- Toto téma obsahuje celkem 2,011 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
18.4.2021 v 20:26 #119057
MirkaD
Fifi-kamoška chce jen vižlu,radila jsem jí i tarší-z toho má strach kvůli povaze
jinak oni tu výmaračku měli mlion let-ehm nevím kolik jí bylo když umřela,ale dost,
a povahově byla klidnější,tohle štěně ani vteřinu v klidu,jako beze srandy
kamoška počítá s venčením v noci ,ve dne,s čuráním,kakáním
ale malá se jí fakt bála-jakože to nešlo,kamoška je z toho špatná,štěně by chtěla za rok,malé je 9-dest let18.4.2021 v 20:28 #119058Fifi
Petrs
I male ci stredni spolecenske vemeno umi utapat furu km a netreba resit lovecky pud a tak. Sportovni ve smyslu vychazek a vyletu, najde se rada plemen vhodnejsich nez vymarak nebo vizla, ne? No, kazdyho vec, co si poridi. A ano, jak jsem psala, nefer dite a stene mit najednou.18.4.2021 v 20:35 #119059Fifi
Tak 9-10 let je maly dite, ale ne az tak. Jsem myslela, ze ma nemluvne nebo batole. Kamoska chce psa, ale chce ho i dcerka? To jsou ty kompromisy, ideal pockat dyl. Ale kdyz o tom uvazuje az za rok, to treba budou i nejaky stenata dostupnejsi a uvidi se.
18.4.2021 v 20:51 #119060MirkaD
no jo,kamoška je z toho hodně špatná….
no ona nic malýho nechce já ji taky vysvětlovala,že já chci celý život velkýho psa-nebo většího-služební plemeno-malinois,NOvlkošedý
nebo aspon chodáka,takovej velkej pepřák-oooch ta krása-a to trimování…
a tím,že mám zdravotní problémy,nemáme auto,
a x let mi ze psem pomáhal táta můj a ted Marti-kterej není pejskař,a rady má u zadku+jeho rodiče
tak holt mám celý život malý plemena ale vždycky!!!!!!!!!!!jsem chtěla velký
i jsem si pár velkých půjčovala…
prostě na velkýho psa nejsu zdravá,nemám podmínky a bez auta je do vlaku,busu jednodušší malej
jednou jsme na veterinu mega kus nesli Gera kterýmu bylo fakt zle v zimmě ve sněhu kus cesty….18.4.2021 v 21:22 #119061Petrs01
malé je 9-dest let
Já to taky pochopila že má mimino…
Jako buď měla vysloveně smůlu na hyperaktiva, nebo už zapomněla zač je toho štěně. Ono poznávací znamení majitele štěněte jsou modřiny a dírkované (nejen) ruce. Taky do toho může vstupovat žárlivost dítěte nebo jeho výrazně odlišné zájmy a představy – ne každé dítě sní o tom mít svoje koně a psy a je šťastné když šlape v poli stopu nebo kydá fůry hnoje. Pokud je tělem i duší baletka, těžko bude nadšená z kousacího vižlátka.18.4.2021 v 21:30 #119062Maya
MirkaD
každý štěně je temperamentní a kousavý, i to malý společenskýho plemene a to co popisuješ není o psovi, ale o povaze toho dítěte, k takovýmu dítěti bych štěně nepořizovala
brácha když měl štěně bordery, tak nejstaršímu synovcovi bylo taky tak nějak 9 nebo 10 a regulérně se ho bál a vyhejbal se mu jak to šlo a to předtím psa měli taky, holt první zkušenost se štěnětem, co kouše, skáče a neposlouchá
když jsem měla já Lokina, kterej byl snad ještě větší éro, tak neteři bylo 5-6, stačilo jí říct, že je malej a neví co dělá a byla s ním úplně v pohodě a když jí kousal a skákal na ní, tak akorát volala on je malej, neví co dělá, poškrábaná byla kolikrát a vůbec to neřešila
ne každý dítě prostě zvládne soužití s rozjíveneným štěnětem a to by si měla kámoška rozmyslet, jestli tohle hodlá udělat svýmu dítěti18.4.2021 v 21:33 #119063Maya
Fifi
no teda to je rozuzlení, to by mě nenapadlo, že tohle dělají kočky, ale pravda u nás se nikde takovýhle zbytky nepovalujou a kočky tu nechávaj maximálně myši a ptáky a to Loki nežere, akorát si s nima hraje18.4.2021 v 21:44 #119064MirkaD
Maya-jo,to máš pravdu-opakuju-kamoška říkala,že u Ajši toto nezažily,
ale já ji řekle,že Ajša byla výjimka
+to co děvčata říkáte-oni tu fenu měli možná 12 let?
