- Toto téma obsahuje celkem 3,683 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 1 týdnem.
-
AutorPříspěvky
-
30.4.2022 v 21:04 #138652
MirkaD
prijely jsme z výletu,nezmokli jsme a jsme tu!!!
ve čtvrtek teda po pěti hodinách spánku-jsem šla spát v jednu ráno a vstávala jsem v šest hodin…
zbalit se vyvenčit oba pejsaky,Dafi se nevykadila,takže nervy,že se jí bude chtít někde v civilizaci…pak jsem si říkala,třeba se vyvenčila ráno na dvoře,když jsem ju pouštěla…
no každopádně na klidu to nepřidá….Martin mě hodil na půl osmou vlak,dojela jsem do Brna,tam přstup na bus,za půlhodky v BK,z nádraží pěšky-no furt se ten šedej pobouchanec nevyvenčil….
no nic,došli jsme k tatkovi,ten u baráku díru až někam dělají tam ten nadchod,takže debilní provizorní mosteček s blbejma díravejma plachama-takvý pidi díry+zábradlí…
zaparkovala jsem na chvílu u tatky,vabalila se a před 12 jsem zamířila s DAFINOU k finančáku,kde dělá kamoška ze čtyřlístku-tradičně jsme šli v její přestávce na horkou čokoládu ze šlehačkou a pokecat na lavku,Dafča se mi schoulila k nohám,spokojená,že se sedí….
no,Maya má na zahradě bráchovo štěně co žere vše možný
kamoška bydlí v děsině kus od BK,u lesa-společná zahrada,domy zvlášt-s rodiči manžela,otec manžela celoživotně vlastní NO,kdysi chodil do BK na cvičáka,před rokem o psa přšli-stáří-záda a tak,ted mají celičernýho,akčního,žere vše možné i nemožné-růže,kramlíky,boudu…..
no všecko,zahrada všemožně oplocená,otec že takové štěně neměl…
tzším,že je to pracovní NO,tak vysvětluju Evě,že takovej pes potřebuje zaměstnat mozek-prej-to ho mám naučit číst??
no tak vysvětluju pachový čtverce,ře se unaví čicháním,stopováním,prací,že fazicky těžko…
jasně není to její pes,pes rodičů-ale cokoliv jsem navrhla-to nejde,nepůjde,to by pes hned našel…sežral,….zničil…no nic no…
letecky jsem jí na trávníků ukázala pacový čtvereček-to nakonec můžpu dělat i nazahradě-no to by hned našel,trávník zryl…vysvětluju,že se to dá tak aby to neviděl ty pamlsky…
no nic no…
pokacaly jsme a já pak pochodila s Dafčou po městě a šla jsem dom spát….
po 2hodkách spánku jsme šli s tatkem na vycházku kolem kolejí,mlýna,městem-já pak nakoupit Dafi jídlo,ten s ní šel na pivko,tak jsem došla za ním na kafe-lidi jak mraku,bylo hetky servírka chudák sama,lítala ven,dovnitř,nestíhala,já jak su tak empatická tak mi dělalo úplně zle jak byla utahaná,nestíhala uhoněná….
no byla jsem ráda,že jsme šli za chvilku dom
Dafi dala šlofíka uvařily jme jí jídlo,dala si večeřičku,já si četla Zibury-prázdniny po česku,co jsem koupila tatkovi k Vánocům- a je to fakt dobrý,jak cestopisy nemusím,tak toto se mi fakt líbí,vtipn,poučný,histrorky…
dobrý to je…
no večer jsme daly tv,jednu venčící vycházku před barák já,druhý vebčení tatkama v dest jsem šla spát30.4.2022 v 21:20 #138653MirkaD
v páetk jsem vstala v 6,po půl hodce jsem vylezla s Dfčou ven,daly jsme vycházku podél řeky,koupaliště a zpět-Dafi nadšená,veselá,běhající-no bylo chladno,byla akční…
došla jsem dom,dala jsem snídani-na otázku tatky-nechceš mě vyžehlit?
