- Toto téma obsahuje celkem 2,011 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
20.4.2021 v 10:47 #119168
MirkaD
Denny-ne nedělám z toho drámu!
ale ty sama píšeš-jééé ono je jim divný,že štěně čurá a kaká
a nerozumí lidské řeči…..
no tak to kamošce divný fakt nebylo,ani to nečekala
ne nečekám,že mi tady bude někdo mazat mede kolem hby-což u mě nikdy nikdo nedělá…..!a nikdy jste to nedělali
ale vaše včerejší rakce-lidi chtějí mít všcko zadarmo
diví se,že štěně čurá,kadí,chce si hrát je divoký….
-takže ne nedělám z toho drama
jen jsem si myslela,že když by jí poradil někdy od ohařů-stejnýho plemene
tak to bude znít líp,než když budu radit já od prcků
kamoška štěně nevracela proto,že by ji přkvapilo,že čurá,kadí a hraje si…..
kamoška vracela štěně kvůli malé
problém se snaží vyřešit aby se neopakoval
ne nebude se zbavovat každýho štěněte že kouše a hraje,možná si nikdy psa nepořídí,nebo časem….
-a názor říct můžete,ale ono to bylo stylem-jééé další taková,co po prvním problému dá psa pryč a nic si zjistí….20.4.2021 v 10:47 #119169PetraK
Mirko
chápu, že Tě moje reakce mrzí, mě ale mrzí, když někdo po 10! dnech – pardon, pardon, pardon, tohle prostě štěněti udělá a uvažuje o tom, že si pak pořídí další, to se omlouvám, ale tohle nějak neumím. Kdyby opravdu o vižlách věděla, jak píšeš, tak prostě bude vědět, že vižla JE poděs. To jí řekne každej, koho se zeptá. Když jsem si přivezla Ešátora, počítala jsem s tím, že to bude nářez, protože jsem si o vižlách povídala s lidma, co je doma mají, tedy tehdy nejen o vižlách, ale o ohařích obecně, věděla jsem co mě čeká a radši jsem si to krapítek ve svejch předstvách i přibarvila, pro jistotu 😀 Počítala jsem třeba tehdy, že nic nebude tak jako bývalo 😀 a to jsem prosím byla ohaří prvnička. Naprosto všechno jsem příchodu štěněte podřídila. Doma byl v předsíni a kuchyni holobyt, do určitých místností to bylo zařízený tak, že štěndo, dokud se nenaučí venčit, se tam nedostane a tím pádem tam nebudeme moc ani my, protože prostě budeme s tím štěnětem. protože jsme nechtěli štěně v ložnici, spalo se s ním první dny na zemi a hlavně – učila jsem ho spát a odpočívat, protože to opravdu neuměl. Musela jsem ho uspávat jako mimino.
ono barák a byt je taky trochu rozdíl
ano je, ale já bych se snažila to pořešit. Devítileté dítě může pochopit některé zásady a pravidla, která by se dala nastavit. Nějak se mi nechce věřit tomu, že štěně 24 hodin útočí ve hře na dítě a nic jinýho nemá na práci. Za deset dní zjistili, že to nejde, to je pro mě hodně rychlý. Oni se na štěňátka nebyli před odběrem podívat, aby zjistili, že když mezi ně přijdou, udělá to fcůůůůc a vosum s deseti štěňat se jim pověsí na nohy a bude rvát tkaničky, kalhoty? za štěňatama jsme před odběrem vždycky byli dvakrát. A vždy to podruhé byl frontální útok zrzavejch bojovníků za svobodu, který se nedali z těch nohou nějak smysluplně odstranit. Pokud tam byli, museli už tam nejspíš vidět reakci dítěte, ne?a kamarádka se chtěla jen poradit/zeptat-jestli by šla sehnat klidnější vižla-nebo jsou všecky stejný?
tohle by jí přece ale řekla i ta její kamarádka, co má vižly dvě. Tohle totiž řekne každej, kdo má vižlu.Mně jsi tím neobtěžovala.
20.4.2021 v 10:47 #119170cernej caj
Jasme steneti to delat nemuzeme, protoze je to nezna steneci duse ale diteti to delat muzeme protoze to je jen trapny dite cloveciho rodu takze budeme stavet psa nad cloveka v situaci kdy jde o vlastni dite?
Myslim, ze existujou jednoznacme podceneny situace a pak ty, kdy se proste neco zvrtne nad plan. Myslim, ze jednoznacne podcenena situace neni tento pripad a ze se to nekdy stat proste muze.
