- Toto téma obsahuje celkem 3,683 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 1 týdnem.
-
AutorPříspěvky
-
18.5.2022 v 5:43 #139510
Denny
Fifi
juuu to se hezky čte, jsem ráda za Trolítko, posílám blemcoš 🙂PetraK
Mirka
su nějak zblbá z toho čtení ezoterickejch knížek,
🙂
možná tolik nečti, ale poslouchej sebtak pod tohle se taky podepisuju! Já jsem se dostala do fáze, kdy
si říkám, že už to nepotřebuju, už si nemám z toho co vzít, mám na to
nějaký názor a pro mě je to teď už několik let zbytečná ztráta času číst
tyhle knihy, vlastně jsem zjistila, že mě i hodně zatěžujou tím, že se mám pořád v něčem vrtat.
A když mi kamarádka z Komorní Lhotky posílá odkazy hele to je přesně ono,
to si přečti, to je pravda, nebo něco na tom je pravdy, tak už prostě
nechci. Nechci se babrat v tom co je pravda, co není kdo ovládá svět, kdo ovládá nás.
Proč je někdo takovej a makovej.
Přesně jak píše PETRAK
Stane se, že člověk ublíží, nevědomky. I několikrát…pak se má ale sakra
omluvit, nebo začít se chovat tak, aby neubližoval.
Jako není omluva to, že on/ona to neměli kdysi jednoduché atd….
Právě proto, že to zažili a vědí jak to bolí tak by neměli ubližovat dál.18.5.2022 v 5:54 #139511cernej caj
Denny
Co tlapicky vase doma?18.5.2022 v 6:03 #139512Denny
čajdo
Koníkojc snad v pohodě, o víkendu jedem na kontrolu, včera to byl měsíc.Malá jak začíná skotačit tak mi taky příjde, že trochu lepší…
Hlavně jak roste, tak má ťapky takové širší, ještě jí má trochu do strany,
ale příjde mi, že prstíky se jí rovnají, snaží se zachytávat drápkama, takže procvičuje sama 🙂18.5.2022 v 7:15 #139513cernej caj
Denny
Tak to sou uz dobry zpravy:)18.5.2022 v 7:26 #139514PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Dneska ve čtyři výbornej budíček- vyjel traktor sekat krajnice, zvuk to mělo, že jsem se vyděsila, že se splašilo tepelný čerpadlo 😀 😀 pak už jsem neusnula, takže dneska můžu říkat, že Kromě vaků pod očima, nemám jiných zavazadel. Vzhledem k tomu, že jsme z koncíku v pondělí dovalili domů v jednu, začínám mít slušnej deficit, páč pochopitelně jsem koza včera nešla brzo spát.
Jo a mám ešče ftípnou koncertní historku. Jeli jsme dom a když jsme sjeli do městečka u dálnice , valili za námi policajti, že ať zastavíme. A proběhla silniční kontrola. Ty jo kdo tu zažil silniční kontrolu v posledních letech? A navrch tak, že podruhý je to u příležitosti koncíku. Když jsme jeli před časem z Depešáků, tak nás taky stavěli. To ještě bylo v Prahé. Tady tihle cajti chtěli hnedle vědít, jakej byl koncert, tak jsme se trochu zdrželi 😀
černej čaj
Jenze nekdy odstrihnoutvse = odpustit.Možná máš pravdu. Nevím. Pro mě ale znamená odpuštění to, že toho člověka pak vlastně mám ráda, když mu to odpustím, nebo nevím, jsem s ním v nějakým vztahu/kontaktu (jistě myšlenkovým)…. nevím sakra jak to říct, každopádně s tím, kdo mi ublížil pak už v tom vztahu/kontaktu být nechci. a protože jak píšeš, zapomenout se nedá, bude se mi to vracet, takže radši střihnu a odhrnu to do kšá. Nemusím se už na něj zlobit až do konce svých dní, ale už ho prostě u sebe nechci, já ho neřeším, ale nechci už taky ani, aby mi dotyčný a jeho konání zanášelo myšlenky, který můžu věnovat někomu lepšímu. Odpustit můžu tomu, kdo přišel a řekl, prosím Tě promiň já jsem vůl, nechtěl jsem.
No a když Mirce odpustit nejde – což se jí nedivím ani krapilínek, tak tohle třeba by dokázala. Proč má ten, komu bylo ublíženo tahat ten nános s sebou? Tahat by ho měl ten kdo ublížil a to nedělal ani za života, natož potom, Takže naopak pryč s tím nánosem, co nejdřív se ho zbavit.
