- Toto téma obsahuje celkem 3,683 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 1 týdnem.
-
AutorPříspěvky
-
28.4.2022 v 4:47 #138477
cernej caj
MirkaD
Uzij si vol o!Milena
Dekujeme za pavilon, aspon ten kdyz gorili v unoru nebyly:D tak pavilon:DJa si rikala zs ste v plny stehovaci fazi a zda se ze pilne tridite:D
Fifi
Tak ja mela v 16 komplikovanej zapal plic, 8 mesicu nikdo nevedel co mi je a atb mi nasadili preventivne asi az po mesici nejakych vysetreni, ja si ro uz nepamatuju ale v kostce – 10 mesicu sem nechodila do skoly, nemohla sem vylezt ani do pul patra po schodexh, cesta na zachod jako cesta pres pul sveta, pak 25% funkcni kapacity plic, duseni pri zakaslani, kdyz me nekdo rozesmal, pravidelny rtg plic… a dychacak kdyz bude nejhur. V realu sem ho za tech 20 let pouzila tak 10x, pac nejhur je az kdyz se dusim a ve 3000 v horach jdu k zemi s tim, ze si myslim ze kazdou chvili zkolabuju – to je muj use case. Tak sem asi 8 let chodila na rtg a na plicni s diagnozou CHOPN a ono se to zlepsovalo a zlepsovalo a zustala mi jen zatezova/stresova dusnost a pak jednoho dne mi rekl, ze mam asi 85% funkcni kapacity, su zdrava, rekl ze mam uz jen astma a ze uz nemusim chodit. Poslal me na alergo (asi kvuli tomu astmatu) ale to sem nevedela ze tam to nekoho zajima, takze mi vzali krev napichali nejaky vzorky kytek a uz nikdy neobjednali.Dychacak nepouzivam, jen ho s sebou vozim na hory a hodne kopcovaty vandry jako pojistku.
Uplynulo 12 let… a znama mi rekla, ze ma taky zatezovou dusnost leci se s tim na alergo a ze ma super pani doktorku ktera ji podporuje ve sportu /beha/ a ze ma normalne leky + dychak si ma davat pred aktivitou uz.
Tak sem zbystrila a rekla sem si, ze chci taky leky abych se furt nedusila, ze ono asi organisku nedela dobre, kdyz nedokrvuje periferie, a staci mi 10 minut rozcvicka a uz lapam po dechu, funim a sipu a do kopce vydrzim tak 20 metru bez toho abych se zacala dusit…
Tak sem sla na alergo, ona mi rekla ze dychak si muzu dat klidne kdykoli kdyz uz citim ze se blizi situace kdy nebudu stacit s dechem, klidovou spiro sem mela predpisovou, tak me poslala na spiro kde se drazdi plice nejakou drazdivou latkou a tam sem mela spiro v norme, takze se sice dusim treba po schodech do druhyho patra, lapam po dechu a nemuzu ani pozdravit, ale mam krasnou spirometrii na BPT testu a negativni vysledek.
Takze proc se dusim nevim, proc mi na to teda pred 20 lety napsal leky nevim a ze mi v pondeli rekla zw chopn nelze mit a pak nemit, takze sem ji asi nikdy nemela, tak to taky nevim.
Je mi vlastne fuk, co sem tenkrat mezi 16-24 rokem ale su stastna ze uz to nemam a nikomu bych to neprala, sipavej hykavej piskavej dusivej dech, vzsycky mi rikali mamute zahykej, to me rozesmalo – zacala sem se dusit a hykat jako osel jak sem lapala po dechu a mezitim sem prave piskala a chrcela, takze to proste fakt pripominalo hykani 😀
28.4.2022 v 5:07 #138478Denny
Dobré ranko,
tak u nás jsou ted docela hezké sluníčkové dny…Zdravím Milenu 🙂
čajdo
jj zázraky se dějí.
