Kecací jaro 2022

Fóra Ostatní Kecací jaro 2022

• Toto téma obsahuje celkem 3,683 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 1 týdnem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,441. až 2,460. (celkem z 3,684)
  • Autor
    brut

MirkaD
    Dekujeme 🥰

1 a 2 stupen invalidity aneb castecne duchody jsou od toho, aby si clovek jeste nasel praci. Jednak nejsou vysoky, pak z nich neni placeno ani zdravitni a ani socialni. Takze v prenesenem slova smyslu je to brano tsk, ze dany clovek nemuze vykonavat veskerou praci, protoze ma jisty hendikep, ktery snizuje jeho moznosti prace. Dostava v podstate dorovnani platu od statu..
    3stupen aneb plny invalidni duchod je pro lidi, kteri jiz maji hendikep tak velky, ze pracovat nemohou nebo temer nemohou, ci je to jejich omezeni tak velike, ze praci ve svem oboru nenajdou.. Zde plati, ze stat hradi jak zdravotni, tak socialni. Pracovat clovek muze, ale jak rikam, je problem najit neco, kde by se dokazali vyrovnat s hendikepem daneho jedince

Pro mnoho lidi je pak prace moc dulezita hlavne kvuli vlastni psychice. Ne kazdy zvlada byt doma “odsouzen” na rodinu, par pratel a na vypadek z pracovniho, spolecenskeho procesu. A ze o tom neco, za tech spoustu let, co jsem doma, vim.. Pokud bych mohla, tak jdu taky delat. Neptala bych se doma, proste sla. Ale ja mam zrovna smulu, ze jsem diky zdravi dost nespolehliva. No a to zadny zamestnavatel nechce…

PetraK

Dennyky
    ajeste na slovaci
    tvl ten malej lotr babinskej fakt čučí jako Ty 😀

Petrs01
    Endorfin je strašná droga a jsou různé způsoby jeho výroby.

to jo, to jsou ale ty koncerty, těšení se na nový album a tak, myslím, že čajda myslela – v dobrým – to pozadí za tím, že je to pro ni neuchopitelný – čemuž rozumím
    Patří k tomu i taková soudržnost lidí, který to jedou taky,pamatuju si, jak před tím prvním koncertem za komára, když tam poliši dělali se psama děsný preventivní bububu, že k tomu třeba patřil i pocit toho, že se nenecháme zastrašit, že sice nás tak společnost vidí – dav černých lidí – ale že nejsme žádný šmejdi, chovali jsme se a chováme – a to vždycky – fakt slušně, nikdy žádnej virvál a že i když nám budou vyhrožovat _ některý nebyli úplně příjemný – že před nima necouvneme, že nám to za to stojí……. je s tím prostě spojenýho spousta věcí.

Mirko
    že se mě u ničeho neptá na názor,
    mu se to líbí tak co….

nic ti nebrání chovat se přece taky tak.

Brut
    Jedna malicka :

PUPÍÍÍÍÍÍÍÍKU VÍTEJ, VÍTEJ a ať z Tebe vyroste správnej rebel 😀 . To babička sice neocení, ale ….. 🙂

Mozna klid, protoze je to boure, ktera se pres tebe prevali, pohlti te, sezvyka, vyplivne a ty se citis osvobozene, uvolnene a pritom vis, co tim vsim chteli rict.. Nebo je to prave ta boure, kterou si telo zada a kterou nemuzes jen tak nikde vybit a musis ji v sobe drzet.

jo, to k tomu taky patří. No on to Tilda v těch písníčkách pro fanoušky často píše- -když to zjednoduším – “Seš smutnej? My jsme vždycky tady, nikdy nebudeš sám” a je to pravda, oni pro fanoušky dělají hodně – třeba teď udělali před koncertama hledání kešek po světě 🙂 to mi přijde jako zupr nápad. A když bude člověku smutno, tak ta muzika pomůže. A nebo ho dobije, vylepší náladu, člověk tu muziku poznává hloubš a hloubš a kapelu taky.
    Já zase bych neuměla poslouchat větší rozptyl hudby, jako to má hodně lidí kolem mně, potřebuju, aby mě to oslovovalo vnitřně, neumím se “rozmělnit”

