- Toto téma obsahuje celkem 2,011 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
20.4.2021 v 5:49 #119146
Zlata
Bude teplo!Tomáš šel ven!Naše předpověď je okolo 12,Rakousko až14 až 18,tak to bude něco přibližně mezi.Ježiš ať je to pravda.
20.4.2021 v 6:01 #119147Zlata
Petrs
Držím i na nohou.20.4.2021 v 6:49 #119148PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
tak já jsem prosím dnes již od tří vzhůru, kdo si pospal místo mě? A dneska mě čeká dlouhej den – čokle jsou s námi v Prahé -musím zaskočit s Rumouškem k panu dochtorovi 🙁 a objednaný jsme až na půl šestou – sice fajn, že doma zase něco pofackujeme a naložíme, ale domů – jako domů 😀 – pak přijedem dost pozdě, asi usnu za chůze teda.
Včéra jsme si poseděli na zápraží, nedělalo se nic, jen se procházkovalo s čoklema. A já si pak ešče šla chvilku ven sednout pod hvjézdičky, když se uďála tma. to byla velekrása.Fifijovááááá, to je dobře, to je dobře, že Troldovi je taky dobře 🙂 a taky,žes asi teda fakt přišla na příčinu, páč s tím se pak dá pracovat a ohlídat to.
Petrs01
Sakra, co je s Atomíkem?? Držím palce moc, moc, mooooooooooooooooooooooooc!!!Maya
ona proste podcenila tu kombinaci dite pesjo, no, ale – to štěně prostě vyroste, jak jsem psala, to není žádná tragédie ve stylu picbům ohrožuje babičku, nebo máme doma agresora, co terorizuje celou rodinu. Je to malý štěně a když se mu taky budu patřičně věnovat, aby mohlo řádit – bude to vypadat jinak. Devítiletý dítě by si mohlo nechat vysvětlit, co dělat, nedělat a hlavně bych se musela zapojit já a natáhnout štěně co nejvíc na sebe. Když byl Ešátor malej, myla jsem třeba nádobí tak, že jsem měla na noze navlečenej přetahovací kroužek a přetahovali jsme se, nebo jsem stála na hadru a přetahovali jsme se takhle. Bojovali jsme, prali jsme se , hráli jsme si, hodně jsem se mu věnovala. Právě proto, že byl sám. Rumoušek bojoval s Bubi a jejím lalokem 😀 tam to bylo jednodušší, ale prostě štěněti musím velmi nahradit jeho chybějící sourozence.
černej čaj
to, ze vsechny vite nejlip, jak to bylo,čajdo, nevím nejlíp jak to bylo, ale zato vím, že :
Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.
jak pravil Malý princ 🙂
A ne že při problému ze všeho vycouvám, jak velí dnešní doba. Když to další štěně malý jiný, který si poříděj, bude zase kousat, tak udělaj jako co? Zase ho asi vrátěj, že jo. protože štěńata překvapivě jeditííí koušou a jsou to draci. A jestli neumřeli, vyměňujou takhle štěňata dosud, asi nejspíš.
Mirka D.
-jo s tou socializací-právě,u nás člověk fakt za měsíc nepotká ani nohu,když potká,tak se ten dotyčný nechce seznamovat…jo to máme teď taky, budu je muset tahat pak do civilizace. teď se občas dostanou do Prahé ještě, al epak budu muset vymyslet náhradní program. Je fajn, že jsou dva.
- Odpověď byla upravena před 4 roky uživatelem PetraK.
20.4.2021 v 7:45 #119150Petrs01
co je s Atomíkem?
Ráno z postele koukal, ale nevstal. Což jako někdy ještě spí, ale když je vzhůru, obvykle honí on nás. Tak jsem vzbudila Vaška, furt nic, dala Vaškovi piškot, nic… no a když se teda na lákání piškotem zvedl, tak už to bylo jasný. Ono mu to zvedání nešlo. Včera byl v pohodě, do té postele vlítnul sám (po schodech), dvakrát, protože si přece nemůžu mejt žuby sama.
