- Toto téma obsahuje celkem 2,011 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
19.4.2021 v 13:28 #119102
PetraK
Maya
jako spravna matka samozrejme vidi chybu ve stenetity jo jako kdyby to byl jejich první pes, ale u druhýho? Já nevím, fakt. prostě lidi si představujuou, že budou mít všechno zadarmo.
ale co, štěně snad najde dobrý doma. Hele osobně jsem si kolikrát říkala, že kdybych bývala byla Tali vrátila………… nicméně si nedovedu představit, co by to s ní udělalo. Já si pořád myslím, že s devítiletým dítětem by to nějak udělat šlo, není to na furt, štěně vyroste. Prostě je to pirańa, je a bude i ta další vižla a další a další…. Já už prostě k lidem, přestávám bejt tolerantní, nějak mě opouští i ten zbytek, který kdy mohl být 😀
No vidíš – u bráchy to taky zvládli přežít štěněčí období i když se ho synovec bál. Nespadla Neapol a pes je už velký.19.4.2021 v 14:05 #119103cernej caj
Denny
achjo:( to je smutny:(Ja si zase rikam, ze kdyz dite vyrustalo celej zivot se psem, je uz starsi a rozumnejsi a kamaradka vychovala a zvladala vymaraka, tak nevim, jestli je uplne v poradku bez znalosti situace proste smahem odsoudit kamosku, protoze to je stoprocentne jeji vina…
ono totiz je pokousat a pokousat a treba proste to stene fakt to dite pokousalo a bylo problematicky (to se taky stat muze), anebo proste si stene hralo a dite aby bylo zajimavy si to vymyslelo, ze ho pokousalo, tezko zjistit kde je pravda… ale ze vsichni vi ze to posrala matka, to me prekvapuje kdyz tu situaci proste nikdo z nas nezda a da se prepodkladat, ze to treba neodhadla spravne, na druhou stranu urcite vsichni museli cekat ze stene bude divoky a „pokousat dite“ je uplne jinej levl nez „ohlodat mlecnakama ze si chce hrat“ a zkusenej pejskar snad takovej rozdil pozna, takze je otazka, jestli je tak jednoznacne chyba v matce…
to jen muj pohled, ze o tom nic sice nevime, ale mame jasno kdo za to muze…
ono uprimne je zase mnohem lepsi to stene vratit hned, nez treba po roce… taky sme po 3 mesicich vratili kocku a mrzi me to? ne, nemrzi. s tou kockou to proste neslo. Mame se trapit uplne vsichni, nebo se z toho poucit a priste proste jednat jinak? myslim, ze je mnohem lepsi netrapit sebe i zvire a poucit se z toho.
19.4.2021 v 14:16 #119104Maya
PetraK
no ale tu kombinaci dite stene mela prvne a proste vetsina lidi zije v presvedceni ze kazdy dite je ze stenete nadseny, jenze vono to tak neni a nektery deti to steneci kousani proste nedaj, tak ji to tipuju zaskocilo, ale proste uprednostnuje svy dite
asi kdyby to dite nemela, tak by to dala, kdyz dala vymaracku
jako jak jsem psala, ono se to osefovat da, ale bracha ma velkej barak a velkou zahradu a pes jim nesmi do patra, kde maj deti pokoje, takze vyhnout se steneti nebyl problem, v byte si to proste nedovedu predstavit mit tam rozjiveny stene a k tomu dite, ktery se toho psa boji a nema pred nim kam utyct
jako stane se, to chapu, co moc nechapu je to mysleni, ze se poridi novy stene a bude se doufat, ze to bude lepsi, protoze daleko vetsi pravdepodobnost je ze to bude stejny a to stene bude zase vracet19.4.2021 v 14:17 #119105PetraK
černej čaj
ono uprimne je zase mnohem lepsi to stene vratit hned, nez treba po roce
to bez pochyby
nicméně čajdo – prostě to, že je štěně – navíc vižla 😀 agresor od narození – to je vysoce nepravděpodobný. Kolik znáš štěňat agresorů? Jak říkám, moje trpezlivost s lidma krapet došla, protože na ně vždy doplatí ten pes. S Tali taky nikdo neměl trpezlivost /ani já ji nemám 😀 /, ale zůstává.19.4.2021 v 14:18 #119106PetraK
Maya
co moc nechapu je to mysleni, ze se poridi novy stene a bude se doufat, ze to bude lepsi,tak, přesně tak. A na takovouhle konzultaci já prostě nemám.
edit – navíc, to štěně prostě vyroste, to není setrvalý stav.