Já měla jako dítě skoliozu, mučili mě cvičením, dokonce i na základce jme měli cvičení z jednou takovou učitelkou ježibabkou a pře rokem mi řekli u Mudr že skoliozu nemám 🙂CHOPN to je pravda to je prostě věc nevyléčitelná, tak si říkám, že nevěděli kdysi co a napsali ti prostě tuhle diagnózu.
zaměřila bych se i na ty plicní chlamydie a trvala bych na tom, aby mi udělali testy.
28.4.2022 v 5:20 #13847928.4.2022 v 5:32 #138483cernej caj
Denny
Ta posledni je teda umelecka 😀 no je to roztomily, proc musi bejt kocky tak desne roztomily a pritom podporovat duseni? 😀 ja bych tak mazlila kocicku nejakou klidne, kdybych mohlaJj, taky si rikam, ze neco tam napsat musel, tak neco podobnyho, ale ze treba ani prkatik nikdy nic nerek, jen schoval papiry, zalozil a zdar.. ona se taky ta veda posunuje a je to skoro 22 let od me mozna chopn diagnozy a zase se o tom treba vi vic, ze…
Me je uplne jedno jak se to bude jmenovat, hlavne pokud je realny aby se mi lip dychalo. Pokud ne, vydrsela sem to doted, vydrzim to dalsich 40 let:D
28.4.2022 v 5:48 #138484Denny
čajdo
tak jedině nahatou kočku 🙂no já mám taky prokázanou alergii na psy…
vydrzim to dalsich 40 let:D
no to není zas tak úplně dobrý nápad, páč s tím dýcháním to fakt není sranda,
ono to dost zkracuje život28.4.2022 v 6:29 #138485Denny
28.4.2022 v 6:42 #138486PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Tak jsme začli pořizovat střechu, objednali jsme krásnou krytinu – bude černá, jaký to překvapení, že jo. Jednoduchá, jako jsou střechy doškový. Přijel fčéra i pan tesař – dobrej týpek. Máme na něj dobrý reference a má být spolehlivý, tak snad. Je to všechno s předstihem, protože na střechu dojde až příští rok, ale matroš bude až na podzim (jaký to překvápko – při výrobě střešní krytiny se něco dělá s plynem). což nám to nevadí a budeme pak připravený a nebudeme muset čekat. Tooo jsem ráda.
A včera dobrej zážitek z tramvaje. Seděl tam totálně zkárovanej idiot věk tak šedesát a nechutně blábolil vo Ukrajincích a jak mají jít všichni bojovat a co tady dělaj…………. a byl značně hlasitej. Ňáký dva týpci mu dali jasně najevo, že má sklapnout, ale neklaplo to. Pak vystupovali dva kluci -základka, druhej stupeň a ten jeden – ani si nemyslím, že by byl Ukrajinec – spíš se jich chtěl zastat – se k tomu debilovi vypatlanýmu naklonil a značně hlasitě a pěkně s dobrou agresí mu říká: “Drž hubu, nic vo nás nevíš, tak drž hubu!” a…bylo ticho 😀 a jeden z těch dvou týpků, co předtím tomu kreténovi něco neúspěšně říkali , klučinovi vysek poklonu : “Dooobřeee, ty jo dooobře!” Někdo to v sobě má, někdo ne. Kluk byl výbornej.Jeee Mílo ahooj, stěhování je na dlouho, zvlášť když se člověk nemusí přesunou ze dne na den. Tak vám držím palce, ať to máte co nejdřív úspěšně za sebou.
Zejtra nás čeká IKEA
aj jaj, to už vás zničí docela 🙂Mirka D.
