- Toto téma obsahuje celkem 3,683 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 1 týdnem.
-
AutorPříspěvky
-
10.5.2022 v 8:36 #139093
Denny
Tohle mi napsala paní z AnimalPhysio
dělat se s tím určitě něco dá. Někdy se to i spraví samo (u psů jsem to viděla, u koček nevím), ale z videa bohužel nevidím, jakým způsobem pacičku klade na zem. Bylo by možné ještě natočit jak koťátko chodí na tvrdém, rovném povrchu?
Packu je potřeba manuálně korigovat, je to poměrně intenzivní a často prováděné protahovaní a “rovnání” packy do lepší pozice. Komplikací těchto poporodních deformit jsou patologické zkrácení (kontraktury) svalů, které pak mechanicky brání packu narovnat. Děje se to jak kočička roste a nebude používat určité skupiny svalů, tím jak je nožka deformovaná, tak dojde právě k těm kontrakturám. Tohle se musí při jejím vývoji hlídat a případně na to použít terapeutický laser, který s tím může obrovsky pomoct.Já Vám tedy mohu ukázat jak s nožičkou pracovat, hlídat správný růst a pak případně řešit ty kontraktury, tak aby ji nebránily v používání celé hrudní končetiny.
10.5.2022 v 8:46 #139094cernej caj
Denny
Jee ak to je super kdyby to pomohloOdetta
Jj to je on ale 6,5cm je malej to hy spolknul, i ten tejisak mam strach ze narve do chrtanu a zadavi se:(Maya
Ten sem taky nasla a vsude vyprodanej:(Petrak
No urcite s charliem by slu delat cuvahcky i s ferinkou tak jim neco vymyslim10.5.2022 v 8:46 #139095Maya
Denny
tak pojedes si to nechat ukazat? Se zda, ze pani s tim ma zkusenosti10.5.2022 v 8:47 #139096Denny
No jenže já mám obavy abych neudělala víc škody než užitku, páč
jezdit někam s neočkovaným kotětem není moc dobrý nápad.10.5.2022 v 8:53 #139097PetraK
Dennyky
No jenže já mám obavy abych neudělala víc škody než užitku, páč
když jsem četla reakci tý paní, říkala jsem si hurá, hurá, než jsem si přečetla tohleto 🙁 No a …….debilitní dotaz – nešlo by tam jet s jednou z dospělých? aby Ti to ukázala na nich? Je to přeci jedno na kom to bude ukazovat, ne?10.5.2022 v 8:54 #13909810.5.2022 v 8:58 #139100Denny
PetraK
prostě vidím Tvůj výraz,
TVL CHUDÁK KOTĚ 😀 to má dobrý vyhlídky do budoucna.mě se vysypala tuna pylu
taky dobrý…jojo já fotila šišky a pak mě taky pronásledoval pyl10.5.2022 v 9:00 #139101Denny
PetraK
no uvidíme domluvím se s ní
Ona ta koťata jsou náchylnější než štěnda na ty různé nemoce
právě 🙁10.5.2022 v 9:00 #139102PetraK
černej čaj
No urcite s charliem by slu delat cuvahcky i s ferinkou tak jim neco vymyslimbudou rádi :-), normálně je prostřídáš, žádnej problém, postupem času můžeš toho konga vyhodit a ten co nebude čmuchat se bude aspoň učit sebeovládání v oblasti žrádla. Všechno dává smysl.
10.5.2022 v 9:05 #139103PetraK
Dennyky
TADY NĚCO POR TEBE K SEKÁNÍ TRÁVY :-ddd😀 😀 😀 😀 😀 tos malovala určitě Ty a ne Janko 😀
TVL CHUDÁK KOTĚ
béte za chvíli jak dvojčata 😀…jojo já fotila šišky a pak mě taky pronásledoval pyl
to máš lepší než Taliprtka, tu zas pronásledovalo hovno 😀Ona ta koťata jsou náchylnější než štěnda na ty různé nemoce
tyjo, dyk chudery kočky po staletí rodily někde v kůlně na slámě. Čekala bych, že to bude obráceně, když mají těch životů devět.10.5.2022 v 9:36 #139104Odetta
Čajdo, dělají i velikost M – 8,25 cm. Mají ho např. tady: https://www.psi-hracky.cz/Buster-Sensory-Ball-micek-M-8-25cm-d1671.htm. Nebo to je taky málo?