No tak vyfasoval postroj, venku se dlouze vyčůral a pomalými krůčky hodlal absolvovat obvyklou trasu. To jsem ho teda ukecala že né a obrátili jsme brzo zpátky. Doma zaplul do nejbližšího pelechu a od té doby se z něj nehnul, ač mi jinak chodí za zadkem. Ani na mne takhle nevidí. Granule jsem mu přinesla, baští ochotně, ale ani se nesnaží zvednout.20.4.2021 v 8:05 #119151PetraK
Petrs01
🙁to nezní úplně dobře teda 🙁 kdy jdete k vetovi? Co nějaký blbý namožení, přetažení, hnutí zádama?
20.4.2021 v 8:37 #119152cernej caj
Petrs01
Myslim na atomika!20.4.2021 v 8:40 #119153Maya
Petrs01
drzim palce Atomikovi, at je to jen docasny a zas brzo beha
Z
u nas to vypada, ze bude fakt hezy a i slunicko uz se klube20.4.2021 v 8:45 #119154Petrs01
kdy jdete k vetovi?
Nechám ho zatím být, uvidíme. Barouše jsem zbytečně trápila po veterinách jen abych zjistila že ať diagnostikují cokoliv, stejně s tím neuměj nic udělat. Na veterině se bojí, takže RTG bez uspání nedáme – a sedace může problém s páteří výrazně zhoršit.
On ty zadní nožky (nebo spíš bederní páteř) má horší od začátku – nikdy nevydržel dlouho stát, kácel se při cestě výtahem… a pak ušlapal padesátku bez problémů.
V sobotu i včera měli jen krátké venčení, v neděli necelých 20 což je obvyklý víkendový den. Buď se v noci blbě hnul nebo ho ofouklo nebo to prostě povolilo. Takže si dáme ultraklidový režim, počkáme jak se to hodlá vyvinout a podle toho uvidíme co s tím.20.4.2021 v 8:49 #119155cernej caj
PetraK
Ja to myslim tak, ze pokud se mi proste dite boji a na gausovce mam psa z jejiho konce z divokych vajec kdy 60% stenat bude na gausovce uprostred a nornamle divokych a tohle je proste nejakej extra divokej silenec, tak nevim proc si udelat peklo na dalsich 12 let. Je mbohem dospelejsi priznat a dat pryc hned nez znicit 12 let vsem zucastenym.Ja sem taky dala pryc po 3 mesicich kocku z utulku a udelala bych to znova. Ta kocka dostala dalsi sanci a nekdo ji dal milujici domov, u me by to bylo prisernych 10 – 15 let a jo, asi to pro ni byl stres ale uz je zapomenutej a ted se ma lip. co je dospelyho na tom trapit dite i psa protoze mi vyslo nejaky extra divoky stene a proste sem podcenila vyber vuci nepsimu diteti, ale ma.za to trpet ten pes celej zivot? Nebo dostat sanci na vhodnejsi prostredi?
Nebo utratit nemocny zvire… taky sme nechali utratit tima protoze byl nemocnej a pokazdy se za to postavim.
Ja to proste vidim jinak. My nejsme otroci spatnych rozhodnuti. Za kazdy rozhodnuti proste i tak neseme nasledky, bolest na dusi, ale uci nas to priste se zachovat jinak. A treba extra divoky stene melo naucit mamu, ze jeji dite proste psa nedava a ze se musi rozhodnout jinak, nema prece vyustit v to ze za kzdou cemu musim stresovat dite a prohlubovat mu strach pokud to stene nesedne… a vsichni vime.jak se na anse vykodleny stenatko kazdej tesi a udelat takovyhle rozhodnuti mnohdy muze byt mnohem dospelejsi nez to nejak pytlikovat a pak resit rocniho psa a dite napr. S totalni fobii a strachem chodit domu, treba…
Ja proste nemam na tohle nazor jako vy ze zvire je buh a musim vsechno na svete ja podridit zvireti, kdyz ne vzdy ta volba je spravna prave pro to zvire. myslim, ze pro to zvire je naopak spravny rozhodnuti ze ho vratila ted hned, kdyz se nestihlo nafixovat a coby dup pofrci do novyho domova…
Zvire by nemelo byt rukojmi spatnyho rozhodnuti nebo clovek rukojmi toho ze ma povahove extrem kdyz chtel prumer.
