Kecací jaro 2022

Fóra Ostatní Kecací jaro 2022

• Toto téma obsahuje celkem 3,683 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 1 týdnem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,921. až 1,940. (celkem z 3,684)
  • Autor
    Denny

Tohle mi napsala paní z AnimalPhysio

dělat se s tím určitě něco dá. Někdy se to i spraví samo (u psů jsem to viděla, u koček nevím), ale z videa bohužel nevidím, jakým způsobem pacičku klade na zem. Bylo by možné ještě natočit jak koťátko chodí na tvrdém, rovném povrchu?
    Packu je potřeba manuálně korigovat, je to poměrně intenzivní a často prováděné protahovaní a “rovnání” packy do lepší pozice. Komplikací těchto poporodních deformit jsou patologické zkrácení (kontraktury) svalů, které pak mechanicky brání packu narovnat. Děje se to jak kočička roste a nebude používat určité skupiny svalů, tím jak je nožka deformovaná, tak dojde právě k těm kontrakturám. Tohle se musí při jejím vývoji hlídat a případně na to použít terapeutický laser, který s tím může obrovsky pomoct.

Já Vám tedy mohu ukázat jak s nožičkou pracovat, hlídat správný růst a pak případně řešit ty kontraktury, tak aby ji nebránily v používání celé hrudní končetiny.

cernej caj

Denny
    Jee ak to je super kdyby to pomohlo

Odetta
    Jj to je on ale 6,5cm je malej to hy spolknul, i ten tejisak mam strach ze narve do chrtanu a zadavi se:(

Maya
    Ten sem taky nasla a vsude vyprodanej:(

Petrak
    No urcite s charliem by slu delat cuvahcky i s ferinkou tak jim neco vymyslim

Maya

Denny
    tak pojedes si to nechat ukazat? Se zda, ze pani s tim ma zkusenosti

Denny

No jenže já mám obavy abych neudělala víc škody než užitku, páč
    jezdit někam s neočkovaným kotětem není moc dobrý nápad.

PetraK

Dennyky
    No jenže já mám obavy abych neudělala víc škody než užitku, páč
    když jsem četla reakci tý paní, říkala jsem si hurá, hurá, než jsem si přečetla tohleto 🙁 No a …….debilitní dotaz – nešlo by tam jet s jednou z dospělých? aby Ti to ukázala na nich? Je to přeci jedno na kom to bude ukazovat, ne?

Denny

Odetta
    děkujeme 🙂

PetraK
    TADY NĚCO POR TEBE K SEKÁNÍ TRÁVY :-ddd

Attachments:
    Denny

PetraK
    prostě vidím Tvůj výraz,
    TVL CHUDÁK KOTĚ 😀 to má dobrý vyhlídky do budoucna.

mě se vysypala tuna pylu
    taky dobrý…jojo já fotila šišky a pak mě taky pronásledoval pyl

Denny

PetraK
    no uvidíme domluvím se s ní
    Ona ta koťata jsou náchylnější než štěnda na ty různé nemoce
    právě 🙁

PetraK

černej čaj
    No urcite s charliem by slu delat cuvahcky i s ferinkou tak jim neco vymyslim

budou rádi :-), normálně je prostřídáš, žádnej problém, postupem času můžeš toho konga vyhodit a ten co nebude čmuchat se bude aspoň učit sebeovládání v oblasti žrádla. Všechno dává smysl.

PetraK

Dennyky
    TADY NĚCO POR TEBE K SEKÁNÍ TRÁVY :-ddd

😀 😀 😀 😀 😀 tos malovala určitě Ty a ne Janko 😀

TVL CHUDÁK KOTĚ
    béte za chvíli jak dvojčata 😀

…jojo já fotila šišky a pak mě taky pronásledoval pyl
    to máš lepší než Taliprtka, tu zas pronásledovalo hovno 😀

Ona ta koťata jsou náchylnější než štěnda na ty různé nemoce
    tyjo, dyk chudery kočky po staletí rodily někde v kůlně na slámě. Čekala bych, že to bude obráceně, když mají těch životů devět.

