- Toto téma obsahuje celkem 2,011 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
27.4.2021 v 18:03 #119719
Fifi
Asi ho pojedu nabít někam do Jáchymova.
Nebo Ralsko by nemuselo taky bejt od veci. 🙂 Prestane ho bolet kycel a bude zase jako sokolik.27.4.2021 v 18:39 #119720Fifi
Mirko
jako otrimovat co jde nejvíc a pak vzít strojek a celou sjet strojkem,takže to by měla všcko stejně dlouhý,no nevím no
Pravdu rict, presne takhle jsem to delala s perdelkama na leto, kdyz byly starsi a nejaky vystavy nehrozily. Radne prohrabat, protrimovat a pak jsem jim telo vzala komplet strojkem po srsti, nekdy s nastavcem. Brcka a nohy jsem jim zkracovala co nejvic, taky prohrabat a efilackama prostrihat. Chlupy na brise co nejkratsi. Jasne, kvalita srsti pak nebyla uz nikdy tip top, trochu jim to zmeklo, ale to mi bylo fuck. Jim se dycky hrozne ulevilo, lip schnuly mokry z vody, nelepily se na ne tolik bodlaky a kudlibabky, klistaka pripadnyho taky slo hned najit.
Hele, jsem nasla jednu fotku z procesu prechodu na letni srst. 😀
Vlevo Agatka, zhruba upravena jak jsem psala vyse. Vpravo Bajitko skritkovity, kdy mela pulku tela jen protrimovanou a prohrabanou.
27.4.2021 v 18:43 #119721Fifi
A tady Bajitko oholene, nohy jsem ji pak este spesl zakracovala. Na leto proste ideal. Coby bonus te nebudou tolik bolet zada z xyhodinovy upravy. 🙂
27.4.2021 v 19:59 #119722Fifi
A panecku, ted leze moon, to je krasa krvavo-ruzova. Az se ho Trolda leknul. 😀
27.4.2021 v 21:02 #119723Maya
Fifi
kdysi teta měla kníra a vždycky byl skoro jak na tý tvojí poslední fotce na krátko a jen lehce delší fousy a nohy, sem vždycky myslela, že to je standard úprava, ale jinak se v tom nevyznám, ale i se mi to líbí líbí víc ač normálně můžu spíš chlupatce 😀27.4.2021 v 21:31 #119724Fifi
Maya
Ja znam par velkych fousu, pracovnich. A tam se s upravou taky neprdi, proste hrabe, trim a strojek, zakratit efilackama chlupy na rypaku a nohy a tadaa, hotovo. V tomhle pomeru mi prijde Dafca od Mirky zbytecne dlouhochlupa, kor kdyz je to prtavec a „drhne o zem“.
Ale Mirko – aby to nevyznelo nejak blbe, ze te tu kritizuju! Vubec, snazis se, trapis se s upravou srsti vrchovate. Ja bych jen pro klid tvuj i feny ji na leto vzala fakt tim strojkem, doma, kdyz mate lezavo a chladno, klidne dat decku nebo oblecek na zada, at neprostydne.
Pouvazuj o tom, az teploty budou letni, uvidis, jak ozije. 🙂 Dafca, ne teplota. Jo a neni to navod, jak upravovat a pecovat o terieri ci kniri srst. Je to nouzovka pro starsi zvirata, zvirata bez vystavnich ambici, panicky s bolavyma zadama. 🙂 To pro ty zdejsi jen ctouci, u erdelu jsem trimovala poctive i celej den a vysledek byl bezvadnej.
Viz Agulka ve vystavni srsti a uprave, bez dotyku strojku.
28.4.2021 v 5:53 #119764cernej caj
Fifi
To sou skvely zpravy! 🙂28.4.2021 v 5:56 #119765cernej caj
A jinak tu krasnou mikcu budu vracet je mooc prijemna ale obri v ramneou a kratsi v tele a nesedi ki ten strih koc i kdyz teda jinak desne nunu…
28.4.2021 v 7:42 #119766Denny
Morgen sluneční,
Maya
no já někdy sotva chodím, i on se divil, že s tímhle zvládnu 3 ho´dky chůze.
Takže si je určitě budu nechat dělat, navíc máš nárok na dva páry ročně.
Jak píše Čajda ano doktor mě upozorňoval, že se to nedá ze začátku nosit
dlouho. Což je jasný, bude to bolet.Milena z Prahy
tak baleríny u mě fakt nehro, páč ve velikosti 43+ je asi nedělají a nejsem člověk, který by tento typ bot nosil.
Mokasíny taky ne, ano nosím boty sportovní (drahé) s tkaničkami.A stejně na prd, ano i moje úžasná nadváha se k tomu hodí.
Doporučil chůzi naboso, na kamínkách trávě, prostě přírodním povrchu.
Tak jsem mu na to řekla, že naposled když jsem byla na nemocenské s přetrženým předním křížovým vazem v koleni, byla jsem venku a dostala nápad, že půjdu přes hřiště krásnou posekanou travičkou bosky…tak jsem udělala 3 kroky a jééééb včela! Do toho nejcitlivějšího místa na chodidle, ano, samo té zdravé nohy. No jelikož jsem ehm alergik, tak to úžasně oteklo a pajdala jsem domů jak se dalo.