- Odpověď byla upravena před 4 roky uživatelem PetraK.
19.4.2021 v 14:21 #119108cernej caj
PetraK
ja jen poukazuju na to, ze vsechny vite nejlip, jak to bylo, i kdyz u toho nikdo z nas nebyl. Ze prvni reakce je automaticky odsoudit. Na to narazim. Jasne, ze pravdepodobnost hraje spis v prospech stenete, presto bez hlubsi znalosti situace okamzite odsuzovat matku ze je to jen jeji chyba mi prijde proste spatne.19.4.2021 v 14:22 #119109cernej caj
Maya
no to je vec druha, no… nejakej mensi pes zvladne v pohode milion aktivit taky a jako stenatko muze byt klidnejsi19.4.2021 v 14:41 #119110Maya
cernejcaj
tak klidnejsi nez vizla urcite bude milion dalsich plemen, ale kousat bude taky
PetraK
hele ja znam lidi, kteri meli x psu a stejne neumi psa naucit ani sedni
ona proste podcenila tu kombinaci dite pes
ja v takovych situacich konzultace udeluju, tak aby to tem lidem docvaklo v cem je problem, takze bych ji klidne rekla, jo vizla a vubec vsechna akcni lovecka a ovcacka plemena jsou takovyhle era a kazdy takovy stene bude uplne stejny a kdyz melo dite problem s timhle, bude mit problem i s dalsima
treba by ji to odradilo, zatimco kdyz ji nikdo nic nerekne, poridi si dalsi
ne vsichni lidi jsou blbci a nekteri si fakt daji rict, akorat je samotny to nenapadne
mi to pripomnelo treba lidi od nas, kteri meli zlataka a chteli si poridit fenu ze jako budou stenata a prisli se ke mne poradit, jestli jako je to dobrej napad, tak jsem jim vylicila v cernejch barvach co to znamena mit fenu a psa v dome, ukazala par fotek rozmlacenejch dveri na netu a poridili si radsi druheho psa, kdyby jim nikdo nic nerekl, poridili by fenu a nasekali par bezpapiraku19.4.2021 v 15:35 #119111kachna
tak klidnejsi nez vizla urcite bude milion dalsich plemen, ale kousat bude taky
Hele Batopes podle mě Lucinku nekousal, resp. jestli, tak dva dny? To byla jedna z věcí, co se naučila úplně hnedka. JInak prostě visela na nějakym provaze nebo surfovala za Cirem, když aportoval.
jako stane se, to chapu, co moc nechapu je to mysleni, ze se poridi novy stene a bude se doufat, ze to bude lepsi, protoze daleko vetsi pravdepodobnost je ze to bude stejny a to stene bude zase vracet
Já bych řekla, že třeba s pudlíkem by to fungovat mohlo, ten mi přijde jako taková aktivní víla.
Jinak s tebou naprosto souhlasím.19.4.2021 v 15:40 #119112kachna
holt první zkušenost se štěnětem, co kouše, skáče a neposlouchá
takhle nějak by dcery asi popsaly bratra
19.4.2021 v 16:24 #119113cernej caj
kachna
😀 😀19.4.2021 v 19:33 #119114MirkaD
tak já měla volný víkend v BK s Dafíkem malým hodným bafíkem
jel jsem ráno v 9,naprosto teda utahaná,protože v pátek na závěr pracovní doby jsem rychle s kolegou udělala paletu s hromadou balíku soli-jedna krabička po 12 kilech…nic moc teda-jako tu paletu jsem nemohla ani utáhnout,takže k večeru,když mě zavolal tatka,že po neděli jezdit nemám,že se u něj nebude topit,tak jsem obvolala kamarádky a jela jsem v sobotu,po vyvenčení psů ve vlaku jsem cestu prokecala ze zákaznicí,která si vzala před rokem fenu bulíka jako třetí majitel,tak jsme daly debatu o psech,fajn to bylo
mimo jiné jsdme se shodli obě,že v Bučovicích se nedá socializovat pes-jednak se tam nikde nesmí pouštět na volno-a na rozdíl od BK se to tam dost dodržuje a hlídá jednak lidi moc k sobě psi pouštět nechcou ani na očuchání+nechodí s košama,takže paní si to to zase nelajzne,chodí s košem a n vodítku
místa na volné pro běhnutí psů jak jsou v BK,nebo oplocený výběhy na proběhnutí jak jsou v Brně v Bučovicích nejsou…
no nic no
pojec fajn,paní už před tím pár psů měla,tak to bylo takový dobrý
v BK jsem po odpoledbím šlofíku dala vycházku s takem a s Dafi kolem řeky a přes město,večer jsem šla na chvíli ke švagrové za Kryštůfkem,to šel tatka s Dafi na chvíli sám
v noci jsem daly obvyklou venčící trasu ke kostelui a zpět-Čjdo to by bylo umění hezky vyfotit blanenskej kostel ,že?