Zbytek tu nezvládám ani přečíst, musím i přes KOPR pracovat, a vy jste děsný grafomanky. 🤣
10.5.2022 v 9:38 #139105Denny
PetraK
JÁ TO NEMALOVALA 🙂 Bohužel 🙂
ALE MÁ TAM DOBRÝ DETAILY U FOTRA, JAKO bradavky a pupík 😀tu zas pronásledovalo hovno
chuděra malinkatá!10.5.2022 v 10:03 #139106PetraK
Už vodpočítávááááááááÁÁÁÁÁÁM
Dennyky
Ano tatínek působí tak trochu ….animálně 😀10.5.2022 v 10:18 #139107Denny
PetraK
prt- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem Denny.
10.5.2022 v 10:38 #139109cernej caj
Denny
Hehe dobrej vtipOdetta
Jeee dekuju, zda se ze jeden balonek ruzny vyrobci… to si ukladam a po vyplate jich beru 10:D 8,2 nebo 8,5 uz nemuze byt rozdil10.5.2022 v 11:57 #139110PetraK
Tak jsem si šla pro oběd a zapla klimčku, že aby to tady v době mojí nepřítomnosti vychladila. To se jí nepovedlo. Ze zcela prozaického důvodu, otočila jsem kolečkem doprava místo doleva. Mám tu slušné Maledivy 😀 aspoň změna po tý Maltě 😀
10.5.2022 v 12:10 #139111Maya
Denny
no jo, to me nenapadlo, jak jsou kotata nachylny
PetraK
ja kdysi nekde cetla, ze psi jsou jedinej druh, co ma neco v genech, co umoznuje takovou exterierovou rozdilnost bez vetsich nasledku, kocky to nemaj, proto taky kocici plemena vypadaji +- stejne, ale to slechteni je prej vic poskozuje
jiny plemena taky, ale ono vetsinou jsou to hospodarsky plemena a tam je to jedno, kdyz se vadny kusy sezerou
proto asi normalni vesnicka micka no problem, ale tyhle slechteny plemena uz asi mivaj problemy castejc10.5.2022 v 12:58 #139112PetraK
Jojo, to s těmi geny u psů vím, ale nenapadlo mě, že když to nějaký druh nemá, dělá to takovejhle vyrvál -ale zase je to logický, kdybych přemýšlela.
Já bych fakt chovat nemohla, nejdřív strach co všechno se může stát, pak strach, jaký budou nový majitelé…….. prt, nic takovýho 😀10.5.2022 v 13:17 #139113Denny
Ono je to hodně i u psů, včera jsem o tom mluvila se známou, že, má v Brně psí školičku, dokonce i čajda jí zná, nevím jestli osobně, já ano, Tamara Šamánková.
U psů jsou také problémy s uhynulými štěňaty a atd. ale nikdo o tom prostě moc nemluví no.10.5.2022 v 13:19 #139114cernej caj
Tak s chovem se nese i to, ze zatimco v prirode by dost zvirat umrelo pri porodu nebo pri nepodarenym treba 2x uz by dalsi porody nemelo a tim “prezivaj” jen ti nejsilnejsi tak s timhle piplanim se proste nese i to, ze vubec nemas tuchza zda mas chovnyho jeidnce z prirozene silnyho rodu nebo se jeho rodice i prarodice piplali s madmerne neadekvatni peci ktera by prirozene tolik potreba byt nemela a pak se to jen vlece a vlece
Jak sem rikala ze ten kolega ma.pritelkyni a pomik za 90t protoze casto trrba 2 vrhy mrtvy stene a treti vrh s 1kusem se musi piplat… ja chapu nekoho ze ma velky nadeje a idealy a zkusi to, ale nechapu pak kdyz se zjisti ta realita, ze misto aby se na to vybodli tak se priste jen 2x vic snazej… ohrozujou fenu i mlady… a ta cena nakonrec ani neprinese zadnej zisk protoze to vypiplany jedno stene jen pokryje predchozi vydaje za porod za ktery je dira na uctu… proste opakovana marna snaha s ohrozovajim zivota chovnyho jedince jen vic zvyraznuje nasledny problemy u jeho potomku… a nakonec i ti psi s tim maji dost potizi a pokud jsou na tom lip nez kocicky tak to teprv proste nic moc
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.