Kecaci jaro 2021

Fóra Ostatní Kecaci jaro 2021

• Toto téma obsahuje celkem 2,011 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 561. až 580. (celkem z 2,012)
  • Autor
    Petrs01

koupací sezóna zahájena

Koněv je měkká, koupací sezónu doporučuji nepřerušovat! (10. leden 2021)

Denny

Petrs01
        jsem věděla, že se ozveš 🙂
        Njn ona by se koupala celoročně, ale já z toho nemám nejlepší pocit, když měla jako štěně zánět močáku, nechci to riskovat.

Petrs01

No, už jsem 2 měsíce ve vodě nebyla. Nejdřív bylo zamrzlo a pak zamčeno. Vltava pod Prahou mi smrdí a plavou v ní věci, se kterými nechci plavat já. No a před Prahou plavou všichni ostatní, tolik lidí jako letošní zimu tam nebývalo snad ani v létě. A navíc to mám hodinu MHD, to taky úplně nechci.

Já bych se toho nebála pokud potom bude mít dost pohybu aby se osušila a zahřála. Plavání nevadí, vadí to promrznutí potom.

kachna

Petrs, a co (v mimolední) době Berounka u mostu? Od Lahovického mostu k tomu novému, je to hluboké, sice jsou tam bobři, labutě a rybáři, ale nějak se s nima dá domluvit. Jen pozor od nového mostu dál do černošic, kousek za tou osadou je vejr. Vodní, jmenuje se Šárovo kolo.

Petrs01

No, to je pro mne ještě dál.
              Něco asi vymyslím teď přes to delší volno, ale zas se oteplilo, tak to bude zalidněno ještě víc.
              Nejlepší je naložit cirkus do auta a odjet někam k pískovně, tam i když se nás potká víc, tak se to nějak rozprostře. Doufám že ta módní vlna brzo přejde.

kachna

No, to je pro mne ještě dál.

ale dá se tam dojet autem 🙂
                A co tohle? https://mapy.cz/zakladni?x=14.3970389&y=50.0017463&z=17&source=base&id=2027462

Petrs01

Volvík je v servisu, do víkendu to asi nestihnou.
                  Ale ten jih asi teď prozkoumáme, bo v severní části Prahy už znám každý strom jménem (na jihu jen veverky). Ale jestli bude hezky, je to marný všude. Včera tady v blbým Ďábličáku lidi hromadně vyvalený na dekách, to tu normálně nevidíš ani přes léto.
                  Bych nejradši zmizela na 4 dny na těžko, i bych to nějak uvláčela, ale muž se bojí. Přitom on má trvalák v okrese Mělník, takže by šly i Roverky. Když on neumí lhát…

kachna

lidi hromadně vyvalený na dekách

to asi bude všude, kolem Lahovic zases bude hafo cyklistů.

cernej caj

Z
                      Tak to teda je teplicko pekne se nahrivat venku:)

My se dneska snad pujdeme.projit, vcera to skrz praci nevyslo

Denny

U nás taky soloncuje, já se ták těším na volníčko, mám v plánu umejt vokna přesadit mé drahé sukulenty, trošku probrat krevetlím rostlinky, upéct husu s nádivkou, trochen uklidit ale hlavně si to užít a věnovat se Koněvovi.

…..
                        hm, když tak nad tím přemýšlím, ten poslední plán splním na 100% ostatní jsou s votazníkem. Muheheee

Hele mě tak napadá,kolik by asi tak mělo stačit peněz jednom člověku na jídlo nějakou tu drogerku atd.?
                        Názory se docela liší, tak si říkám, tak když čék všechno poplatí, včetně žrasá pro zvířátka, kolik bych tak měla mít normální náklady, když nebudu počítat hadry atd…takový běžný „provoz“ máte to některá spočtený?
                        Já to nikdy nepočítala, ale asi to prubnu.