20.4.2021 v 8:54 #119156cernej caj
Petrs01
A co nejaka dornovka a aptoflex, ze by to bylo spis z bolestivosti? Je mi jasny ze ted ale jen premyslite, resite, nevite… achjo chudak atomicek20.4.2021 v 9:10 #119157Denny
čajdo
povahove extrem kdyz chtel prumer.
hm sranda je, kde že je ta hranice, že?
To co je pro mě pohoda je pro jiného člověka už extrém.
Navíc hodně lidí si pořád myslí, že štěňátko roozumí lidské řeči a
ještě v 10ti týdnech dělá loužičky… a dělá to schválně!
Stejně jako schválně kouše, přitom takhle si štěňata hrají, že,
páč nemají ručičky, tak prostě vše zkoumají jehličkama.
Prostě nezastávám Tvůj názor.
Štěně a pes a zvíře není Bůh, proč by byl?
Když se mi narodí dítě, který bude v noci řvát (což je zase jeho způsob vyjadřovaní) tak ho „vrátím“ ?20.4.2021 v 9:29 #119158Petrs01
priznat a dat pryc hned
Jo, s tímhle souhlas. Trpěl by nakonec hlavně ten pes. Co už mi tak v pohodě nepřijde, je uvažovat že to tedy o rok odložím (a případně štěně zase vrátím?).
z bolestivosti?
Netváří se na bolest, on i chtěl jít dál, jenom mu to nešlo. Teď střídavě spí a kouká, ale zůstává v předsíni. Aptoflex jsem objednala.
20.4.2021 v 9:30 #119159cernej caj
Ja si myslim, ze clovek co mel psy tohle vi a ze sam musi byt ze situace dost nestasnej.
Prekrucovat to ze aaa stene cura a aaa stene kouse hned ho vratime mi prijde prehnany. Ale proste muze se stat, ze dostanu povahove neco, co nechci a ne kazdej chce 100% svyho zivota podridit psovi s povahou kterou nechtel. Pro toho psa je podle me nejlepsi dostat druhou sanci ted kdyz je jeste malej a snaz si zvykne a prizpusobi. Stejne jako tezce postizeny dite kvuli kterymu bych nemohla chpdit do prace protoze jeste ve 30 letech bude vyzadovat peci jak kojenec takze nehudu mit ani na najem.ani na leky ani na jidlo tak rafsi dam do ustavu a budu si ho brat na vikendy a ne ze budu zivorit na hrane chudoby protoze me takovy dite neukozni chodit do prace. Chapu rodice, co se rozhodnou zivorit na hrane a nemit ani na leky ale to dite kilovat a pecovat 24h denne a chapu i ty kteri ho sveri profesionalni peci. Kazdej to ma proste jinak. Neni jedna spravna cesta pro vsechny jedince totozna. Kazdej ma svoji cestu.
Trapit sebe psa i dite 12 let, na tk kazdej proste nema.
20.4.2021 v 9:34 #119160Denny
nepleť do toho postižené dítě, to je přece úplně něco jiného…
Štěně asi postižené nebylo, páč by o tom asi bylo také psáno.