je chudák zastavěnej,všude baráky….
ráno ně potvora podivná šedá nesympatická budila o půl šesté,ukecala sem jui do půl sedmé-a pak s ní na chvilku šel tatka a já po snídani na vycházku podél řeky,lidlu,městem dom..-nikde nikdo ráno,tak se proběhla…
před lidlem fronta,jsem myslela,že tak švihlý jsou lidi jen někde…
no,pak dokeli na návštěvu strýc a teta s Čech popřát ještě tatkovi k narozkám,tak tak dopoledne u nás byly,předali dary-potravinový balíček-vypij,sežer:d
ppokecali jsme,mám nový tip na výlet,teta se strýcem bydlí kousek od Litomyšle,tak tam musíme letos unovu,prý ještě kousek odtud jsou krásný věci+v Litomyšli jsme všcko neviděli
no Dafi strávila návštěvu na klíně a po oběde jsem vyrazila ven s kamarádkou ze čtyřlístku,napřed jsme pochodily po městě
pak jsme zamířily do cukrárny,kde jsem ji venku nechala hlídat Dafinu,ze slovy,že nemám náhubek u sebe,a všude hodně lidí,dětí,a že si nerisknu ji tam nechat a jak prdlý jsme na sebe začaly obě volat věty-ale von je hodnej a le von to nikdy neudělal!!!a strašně jsme se smály…fakt pubertačky…:d
no pak jsme to vzaly na starý BLANSKO do kopce,a nahoru a mezi plama a trošku kopec,a Dafi se táhla,že kpce nerada,a Eva nrvní,že co je to za psa,že ju nosit nebude,že by takovýho psa nechtěla…jak jsme šli dolů tak frnk a s Dafi tryskáč a litala lezla na šutry a tak,tak Eva hrrr a zase jsme lezli do kopca….
no 2 a půl hodky jsme pochodily,pokecali,mezi polama viděli lidi na koních a lidi co sříleli do terče-lukem-koně byly daleko…
potkali docela dost psů,lidí…
takže změna byla,no a pak už dom…
Dafi ve vlaku chrněla v náruči nohy hore,každou jinde a chrápala…
dnes mezisměna,tak ráno kratší vycházka,
pak od 8-17,00 v práci,kus cesty dom
kus mě dovezl otec Martina,
včer jsem byla s pejskama na cvičící-hodně ciků tanečních,at se po víkendu Dafi i Žeryk srehabilitují-Žeryk z házení,Dafi s chození-takže cviky na couvání,kroky,otočky a panáčka a packy
na dvoře došla cvičit Betty ještě…
no ted dát do pořádku baráček
Martin má odpo dojede vb noci to snad stihnu….19.4.2021 v 19:34 #119115MirkaD
Denny-kamarda je mi líto-ne nemyslím si,že je to chřipečka…
PetraK-náročnej víkend jsi měla…teda
ale tak hodně práce udělané zase ne?19.4.2021 v 20:34 #119116Maya
MirkaD
to jsi měla pěknej výlet
u nás taky socializace na psy a v podstatě i na lidi žádná, na Lokim je to znát, holt vesnickej pes no
kachna
no právě když máš doma další psy, štěně se nejvíc vyblbne s nima, ale pes jedináček holt kouše do lidí a do dětí zvláště19.4.2021 v 21:02 #119117MirkaD
MAYA-jo s tou socializací-právě,u nás člověk fakt za měsíc nepotká ani nohu,když potká,tak se ten dotyčný nechce seznamovat…
-no Dafík,když byla malá tak nebyla nějakej kousací drant
nemůžu říct,že by nějak ničila jak Dux-ten fakt-tvl-jak se to vypíná?