jsem neřekla-co jsem měla na jazyku-nechcu!:D
ale vyžehlila jsem mu,pak jsme daly doktorskou pohádku od Krla Čapka
Mnšík tam měl léčit černokněžníka a ty hlody byly bombastický….
třeba-no bude to chtít operaci-no já to ještě nikdy nedělal,no přežije to každej osmej pacient…
no musím se umýt-před operací je důležitá hygiena…a pak tak mimochodem-no já se nemyl ani nepamatuju..:D:D:D
my byly s tatkem mrtví smíchem…..
bylo to některý věty,jak kdyby si je tam dodával navíc….:D:D
scénař Jrmila Turnovská co dělala ty studiový pohádky so Studia Kamarád-ale prostě fakt prča-ještě tam hrál Nárožný-ten taky neměl chybu:D…..
no pak jsem tatkovi umyla všechny jeho 2 okna:D.pořádně utřela prach,vydrhla koupelku,a vyleštila prach na skleničkách v sekretáři…tam se teda dloooouuuho prach neutíral….
po hodce úklidu,jsme zasedly chvilku k tv,
a pak jssem šla před 12hodinou na oběd s druhou kamoškou ze čtyřlístku-daly jsme si meníčko,pak mi ukazovala fotky z dovči,byla za svou 15tiletou dcerou v Dubaji-životní sen její dcery-všude beton,budovy,v nich miliony obchodů z hadrama…
pár fotek od moře a bazénu…
mě by tam švihlo po hodině-nikde příroda,beton,sklo…budovy…
ale mě tam nikdo nezve,že….
no,pak jsme došli k nám já přehodila gatě,nundu,místo kabelky jsem vzala batůžek z miskou a vodou a šli jsme s Dfčou Palavou za mou tzv.druhou mamkou,tam se kámoška odpojiila a my s kamarádkou a Dafinkou zamířily do lesa k potoku at se ochladí,protože teplo,pak jsme to vzaly přes přehradu,kolem hřbitova do města na kfe-jedna lavka,pak džus-druhá lavka…
pokecaly jsme obešli jsme náměstí a já se vydala s Dafčou dom,bylo před půl šestou-takže Zibura,tv kultura….,pak večer vyvenčit Dafču…a hají bucí…30.4.2022 v 21:30 #138654MirkaD
dnes jsem vstávala v půl šesté-zbalit se,vyvenčit Dafču a na bus do Brna v Brně po půlhodce na spěšnák do Bučovic,pak bus do dědiny,a před půldevátou ráno doma…
doma zařadit do 4alb další fotky….
jak jsem 2roky a čtvrt nenechávala vyvolat fotky tak několikrát podzim,zima,momentky,dovolený 2krát a výlety…mazec…
no obědě jsem jela na odpoldní
v práci byly ráno 2-zástupkyně-což je fakt málo-žádná mezsmněna nic…
my odpo to stejný-já,kolegyně+zástupkyně…
tak jsme do půl třetí vybalovaly,pak jsme vystřádaly ranní smněu,šli jsme na kasy,kolegyně chodila vybalovat a večer uklízet..já na kase…
miliony zákazníků,většina Ukrajinci+málděž naše -5lidí jedna plechovka a tak…
někteří za mou smněnu tam byly počtvté poáté,pošesté…
prostě-banány pomeranče,pak plechovka,pak nanuk…a furt tak dokola…fronty,který by nebyly,kdy tam někteří fakt nebyly 4krát,někteří šestkrát pro 2-3 věci-typu sušenka,nnuk,plechovak…
jako že to nebylo-jé zapoměla jsem držoždí chcu dělat buchtu,musím se vrátit…
to chálu…
toto byly nákupyx z nudy…,
no vypadly jsme po deváté-na náměszí čarodky,kravál,čekat na MARTINOVA ptce kterej tam hrál-má kapelu se mi nechtělo,tak jsem taxíkem dojela dom…
dnešní smmněna byla navíc…
jinak ode dneška další kolegyně neschopenka…
takže zase budou smněny/hodiny navíc….radost tohle…30.4.2022 v 21:37 #138655MirkaD
Denyky-tvým kreslený, vtipem s drakouvou hlavou a princezninou rukou jsem bavila kolegy v práci:D
PetraK-děláš Denyky moc hezkou galerii:DMILKO-vše nejlepší Robertovi k svátku!!!!