20.4.2021 v 9:53 #119161Maya
No stene bylo nevhodne vybrane a pani mela vicemene dve moznosti, bud rok nez stene dostane rozum, trapit dite i psa souzitim v jednom byte a nebo dat stene pryc, celkem souhlasim, ze dala stene pryc hned a tim mu dala sanci na normalni zivot
jako dalo by se to asi posefovat, ale vysledkem by taky mohlo byt stresovany dite s trvalou fobii na psy a stene stresovany neustalou buzeraci, aby si nevsimalo ditete, jako nic moc
jako stane se a pokud pani zustasne bez psa a nebo aslepon pro priste zvoli neco mnohem mene narocneho, nejakeho bisona nebo tak neco, tak OK, pokud si poridi dalsi vizlu nebo podobny ero, tak je to blbka na presdrzku, pak teprve budu kritizovat20.4.2021 v 10:09 #119162PetraK
Petrs01
Nechám ho zatím být, uvidíme.no jo, ale co když se to tím zhorší? co když ho to bolí? A jak bude vyměšovat?
černej čaj
tohle je proste nejakej extra divokej silenecne, nebyl to nějakej extra divokej šílenec, každý štěně vižly bude takovýhle. z 99%
Když si pořizuju živýho tvora, musím počítat s tím, že někdy někde budou problémy a budu je muset řešit, přizpůsobit svůj život tomu živýmu tvorovi. Ano pro to štěně je lepší, že šlo obratem jinam, ale rozhodně pro něj není dobře, že musele jít jinam – v tom problémek, v tom jakej to těm zvířatům dělá v duši a pak i leckde v povaze ukrutnej bordel. Teď ho vzali od mámy – když by ta ještě mělo být a už s ním zase pěkně zašíbujeme. Jen proto že já si nechci dělat starosti.A treba extra divoky stene melo naucit mamu, ze jeji dite proste psa nedava
to je hezkej, vyloženě člověčí pohled- štěně mělo naučit něco člověka. Ta malá štěněčí dušička, do který se všechny takovýhle věci zapisujou… … To ne, to není můj pohled. Co si mezi sebou děláme my lidi, to ať si klidně děláme a učíme se jeden od druhýho. Leč nevinný tvory do toho netahejme.ze za kzdou cemu musim stresovat dite
a štěně za každou cenu můžeme stresovat? myslíš, že to je pro něj cajk? Z jeho pohledu ztratilo mámu, sourozence, svou smečku, te´d čerstvě a hned mu to zase uděláme znovu… však ono si nestěžuje přece, tak se nestresuje…. že se pak třeba bude někdy chovat nestadardně v něčem, to už v tomhle kroku nikdo souvislost hledat nebude.
MOje rozhodnutí, moje odpovědnost.
ne kazdej chce 100% svyho zivota podridit psovi s povahou kterou nechtel
ale kruci čajdo…. já jsem rozhodl že chci psa, tak musím vždy nést důsledky se vším všudy. Pokud potřebuju nějakej stadnard, tak si ho kuwa nemám pořizovat, pes je pes, 100000000000x se stane , že mi nebude vyhovovat. Musím přece počítat s tím, že všechno nebude na růžovým obláčku a budu muset něco řešit. U myslivců kritizujeme přístup – nesloužíš, tak padej a u běžných lidí to je jinak? Kdyby ten pes byl agresor a vyjížděl, ale je to probohaživýho štěně, vyroste z toho. když si dám tu práci a pořádně ho vyřádím, upustím mu páru, nebude takhle až tak magořit. Hraní a učení se ho zabaví dostatečně. Ale nic, to prostě není moje cesta. Kdyby nebyla, tak už není ani ten pošuk flekatej, kdybych na to nahlížela takhle.Trapit sebe psa i dite 12 let, na tk kazdej proste nema.
znvou opakuju, že to je štěně, který z tohodle bláznění vyroste, takže žádný trápení se 12 let 😀 a pokud mu teď dám dostatek svýho času, nebude mít ani tolik prostoru na typický vižlí magoření. Ta vižla, kterou si chce pořídit po roce bude stejnej magor, pokud to nebude nemocnej jedinec. V tom je ten fór. A většina štěňat i jiných plemen, bude prostě řádit jako čert. To zdravý štěňátka dělávaj a očekávala bych, že to člověk, kterej už někdy v majetku psa – zvláště pak ohaře – bude vědět.