Je to těžký téma. A já jsem navíc radiální a u dětí a vztahu k nim hrozně moc. Děti mají vyrůstat v lásce a bezpečný náruči, kdo tak nečiní jako rodič, ten to má u mě velmi špatný a jsem nekompromisní.
Ja nemusim prece souhlasit s tim co delala ale dost lidem pomuze prave tobaz dokazou odpustit, protoze jen zapomenout vetsinou nejde
No když to někdo dokáže, tak je to ideální stav a má můj obdiv. Ale ono to není tak snadný. To odříznutí se, že si konečně řeknu, kašlu na to, ” A ty, kterej si mi ubližoval si di kam chceš a nech mě být, nechci už tě u sebe” je z mýho pohledu jakoby víc odlehčující. Ale zase – můj pohled jenom.
Dennyky
RRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁJN – už jsi slyšela Lügen? Líbí se Ti nový album? Co Armee der Tristen?ono se to asi dost nese,
😀 jen malinko, jen přes půl Prahé 😀To bych nedala, x hodin stát.
když já nestojím, já jsem furt v pohybu. A už asi vim proč pod námi vpředu byla ta podložka – že aby nemuseli vyhrabovat ten nános černejch a pak bílejch konfet a jen se to sklidilo. Řikal Brtnik a ten šécko!t, kde jsou k vidění Vlhy pestré?
to je nádhernej ptáček, kde jsou říkali v tom dokumentu Do divočiny, jak jsem tady dávala odkaz.Právě proto, že to zažili a vědí jak to bolí tak by neměli ubližovat dál.
přeéééééééésněMalá jak začíná skotačit tak mi taky příjde, že trochu lepší…
joj, tak to zní dobře a aji s Koníkovou. Už je to měsíc, jo? Bože to fakt letí.
18.5.2022 v 8:56 #139519Maya
Denny
tak to je super, ze se packa lepsino a ad ty matky, ono kazdej je jinej a spousta lidi tu tlustou caru bez odborne pomoci udelat nedokaze neb co se do ditete namlati do 10 let zhruba, to je v nem navzdy a tohle se pak tahne generace neb opakovani rodinnych vzorcu je klasika
jinak hledejte si na netu nebo knizky na tema toxicke matky, je toho hafo neb tyhle problemy ma zda se kazdej druhej, nebo teda spis kazda druha, tohle se synu moc netyka
vono taky bejt dobrej rodic vyzaduje urcity skills, ktery kazdej nema, ale holt dite si muze poridit kazdej, i bez zkousek a studia a psychologickejch testu
a vsak to vidime i u psu, par lidi to ma vrozeny, par lidi si to teda nastuduje, ale vetsina to tak akorat nejak solicha
a s detma je to stejny
tim to neomlouvam, ale mam pochopeni, ja bych taky byla urcite desna matka18.5.2022 v 9:11 #139521PetraK
Maya
tohle se synu moc netyka
a sválně, ešivá víš proč?
Páč chlapi se ve věcech moc nepatlaj, problém odhoděj a je to.Na druhou stranu, ne, že by matkama nebyli stižený – spooooustu jich matky zničily svou opičí láskou, kdy je nenechali dospět a udělaly si z nich partnery.
18.5.2022 v 9:48 #139522Maya
PetraK
ale ne, chlapi maj emoce stejny, jen jsou nauceny nedavat je najevo, takovy to kluci prece nebreci atd., co se do nich v nasi spolecnosti vtlouka odmalinka
ale v sobe to maj stejne
jen ty toxicke matky se synama obvykle jednaji jinak
a samo muze byt i toxicky otec, ale otec obvykle nema na maly dite takovy vliv jako matka18.5.2022 v 9:50 #139523cernej caj
PetraK
Zajimavybjak to vnimas uplne jinak.Pokud nekdo prijde promin, nechtel jsem = muzu mu odpustit a mit ho dal mit v zivote/nemusim ani jedno
Pokud nekdo neprijde a nechce/nemuze, tak odpusteni neznamena ze muze byt dal ve tvym zivote a pachat skody ale ze ty mu vnitrne odpustis a tim uzavres tu kapitolu ze se tim nebudes trapit ale odsttizenej muze byt porad, kde o tu vnitrni ocistu toho ze se tim min trapis a min te to valcuje, protoze odpustenim to jakoby uzavres. Odstrihnutim to asi zvladne uzavrit jen nekdo ale odpusteni uz vyzaduje neco navic a je to podle me vic osvobozujici.