no hodně
a já měla prvního psa-15let-k němu Dux štěně co se u nás narodil-naprosto mega akční štěně-ale fest….
kamoška když ho viděla,tak se ptala jak se to vypíná-furt látal,okousanej nábytek,židle,stoly,a to byl odmala na cvičáku+vycházky,výcvik,v deseti měsících měl za sebou první zkoušku,a temperamentu měl milion+vášnivej aportér….
Gero takovej nebyl-klidas
od mé kamošky byl u mě manžel dělat knihovnu-Dux hodinu nosil hračku,lítla a hrál si s něma-Gero tu hodinu nehnutě seděl a čučel-kamoš-muž kamošky po hodině dobnul Gera do hlavy centimetrem-jemně dobnul:D-já-co děláš?
on-zkouším,jestli je živej…..:D:D:D
Dfi byla taky akční,ale ta se hooodně vyřádila s Žerykem
a je fakt,že když si člověk pořizuje štěně po 14/15 letech tak to vždycky trochu zapomene a vždycky je to trochu šok….mluvím ted za sebe-Gera po 15 letech,Dafinu po 14 letech,-Dux byl spíš našich,-jako oni ho měli v pokoji,do mýho kvůli Kimovi nesměl,aby měl Kim klid,takže Duxa si ve štěněcím vychutnali naši a já vycházky+výchova,výcvik,ale pak jsem zalezla do pokoje a zdar…
takže ono je to po letech vždy šok….
jo malá štěně chtěla,ale po prvním dnu se jí začala bát…18.4.2021 v 21:45 #119065MirkaD
Fifi-jinak parráda,že se přšlo na to,čím to asi bylo!!!!
18.4.2021 v 22:16 #119066Fifi
Maya
no teda to je rozuzlení, to by mě nenapadlo, že tohle dělají kočky,
Ja nevim, jestli to je rozuzleni. Je to jedina vec, ktera by nejak mohla ovlivnit Troldu, co se dietni chyby tyka. Ale zdravej pes, navic prirozene krmenej, by to zvladnout mel, nakej hnusanec. Nebo mel mozna nakou gastritidu jak vloni, z travy a k tomu totok a bylo to.
A kocky to delaji urcite, nic jinyho tu nebeha. Potkany tu (zatim) nemame, ptaci dravec by neprenasel neco tesne nebo kousek za vysokej plot. Uz driv jsem resila vareny/peceny kureci kosti na zahrade, to je tak rok, dva? Ptala jsem se sousedu, jestli psum neco nehazi a ze pry ne, to by si nedovolili.