Černejčaj-já to s tím tvým zdravím nechápu…
jaktože,když máš zdravotní problémy-to zadýchávání a tak,tak jaktože ti nic není???
Zlatko-pěkná fůra dřeva,,,taky mívá rodič Martina totok na zahradě-to pí v krbu,,,
Petrs01-neuvažovalas někdy nad závodama v rychlochůzi,když to tak čtu….,
já nad tím kdysi uvažovala…jsem si říkala-běhám pomalu,ale chodím rychle,takže bych v tomto mohla závodit…
ani nevím,jetli takovýhle závody ještě jsou…
kdysi jako dítě jsem to viděla v tv…1.5.2022 v 5:50 #138656Zlata
Mirko
Tak sis to užila.
Fifi
Skončilo to dobře,ale takhle se smát jsem ty naše blbce dlouho neslyšela🤓😂
Petra
Možná by to chtělo pochodovat s nějakým novým ctyrnohym společníkem.Jak je na tom vůbec Vašek.1.5.2022 v 6:13 #138657cernej caj
Zlata
smich leci, takze to si myslim, ze budete dlouho vzpominat na paradni historku 😀MirkaD
nekterym lidem to nevysvetlis, protoze se nechce, ze jo…tak snad sis to u tatky uzila, toho ceskyho ziburu bych si i rada precetla ale nechce se mi kupovat, mam 3 a ted mezi komunisty nebyl spatnej ale nevim, zda by byl na ponechani doma a toho uz nikdy po armenii a gruzii sem jeste necetla. pohled do knihovcnicky napovedel ze mezi budhisty a komunisty sem darovala do utulku na bazar
1.5.2022 v 10:58 #138658MirkaD
tak dnes jsme daly vycházku za barákem v lese-k hájence,okruh kolem obrázku v lese a od hájenky dolů,jsem nějak myslela,že ještě někam sjedem,ale nebylo čím,
tak jsem vyprala,vykartáčovala jsem pořádně Dafču-ošmikala jsem jí nakrátko hlavu,nápsenku, a trošku vzala nástavcem stehýnka,protože jaksi nejdou trimovat,přečísla jsem Žeryka,
na Dafči jsem našla 2 pijáky,už nevím,co jí mám proti pijákům cpát…pipetu měla před pár týdny….
pobavila mě v lese-metr od nás byl zajíc-oba psi na něj čučely s cesty,pak,zajíc po cestě odhopkal,psi na dlan obrácenou k nim jen stály zíraly,tak se pak rozešli,v klidu,pomalu,no šli jsme dolů po cestě a Dafině před čumákem vyběhl zajíc,tak i když zvěř nehoní,tak neodolala a rozběhla se za ním-ale jasně žádnej šílenej trysk-kterej by předvedli Mx s Btty a k tomu by na delší dobu zmizly-proto jsou v lese vždycky na vodítku,
tak nic takovýho,prostě se za ním rozběhla já použila nejrozumnější KYNOLOGICKÝ POVEL CO JSEM V TU CHVÍLI MOHLA,DLE KNÍŽKY FRANTIŠKA ŠUSTY tzv.DELTA SIGNÁL-použila jsem povel-Dafíku,DAFÍÍÍÍÍ PIŠKOOT,UFO PIŠKOOTEK
Dafík,Ufík-se na PATĚ OTOČILA A TRYSKEM VALILA KE MĚ-co je nějakej zajíc proti kusu žvance!!!
