vypěstovala nesnášenlivost těch běžných (např. penicilin, ampicilin).?‍♀️ Naštěstí jsou teď k mání nová na krátké užívání.?‍⚕️

cernej caj

Maya
                                            Pomuze koupit lepsi sluchatka, sony dela pry slusny, 4000+ cca. Tak je otazka xo znamena levmy, asi to chce cist recenze ale pod 2t bych na to nespolihala a u pecek obzvlast ne.

Muz ma nejaky s anc a kdyz je to zaply tak jemne bzucej, on to neslysi, ja jo…

Treba me vyhovuje socializace online – mas socializaci, ale nemusis se socializovat osobne:D

S vyletama me pak vyhovuje spolecbost, protoze se tezko motivuu nad 15km, se me pak uz moc nechce 😀 a nwvidim duvod dal jit, kdyz je to domluvemy s nekym tak to jdw snaz a spani v lese pak automaticky 😀 s nekym.

Ale jako vyhovovalo by mi treba mit kancl sama pro sebe a na vylete byt sama treba dopo a tu vzpruhu si pak poridit az po obede:D

Taky me svym zpusobem mnohem vic bavilo loni jak sem sla blanik rip, nebo ten ceskej les, ze proste clovek si dela sam porad co chce…

Ale teda jeste sem nikdy neslysela nazor ze introvert se nudi a potrebuje zachranit…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,101. až 1,120. (celkem z 1,973)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.