Myslim, ze synum proste maticky podstrkuji jak rikas, tam je to proste opak, holky sou neschopny blby a liny a neupraveny a chlapecci sou bohove a cely svet se musi tocit k jejich prospechu. Oboji je spatnej extrem. Dneska ale zase je jina doma vic literatury vic casu na deti, zas to muze byt uz jiny
18.5.2022 v 9:50 #139524Maya
ono tech prikladu toxickych matek je hodne, ale treba pro Mirku tady
https://zeny.iprima.cz/psychologie/toxicka-matka-s-vami-muze-manipulovat-i-v-dospelosti-podle-ceho-to-poznate18.5.2022 v 10:10 #139525cernej caj
Maya
To nekdo napsal podle te moji:D ale na druhoubstraju byoo neco za co ke vzdycky pochvalila… vyreseni pc problemu:D18.5.2022 v 10:20 #139526PetraK
Maya
ale ne, chlapi maj emoce stejny, jen jsou nauceny nedavat je najevo, takovy to kluci prece nebreci atd., co se do nich v nasi spolecnosti vtlouka odmalinka
ale v sobe to maj stejneno………. já myslím, že se v tom prostě tolik nepatlaj. Člověka to poznamená to určitě, ale netáhne to pak s sebou jako křivdu životní, takhle to myslím.
černej čaj
ze ty mu vnitrne odpustis a tim uzavres tu kapitolu ze se tim nebudes trapit
no a já si právě neumím předstvit, že tohle proběhne – mluvím o sobě, že odpustím a uzavřu. Já musím vzít tu motorofku a udělat vrrrrrrrrrrrm a nazdar, nechceš, nech bejt a vypadni 😀 Já mám svou cenu a ty mě svým konáním a to i tím v minulosti, ubíjet nebudeš.Já vím a věřím, žes to dokázala, ale když to někdo neumí- tak tohle taky může být třebas cesta – pro Mirku myslím. Naštvat se a říct si Tak a dost a končim s Tebou a s tím vším cos provedl/a . Neměl/a si na to právo, tak padej. 😀
, tam je to proste opak, holky sou neschopny blby a liny a neupraveny
já jsem fakt v tomhle nemilosrdná a kdyby to bylo v mých silách, tvrdě bych trestala každou matku, která takhle k dítěti přistupuje. Resp. nejen matku pochopitelně, každýho rodiče.18.5.2022 v 10:46 #139527cernej caj
PetraK
Ale mozna mas svou venu proto, ze te to tvoje amma naucila a mama je pro dite buh a otec takovy postaveji vetsibou nema… takze mozna ximz drsvejsi vztah matky tim snazsi cenit si sebe. Rikej to lidem ktery za nic nestoji a sou tak mizerny ze si jikdy nezaslouzili ani cistou zivocisjou v prirode normalji lasku osoby ktera je porodila.. jak muzes mit njeakou cenu kdyz nejdulezitejsi clovek na svete ti dal najevo ze zadnou nemas? Mozna v tom je ten rozdil. Ty cenu mas a chovas se dle toho, ti co ji nemaji de tak chovat logicky priorzene nedokazou.18.5.2022 v 10:48 #139528MirkaD
tak jsem ráno byla ze psama v lese-bláto jak hrom,do kopce se táhla Dafina,přestože bylo chladno+vichr,v lese jsme to nějak pochodily,strašně vysoká tráva+odkvetlý konvalinky už….,zpátky od hájenky z kopce se táhl Žeryk-kdybych měla třetího psa,ten se potáhne po rovině…..
doma jsem prokartáčovala Dafinu,ostrříhala jí srst na nohách,ty závěsy,co tam mají mít knírači,ne teda úplně nakrátko,
zametla jsem,vytřela baráček,trochu dala do pucu kuchyn,
umyla si vlásky,mezitím se Martin vrátil z rehabky a z obchodu,vysál ten náš potroblé koberec,uvařil
a já ráno odepsala na smsku kolegyni že za ni nemůžu do práce na odpo,protože jedu do Brna,že Čajdo?!:D
děkuju za názory
Denny-no oni ty ezoterický knížky jsou hodně o tom stejným,žít tady a ted
být spkojený s tím co člověk má,nesrovnávat se,nekritizovat,nepomlouvat….
a být se sebou spkojený
jinak jak jsi psala,že tyhle knížky už několik let nečteš,že se v tom nechceš babrat,tak to mi připomělo….
před pár týdny jsem s vedoucím narazila v debatě na to,že nemám ráda kritiku
on že jo,že kritika posouvá,
já,že takhle jo,ale nesmí jí být moc,a narazila jsem na mou rychlost na kase
a on-že jestli se tím chci zabývat,že to můžem probrat,že se na to mrkne a tak
já to nějak uzavřela tak,že jsem mu prostě řřekla,že jsem to řešila dost,že jsem s toho byla i dost špatná,a pak jsem se nejen s toho teda zesypala,a že už to probírat nechci!