no prostě každej si nabere mlík 3 prdele,když řeknem,že je 24 kusů na osobu de,tak-jsme tři,-je to pro děcka…vy tam máte fakt divný lidi 😮 jsem tohle nikde nezažila 😮
Fifi
A to ja beru pravidelne na kratsi protapky po jednom,
no………. ty jo………. to já tetkon vlastně vůbec 🙁 . On by na to teda ani nebyl prostor a čas. I když kecám, jdu třeba s Rumíčkem na počtu, nebo s jedním vynést plat do kontejnerů. aspoň. Ale jinak prt, to bych nestíhala. Což mě štve teda, dělávala jsem to tak a je to i zapotřebí.Dennyky
pěkně si hraješ, je vidět, že máš za sebou ten kurz malování. To si tak představuju, že čajda pak taky něco takovýho krásnýho vytvoří 😀černej čaj
asi tě zastřelim
vzsycky mi rikali mamute zahykej,
protože jsem jela v tramvaji, když jsem to četla a začla se dusit smíchy taky 😀
ale stejně je do záhady sakra tak co to může být. Je teda fajn a podstatný, že to nejhorší odešlo, ale…….. co je ten “zbytek projevů”, kurnik.Souhlasím s Dennyky, zkusila bych si vyžádat ten rozbor na ty svině chlamýdiový.
28.4.2022 v 6:51 #138487Denny
PetraK
má být spolehlivý
tak snada střechu dojde až příští rok
no jo ono to uteče jak voda…Drž hubu, nic vo nás nevíš, tak drž hubu!” a…
skvělej 🙂
já bych občas z těch lidí zvracela.
Dřív mi bylo hodně věcí jedno, ale teď dost často řeším.Třeba jako nedávno, když ty parchanti byly na dětském hřišti, posadily doprostřed kolotoče štěně staforda a točily…v tu chvíli ze mě byla Xena bojovnice a řvala jsem z plných plic.
Chvíli jsem přemýšlela nad tím, že jim ho prostě vemu, ať si pro něj přijdou rodiče. A nebyly to žádný malý děti, který nemají rozum, prostě cca 9 let28.4.2022 v 7:29 #138488Zlata
Porad mi do krmítka chodí sýkorky,přišel brhlík,chodí hrdličky,asi tu byl stehlik(zlutej ptáček),tak porad dosypavam.
Čajdo
Oni doktoři sami kolikrát neví co,jeden napíše jedny prášky,druhej se zhrozi co to beres.CHOPN ma můj muž,ale ten to má z celoživotního kouření.Mysleli jsme,ze po te mrtvici přestane nebo to hodně omezí,no trochu jo,místo 60ti denně je jich tak 40.28.4.2022 v 7:33 #138489Denny
Zlatko
CHOPN má moje kamarádka, která nikdy nekouřila. Bylo jí 25 když to zjistili 🙁28.4.2022 v 7:39 #138490cernej caj
Denny
Tak silnej kurak ma jen vetsi sanci ale bohuzel to sou nemoci co se rozvinou u kohokoli kdykoli:(Zlatka
To jw o 1/3 min to je zas docela velka zmena ale chapu ze by sis to asi predstavovala jinakPetrak
Sikovnej klucik, a se strechou to zni paradne a pak snad taky az bude nwjhorsi za vama bude i vic casu na pwjsky a samotny prochajdy:)Fifi
Jeste k chatliemu on chce jen presne tenhle 1 balonek co sem onehda prinesla ze zverace zadnej jinej ho nezajima, uzel, kuze, proste nic.Balonky rad nosi ale jinak nezajwm a tento je nejakej jinej lakavej asi
28.4.2022 v 7:44 #138491Zlata
Denny
Nojo,chudák holka,vis me vadí,ze nemůže dejchat,nemůže pořádně nikam dojít,používá dejchadlo,a ty cigara ,který to zhorsujou si neodpustil.A ještě doktorce lže,prý tak 10cigar a ono jich je aspoň 40.28.4.2022 v 7:59 #138492PetraK
Dennyky
tak snad
jo, doufám, že spadne do tý kategorie dobrých řemeslníků.no jo ono to uteče jak voda…
jo, tak to máš velkou pravdu teď to nějak děsně letí. vzalo to ještě větší švuňk než jindy.dyž ty parchanti byly na dětském hřišti, posadily doprostřed kolotoče štěně staforda a točily…
no ty krááso, to bych je asi srovnala se zemí šmejdy šmejdský. A pak – protože se dá předpokládat, že tohle nebude jedinej druh debilitní zábavy co se štěnětem provozujou, se budou rodiče divit, až pes v dospělosti někoho zrakví.CHOPN je hnusná mrcha.