Osobne by me fakt nenapadlo stavet psa nad vlastni dite, pokud nemam pocit, ze situaci muzi zvladnout tak at z ni vsichni vyjdou dobre…
Ale tak v tomhle se proste neshodneme, nema smysl to nijak vic rozvadet.
Pani udelala chybu, ted uz to vi, uz ji nevrati ale muze ji proste predejit. Porad lepsi nez znicit zivot diteti i psovi
20.4.2021 v 10:58 #119171Denny
Mirko
tohle vše co píšeš nebylo směřováno na tvojí kamarádku, ale všeobecně.Takže shrnutí ak píše PetraK TAHLE ROZTOMILÁ ŠTĚŇÁTKA jsou prostě malý satánci
a nemůžu čekat to, že nějaké z nich bude klidnější.
A je to přesně tak jak píše, když jsme se chodili se dívat na štěňata tak to byl masakr.20.4.2021 v 11:02 #119172Zlata
Rozkvetlej strom a milion včel a bzucanu,škoda ze nemůžu poslat vůni
20.4.2021 v 11:07 #119176Zlata
Rozkvetlej strom a milion včel a bzucanu,škoda ze nemůžu poslat vůni.
20.4.2021 v 11:09 #119181cernej caj
Z
To je naaadhera!20.4.2021 v 11:13 #119182Maya
PetraK
no jestli to stene mela v jinym okrese, tak se ted moc na kukacku vypravit nemohla
ale jinak s tebou moc nesouhlasim, vy jste byli dva dospeli lidi, kteri si muzou prekopat zivot kvuli steneti jak chtej, ale dite ti proste do toho casto hodi takovy necekany vidle, ze jses v koncich a prekopat zivot diteti neni moc dobry a taky to dost casto ani nejde
a vysvetlit diteti, i desetiletymu, jak se ma chovat k psovi, se muzes spolehnout, ze xkrat na to zapomene a problemek je zpatky a pak stojis pred hysterickym ditetem, ktery misto aby se doma citilo bezpecne, tak se boji jit domu kvuli psovi
hele neter se jako mensi strasne bala vos a much, dodneska nemusi zadny brouky, a to muzes vysvetlovat horem dolem ze je to neskodny a na chvilku, je to k nicemu, proste k ni prilitla vosa a mas dite v panice a hysteraku20.4.2021 v 11:14 #119183Maya
Z
krasny, u nas takhle jeste nic nekvete20.4.2021 v 11:19 #119184MirkaD
tož tak jo
Z-krásný!!!!
já chci teplo a hezky,su nemehlo,tak jsem na sebe vylila půl lavora vody…..
nic se mě nechce
ale už vymýšlím strategii jak se pohybovat světem,aby mě nikdo nepotkal…..
kolegovi jsem teda vysvětila už včera at zapomene kde bydlím a jak se jmenuju…..
bylo mě doporučený odjeeet daleko……
Tomášek se taky sluní?Norinka se sluní,tak je teplo
akorát tady mimo dvůr zase fučí….zas budu jak hnup s něčím na uších a nebudou to sluchátka….20.4.2021 v 11:26 #119185Denny
Z
my si taky budeme muset na takovou krásu počkat, nicméně krásné fotky, jako
sen…
A propo všimli jste si, že jsou letos nějací velcí včelí madvídci?
Nebo to je jen u nás?20.4.2021 v 11:42 #119186Maya
Denny
u nas zadni vceli medvidci nejsou ani ted ani jindy, nebo je alespon nevidam jen vosy a srsne20.4.2021 v 11:44 #119187PetraK
Maya
a voni si ho minimálně nepřebírali osobně? Hele pokud je dítě natolik hysterický ze štěněte – když předtím měli doma psa – že už po deseti dnech od odběru vím, že to nezvládám, tak natuty muselo bejt stejně hysterický i v době odběru štěněte – tedy předpokládám, že minimálně v tomhle momentě přišlo dítě do kontaktu s chumlem malejch satanů od kterých si bude držet odstup, utíkat, hysterčit a pod. a pak do toho nepůjdu, protože budu vidět, že mám problémek. A hlavně teda, že ho budu mít i při pořízení každýho dalšího štěněte a nebudu mít tendenci si zjiš´tovat, ešivá to příští štěně bude natolik klidný, aby neděsilo dítě. Ne, nebude, žádný štěně nebude natolik klidný, aby neděsilo hysterické dítě, když je to tak špatný. To přece musí majitel alespoň jednoho psa a rodič hysterickýho dítěte v jedný osobě vědět okamžitě a bez dotazů. Mohl by ještě sedovat dítě a zároveň to štěně, aby si ten sen mohl splnit. Já, když už bych tohle dopustila, že to pořeším odsunem štěněte, rozhodně na další ani nepomyslím, dokud tedy dítě nebude pravděpodobně osamostatněné, protože jinak to bude pokaždý takový cambus, že po deseti dnech budu štěně vracet.černej čaj
to je jen trapny dite cloveciho rodu
🙂 no takhle úplně ne 🙂 to jsou pro mě trochu silný slova.Pani udelala chybu, ted uz to vi, uz ji nevrati ale muze ji proste predejit.