Drbny na lavičce ubytovky mě pak prý potom pomlouvaly, že už nevím na jakou nohu mám kulhat :-DDDDD28.4.2021 v 7:45 #119767Denny
PetraK
pojízdnou koněf neznám!! Jen tu rezatou a to sou teda fofry,
A NAVÍC PERPÉTUM DON DEBILÉÉÉ 🙂
aj větve ti vodnosí, šišky nasbírá….chce někdo půjčit?
Jen za jídlo 🙂Jinak tvl traktůrek je nádhernééééj 🙂
MŮŽU VÁM PAK POSEKAT ZAHRADŮŮŮ ?28.4.2021 v 7:46 #119768Petrs01
chůzi naboso
Doporučím skinners. Není to úplně naboso, ale skoro. Jen tak něco to nepropíchne, včela zaručeně ne.
28.4.2021 v 7:52 #119769Denny
Petrs01
na ně jsem se ptala, vysvětlila jsem mu, co to je.
Prý to pořád není ono, páč ta noha mám mít prostě přímo kontakt s tím povrchem,
nemá být mezitím žádná ponožka, prostě nic.
Ale jak píšeš, určo je to lepší než boty bez vložek.
Páč naboso prostě chodit fakt nebudu28.4.2021 v 8:00 #11977028.4.2021 v 8:09 #119771Zlata
Denny
🤣🤓😂😃28.4.2021 v 8:19 #119772Zlata
Tak jsem se zaregistrovala na očkování,za chvíli mi přišlo,ze jsem to vyplnila blbe,opravila,zejtra vezou oočkovat muže,tak se musí zeptat co a jak.
Trolda dobrej,Ferri taky jakž takž,Denny přežila ortopeda,tak ještě Rumous a snad bude vše OK.
Měsíc krasnej.
Dneska kafe bez příchuti,ale zjistila jsem,že mají schovanej ještě hovězí bujon.Bude zabaven a nenápadně vrácen mamce,aby nedostaly pres prdel.28.4.2021 v 8:29 #119773Petrs01
schovanej ještě hovězí bujon
k čemu???
28.4.2021 v 8:33 #119774Maya
Denny
tak v tom chozeni naboso asi hraje velkou roli ten prirodni povrch a bez ponozek, protoze po mesicich celodenniho chozeni naboso, ale v ponozkach a doma, muzu rict, ze nohy mam dorasovany vic nez z bot28.4.2021 v 8:34 #119775Maya
Petrs01
hovezi bujon se vzdycky hodi 😀28.4.2021 v 8:48 #119776Denny
Zajímavé co se týče Barefoot
https://theses.cz/id/tq7wlx/Noseni_barefoot_obuvi_z_hlediska_fyzioterapie_a_ortopedie.pdf
6 Závěr
Ve své bakalářské práci se zabývám nošením barefoot obuvi z hlediska fyzioterapie a
ortopedie. Toto téma je kontroverzní jak v řadách ortopedů, tak v řadách fyzioterapeutů.
Existují názory pro, ale i názory proti. Jsou podiatři, kteří barefoot obuv doporučují,
z řad ortopedů jí většinou nedoporučují a neshodnou se ani fyzioterapeuté, jestli jsou
vhodné či ne. Tento rozpor mě zaujal natolik, že jsem se rozhodla na toto téma
zpracovat práci.
Cílem práce bylo zmapovat možnou změnu pohybového aparátu po přechodu na
barefoot obuv. Z mého výzkumu vyplývá, že největší změny mezi skupinami byly ve
stereotypu chůze, celkové práci nohy, postavení prstců, testů rovnováhy, které měla
barefoot skupina lepší. Hodnocení držení těla dopadlo hůře pro barefoot skupinu, ale
nevím, jaké problémy měli probandi před začátkem nošení obuvi. Zbytek testů dopadl
pro obě skupiny obdobně.
Dalším cílem práce bylo zmapovat, jak nošení barefoot obuvi může ovlivňovat
pohybový aparát a jaké jsou pro a proti nošení barefoot obuvi. Ovlivnění pohybového
aparátu může být dle mého výzkumu jak pozitivní z hlediska zaktivnění nohy, lepší
práce i postavení prstců a uvědomování si terénu a práce s nohou, tak negativní
v podobě chůze po tvrdém terénu provázenou bolestí pat, lýtkových svalů a následného
vytvoření trigger pointů v m. triceps surae. Všichni probandi z barefoot skupiny jsou
s botami spokojení, jako negativa uvádí právě chůzi po tvrdém povrchu, tak i cenu
obuvi. I když se odborníci nemohou shodnout na tom, pro koho je barefoot obuv
určená, shodují se na tom, že je přínosná pro užívání v měkkém terénu v přírodě,
například v lese.
Výsledky mé práce jsou pouze subjektivní a k objektivnímu hodnocení by byl třeba
hlubší výzkum s využitím moderních technik.
Práce může sloužit jako edukační materiál pro ty, kteří uvažují o koupi barefoot obuvi
nebo chtějí přejít na bosou chůzi. Také pro ty, kteří již barefoot obuv nosí, zajímají se o28.4.2021 v 8:55 #119777Zlata
Petrs
Já nevím jak na to přišly.Je ji 4,5. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.