vzpoměla jsem si jak x let se řešila moje rychlost,jak mě kvůli tomu 2 zástupkyně dost deptaly-už tam obě nejdou,jak před rokem v zimě nový oblastní řekl,že kdo nebude mít určitou rychlost tak pude pryč
já to tenkrát probrala s tím novým vedoucím,+s kolegynama,psychicky jsem z toho byla několik měsíců úplně v prdeli,furt kdykoliv jsem viděla oblastního,tak jsem čekala kdy mě vyhodí,nervy x měsíců v kyblu,
k tomu se přidaly dalšívěci,a před rokem jsem skončila na neschopence-částečně díky své práci,částečně díky zdraví,věcem doma,atd…..
všichni víte…
no ajá si uvědomila,jak si víc jak rok užívám,že m,ou rychlost nikdo neřeší,nikdo mě nevyhodil,
a prostě jsem si uvědomila,že už to nechci zase začít řešit,
že jsem ráda,že mě v práci berou,že tam tak nějak už patřím,
a už jsem k tomu nechtěla začít vracet a rozpitvávat to
prostě pro mě už uzavřerná kapitola-natrápila jsem kvůli tomu dost
Maya-celá moje matka:-)
drsný tohleto!!!!
jinak si uvědomuju u sebe jedbu věc-nevím,jestli to tak máte všichni,ale já miluu pocit NĚKAM PATŘIT
UŽÍVÁM SI POCIT V PRÁCI,ŽE UŽ JSEM TAM DLOUHO,VÍM CO A JAK-NEJEN PRACOVNĚ,AL I S KOLEGY18.5.2022 v 10:50 #139529Maya
cernejcaj
presne, jak pisu, co natluces do ditete, to uz ma v sobe naporad a ovlivnuje to tvoje cely chovani
PetraK
nemyslim ze to zalezi na pohlavi, ale spis na nastsveni cloveka, nekdo je proste vic splachovaci a nekdo ne
a zrovna Mirka je v tomhle myslim jako ja, ze se dokaze necim uzirat tejdny
a to proste neni neco v cem si muzes porucit18.5.2022 v 11:14 #139530cernej caj
MirkaD
Tos dobre udelala se sms! 🙂Jinak ja si treba myslim, ze tady v praci nemame ted to kamarafsky co ve stary, ze jako me.vsichni berou a tak ale chybi tam ten pocit ze spolu navzajem ste ochotny jit na vylet nebo do hospody a ze ten druhej zas chce jit s tebou.
Jako kolektiv dobrej to zas ne ze ne ale jak se to furt strida…
18.5.2022 v 11:16 #139531Denny
Jsem teď přišla z másáže zádový a teda jsem jak znovuzrozená, jen se mi motá hlava 🙂
18.5.2022 v 11:23 #139532PetraK
černej čaj
jak muzes mit njeakou cenu kdyz nejdulezitejsi clovek na svete ti dal najevo ze zadnou nemas?Ty jsi svůj nejdůležitější člověk na světě. Ty sama – teď to nemyslím egoisticky a sobecky. Ty se měj ráda,taková jaká jsi – fajn, hodná, hezká , a velmi, velmi empatická. Je tolik věcí, který na sobě kuwa přece můžeš mít ráda.A měla bys. Co si takhle stoupnout před zrcadlo a říct si – “Ty vole Mawe – to nejni vůbec špatný!!” Nedívej se na sebe optikou svojí matky, dívej se na sebe optikou svou.
Dennyky
, jen se mi motá hlava 🙂
nemělas to pít, viď? 😀 😀18.5.2022 v 11:23 #139533Denny
PetraK
já nestojím, já jsem furt v pohybu
tak víš jak to myslím, hlavně ten pocit, že MUSÍM.Album jsem slyšela na půl oucha, takže ani nevím která píseň je která…
mosím mít na to klíííd.čajdo
a právě vo tom to je, když máma na mě takhle, tak jim to schválně všem vokážu, jak jsem úžasná! Páč chyba byla v ní a né v tobě.
Když je čék sám se sebou nespokojen sráží druhý a kope vedle sebe a to byl třeba její případ.18.5.2022 v 11:26 #139534Denny
PetraK
nemělas to pít, viď?
pít budu až po práci, jdu za kámoškou na chalupu, máme buřty, pívo, šáňo,
jahody a kosti pro Koněva a Maxíka
Těším se, je to naše prví letošní posezeníčko. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.