Kecací jaro 2024

Fóra Ostatní Kecací jaro 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,972 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 81. až 100. (celkem z 1,973)
  • Autor
    Maya

Petrs01
      me vzdycky prislo smysluplnejsi koupit na stary koleny neco levnyho, starej, ale funkcni barak a nebo celorocni chatku a, stavacici bydleni prodat a rozdil roforfrovat
      protože to ze treba v 70 budu mit barak se starou strechou napriklad, ktera uz nevydrzi 20 let, to by mi asi bylo jedno
      ale nekdo zas dava prednost jit do bytu kvuli pohodli, to znam lidi, kteri pak ani ten barak neprodaji, protoze prece rodinny barak se neprodava, neobydleny barak chatra az je na spadnuti a dedicove pak akorat zaplacou protoze dedi akorat ruinu v cene pozemku 😀

Maya

cernejcaj
        aha ja myslela zes barak kupovala pred svatbou
        do odkazu normlne napises adresu obec a cislo popisne nebo ulici jestli mate
        na tu peci se podle me bere par korun a socialni davky nejak snizovali, mama na babicku brala jeste celkem slusny penize, ale to je vic jak 10 let zpatky, dneska uz to pry neni

kachna

predpokladam ze ja si muzu majetek odkazat komu chci, takze az me nastvou, odkazu to nejaky nadaci

Naopak, jestli tě naštvou, odkaž to jim 😀

cernej caj

Maya
            Aha to sem vubec nenasla kam se to dava

kachna

Naopak, jestli tě naštvou, odkaž to jim

Debatu jsem nečetla, Zlatko, to mě mrzí, já jen, že je-li člověk zodpovědnej, tak jsou odkázané nemovitosti taky dost práce (to proboha není stížnost 🙂 )

cernej caj

Maya
                bude to jak s retardem, ale muzes me navest, kam presne mam klikat abych videla teda neco uzitecnyho?

nasla sem k adrese jen cislo parcely, jinak proste tapu a nevim.

Thielli

Naopak, jestli tě naštvou, odkaž to jim

jenže tahle úvaha předpokládá, že obdaření na majetku budou chtít dřít.
                  Nevím jak u vás, ale naše mláďata zatím nevykazují žádné známky toho, že by v životě chtěli dřít ?

A mně je celkem jasné, že jakmile ze mě a sestry budou mrtvoly, naše chata na Berounce bude mít obratem krásné fotky na nějakém inzertním portálu. Mladý k tomu místu nemají žádný vztah, je to v záplavové oblasti a pokud někoho netěší dokola pracovat a dokola pozorovat řeku, pak mu ty zlaťáky v kapse budou bližší. A je po mstě. ?

cernej caj

Na hraně Jeseníků a Rychlebských hor, únor 2024

Jenže až budem pod zemí, je lepší, když to našim blízkým přinese radost po jejich, než abychom lpěli na nečem, co zemře s náma a neudělá to nakonec radost nikomu a žádnou.

Fifi

Zdravicko vespolek,
                      huf, trosku tezky cteni dneska. Zlatko, tyyblaho, ja myslela, ze vam naopak mladi pomahaji a tak… Brrr, i pousteni psa „najust“? – jsem myslela, ze to manzel zmatnul. Hufuuuf, mate to tam teda drsny. Posilam aspon pohlazeni po tlapce a cokle radnej blemcos.

Mirko
                      Mama pecovala o svoji mamu skoro deset let. Chodila ji 2x tydne normal sestricka, pomoct, vysetrit a tak. Babicka nemela akutni chorobu, jen byla „stara“ – umrela ve skoro 106, to uz jsem tu psala. U lidi s nejakou nemoci podobny sluzby taky fungujou, kdyz to mati nechape, nekdo tu mel dobrej napad ji vse zjistit, obvolat, zaridit. At je otec co nejvic bez bolesti, to je to nejdulezitejsi.

Thielli

Jenže až budem pod zemí, je lepší, když to našim blízkým přinese radost po jejich, než abychom lpěli na nečem, co zemře s náma a neudělá to nakonec radost nikomu a žádnou.

Souhlasím napůl.
                        Kdybych já nedbala na to, že si nemovitosti předáváme z generace na generaci a každá se snaží ji udržovat tak, jak nejlépe zvládne, pak bych si přinesla okamžitou radost prodejem, shrábnutí milionů, koupi minimalistické soběstačné a nové dřevostavby a hektary lesů a luk a po mně potopa.
                        … tedy po mně ty louky, lesy… a děti by klely, že mohly mít krásný tichý byt v zeleni v hlavním městě.
                        njn. zapeklité rovnice… ?