ale rozhodně tomu nepředejde tím, že si za rok bude pořizovat jiný, aktuálně klidnější štěnátko. Jednou chybu udělat můžu, podruhý už je to ….Každopádně ano, neshodneme se, protože prostě za deset dní zjistit, že to nejde vyřešit to je na mě krapet kách. To se toho moc nestihlo.
Sem se tak rozhořčila, že jsem si pokydala poprsí špenátem 😀
Zlatko
tooo je krááása, ani u nás nic takhle nekvete, ještě se čeká, čeká. teda takhle trnky a špendlíci už jo, ty maj povinnost i vzhledem k chladnýmu počásku, ale ostatní vyčkávají. Tak to vypadá, že jste to zvládli bez ztráty kytičky- doslova?
20.4.2021 v 11:47 #119188PetraK
ne nebude se zbavovat každýho štěněte že kouše a hraje,možná si nikdy psa nepořídí,nebo časem….
no tohle mělo být její jedinou adekvátní reakcí a ne že budu vybírat obratem lepší a klidnější štěně. Takový neexistujooooooooooooooooou. zvlášť v kombinaci s dětma.
Nicméně myslím, že je to do určité míry o tom, jak i tu situaci vedu. Jak vedu dítě, jak vedu štěně, jak s tím pracuju.
20.4.2021 v 11:49 #119189PetraK
Dennyky
A propo všimli jste si, že jsou letos nějací velcí včelí madvídci?
Nebo to je jen u nás?vono je jich x druhů a taky jsou nějaký pseudočmeldové prej. Já jsem se ted jednoho klasickýho snažila zachránit na chodníku, kde ležel (ne, neboj nedávala jsem mu umělý dejchání 😀 ) , leč bohužel už bylo pozdě.
20.4.2021 v 11:50 #119190cernej caj
Denny
JA ted jednoho pucmelouda vyhanela z kuchyne, nastesti sel dobrovolne a byl to dobrej macekU nas bylo dopoledne i slunicko, ziyra maji byt bourky, to su zvedava. Ale uzivam si to pomalu nastupujici normalni jaro, ksy je proste v dubnu chladno a na horach porad snih…
20.4.2021 v 11:55 #119191Petrs01
Atomík se šel napít a zase si zalezl zpátky. Ta chůze není nic moc, ale šel sám. Zjevně mu celkově není zrovna dobře, žádná snaha asistovat v kuchyni, nechte mne spát.
20.4.2021 v 12:14 #119192PetraK
Petrs01
nechte mne spát.
🙁 🙁 aspoň teda, že si pro vodu došel. Otázka je, co je příčinou.Tak jaks to psala, ty budoucí kroky, to dává smysl.
20.4.2021 v 12:54 #119193Petrs01
Asi to na tu veterinu přece jen zalomíme…
Chtěla jsem vypadnout s Vaškem, Atom se vzbudil a že jde taky. Když mu teda pomůžu dolů z pelechu – 15cm. Venku se vyčůral (noha nahoru!), něco málo obešel, doma došel do obýváku, pak mě málem kleplo protože vyskočil na gauč. Ale dobrej není ani omylem. Ráno to vypadalo jednoznačně na záda, ale ta apatie… Napadla mě mrtvice, ale příznaky neodpovídají. Uděláme krev a uvidíme. Možná si jenom konečně přečetl svoji občanku a je prostě starej, ale takhle přes noc…20.4.2021 v 12:55 #119194Maya
Petrs01
tak alespon ze muze chodit, i kdyz ho asi neco boli, holt starecek no
PetraK
jo souhlas, ze premysleni o dalsich steneti je uplne mimo
jinak moc ne, kdyz si jeli pro stene, mohlo byt to stene posledni a zadnej chumel, co my vime
ja kdyz jela pro Lokina, byl taky posledni a byl tak hodnej a jeste doma byl prvni dva dny tak hodnej a zacalo to az pak 😀
von proste nema rad novoty, tak mu chvili trva nez se otrka 😀
a samozrejme cim byl starsi tim to bylo horsi -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.