brut

MirkaD

Mozna by misto stekani stalo za to, mu vysvetlit, co vlastne potrebujes, ukazat a rict, ze kdyz chce nakupovat, tak at jde spravnym smerem a nekupuje blbiny, ktere se vyhodi nebo jen nekde ulozia vyhodi casem.
    Jeste me napada jedna vec, ale nevim, jak dlouho je v inv.duchodu a s cim. Mozna mu cela ta slozita nemoc, leceni, posouzeni sebralo chut do zivota a on nevi, jak s tim vsim nalozit. Takze se snazi nejak zabit cas a jedna z veci je nakupovani. Je to stejny, jako kdyz mlady holky maji plny skrine hadru, ale musi si pokazde koupit alespon jeden novy kousek..
    Zkus si s nim sednout v klidu, zeptat se ho, proc to dela, co se mu na tom rak libi a pak mu vysvetli, ze je to jen berlicka za to, co ztratil..
    Nicmene, zadna vseobecna rada neexistuje, bohuzel. Kazdy je jiny a reaguje na tizive stavy jinak.

MirkaD

brut-je v invalidním důchodu ze střevama-cROHNOVA NEMOC,
    kdysi měl částečný,pak dlouho nic,pak celý,ted má částečný,
    on byl vždycky dost nakupovací-na rozdíl ode mě…..
    on má u mě pocit-ano su skrblík,a pokud to funguje,proč kupovat nový/lepší/modernější-on razí heslo-drahý/kvalitní-když už tak pořádně
    a já razím heslo-tak hlavně,když to není moc drahý….
    já mám dost věcí ze sekáče-oblečení,knížky,
    -on by si ze sekáče nikdy nic nekoupil,pokud to jde tak dražší
    já nevím-jedn příklad za všechny-před šesti a půl lety jsem si měla kupovat fenu malýho knírače-DAFI-tak co-misky jsem měla po Gerovi-taky byl knírč malý,
    hračky po Gerovi+je to mimi pidi-ona byla hoooodně pidi-takže z bazaru plyšáci-obojek nna štěně+tenký vodítečko s pidi karabinkou-obč zverimex,a až bude větší přepínací dvjkarabinový 2metrý dlouhý vodítko co má doted,a šmitec-pelech měla mít nějakou složenou deku v bedničce-po Gerovi ho zdědil Žeryk:D,a jak byla větší,tak bych jí koupila
    no a Martin?-aniž by něco řekl,objednal plyšový pelch kulatý,ve tvaru tlapky,samonavíjecí vodítko žlutý,+plyšovou kachnu,Žerykovi pak taky koupil samonavíjecí vodítko,+o Vánocích dostal Žeryk taky plyšový pelech,protože se mu líbil Dafinin….
    když dárky,tak drahý….-jako hodně drahý….
    když nakupuje jídlo tak hodně,kdž má přijet můj tatka,nakoupí,jak kdyby těch rodičů mělo přijít několik -ehm-což nejde mám jednoho:D
    jelikož jsme byly párkrát bez práce-oba,jelikož já taky nejsu 3krát zdravá,ale není to na důchod….-ale 12 u pásu bych fakt nedalatřeba…
    tak já mám furt hrůzu,aby jsme nezůstaly bez peněz-půl roku bez teplé vody a 2 krát bez elektřiny mě stačilo
    bohužel,jeho mááti,se včecko co on pořídí líbí,nevidí v ničem problém,je zvyklá,že u nic taky o všem rozhoduje otec,+ten taky furt cosi nakupuje….,
    máti se ho logicky furt zastává,protože je to její syn,že…
    a můj otec,kterej byl svědkem-prvně včerejší hádky z máti,
    tak se k tomu vyjádřil tak,že mu je to jedno-jasně,chápu mého otce-rodiče Martina má rád,rozumí si s něma,oni ho berou na výlety/turistiku,s otcem Martina zajde na pivo,tráví tady všechny Vánoce,léto,
    dost otcovi i pomáhal,ted má komplexy,že když tady je,tak tady nic nedělá,že má špatný kolena,takže můj tatka si s něma rozházet nechce,a plést se mezi nás nechce-což xchápu-on chce mít klid prostě

MirkaD

jinak k té hudbě-já miluju na hudbě texty,+melodičnost
    moje oblíbený písničky,který si pouštím xkrát dokola-Vojtááno-Vojta Záveský-POTŘEBUJU DEN VEVANĚ,-NEMÁM NA LIDI NEMÁM NA NĚ-24 HODIM,A KDYŽ TO NEPOMŮŽE TAK VÍC……-to když přijdu z práce
    Martinovi-od Marty Jandové-školíš mě jak malý dítě-boží text:D
    no mám takovejch víc-Kozuba,Gottova-Se la ví,Můj bratr Jan….
    ale taky Kabáti-malá dáma,Šaman…..
    hodně od Nedvědů,Wabiho Danka,něco od Hbery
    Kryštof-zůstan tu se mnou
    Martin říká,že si pouštím hodně depresivní písničky/texty-když slyší KOZUBA,
    neboHolki-pro mámu
    prostě-já to mám tak,že kvůli textům miluju několik písniček od někoho,
    nejsu fanoušek,že bych znala všechny texty,písničky…
    prostě od toho se mě líbí jedna/dvě písničky,od toho víc…..
    no a tím,že neumím cizí řeči,tak český/slovenský kapely,zpěváci

