- Toto téma obsahuje celkem 2,011 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
21.4.2021 v 12:02 #119301
PetraK
Mirko v pohodě, neřeš to, to přece není tvůj problém, to je jen shoda okolností s tou vižlou tady. Já prostě mám přísný metr, protože pořízení zvířete je pro mě hodně vážná věc, kdy je nutný vzít v úvahu spoustu věcí – tedy třeba i to, že když je někdo po nemoci, tak že se necící na energický štěně, tak to zase zakryš asi ale věděl před tím. Prostě štěně je štěně, nesedí na místečku, ale řádí a řádí, kouše, běhá , zlobí – některý víc, některý míň, ale zdravý štěně prostě energetik vždycky je. Věděla jsem, že když byl Ešus štěně, máma to zvládala. S Rumíčkem už jsem s tím nemohla počítat a to ani, když už pak byl větší. Tady to navíc znamená, že když dělá na směny, tak to je půl na ní a půl na rodičích a když oni nemohou, tak to fungovat nemůže.
dudka závidím převelice, já ho na rozdíl od Petrs viděla enem na obrázku. S Martinem, je to teda hodně blbý, půjde k doktorovi?
21.4.2021 v 12:05 #119302PetraK
Petrs01
Liščata asi nejsou k dostání každý den
je myslivec, takže tu příležitost mít bude asi bych řekla. Navíc sehnat mezi myslivcema lišku nebude problém, když ji chovají na výcvik.Chvíli ji asi doma mít chtěl, kvůli lepšímu ochočení.
jo to asi jo, ale …………to je zase prostě nejdřív postavím to zázemí a pak pořizuju. Kdyby bydlel v domku, tak neřeknu, ale v paneláku to pro sousedy fakt není výhra. Smrdí to festovně a taky umí být hlučná.
21.4.2021 v 12:07 #119303cernej caj
Jojo, a dite taky az bude na uctu aspon mega protoze je drahy… 😀 proste casto je to jinak, nez si clovek baplanuje
21.4.2021 v 12:16 #119304Petrs01
vzít v úvahu spoustu věcí
Podle tvých měřítek bych nikdy psa mít nemohla. S oblibou porušuji i ty obecné zásady – jako že souhlasit musej všichni (že, Spratku), že musíš mít někoho kdo se postará když nebudeš moct (že, Baroušku). O Vaškovi ani nemluvě – ostatně co Tali? Ber to prostě tak, že osud mívá vlastní názor, nehleď na všechno tak přísně. Kočky se nás taky nikdy neptaly jestli jsme na jejich příchod připravení – prostě venku zakopneš o kotě a máš ho.
21.4.2021 v 12:22 #119305PetraK
černej čaj
dítě není drahý ale stejně jako se psem 😀 😀 já třeba preferuju mít něco v záloze. Mít možnost mu dopřát nejen základní nejnutnější, ale třeba taky to, že pojede na lyžák (když bude chtít, pochopitelně) a bude moct dělat věci který ho baví, alespoň na nějaký základní úrovni, ať už je to sport, nebo malování. nemusí mít drahý hadry a telefouny, ale koníčky a talent je dobrý mít možnost rozvíjet.
21.4.2021 v 12:25 #119306PetraK
. S oblibou porušuji i ty obecné zásady –
ale taky to s oblibou řešíš tak, aby to vyřešeno bylo.
ostatně co Tali?
no pávě, co Tali? kdybych k tomu nepřistupovala tak zodpovědně, tak si dneska dělám manikůrku na dlouhých nehtech, místo toho, abych z ní dělala normální psa. Právě proto, že ctím Malýho prince.prostě venku zakopneš o kotě a máš ho
no máš to a… postaráš se.21.4.2021 v 12:36 #119307PetraK
Maya, Petrs a případní další Pražácí
kdyby se vás něco z toho týkalo
21.4.2021 v 12:41 #119308PetraK
tak jsem se šla na něco podívat ohledně mé oblíbené třezalky a když už si tak čtu, tak vám to sem dám, třebas se to může někomu taky hodit
https://zdravezdravi.cz/bylinky/trezalka-teckovana-9-lecivych-ucinku
21.4.2021 v 12:48 #119309Petrs01
aby to vyřešeno bylo
Jo. Chudák Peťan 😀
tak zodpovědně
Kdybys to vzala dle svých zásad, tak by vám prostě neměla přejít přes práh. Bo ty jsi s tím nesouhlasila, nebyly na ni vhodné podmínky,… Prostě to pořízení bylo dle všech zásad úplně blbě. Ale pro tu fenu to byla životní výhra.