MirkaD

tak jeden den volna za mnou…
                          ráno jsem vyslechla na jů tů bů:-D-další video o asertivitě od P. Ondrouškové,
                          dala snídani,kafe,
                          vydrhla ledničku,která byla teda už ee,takže police do vany,vydrhnout,umýt ledničku,když už to umývám ve vaně-ve dřezu jsem s těma policema vždy cákala…
                          tak umýt koupelku,wc,vysát,sklidit prádlo,venku pověsit vypraný a před devátou ze psama-venku překrásně,tepo,akorát fučelo,tak čelenku nosím skro celý rok a nákrčníky skro celý rok-v létě busy/vlaky,klima v práci…
                          šla jsem k lípě,psy se táhly,volala jsem s takem,
                          pak jsem capala k hájence a do lesa,tam sednou t na větev a pak se u obrázku Huberta pomodlit,a pak pozorovat 3 žlutásky:-)
                          a jít si o kousek dál lehnout na strom,ležící,nejsu veverka:-)
                          pak sednout,pochovat pejsky,ponuhnat a pochodit chvilku v lese a od hájenky dom
                          náti šla pak v jedenáct na hodinu ze psama,
                          musíme jí říct at nosí mobil,kdyby se jí něco stalo…
                          né,že bych myslela na nejhorší,ale,já dnes zakopla v lese tak,že jsem to málem neubrzdila,protože se furt kochám a nečučím pod nohy:-)
                          doma vyrobit brambory ke špenátu,najíst se a jít spát..
                          přijel Martin,že viroza,
                          no viroza,teplotu nemá,dělal si čaje bylinkový,spíš pořádná rýma…,,,
                          tak leží,
                          jsem šla odpo chvilku ze psama i s Betty kousek za bránu,
                          Dafince jsem dala pár obíhaček stromů na zahradě a trošku poslušnosti,Dafi už se chce válet venku,
                          dopo byla chvilku na zahradě a pak ležela na terase,na kožešině,takže vespod teplo,ale pelíšek byl zrovna ve stínu,tak jsem ji dala dom,
                          at se choulostivec nenachladí,
                          ale odpo byla taky chvilku na zahradě,doma jsme čučely na pohádky,a dokument o Karlu Svobodovi,

otec má zápal plic,může být i s prochladnutí…
                          má antibiotika a nutridrinky,a je mu líp…

k dědictví se vyjadřovat nebudu,kdo bví jak to bude jednou u nás….
                          u nás s tatkem-a domemn rodičů to bylo jednoduchý,o barák jsme přišly…

Fifi-boží věk 106 let!!§

Zlatko,hrůza,hrůz s mladými…je mi to líto…..:-(

cernej caj

Tak jim proste nespadne do klina neco, o co se nijak nezaslouzili.

Nevim, proc by mel clovek opecovavat a starat se o neco co nechce, jen aby generace dalsi mela co zdedit.

A tim nemyslim, ze pokud z nejakyho duvodu opecovavas rodinny udm, ze ho mas prodat ale ze kdyz ti, kdo zdedi chalupu ji prodaj, je to proste jejich rozhodnuti a jestli si za to koupi cestu kolrm sveta, kterou si uzijou 100x lip nez cumeni na berounku, neni to jedno?

Jakoze bud nekomu neco dam a s plnym vedomim ze si s tim muze delat co chce nebo mu to nedam, ale dat neco s milionem podminek je proste fakt jen danajskej dar.

A podle me se ma clovek rozhodnout tak, aby toho nelitoval. Pokud to znamena oprasocat pro dalsi generaci jen pro to oprasovani neceho co nikdy nechce uzivat tak bych se zamyslela, jakou to vubec nese radost.

Davat prihuznym prime daru se kterym nesmi nalozit jak by si prali (treba prodejem) mi prijde dost blby. Neco jinyho je treba nejaka sourozenecka dohoda ohledne dedictvi spolecnyho ale necitim zadnou povinnost veci na ktery sem si ja sama vydelala bez pricineni (s mym muzem) darovat nejakym pribuznym, jen proto, ze je mi jedno ze po me prach. Co sem si za svoje koupila si snad muzu prodat a pokud tk nekomu daruju v dedictvi tak at si to ptoda on kdyz z toho tak bude mit nejvetsi uzitek, fakt nebudu lpet na tom, ze si to musi nechat a starat se o to, i kdyz by si radsi za utrezeny prachy koupili novy auti….

Milena z Prahy

Černej čaj
                              Absolutně souhlasím.

Milena z Prahy

Nejhorší jsou furt nějaký očekávání, který máme od druhých. Když jsem mluvila naposledy s mámou, zeptala se mě, co udělám s její velkou knihovnou. Řekla jsem: Mami, nebudeme si kazit den… A ona to vzala.

cernej caj

Milea
                                  To je hezky:) ja myslim, ze si to rekla hezky s tim ocekavanim, to je nekdy nejvetsi brime…

MirkaD
                                  Tak super, ze pookral, ATB ho zpravi a za par dni bude zase doma:)

Napadlo me jestli nechodi malo oblecenej ven na dvur, kdyz je oslabenej nemoci a ono prece jen tam dost fuci, neni jeste teplo.