Odetta

Čajdo, dělají i velikost M – 8,25 cm. Mají ho např. tady: https://www.psi-hracky.cz/Buster-Sensory-Ball-micek-M-8-25cm-d1671.htm. Nebo to je taky málo?

Zbytek tu nezvládám ani přečíst, musím i přes KOPR pracovat, a vy jste děsný grafomanky. 🤣

Denny

PetraK
    JÁ TO NEMALOVALA 🙂 Bohužel 🙂
    ALE MÁ TAM DOBRÝ DETAILY U FOTRA, JAKO bradavky a pupík 😀

tu zas pronásledovalo hovno
    chuděra malinkatá!

PetraK
    Denny

PetraK
    prt

• Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem Denny.
    cernej caj

Denny
    Hehe dobrej vtip

Odetta
    Jeee dekuju, zda se ze jeden balonek ruzny vyrobci… to si ukladam a po vyplate jich beru 10:D 8,2 nebo 8,5 uz nemuze byt rozdil

PetraK

Tak jsem si šla pro oběd a zapla klimčku, že aby to tady v době mojí nepřítomnosti vychladila. To se jí nepovedlo. Ze zcela prozaického důvodu, otočila jsem kolečkem doprava místo doleva. Mám tu slušné Maledivy 😀 aspoň změna po tý Maltě 😀

Maya

Denny
    no jo, to me nenapadlo, jak jsou kotata nachylny
    PetraK
    ja kdysi nekde cetla, ze psi jsou jedinej druh, co ma neco v genech, co umoznuje takovou exterierovou rozdilnost bez vetsich nasledku, kocky to nemaj, proto taky kocici plemena vypadaji +- stejne, ale to slechteni je prej vic poskozuje
    jiny plemena taky, ale ono vetsinou jsou to hospodarsky plemena a tam je to jedno, kdyz se vadny kusy sezerou
    proto asi normalni vesnicka micka no problem, ale tyhle slechteny plemena uz asi mivaj problemy castejc

PetraK

Jojo, to s těmi geny u psů vím, ale nenapadlo mě, že když to nějaký druh nemá, dělá to takovejhle vyrvál -ale zase je to logický, kdybych přemýšlela.
    Já bych fakt chovat nemohla, nejdřív strach co všechno se může stát, pak strach, jaký budou nový majitelé…….. prt, nic takovýho 😀

Denny

Ono je to hodně i u psů, včera jsem o tom mluvila se známou, že, má v Brně psí školičku, dokonce i čajda jí zná, nevím jestli osobně, já ano, Tamara Šamánková.
    U psů jsou také problémy s uhynulými štěňaty a atd. ale nikdo o tom prostě moc nemluví no.

cernej caj

Tak s chovem se nese i to, ze zatimco v prirode by dost zvirat umrelo pri porodu nebo pri nepodarenym treba 2x uz by dalsi porody nemelo a tim “prezivaj” jen ti nejsilnejsi tak s timhle piplanim se proste nese i to, ze vubec nemas tuchza zda mas chovnyho jeidnce z prirozene silnyho rodu nebo se jeho rodice i prarodice piplali s madmerne neadekvatni peci ktera by prirozene tolik potreba byt nemela a pak se to jen vlece a vlece

Jak sem rikala ze ten kolega ma.pritelkyni a pomik za 90t protoze casto trrba 2 vrhy mrtvy stene a treti vrh s 1kusem se musi piplat… ja chapu nekoho ze ma velky nadeje a idealy a zkusi to, ale nechapu pak kdyz se zjisti ta realita, ze misto aby se na to vybodli tak se priste jen 2x vic snazej… ohrozujou fenu i mlady… a ta cena nakonrec ani neprinese zadnej zisk protoze to vypiplany jedno stene jen pokryje predchozi vydaje za porod za ktery je dira na uctu… proste opakovana marna snaha s ohrozovajim zivota chovnyho jedince jen vic zvyraznuje nasledny problemy u jeho potomku… a nakonec i ti psi s tim maji dost potizi a pokud jsou na tom lip nez kocicky tak to teprv proste nic moc

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,921. až 1,940. (celkem z 3,684)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.