21.4.2021 v 13:03 #119310PetraK
Petrs01
Prostě to pořízení bylo dle všech zásad úplně blběa proto taky tak svěřepě za ní bojuju a snažím se. I když byla možnost ji vrátit, či ji případně dát do novýho domova. Ale není to můj styl. Jak jsem psala – moje rozhodnutí – moje zodpovědnost a přiměla jsem k tomu možná i tvrdě, Brtnika. Ano není to někdy lehký, protože žít s retardérem není vždy lehký, ale…….. moje rozhodnutí….to už bych se opakovala.
Ale pro tu fenu to byla životní výhra.
snad ano. A asi i proto, jsem šla sama proti sobě, aniž bych se mohla bránit.Teda já se bránila, ale byla to chabá obrana, kdybych se bránila doopravdy, tak by přes ten práh pravda neprošla. Včera ´Brtnik pravil, když jsme míjeli jakousi myslivnu, kde je asi tucet malých budek a tucet psů na úvazu (původně jsem myslela, že jsou to braky, ale včera mě napadlo, ešivá to nejsou pitící, zatím jsem tam pořádně neviděla) , že sem dá Tali, aby si udělala představu, jak taky mohla dopadnout 😀 😀edit – no a o tom to je, o tý zodpovědnosti za svý rozhodnutí.
Jo. Chudák Peťan
nu ano, člověk až na posledním místě 😀- Odpověď byla upravena před 3 roky a 12 měsíci uživatelem PetraK.
21.4.2021 v 13:12 #119312PetraK
za chvíli mi bude vet volat.
21.4.2021 v 13:17 #119313Fifi
Esusova
Sakra, co to tu ctu?! Drrrzzzzim packy a palce, at je Rumicek v poradku!!!!!!!21.4.2021 v 13:31 #119314PetraK
mastocytom v pátek jdeme na operaci
21.4.2021 v 13:50 #119315Petrs01
mastocytom
týývole.
Ale předpokládám, že je dobře ohraničený, když je v plánu operace – a pak předpokládám histologie. Tak ať to všechno dopadne dobře.21.4.2021 v 14:13 #119316MirkaD
to nám to jaro začíná teda…
držím Rumíčkovi palce,Pejsani packy a andulky drápky!21.4.2021 v 14:40 #119317Maya
PetraK
tak to drzim palce at to operace vyresi jednou provzdy
a diky za tramvaje, do nusli jezdim k doktorce, tak to se mi urcite nekdy hodi
s tema zviratama je to tezky, nekdy k nim taky prijdes jak slepej k houslim, jako ja k několika kockam, zelvam a morceti a co nadelas 😀21.4.2021 v 14:41 #119318Zlata
Doprdele.
21.4.2021 v 14:42 #119319cernej caj
PetraK
Drzime rumickovi co mame! At se dobre hoji, at vse dobre dopadne a du si najit co to je21.4.2021 v 15:01 #119320kachna
Podle tvých měřítek bych nikdy psa mít nemohla
No ano, Májátko, které se nehodilo k dětem, jsme si pořídili už v době, kdy jsme děti plánovali. Šeltii jsme dali pryč, protože jsme nezvládali smečku třech fen, pes nám zadávil ovci, ke třem psům a dvěma dětem, jsme si pořídli třetí dítě.
Prostě jsme prolezlí nezodpovědností skrz na skrz zprava i zleva. Většinou to nějak ustojíme.21.4.2021 v 15:29 #119321Kuskus
Dycky všecko odsere ten nejhodnější.
Ale jak psaly holky výše, do třetice všeho dobrýho.
Rumoušek se taky uzdraví, jen to vzal oklikou. Drž se Péťo. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.