Kecací jaro 2022

Fóra Ostatní Kecací jaro 2022

• Toto téma obsahuje celkem 3,683 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 1 týdnem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,941. až 1,960. (celkem z 3,684)
  • Autor
    cernej caj

Denny
    Ten pakt mlcenlivosti bych rekla proste nikomu nepomaha a nevim proc se to tak tutla a nemluvi o tom… a mozna proto co jsem napsala, kdyz nekomu prodavam pomika za 90 tacu na chov tak mu nechci rict, ze je sance na uspesnej odchov tak 10% a jeste bude rad ze mu fena nezemre…

Znam jen spis okrajove, dobre ji zna kniga, ja ji videla snad 2x osobne

PetraK

černej čaj

a nevim proc se to tak tutla a nemluvi o tom…
    protože prachy! ne zájem o plemeno. Prachy a opět prachy, neúspěch se tutlá.
    Psů je herdek jak…… a furt se budou chovat po miliardách a furt.
    Už dávno to není -se zvířaty o tom, že se chová na zdravých, silných zástupcích plemen takového jaké má být. A je to k pláči.

cernej caj

Tak kdyby nekdo.zvazoval.jezte bombasticky bambusovy tilka z haloshop.cz tak je tam.na webu vyprodej jeste 50% z te 50% slevy takze bambusovy tilka se sirokyma raminkama za 135kc… tak sem si jeste 2 vzala i kdyz nemaj XSko tak si to proste zuzim ty Mka, jak je to elasticky tak ani nejsou velky ale prijemne splyvavy… jako materialove a strihove je mam moc rada.

Skoda ze cerna je jen to XL, to Mko ke tak ma 100-110 pres hrudnik… no nevadi, zvyknu si o na tyrkysovou:D

Jo pri batice mi praskl provazek na jednom bilym:( takze mam vlastne jedno lehce batikovany a jedno sedy…

Jeste je ale musim zuzit a to mi bude trvat zase veky:D

Maya

ono na rozdil od psu jsou u kocek ta plemena selektovana obvykle na jeden znak, splacly cumak, bez ocasu, jiny typ srsti, velky usi atd. a selekce na jeden znak vzdycky znamena zuzeni genetickeho materialu, protoze proste dlouhy leta ma ten pozadovany znak malo jedincu
    takze pak pravdepodobnost nejaky geneticky vady je vyssi
    psi se selektuji podle vice znaky a i podle povahy, coz treba v minulosti prevladalo, a to je proste neco jineho
    kazdpodne znam hodne psich chovatelu a tam je to spis o pristupu, nejaky prusery budou vzdycky, ale solidni chovatel proste tyhle zvirata z chovu vyradi a behem par let ma v tomhle smeru zdravy chov, znam lidi, kteri chovaji 20-30 let a chovaji v pohodoe
    jestli nekomu 2x umrou stenata a chova na ty fene dal, tak to je proste idiocie a se zdravim v chovu to nema nic spolecneho

Maya

cernejcaj
    ja asi nesnasim bambus, kdysi jsem si koupila bambusovy ponozky a byly mi tak neprijemny na noze ze jsem je radsi vyhodila, pak mi mama dala bambusovaej rucnik a musela jsem ji ho vratit, takze koupit bambusovy triko nemam odvahu 😀

cernej caj

Maya
    TaK to je dost zvlastni nesnasenlivost:D

Ja mam bambus radsi nez 100% bavlnu

Nekdy akorat nepoznas od koho jo a koho ne kdyz se v tom neoriemtujes

Fifi

Achjo, sousedovi vylitla z vrat ovcanda a hrr k nam k plotu, nesnasej se. Ruzice ma dirku v predni pacce, vycisteno a doufam, ze ji to nezacne nak hnit. 🙁

Dennyky
    Ale to je bezva, ze je moznost fyzio pro Aidicku. To nejak vymyslis, at ji to pomaha. Ja jdu v pondeli s Troldou na zdejsi vyhlasenou fyziokliniku, at mi na jeho dysplaticky tapacky nauci nejaky cviky.