28.4.2022 v 8:00 #138493PetraK
Zlatko
nemůže pořádně nikam dojít,používá dejchadlo,a ty cigara ,který to zhorsujou si neodpustil
takhle to měla Brtnikova teta, dusila se, dusila, když se pak nadechla, sáhla pro krabce a už hulila. Hroznej pohled. Vlastně si ji jinak než takhle díky tomu nepamatuju.28.4.2022 v 8:02 #138494PetraK
černej čaj
pak snad taky az bude nwjhorsi za vamatooo čoveče nevim 🙂 , je tam práce ještě hodně moc – jen udělat podkroví, schody o dalším nemluvím. 🙂 ale pejskyjové netrpěj, ty mají procházky standard – jen teda pravda nedělený, na to to te´d není,to je fakt.
No a když Karlos nebude tenhle míček mít k dispozici? Nezamiluje si jinej?
28.4.2022 v 8:04 #138495Maya
Denny
nevim, jeslti i tohle cinani fejkujou, ale Seresto od Bayeru se normalne prodava po celym svete, je to puvodni nazev, jen u nas se to prodava pod nazvem Foresto ze zrejmych jazykovych duvodu 😀
vono se tohle dela bezne, pamatuju si i na kauzu nejakyho auta, ktery se ve Spanelsku muselo prodavat pod jinym nazvem
cernejcaj
tak ja bych asi tipovala, ze proste nejaka snizena kapacita plic po tezkym zapalu plic muze zustat a doktori proste musej napsat nejakej kod diagnozy, tak napsali chopn, že asi nejvic odpovida priznakama
teoreticky pak jeste muzes shanet nejakeho alergologa, kterej se tomu bude vic venovat a udela ti treba i zatezovy testsrdce ti nekdy zkoumali? protoze jako dusnost muze byt i od srdce
28.4.2022 v 8:22 #138496Denny
Maya
ale tohle je vyloženě čínský obchod…
Navíc Foresto se to jmenuje i v NDR takže tomu nějak nerozumím…co se týče těch plic, tak já tam mám třeba po pneumotoraxu srůsty,
těch diagnóz může být asi hodně.
Bych se přikláněla i k problému s páteří…ale tak nejsem lékař.PetraK
JO PŘESNĚ JAK píšeš, pak z něj bude problémový pes…- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem Denny.
28.4.2022 v 8:50 #13849828.4.2022 v 9:06 #138500Maya
Denny
jo, ja vim, prodava se to i na aliku, lidi to tam dost kupujou a prej to normalka funguje, ale jak pisu, netusim, jestli je to origos a nebo fejk
na aliku uz ma prodejny hodne znacek
ale pred lety uz to nekde probehlo, ze Foresto je Seresto urceny pro cesky trh, coz ale samo asi nebrani prodejcum v jinych zemi objednat to take s timto nazvem
Seresto se hodne prodava v anglicky mluvicich zemich a kdyz se tyhle obojky probiraj na fb v zahranicnich skupinach, tak Anglani a Americani znaj jen Seresto
for dobrej, ted uz nam asi Mrazika davat nebudou 😀28.4.2022 v 9:20 #138501PetraK
Cete mi jako říct, že čokle nosej na krku nějaký Serešto? vono nestačí, co si na ten krk za humus nandaj sami? Ešče sem jim tam přidala??
Já totiž doteď používala Scalibor a fungoval vždycky luxusně. letos jsem si uvědomila, že ………..kvůli Mousesovi nemůžu!!! tak jsme koupili to, co má on- tedy foresto. No a vono koukám, že serešto. ale spokojená s tím úplně nejsem. páč scalibor = na psu ani klíště, kdežto tady po nich lezou, nacuclý zatím nic, ale lezou po nich. Rumoušek teď dokonce prej 6 kousků, říkal Brtnik.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.