Mno, takze jen moje domnenky a hledani priciny. Treba to tak je a treba ne. Troldik dneska dozral dalsi prasky, uz mu zbejvaji jen dva druhy na par dni. Jupiki. 😀Mirko
Clovek se starsim psem, to jsem psala uz vyse, zapomina, co stene obnasi. Dohlodana, nevyspala, unavena, zis, jak ja sem dycky rada, kdyz cokl povyroste. 🙂
Kamoska nic neshani teda honem honem, do ty doby si sama vse ujasni. A zda s tim dcerka souhlasi. Ja ve veku ty kamosciny dcerky byla jinde. „Jaaa chci psa! Bracha chce psa, my chceme psa!“ – nasi to nemohli asi casem uz poslouchat a poridili nam ho. Na cvicak svazarmovskej jsem zacala chodit, kdyz mi bylo 11 let. 🙂 To je neprenosny, kazdej jsme jinej.18.4.2021 v 22:37 #119067Maya
MirkaD
nezažili, protože neměli to dítě a přesně jak píšu, to dítě nazažilo štěně a prostě k tomu není
štěňata vždycky víc otravujou děti, asi jak jsou menší a pohyblivější, tak se jim zdají jako lepší parťák na hraní
jako přednost má snad mít to dítě, jedině že by byli schopní zmanažovat aby se nějak moc nepotkávali, což jestli jsou v bytě je nereálný
Fifi
ale jo, tak věřím, že si kočka dotáhne nějakou pochoutku, možná má Trolda nějaký citlivější zažívání a pak stačí nějaká uleželá pečeně a je to
ale tak hlavně že asi víš a dokážeš to nějak ohlídat19.4.2021 v 6:42 #119068PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Gdoooo chce slyšet moje víkendový skóre, gdooo??
1* Hárá Taliprdová
2* Rumouš se zbláznil
3* Vypadám jak po odchodu z ringu
4* ten vopar, co způsobuje, že vypadám jak po odchodu z rignu svinsky bolí a je hnusnej
5* házela sem fčéra huhlí
6* tím pádem mě bolí tenisovej loketík
7* zorganizovala sem šécky nastěhovaný věci na půdě – doma už nejni skorem nic krom 2x pyžamo, 2x domácí hadry,2x ručník a 2x povlečení, nějaký to žrádlo – kdybychom se tam zasekli a pak už jen nábytek
8* uďála sem fčéra vynikající krůtí plátky na houbách ve smetanový vomáčce, ale sou lůůůůůkcůůsní. Ani Brtnikovi, kterej houby nejí to nevadí, že sou tam houby 😀
9* VÍRBL, VÍÍÍRBL – BRNIK V KÓPELCE A NA ZÁCHODĚ POLOŽIL NOVEJ BETON!! Snad už to bude dobrý. VYpadá to mocinky moc hásky.jdu vás přečíst.
19.4.2021 v 7:11 #119069Maya
PetraK
koukam vyzivnej vikend 😀
kdyz je beton, budou uz brzo kachlicky a to uz je v podstate skoro hotovo, takze to gratuluju k temer nove koupelce a zachodu19.4.2021 v 7:14 #119070cernej caj
Fifi
Hm.tak s hnusem.zradelnim ja zahrade od kocek to bude orisek to uhlidat, dobre ses to naslaJa si pamatuju jako dite mnohem vetsi batohy ale decka to nejak lip utahnou…
Pamatuju na tabor kdy se cjodilo na 2-3 denni putaky nejaka holka si vyvrkla kotnik tak ze se budem v neseni jejiho bayohu stridat.. prvni sem hondostala ja a uz po 10 minutach mi utekli a uz byl vecer a ja se hrozne moc bala a pak sem.sla.kolem nejakyho domu strasidelnyho co vypadal jak vezeni a to uz mi hylo tak 12 ale fakt ten silenej strach ze tam nekde zustanu… pak si asi enkdo vsiml ze jim chybim a vedouci starsi se pro me vratila no fuj zazitek… ale jako decka sme meli 3kg spacaky pres celpu kronu, ty bavlneny voskovany celty a konzervy a davala sem to lip nez dnesks ultralite vybavou za 4 vyplaty:D ale mozna sme nevhodili 30 km ale jn 10, to si uz enpamatuju:D
19.4.2021 v 7:25 #119071PetraK
Kus Kus
Martenskytaky, krom Martensek mám ve svý sbírce ešče Steel botky a KM botky a tak jako podobně, je to slabůstka. Kery Brečeová v Sexu má svýho Blahnika, já mám vyšší level 😀 😀 😀 😀 doslova, páč ty boty jsou takový vyšší
Doufám, stejně jako Míla, že ten termit na opravu kolena přijde co nevidět.