- Odpověď byla upravena před 4 roky uživatelem PetraK.
20.4.2021 v 10:12 #119163MirkaD
Petrs01-držím moooc palce
PetraK-TAK NECHTĚLA JSEM SE K TOMU VYJADŘOVAT,PROTOŽE POPRVDĚ,VČEREJŠÍ REAKCE MĚ ZASKOČILA JAKO HODNĚ A DOST…..
NEČEKALA JSEM TO…:-()
jako má kamoška není žádná blbka,že štěnata koušou ví
že se několikrát denně venčí ví
Ajše se věnovali dost,ale dle jejích slov-byla ostrá,ale jako štěně taková nebyla-jo jednou jí fest vylítla na malou-nevím jestli i chnapla-kamoška to dost řešila-a AJŠU PRYČ NEDALA
CHODILA S NÍ I NĚJAKOU DOBU K MYSLIVCOVI DĚLAT LOVEČINU,MYSLIVEC ŘÍKAL,ŽE V PERFEKTNÍ KONDICI…
o vižlích měla nastudovaný,má kamarádky co vižly 2
štěně zamluvený od podzimu,chtěla schválně klidnější
Maya psala,že to ze synovcem zvládli,ale taky pes třeba nemohl do patra a tak…
ono barák a byt je taky trochu rozdíl
a kamarádka se chtěla jen poradit/zeptat-jestli by šla sehnat klidnější vižla-nebo jsou všecky stejný?
jestli by to za rok šlo líp-jako dítě starší,nebo ne?
případně rady….
kamarádka je z toho neštastná,vyčítá si to,ale měla to štěně dest dní,
a ne není to ta správná matka co viděla chybu ve štěněti!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jen prostě viděla-dítě se bojí-a i když se snaila malé vysvětlovat-nešlo to….
štěně mělo věnování,hračky,všecko,
kamoška z něj nadšená-ale kvůli malé to nešlo
kamarádka se chtěla slušně poradit-já si myslela,že se jí dostane rady od někoho,kdo teda má ohaře
i kdyby jí ta dotyčná řekla-sory -vižly jsou takový,zkus jiný plemeno,nebo starší,nebo tak…
že to bude jiný,než když to řeknu já od malých plemen a kníračů-prostě to uslyší od někoho s osobními zkušenostmi…
mrzí mě to,ale co už….
a citát malýho prince????
miluju malýho prince,ale….
jsi navždy zodpovědným za to co k sobě připoutáš
tatka se vzdal Žeryka a kočky,protože je nemohl mít v bytě-takže to by se mu správně stát nikdy nemělo?????
měl hledat až až až?
nebo jít pod most jak brách,ale nechat si psa a kočku?
jako už nemohl,problémy s bráchem velepsycho….
když se musel odstěhovat z baráku,v podtstě ho chápu,že neměl chut a sílu na prvním místě řešit zvířata,už prostě nemohl
je taky můj tatka špatnej kvůli tom????
na fauně na diskuzi každej rýpe,že inzerátu daruji psa kvůli alergii stěhování je blbost,že sou to vámluvy…
má kamarádka ze cvičáku-hromadu let výcvikářka,předsedkyně,psa v paneláku,rotvíky
psi měla na prvním místě
cvičák neskutečně žrala,žila jen psama a cvičákem….
a pak se u její Verunky zjistila silná alergoe na psy-3pokojový byt
v té době rotvíka neměla sháněla štěně,fenka jí umřela
zesypal se jí svět,ještě vymýšlela jak to udělat,že by měla teda fenu v kotci na zahradě-dojížděla tam tak jak psi dřív byly na zahradách a lidi za něma jezdily s paneláku
pak to zavrhla….