Maya

kafe venku a je teda vedro jak v tropech
                          no a na cely velikonoce hlasej hnusne, to je fakt naschval a urcite si to hnusny pocasi objednal Baba 😀
                          doufam, ze alespon nebude prset
                          Denny
                          ja to teda spocitany nemam, ale baj voko bych rekla 4-5 tisic, ale kdyby se clovek hodne uskorvnil tak tipuju by stacila pulka

cernej caj

Denny
                            Ja projim cca 4000, coz neni malo a jsou v tom 2 promenny
                            1) bezlepek je proste drahej
                            2) maso a zelenina a ovoce je proste draha
                            3) skoro vse si varim, coz paradoxne srazi cenu…

Drogerii mam prumerne asi 100kc/mesic.

Nepocitam do toho ale spesl jidlo na vandry, ktery vyjde jak obed v restauraci..

Pokud nekdo basti hlavne chleba ze superhyper se salamem, tavenakem a tak, tak si myslim ze i za 3t se da.proste rozumne s jidlem vyjit. No a pak spu rodiny ktery se do 4-5t vejdou rodina s dvema detma a moje burzoazni rozezranost by jim prisla jako plytvani

cernej caj

Kdyz sem si brala hypo mela sem cca 2500 rozpocet na jidlo tak sem jedla 3x denne i tak, ale to sem mohla lepek a je rozidl kdyz pulkila toustovyho chleba stoji 20kc nebo kdyz 200g toustovyho chleba stoji 60 kc:D nemit bezlepek urcite zvladnu 500-800 srazit pri zachovani stejnyho zradelniho standardu a rozhodne mam hodne prostor kde setrit kdyz by se zhorsila.situace.

Denny

čajdo
                                burzoazni rozezranost by jim prisla jako plytvani
                                voee tys případ 😀

já si právě tak říkám, 1000Kč na týden ale neni nic moc, když si to vemeš,
                                to je nějakých 140Kč na den no a já si jen sváču kupuju za 80Kč třeba,
                                ale tak ano taky vím, že kdybych si to připravila den předem, nebo uvařila,
                                tak to výjde levněji, navíc by to asi bylo i zdravější.
                                Takhle valím kolem 11té pro jídlo, koupím, salám, sýr, nějakou sušenku,
                                občas zeleninu.

Drogerku taky nemám drahou, sice si kupuju krém ti za 400Kč ale ten je na déle než půl roku.
                                Šampony a vše kolem jako prášek atd v NDR, tam je to o dost levnější.

kachna

Já to nikdy nepočítala, ale asi to prubnu.

beru to pouze v kategorii vyjdu x nevyjdu
                                  1) nemám to spočítaný, páč by mě trefilo.
                                  2) usetřím-li na A, přijde B a jsem tam, kde jsem byla (B = auta, zvěř, děti)

cernej caj

doctu vas zitra, dneska nestiham nicehooooz protozeeee:

Milena z Prahy

Já chodím nakupovat obden a skoro pokaždý tam nechám tak 600 korun. Je to pro dva lidi včetně obědů, který vařím (votrava!). Fakt je, že můj muž jí poctivě pětkrát denně a pravidelně už dvě hodiny po obědě „má hlad“.

PetraK

Halooo Rummmmššťááájn, něco bych napsala, ale nemám sííluuu, zahrada na chalupě celoshrabaná, uklidnila jsem i čtyři záhony a jako bonus nám praskla total nádrž od hajzlíku a co je vúbec nejvíc supr….. nefunguje čerpadlo že studny, tak nemáme vodu. jdu scípnout

cernej caj

Takze za 30 dni jdes 15x 15×600 = 9000/2 zapadas cca kam ja ci maya:D

Denny
                                          Zas polud nemusis.porad denne vsechno pripravivat doma ale obcas si koupit svacu v obchode je hrozna svoboda. Ja bych obcas taky rada koupila oblozenou bagetu a vylet, nebo nejaky pecivo na nadrazi rano… a ne porad tyden dopredu myslet ze v sobotu chci na vylet…

Takze muzes zkombinovat obcas namazat doma a obcas kdyz se nwchve nebo je chut, tak koupit:)

Maya

PetraK
                                            jo, starej barák, jako koupit nový ty věci není problém, problém je sehnat někoho, kdo to nainstaluje, máte alesspoň pumpu na studni?
                                            cernejcaj
                                            zas ty modrý žabičky? u nás žáby ještě ani slyšet nejsou
                                            no bezlepek je blbý, i když mám dojem, že už toho je teď víc než před pár lety

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 561. až 580. (celkem z 2,012)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.