Fifi
to je tak háský čtení, jak se Trolďouch srováná. A to jsem teprve na začátku, až budu v neděli, bude už úplně skákat přes kaluže!! To vím.Ja po prijezdu potkala zdejsiho stofarda, to je dedek asi 12letej uz, hluchej, ale straslivej proutnik a kanec.
stofárd ešče úřaduje? Nezměnilo se nic za ty roky 🙁
jojojo, tuším, že na 99.999999999999% to musela být čajda, kdo si nedávno přál lapinku 😀 😀
Nyni hlasim pekny bobek umerny jeho lekum a stavu, alles gutte. 🙂
tak v neděli tuším, že poběží už coursing nebo tak něco 😀
Helejte, ja mozna objevila pricinu Troldikovic hnusnostavu!!!
no ty bláááho, tak to by mě v životě nenapadlo!! ty seš teda inšpektor Kolumbus!! Tak ale na jednu stranu je to dobrá zpráva, z něčeho to vyšlo, není to jen tak z ničehož nic, což je vždycky nejhorší. Asi i proto takový hezký zotavování, že není nikdy problém jako takovej, ale je to jednorázovka.Mirka D.
na mě lidi jaksi nechválí nikdy nic….
se nad sebou budu muset zamyslet….kup si pořádný botky a uvidíš 🙂
ty to máš děsný s tím, jak nikdo u Tvých psů nedodržuje nic, to by mě asi fláko, ale před tím bych ešče stihla hodně velkej cambus a vyvraždit půlku rodiny, vč. osob mi blízkých 😀
případně nějaký drahý boty/hadry bych nepoznala:
já taky ne. Na značky nehraju, pro mě je důležitá funkčnost a nebo aby se mi to líbilo, sedělo to ke mně.Mirko, přidávám se k holkám – zateplení bez vyřešní vlkosti je hodně špatně, bude se tam tvořit veleplíseň. Brtnik je stavař, tak to vím od něj. To vzlínání vlhkosti je zapotřebí vyřešit – nejlíp asi tím podříznutím – a až pak řešit zateplení, jinak se ženete docela do průseru.
kamoška se s tebou chce poradit,jestli jsou všechny vižly tak temperamentní
Mirko, to se radit ani nemusí, kdyby si o plemeni něco víc zjistila, tak by to věděla. Vižla prostě je energetik, jako štěně extra naspídovanej energetik, který leckdy neumí ani odpočívat.
jen malou štěně kousalo,malá se bála-to fakt nešlo…
pardon, ale…. to je překvapení??? 😮 😮 každý štěně přece hryže jako magor a dítě je výborná lovná zvěř 😀 😀
souhlasím s Fifijovou
ale nekdy je blba kombi porizovat k pididiteti jeste stene,Maya
Lokinkovu neteřinku už skoro k odběru asi někdo odřekv dnešní době někdo odřekl štěně????????????????????????????? Ejch? 😀 Ta bude mít rychle novej domov.
černej čajjapatooo, že lapinku nene? 😀
Čajdo – je cajk, že u článku vidím enem fotky – krááásný fotky – a článek ne?