x let si půjčovala jezevčici,i jsem to o ní psala,venku to malé nevadilo
pak když dal chlap po osmi letech jezevčici pryč,byla s toho neštastná,ted si občas na vycházky půjčuje kratandu,ale pes v bytě nehrozí…
naproti nám celej život měli psi naproti našemu původnímu baráku
babička tam alergii na psyi-tak psi nesměli do baráku,měli psi venku
astma/dušení…
nic no
fakt mě ta včerejší reakce mrzela,kamarádka je rozumná,i mě pak psala-tak jo možná pes nebude moc být nIkdy,nebo časem ažžžžž
chrěla se poradit aby UŽ SE JÍ TO NIKDY NESTALO!!!!!!!!!!!!
JE Z TOHO FAKT ZNIČENÁ,A NE NENÍ TO BBLKA CO SI O PESCH NIC NEPŘEČTĚ NEZISTÍ
FENA BYLA POCHOPITENĚ S PAPÍRAMA…..
TAK NIC,SE OMLOUVÁM JESTLI JSEM TÍM OBTĚŽOVALA…..20.4.2021 v 10:12 #119165Petrs01
Pořizovat bišona pro aktivní lidi je nesmysl.
Za sebe bych doporučila najít vhodného útulkáče, s předpokladem sportovního vyžití, ale už bez štěněcích (a později pubertálních) nectností. Chce to pár seznamovacích vycházek i s dítětem. A i pak použít především rozum a reálně zhodnotit zda to klapne – vrácení psa do útulku je pro něj velká zrada, nesrovnatelná s vrácením tříměsíčního štěněte k mámě!
Pokud tedy nehodlají od psa úplně upustit než dítě vyroste a nejlépe i vyletí z hnízda.
Jestli stejně chtějí jít do štěněte, měli by si uvědomit, že jiné nebude lepší než tohle, naopak až bude starší bude ještě přezubovat a později s ním pravděpodobně bude třískat puberta – a to už bude mít velký pes i slušnou sílu. Dítě se mávnutím proutku nezmění, tedy nejspíš bude nutné je oddělovat – a není možné psa trestat či jej někam věčně zavírat. Nebude to lepší za týden, ani za měsíc. Možná trochu za rok, spíš za dva. Neznám jejich časové a prostorové možnosti, ale do téhle varianty bych nešla.20.4.2021 v 10:29 #119166Denny
MirkaD
nedělej z toho takovou drámu, prostě jsme napsaly tak jak to cítíme.
A nebo člověk musí pořád mazat med kolem huby někomu na nemůže si říct svůj názor?20.4.2021 v 10:45 #119167Petrs01
co když
Vždycky existuje nějaký kdyby a co když. Akutní bolesti nemá, chodit může, ale s obtížema, vyměšování nejspíš dá – když nedá, budem řešit. Bobek byl večer, čůral ráno na fenku, ale v pohodě.
Spondylóza nebo výhřez plotýnky, obojí neléčitelné. Obojí lze zhoršit sedací či neopatrnou manipulací – třeba když se bude jako vždy pokoušet zdrhnout z vet. stolu. První pomoc – přísný klidový režim (Barouš měl na krční plotýnku nařízeno 6 týdnů bez pohybu), to si Atom naordinoval sám. Léky proti bolesti mohou být kontraproduktivní – dovolí psovi udělat pohyb, který by jinak neudělal a kterým si může ublížit definitivně. Lze o nich uvažovat, ale ne jako první pomoc.
Stabilizace, pak opatrné vyšetření (fakt je jedno jestli je to poslední hrudní nebo první bederní) a řešení odpovídající stavu, povaze a stáří zvířete. Pokud by měl zůstat v tomhle stavu, bude to nejspíš na vozík, nejlépe takový co umožňuje ty zadní používat, jen drží zadek aby nepadal. Podpůrnou tašku/kšíry by asi moc nedával psychicky. Ale to jsou zatím všechno dohady – může se zítra probudit v pořádku nebo taky s úplně bezvládným zadkem, to dnes nikdo neřekne. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.