Cajdo
    damsky za takovou cenu tam uz nevidim. Musim doplnit satnik na leto, se vydam nekdy do mesta, blee, nakupy. Jak Ferinka a dnesni hic?

cernej caj

Fifi
    snad bude mit tlapku v poradku, stejne jako konikova, je ted nejaky tlapkovy obdobi:(

tam bylo v tilkach, sleva je po zadani kodu “výprodej” jak pisou na uvodni strane, jinak maj unisex jen a tilka

ferince je to jedno zatim, protoze my porad jeste topime 😀

tak par fotek z dovci

Na Šumavu nejen za zvířátky, květen 2022

Maya

Fifi
    tak snad se to Růžici rychle zahojí
    no na mě už taky došlo, k sousedům za potokem se přistěhovala nějaká ženská s raslem a zřejmě po obědě ho vždycky vyhodí ven a von tam blafe, ale jako furt a hodiny, tím vysokým ječákem a já mám zrovna tím směrem okno a s otevřeným oknem to se nedá ani v baráku
    naštěstí alespoň v noci je zticha, to ho asi mají doma

Fifi

Cajdo,
    to byl nakonec peknej vylet, kdyz vynechas neshody v teamu. Fotky vyvedeny a krasny. 🙂 Medved vypada impozantne.

Maya
    A tak ta ovcanda je panem docela vychovana, ceka ve vratech, kdyz vyjizdi autem, nezdrha. Jen obcas, nevim proc, ji to popadne, on si ji hlida, vychazime se sousedama v pohode. “Se jen poškorpí” – no, poprosim je, at to vic hlidaji, protoze Troldovi tyhle situace nedelaji dobre, je to udatnik a nesmi se zmrzacit, pajdal pak. Stekajici cokl durch pres den je des, ja jsem zvedava, co se sem casem nastehuje vedle na parcelu. Stafordky aspon neblafaly, kdyz se tam vyskytovaly, ty jen kvici, neumi to stekat. 😀

A Mirka se neozvala, doufam, ze lezi a leci se. Ze netahla do prace.

PetraK

RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.
    To jsem si to včera užila venku a i pak doma, sedli jsme si na zápraží a bylo dobře. Měli jste se jak? Já dneska asi, asiiiii pojedu sama na chalupu. Bojim se ale převelice. Nejen tý cesty, ale i toho jak to sama zvládnu s traktůrkem. Vyjet z garáge a pak do ní hlavně zpátky zajet, to je prekérka. Taky jak mi půjde sekání – tráva na horní louce je přerostlá už hodně, ešivá ho zahltim – abych to pak dokázala vyčistit………. no je toho hodně, čeho se bojím 😀

ČAAAAAAAAAAAAAAAAJDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

SEM V RAUŠI! Díky šumákovskejm fotkám – krása, krása, úžasnost. Jsi močikovná, močikovná, dej si nějakou dobrou flákotu, zasloužíš si jí 🙂

Fifi
    Ruzice ma dirku v predni pacce, vycisteno a doufam, ze ji to nezacne nak hnit. 🙁
    dopr…… tak to je smůla tohleto, aspoň, že jak píšeš, je jinak soused v pohodě, držím úplně hodně moc palce, aby se to zhojilo ne rychle (páč to nechceme, aby se to zavřelo), ale dobře.

Maya
    k sousedům za potokem se přistěhovala nějaká ženská s raslem a zřejmě po obědě ho vždycky vyhodí ven a von tam blafe, ale jako furt a hodiny, tím vysokým ječákem a

z něčeho podobnýho mám osypky a jsem ráda, že zatím u nás dobrý. Sousedce sice blafe rotvík, ale není to v rámci hodin, je to sice večer, ale frekvence taková přijatelná. Třebas až se čokl zabydlí, tak ho to přestane aspoň trošku bavit?