neunavitelnej pidi pes odmala,fakt jedinej pes co se nám pustil i do nábytku-židle,stůl,vše okousaný,boty,všecko-a to měl od miina zábavu,psí kamarády,
prostě fakt blázen odmala šílenej,takovýho rapla jsem neměla
no a je fakt,že s tím hraním a tak
tak Dafi odmala vyrůstala s Žerykem,takže ta si několik hodin hrála jen s ním-na vycházkách i doma+pochopitelně se mnou+vycházky a tak
ale fakt hodně času jí zabralo hraní s Žerykem
no a štěnata od Betty-u nás do 4 měsíců,takže to taky dost spolu
a pak si s Maxem hrála Betty-tímto jsem to u těchto psů měla ulehčený
-ale jak už sem psala
z jednohu vrhu štěnata-a Max extrémně línej odmala-šel pár metrů a sedal,že nikam nejde
a Asta jeho sestra lítala,skákala byla nechytitielná-přílítla a v pikovteřině frnk,proto jsem ji pouštěla s couračkou,preotože jak byla pidi na pérkách,tak než jsem se z ohla tak škvrně pápá.a furt okruhy a trysky a Max,když ji honil tak nahlas plakal,že ji nemůže chytit…
jako u těch dvou,kdybych nebyla u jejich porodu tak bych neřekla,že jsou z jednoho vrhu-Asta-vysoká,ůzká,rezatá krátkosrstá a Max malej bílej čtveratej buclík pomalej línej…19.4.2021 v 21:09 #119118MirkaD
jinak jo víkend byl fajn-v neděli jsem se s kamoškou odpo nasmála,lezli jsme do dalšího kopca opět ze starýho Blanska takovej mezi barákama,chodky a tak,úzký to bylo a já ufuněně,že mám žízen-a ona-já mám vodu,ale napít ti nedám!
a já,já se zažala strašně řechtat,ale děsně-sem si představila titulky v novinách…
kamarádka bídně zhynula žízní,protože nedostala napít
nojono corona je svina věc-málem sem lekla,ale nikoho nenakazila….:-)19.4.2021 v 22:55 #119119Fifi
Bry vecir,
jen kratky hlasani, jsem jakasi ucaprtana dneska a blbnul tu net.
Troldik ted vecir dostal posledni atb piluli, este bude dobirat jeden lek. Z 6 farmaceutik na nulu brzo a snad traveni bude fungat i tak dal. Nejde srovnat, jak vypadal minuly pondeli a ted. Je hodne znat, jaka to byla darda pro organismus. Rychle se unavi, je spavejsi, no, neni divu.Dennyky
To je mi moc lito s kamaradem. 🙁 Svine kurvovirova! Btw, tys coby rizikovej pacos nejaky ocko termin nedostala, zkousela ses zaregistrovat? To plati i pro Cajdu.Opatrujte se vsici, nepijte z cizi lahve (Mirko – priste svoji vodu s sebou 🙂 ) a poctu vas vic zejtra. Jo, ale kocici fotky jsem si vsimla! Barbina ci Blbina uz ma nick jasnej, este neco vymyslet pro tu druhou. Neskutecny netopejrky. 🙂
19.4.2021 v 23:06 #119120MirkaD
Fifi-tož jasně-sem si prostě říkala,že na 2 a půl hodky nepotřebuju pití
jinak-před koronou-o pití/jídlo by jsme se podělily,vítaly jsme se i loučily objetím a pusou….
ted se obejmeme-pití nepůjčujem….
není to fakt žádná sranda….
ona to teda ještě ta kamoška řekla fakt jako vtipným tonem hodně no-a mě začaly napadat blbosti…:D
jinak bezvadný,že se Troldík spravuje,vylepšuje a zlepšuje-a at už tě nikdy nic tak škaredýho nepotká!!!!!!20.4.2021 v 5:49 #119144Petrs01
Tak Troldíkovi snad můžeme palce pustit… tak je prosím držte Atomíkovi. Nefungujou zadní nožičky. Kraťoučké vyvenčení zvládl, ale pak rovnou do nejbližšího pelíšku a nevstal ani na jídlo. Když mu to donesu, tak žere.
Uvidím jestli to není jen prochladnuté nebo přeleželé – a začnu shánět vozík 🙁20.4.2021 v 5:49 #119145cernej caj
MirkaD
Tak to zni ze sis uzila v bk:)Fifi
Je dobre ze se lepsi, holt po takovym narezu se bude jeste chvilku davat do kupy nez bude pri sile ale urcite je suoer ze kazdy den je to o krok neli skok lepsi:)Ja jedu o vikendu na vandr tak se uz tesim, konecne se da spat venku.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.