cernej caj

MirkaD
    Vim ze je to naprosto v souladu tim sem jwn myslela ze hy mu melo sakra dojit ze ma byt rad ze netre bidu z nouzi a nw kupovat miliardu kravin a asi hy si mel vyzkouset chvili chudobu aby si toho vazil…

Denny
    Nemyslim divnu divny ale jako zvlastni ze me prekvapuje ze to tak nekdo u umelce muze mit, jinak samo vim ze kazdej ma neco a neni potreba to chapat, jen me prekvapilo ze smrt umelce muze nekomu pridadat jakoby treba smrt v rodine nebo jak to rict, proste ze to tak muze zasahnout

Jinak ses skvela kocici mama teda:D

Petrs01
    To ja taky nechapu 😀

Maya
    Ale ja jenom chodim proti petrs zabar:D

Mizim.z prace a doctu vas cestou dneska se se nejak rozjeli:D

Petrs01

Mirko, vykašli se na depresáky a pusť si Pokáče nebo Lokálku 😀

Denny

čajdo
    mrt umelce muze nekomu pridadat jakoby treba smrt v rodine
    ano mám to tak taky, nemám vždy rodinu třeba na prvním místě, když mi odejde kamarád, na kterého jsem se mohla spolehnout, je to i víc než rodina.
    Tak to mám já, možná diuný, ale je to tak. Né vždy je rodina na prvním místě,
    kdo podá pomocnou ruku….

PetraK

Petrs01
    Mirko, vykašli se na depresáky a pusť si Pokáče nebo Lokálku 😀

a nebo ještě líp

Bang-bang….. 😀 😀

Mimochodem… točeno to bylo u nás -teda ne jako u nás doma 😀 ale tady:

https://mapy.cz/zakladni?x=13.2389756&y=50.4653194&z=17&pano=1&pid=76926649&yaw=2.386&fov=1.257&pitch=-0.289

ten kostel má zvláštní atmosféru a …. hošíčci byli tehdy na jídle tam co my:

https://mapy.cz/zakladni?x=13.2374739&y=50.4655077&z=18&pano=1&source=firm&id=657324

jen tedy ne bohužel ve stejným čase. nicméně jejich pochvalu na jídlo mají v kronice 🙂

PetraK

CEDÍÍÍÍ!

cernej caj

Denny
    Tak kamaraf je neco jinyho to je osoba blizka a tou rodinou sem treba myslela i kamaradh a osoby blizky obecne ale povazovat tak nejakyho zpevaka i mtreba z kapely co mam rada by me asi nenapadlo a navic bych to stejne asi nezjistila nebo ne hned, ze bycj trebe denne koukala na stranky kapely. Tak me to jen prekvapilo, ze to nekdo muze mit takhle moc. Ani sem se s tim doted nikdu nesetkala i kdyz samozrejme vnimam ze treba ramstein tady u vas hodne jedou:D nebo i to DM. Ja od nuch snad v zivite nic ani neslysela, tak si nekdy bydu muset neco pustit

MirkaD
    Ja potrebuju zpevny rytmicky melodie a text je mi pak celkem fuk… ale taky jak nerozumim aj yak jencz a sk.

Si nekdy musim.majit to co pises, to taky vubec neznam

PetraK
    Jj napsalas to hezky spis takovy neuchopitelny. Tak sem chtela to prave nejak uchopit tak diky za vysvetleni:)

MirkaD
    Jestli on se martin nenudi tak proto nakupuje, darek v kosiku a serotonin je na svete. A kdyz prijde co s tim uz…

Na vikend se ma ochladit tak mam dlouhy kalhoty tak ted to tak vubec nevypada a jeste se upecu:D

MirkaD
    Mam rada pisnicku od klic -mama. Ta je aky depresivni i kdyz holki taky znam dostala swm od mamy k narozejinam kdysi cd… to sme heste abi nemeli pc co by mel cdromku, jak je to davno…

Petrs01

hošíčci byli tehdy na jídle tam co my

Tě s dovolením trumfnu, já tam s Vaškem spala 😉
    Moc milá paní, co nevyhodila zaprášeného dogtrekaře na jednu noc, ve které přišel strašlivej ceďák.