Maya

cernejcaj
    kraaasny fotky, no jako vzdycky, tak i pres neshody to musel bejt super vylet
    PetraK
    no pochybuju, blafe urputne a neunavne, vsak je to terier
    jako normalni blafani mi nevadi, vsak Lokinek si taky obcas poblafe na sousedovu kocku obvykle a z druhy strany se pristehovali lidi, co maj dva jorkmuty a ti si taky vobcas zastekaj, ale to beru, to je proste jiny
    trakturek urcite zvladnes
    no ja ted budu muset sekat s mamy sekackou a tyhle novejsi uz maj tak blbe resenou tu paku na pojezd, ze s tim taky budu zapasit, kdyz na to nejsem zvykla

PetraK

Maya
    a budeš se zkoušet s nima nějak domluvit?

No mám z toho krapítek obavy, dojet tam sama autem, zvládnout cestu nahoru a pak výjezd a parkovačka. jsem na sebe zvědavá teda.

Joj, tos vlastně psala, že máš cíplou sekačku :-/ půjde to opravit nebo ne? Jak blbě řešený to je?

PetraK
    Maya

PetraK
    no jestli pujde sekacka opravit nevim, se mi ozvou az na ni priijde rada, coz bude asi az za par tejdnu
    no stary maj paku na pojezd bliz, takze si ji z drzadla pritahnes jen palcem
    ty novejsi ji maji dal, aby to neslo, prej nejaky novy bezpecnostni predpisy rikali, ale netusim, jestli to maji i jini vyrobci, takze pokazdy musis sundat celou ruku z drzadla a pritahnout si to, coz za jedno sekani je asi tak tisickrat
    Bubinka vypada spis ze se jen nekomu ztratila

PetraK

Maya
    No můžu pevně doufat, že se opravdu jen ztratila, Bubi taky nebyla ztracená. A tvrdla tam v útulku rok. Mám velkocukání, ale fakt velký. Jenže…….chybí ten prostor a to i vzhledem k tomu, že není kastrovaná, stopro by se rozhárala po příjezdu a já to teď nemám jak pořešit případný oddělení.

My máme madlo po celý délce rukojeti – asi?? Vlastně ani nevím, nějak se to drží přirozeně. Poslední dobou řádím spíš na tom traktoru, sekačku jsem v ruce měla naposled loni v létě.

Denny

Dobré skoropoledníčko,
    to je ale vedro, hérgot!
    Tak jesm poslala video a mám zprávy od paní Fyzio z Lbc:

Radila jsem se ještě s veterinární lékařkou, zda je vhodné takhle malé kotě někam vozit. Vzhledem k vzdálenosti (cesta autem), stáří a porodu císařem bychom ještě asi raději vyčkali, kdyby bylo třeba imunitně oslabené, tak aby se mu zbytečně něco nerozjelo.
    Každopádně dle videa vypadá, že nožičku relativně zatěžuje. Tedy teď bych doporučovala určitě packu intenzivnějším tlakem (nebát se toho) promasírovávat, protahovat prstíky (zespoda tlačit do vaší dlaně), prokrvovat a mačkat – zkrátka tu nožku nervově stimulovat. Stejným způsobem i celé předloktí – od lokte směrem dolů (jsou tam důležité skupiny svalů). Ideálně 2-3 x denně okolo 10 min nebo co kočička vydrží.

A za měsíc cca se prosím ozvěte, jak se to vyvíjí.

BOŽE MŮJ, JÁ JSEM TAK RÁDA, ŽE NĚKDO DOKÁŽE PORADIT TAKHLE, ŽE ČLOVĚK SE NEMUSÍ DOPROŠOVAT….
    Takže jí po Željkovi jdu hned pošlu příští týden dáreček páč jako tohle si opravdu cením.

• Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem Denny.
    PetraK

Dennyky
    Takže jí jdu hned poslat dáreček páč jako tohle si cením.

naprosto chápu a jsem ráda ale, že to vidí i takhle pozitivně.

Denny

Péťo
    Bubinka
    🙁 chjo

PetraK

Dennyky
    No tohle jsem prostě neměla vidět, kdyby tak měla pravdu Maya

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,941. až 1,960. (celkem z 3,684)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.