Chlapi maji obecnr tendence se oblikat malo, a pak je to hned.

Denny

Dobré ranko,
                                    to ale byly krásné dny, že 🙂
                                    U nás se pokračuje, čék je z toho trochu rozčarovanej, samo vím, že nic nejde úplně hladce, ale když vám obkladač udělá tohle, řvaly byste jak hyeny 🙁
                                    Sranda je, že jeden vidí problém u druhého ale sám se nepodíví na to co udělal. Jako nevím, si myslel, že si toho nevšimnu, že to zaspáruje….nechámu. Ty obklady jsou velké 25x75cm a „zničil“ takhle už 3. A navíc jako nechal je tam nalepený, nechápu, proč to nesundal, když se mu odštípl.
                                    Kdybych těch obklad neviděl již hotovou koupelnu, tak bych si řekla, že jsou k prdu obklady…

Thielli

Denny
                                      jsem si prohlédla fotky a přečetla text a normálně mi vyběhl tlak.?

čajík/Milena
                                      asi vůbec nepolemizuji o nějaké sbírce slonů, kterou bych zdědila a nic by mi neříkala, nepolemizovala bych ani o majetku, který jsem sama bez pomoci nabyla/vybudovala, ale prostě nedokážu rozfofrovat práci svých rodičů a prarodičů, kterou mi nechali v podobě nemovitostí, o které pečovali. Oni to nebudovali a nespláceli ani jen pro sebe, ani jen pro mě, ale pro rodinu. A dokud jsou potomci v rodině, nemám na to myslet jen na sebe. I já se mám lépe díky rodičům než kdybych startovala od nuly a tak to předám dál dětem své sestry 🙂

Zlatko
                                      na ČT byl několikadílný dokument právě o lidech, kteří věnovali majetek mladým a nedopadli dobře. Nebylo to snadné dokoukat. Ta situace u vás je dle tvého popisu hrozná, ale já bych osobně ještě zkusila mediátora. Když se v rodině rozhoří válka a dělají se naschvály, bývá to větší řež než mezi cizími. ?
                                      V každém případě přeji, ať se stav zlepší.

Fifi
                                      jestli máš kořínek jako babi, tak máš před sebou tedy dost práce, tak na to ti přeji pevné zdraví. Jen si prosím, po osmdesátce už pořizuj menší psy. ?

Mirko
                                      ty tvoje neustálý protiklady v odstavcích… od vybalování palet přes drhnutí lednice k tiché motlitbě a pozorování žluťásků… to je vždycky houpačka skorozávraťová. ?

Maya

Denny
                                        to je klasika, fakt nikdy jsem nezazila zadnou rekontrukci aby bylo vsechno ok
                                        cernejcaj
                                        aha, koukam ze ten odkaz se nezobrazuje dobre, tak kliknes na ten odkaz u č.2
                                        a pak nahore v menu na Vyhledani prvku nebo tak neco a melo by se ti tam objevit okynko
                                        kachna
                                        tys to teda rozsekla jako obvykle 😀
                                        pravda nas barak to je spis danajskej dar 😀

Petrs01

trochu rozčarovanej

no to by bylo hodně slabý slovo! Člověk neví jestli má brečet nebo vraždit. A krásný obklady jste vybrali!

cernej caj

Denny
                                            Na prvninpohled krasny obklady ale ty osteply sou des. Ale zustava minstat rozum nad tim, jak se muzou tak snadno odstipat pri davani tech zarazek. Remesljik bybsi to mel hlidat a mit to hezky ale neni treba i nejaka vadna serie tech dlazdic?

Ale uz vam to tam krasne prokukuje:)

Thielli
                                            Je tve rozhodjuti rodinny majetek opecovavata castecne uhel pohledu chapu, ale myslim, ze clovek by to brime nemel prenaset na ty, kdo to delat nechteji (nasledne dedice) a meli by mit proste pravo si s tim udelat co chteji – bez vycitek.

Ja neznam jaky to je neco zdedit, neco cennyho (mam kus zahrady v zahradkarske kolonii, zanedbane, jen se sezonni vodou) a kdyby to slo, asi bych ji prodala i kdyz se k tomu poji hromada vzpominek, tak fakt nemam chut jezdit 2h na zahradu o vikendu a pak dom… nebo ne casteji nez 1x rocne. Zahrada pustne, plot se rozpada, nalety zvetsuji sve uzemi… hormada lidi by ten pozemek milovala a opecovavala… a ja bych treba mohla jit driv do duchodu, nebo si dat 3 kupovany obedy tydne… bez vycitek.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 81. až 100. (celkem z 1,973)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.