A smiř se s tím, že Ramštajni fakt nejsou pro všechny 😉

PetraK

černej čaj
    Jj napsalas to hezky spis takovy neuchopitelny. Tak sem chtela to prave nejak uchopit tak diky za vysvetleni:)

když umřel pan Herriot – bylo to pro mě taky moc a moc smutný. Miluju jeho knížky, jeho styl psaní a už nikdy nic nenapíše – zůstane po něm mezera.

text je mi pak celkem fuk…
    pro mě je text právě součástí tý písničky.

Petrs01
    Tě s dovolením trumfnu, já tam s Vaškem spala 😉
    Moc milá paní,

🙂 ano, jsou tam fajn a já tě nesnášim!!! 😀 😀

A smiř se s tím, že Ramštajni fakt nejsou pro všechny 😉

ale kde že! Až zlomim |Brůtici, půjde to s ostatníma snadno už. A mám ji nalomenou 😀 Co brůtí?? 😀 😀

tak já du, během odpoledne jsem zjistila, že jsem neskutečnej idiot a ztratila podruhý takovej důležitej papír. tak už radši nic dělat nebudu a půjdu dom.

Maya

ja teda vetsinou posloucham pisnicky v angline, takze nerozumim, ale kdyz me nejaka zaujme hodne, tak si ten text najdu a prectu a vetsinou i kouknu na klip, ktery jsou taky nekdy zajimavy a nekdy i lepsi nez muzika

kachna

a můj otec,kterej byl svědkem-prvně včerejší hádky z máti,
    tak se k tomu vyjádřil tak,že mu je to jedno-jasně,chápu

JÁ NE. KDO UŽ DOPRČIC MÁ STÁT ZA SVÝMA DĚTMA, KDYŽ NE RODIČ?!
    Aspoň nějakým útěšným, to mě mrzí…

cernej caj

PetraK
    Ja treba nekdy ve 28 zjistila co znamena “klin pod zamkem” protoze sem.mysela ze to je neco knsekere jako pubertak:D takze ja ty texty casto proste nechapu 😀

Petrs01
    Tak to musel byt hezkej zazitek!

Se sivam ze sem kousek od tam byla a vubec o tak hezkym miste nevedela tak treba priste

Tak su v olmiku sla sem.na jidlo a tam kik… v brne dva mikro, mivaj tilka za 69kc.. ale nikdy ne noji velikost a vzdy jen par kousku… tak tam.vlezu a on je 2x vetsi nez v brne a tilka za 39,- a dokonce v mym cisle sedou i cernou. vzala sem jich 5 a stesti ze dem okruh od auta:D muzu konecne vyhodit uplne celej zastup tech potrhanejch od blbyho zipu:D

Fifi

Peknej vikend preju,
    koukam, ze Cajda uz vyletuje a este mela uspesnej tilkovej lov, super! 🙂

Mirko
    Nemas to tam doma jednoduchy. Kdyby mel M. nakupovat jen za svy, urcite by tak nevyhazoval za kraviny. A souhlas s kachnou, tatka by te mel podporit. Ale co nadelas, nic, aspon tady si muzes fnuknout. 🙂

Maya
    Dobry borci finsky na tom rallye, blazni! 🙂 Si mi nevim proc pripomnela tohle video:D
    vzdykcy OK a letos mu taham kazdej den neco, nastesti uz skoncili klosi a ted jsou to klistata,
    Co striknout Lokise este Arpalitem coby odpuzovakem pred vychazkou? Ale vlastne nee, dyk ty mas kocky.

BRUUTICE
    Mila pani, MOC gratuluju tobe i Vilemovi ke krasny vnucce! 🙂 At se holcicce na svete libi a ceka ji tuze pekna budoucnost. Gratulace samozrejme taky rodicum, povedla se jim! 🙂

Dennyky
    Tak jsem deku včera vzala, hodila do pračky a ránu jsem tu prďolu dala na kočičí wc, hEnd věděla, co se tam dělá
    😀 Sikovnej prcek, to jde rychlejs a snadnejs nez u deti teda.

Fifi

Jako nejsem cimprdlina, ale kdyz na me vykouknul pri slevani kureciho vyvaru z kilovyho beskydskyho polevkovyho baleni zobak a pak cela kureci hlava s kusem krku, zajecela jsem. To jsem necekala. 😀

Maya

Fifi
    no zobák bych teda taky nečekala, jinak zbytek hlavy a krk v poho 😀

brut

Neco pro Fifi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 2,441. až 2,460. (celkem z 3,684)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.