Černejčaj-Ziburu bych ti půjčila-tatkovi by to určitě nevadilo,
já moc cestopisy nemusím,i když pár jsem jich četla od Mileny Holcové,ale jinak
Zibura se mi číst nechtěl krom těch prázdnin z česka…
jinak já u knížek si musím aspom trošku přdstavit jak to tam je,musí mě to trošku něco připomínat
třeba jsem nikdy nemusela romány z Francie-z Paříže a tak-to mi nic neříkalo,
jak pár knížek jsem se snažila přečíst a nic….
mám ráda knížky z Anglie,z anglickýho venkova…
do života někoho na statku se v žiju v íc,než,když čtu román z prostředí mrakodrapů,kanceláří,byznysu…
Herriota miluju ten popis života ,ty popisy přírody…
ale popis veterináře z nějaké kliniky někde v super velkým městě by se mi moc nelíbil
od stejné spisovatelky román z ranče se mi bude líbit,ale román z života -město-mrakodrapy,boháči,obchody…kancelářský život to jaksi nic….1.5.2022 v 14:56 #138659cernej caj
pro ukazku dafi modelka a pak vam z mobilu hodim jak sem ji vysvihla do denicku 😀 ten kurz me asi naucil se hlavne toho nebat
1.5.2022 v 15:14 #1386601.5.2022 v 15:17 #1386621.5.2022 v 16:05 #138664MirkaD
Černejčaj-jéééé to je dobrý!!!
1.5.2022 v 16:22 #138665Zlata
Čajdo
👍👍1.5.2022 v 17:21 #138671Fifi
Peknou nedelicku preju,
zalozila jsem tedy galerii, at vytvarne skvosty nezapadnou. 🙂 Umelkyne, nezdrahejte se a pridavejte sva dila! 😀1.5.2022 v 17:30 #138673Petrs01
Jak je na tom vůbec Vašek.
Dnes celodenní výlet, 14 km po rovině a s pauzama. V zimě mrzne, teď se přehřívá. Doufám, že se do léta trochu aklimatizuje.
Nacpal se večeří a dělá hodného hajacího pejska.1.5.2022 v 17:58 #138674Fifi
Petrs
Tak to si vcerejsek pekne rozchodila. A Vasicek je fakt drzak, broucek malej. 🙂 Ja vidim na Troldovi, jak je dnesnim “vedrem” vic unavenej, ledviny pitomy.Mirko
mám ráda knížky z Anglie,z anglickýho venkova…
Jestli by ti treba Cajda stahnula nebo bys nekde nasla Cranford, to je uzasnej serial z viktoriansky Anglie. Pravda, neni to Herriot, ale me to kdysi zcela uchvatilo. 🙂1.5.2022 v 18:17 #138675cernej caj
Fifi
super zes zmakla galerii 😀u nas dneska zatazeno a teda akoratne na ven, ferinka ale uz mela dost, na ni je taky uz vedro a pejsek kterej se mel utahat aby mu sly ostrihat tlapicky neni ten, co je nakonec utahanej 😀
si to budu muset ulozit, a podivat se
Petrs01
to je vasicek sikovnej, ze zmakl takovej vylet, to ste si hezky spolu uzili urcite:)1.5.2022 v 18:26 #138676Fifi
pejsek kterej se mel utahat aby mu sly ostrihat tlapicky neni ten, co je nakonec utahanej
Karlik porad cokoliv s tapickama nerad? 🙂
si to budu muset ulozit, a podivat se
Myslis ten Cranford? Opravdu doporucuju, odpocinkova a zaroven napinava miniserie, uzasna hudba a kostymy, hrozne se mi to libilo. Mela jsem to na dvd, ktery jsem pujcila kamosovi a dvd je kde? Ano, nekde v riti. Grr.1.5.2022 v 18:28 #138677Petrs01
hezky spolu uzili
Jasně, první velká pauza = dostal kus syrových žeber, druhá velká pauza = hodinu jsme se váleli a drbali pejska. Myslím, že stěžovat si fakt nemůže 😀
1.5.2022 v 18:35 #138678Fifi
Petrs
Simte, kdyz Vasika zkoumali, delali kreatinin z krve? By me zajimalo, na jakych byl hodnotach, kdyz takhle skvele porad funguje.1.5.2022 v 18:46 #138680Petrs01
v říjnu 88, přepošlu ti ten rozbor.
V lednu 110.
největší cysty v průměru: L ledvina větší cysta vel. 4,65×5,5cm, P ledvina cysta vel. 6,03×6,17cm (leden)- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem Petrs01.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.