a zas tam je chudák 2x na tom kříži, nebožák! 🙂
Zlatka
ak jsem šla na škole s batohem na nekolikadenni vylet,já vážila 48,když jsem dala na záda batoh s
😀 😀mně to připomnělo, když jsme se vraceli z brambor, tak já měla obří krosnu, a když jsem šla od autobusu, mohli se kamarádi počůrat smíchy, protože šla krosna, měla klobouk, dvě nohy a vláčela pytel s bramborama. Já jsem vidět nebyla 😀
Míla
Po několika hodinách pochodu se zátěží se moje mysl oddělila od těla a přestala jsem vnímat okolí. Holt blbej oddíl :-).😀 😀 😀
tohle mi zase nahodilo náš lyžařskej vejlet na střední ve druháku. Jeli jsme o víkendu s profesorem mladým vodvážným -byla to vodvaha vyrazit si takhle s partičkou lyžařskejch pubošů z prvního oddílu, kam se hrabou Sněženky a machři 😀 😀 , si trošku koledoval o průser. No a autobus nás vyhodil v totálně zasněžený Malý Úpě a my se rvali kamsi do svahů tmou do jakýsi chalupy. Bágly narvaný chlastem :D, k tomu lyže, dodneška si pamatuju,jak ten bochník chleba, kterej jsem měla v ruce, páč pro chlast se do báglu nevešel, jak von byl těžkej 😀
Petrs01
Jako buď měla vysloveně smůlu na hyperaktiva,
ne, neměla, to prostě JE vižla 😀 😀 😀 jako že opravdu. Králíček Duracell je proti tomu prt.Maya
ale o povaze toho dítěte, k takovýmu dítěti bych štěně nepořizovala
brácha když měl štěně bordery, tak nejstaršímu synovcovi bylo taky tak nějak 9 nebo 10 a regulérně se ho bál a vyhejbal se mu jak to šlo a to předtím psa měli taky, holt první zkušenost se štěnětem, co kouše, skáče a neposlouchápřéééésně a vižla je prostě torpédo, který se nedá leckdy stihnout ani pohledem zachytit
yla s ním úplně v pohodě a když jí kousal a skákal na ní, tak akorát volala on je malej, neví co dělá, poškrábaná byla kolikrát a vůbec to neřešila
😀 😀 frajerka je to! 😀
19.4.2021 v 7:30 #119072PetraK
Maya
koukam vyzivnej vikend 😀
kdyz je beton, budou uz brzo kachlicky a to uz je v podstate skoro hotovo, takze to gratuluju k temer nove koupelce a zachodu😀 výživnej byl, ale kachle ešče úplně ne, páč to máš
*opravit podlahu v šatně
*opravit podlahu v ložnici
*opravit podlahu v chodbě
*přidělat sádrokartáče na strop ve všech těch místnostech
*protahat tam dráty a dodělat topaaak přijde řada na dlažbu . Asi………ešivá si to tak předstvuju. Ale možná položí Brtnik dlažbu dříf??? 😮
nezažili, protože neměli to dítě a přesně jak píšu, to dítě nazažilo štěně a prostě k tomu není
štěňata vždycky víc otravujou děti, asi jak jsou menší a pohyblivější, tak se jim zdají jako lepší parťák na hraníto bylo první co mě napadlo, měli psa před sto lety, už si nepamatujou, co to obnáší, dítě psa zažilo už jako vychovanýho a není to vyloženě psí člověk a navíc, prostě ano dítě je pro štěně zajímavější objekt loveckýho cvičení 😀
Fifi
Dohlodana, nevyspala, unavena, zis, jak ja sem dycky rada, kdyz cokl povyroste
já nee, já todle miluju, když jsou maličkatý. To je prča 😀19.4.2021 v 8:04 #119073PetraK
černej čaj
ale decka to nejak lip utahnou…děcka jsou zpravidla nerozbitný, dovedeš si sebe představit, že se válíš ve sněhu tak, až ti sníh zalejzá za bundu a nevadí Ti to? 😀 😀 Já mám sníh ráda, ale roky už tohle neprovozuju 😀
pak si asi enkdo vsiml ze jim chybim a vedouci starsi se pro me vratila no fuj zazitek…
🙂 chůůůdě malý nebohý!!! Mně teda tehdá v těch závějích kluci hlídali, ešivá nechybim. Ale myslim spíš, že to bylo kvůli tomu chlastu v batohu, že já i chleba jsme byly podružný 😀19.4.2021 v 8:17 #119074cernej caj
Petrak
Ale uz se to bliiiziii az se zpravi vsechny ty podlahy:)Jj jen fotky…
19.4.2021 v 8:25 #119075PetraK
černej čaj
bliiiziii amalinkatě ano. 🙂 . Mně to v podstatě nevadí, jen kvůli Brtnikovi, páč prostě takhle se zašprcnout na dlouhou dobu, to musí být otrava. Tak teď se to zase snad hne a půjde mu to od ruky.
Jj jen fotky…
já se lekla, že zas něco nevidím. Je překrásná ta bažina 🙂19.4.2021 v 9:49 #119076cernej caj
Vlk byla na mt blanku ted davala fotky na fb… to je slapka nejvetsi !
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.