Kecaci jaro 2021

Fóra Ostatní Kecaci jaro 2021

• Toto téma obsahuje celkem 2,011 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 541. až 560. (celkem z 2,012)
  • Autor
    Fifi

Cajdo
      Ten je krasnej! Ja dneska videla nejaky koprivovy babocky, i tak potesily moc.

Zlata

Bohužel mám zahradu jak kráva.Dřív jsem dělala všecko sama,teď nemůžu,mladý se sice snaží,ale jsou furt v práci,pak stunou vnučky,ted jim vypadávají v práci spolupracovnici,tak dostávají směny navíc,druha babička hlídá jak může ,ale kdyz maji za sebou tolik směn,tak holt zahrada stojí.

MirkaD

tož dneska dovča,ráno vycházka k hájence,kolem lesa,dozadu na Uhřice a zpět,a kolečko v lese a dom,Dafi se zas táhla,já už su z ní nesvá….
          nevím,jestli se jí nechce,ebo ji bolí nohy…
          jako kus šla vzadu pak běhala,skákala na pařezy,Žeryk lítal s klackem,
          no a jak jsme došli dom,taková delší vycházka,-na metry časově něco přes hodinu,tak s Žerykem odpadli a prospali dopoledne
          já teda umyla okna,vyprala záclony,vytahala na stůl na terasu všecky kvítka,přesadila jsem fialky,pak mě došel substrát-ještě že tak…
          už se mi jaksi nechtělo nic,protože jsem ještě pořádně převytírala terasu-je celkem velká,a po zimě,kdy se nevytírala…
          no ještě jsem ji mohla vzít napřed rejžákem….ale tak co už…
          pak jsem zalezla do vany a pak do postele,
          při přesazování kvítek psi asistovali,
          pak jsme se s Dafčou k sobě chvílu tulily,no a odpo se váleli po dvoře+lítali štěkat ze psama rodičů na zahradu,takže je máti zase zavřela na dvoře,že tam řvou u brány,
          no takže zase budeme psi zavírat na dvoře a pouštět až večer…
          no,večer jsme šli chvílu ze psama mezi polama zaházet míček na šnůře na pole,tak se proběhli
          no ehm proběhli-Dafi za Žerykem běžela jednou,-Martin hází strašně daleko,tam se s ním potahala o míček a běžela s ním zpět držící šnůru v hubě,Žeryk míček,Martin hodil podruhý-to už si Dafča lempl rozmyslela a čekala na začátku pole a pak běžela zpátky s Žerykem,a pak to Žeryk nemohl najít,tak jsme chvíli hledali všichni,a šlo se zpět…
          Dafin si na dvoře sedla na svůj pařez a aby ze mě vytáhla pamlsek,a k ní si sedla Norinka-dvojka k pohledání-fena na pařezu a vedle ní kočka-bože to by bylo foto…
          jsem dřív,když jsem měla ještě starýho Gera,tak jsem měla na zahradě překážky-kladinu+3 skočky-Bettyna milovala a miluje skákání,překážky,
          tak Bettyna s Mxem si dali překážky +kladinu+starej Gero-ten měl překážky tak 3cm nad zemí symbolicky no a pak šla Norinka na kladinu
          pak jsem měla nízkou kladinu u terasy-na 2 cihlách prkno,zakončeným prknem dolů,popelnice naležeto běz dna víla jako tunel+pařez jako konec překážkové dráhy,k tomu někdy obíhání sušáku+saní konských
          no tak dráhu s kladinou,popelnicí a pařezem dělali psi současní+Norinka-Norinka kočenka bez pamlsku a dobrovolně….:D:D
          jinak lítali motýly,a po silnici valila mini žabička….
          večer jsme si daly s Martinem fil-operace mé dcery-skvostnej film…

Fifi-tak at není moc bláta od bagristů!
          co pejsci?nelínají?nebo línají celoročně?
          když je teda tak jarně

Černejčaj-krásnej motýlek!
          bych taky šla do obchodů,kdybych v jednom nedělala…takhle nic…
          jsem dnes poslala tatkovi a druhé mamce přání k narozkám,a ted ještě aby mu došli dárky-teda nám aby došli dom,zatím se plíží hodiny….
          trička ještě nic….
          jaká byla poslední jízda s autím?

Z-no my máme taky zahradu jak kráva fakt obří
          ale makají na ní rodiče,je to teda baví,máti si furt kupuje receptáře,a lunární kalendář a tak,ale stjně je mě blbý,že jim nepomáháme,
          ale já ze svým zdravím su ráda že zvládnu pséky,domácnost-a to většinou vaří Martin,zahrada nehrozí
          na té fungujem,jen,když jsou rodiče pryč…
          jako půl zahrady jsou stromy,v rožku hroběčky psů a andulek
          kus zahrady neuvěřitelně velkej výběh pro slepice,za kterým byla dřív ještě jedna zahrada,ta už se taky nechala slepicím-takže slepice mají zahradu velkou jak my jsme měli ozemek v BK…úlet,no půl zahrady jsou záhonky…

Fifi

Z
            Nerikej bohuzel. Treba je to jen vyzva, pro ostatni? Udelat vyvyseny zahony, prujezdny cesticky, at dosahnes a muzes se zase hrabat v hline nejakym zpusobem.
            Tyjo, a promin, ze budu mozna jak slon v porcelanu. Zjistuju, ze nevim, jak spravne psat cloveku na voziku. Mam tendence litovat, coz neni spravny. Mam tendence radit, jak vidno, coz uz tuplem nebude spravny. Pritom jen malickato chapu, jaky moc velky omezeni proti predchozimu zivotu mas. Zazila jsem neco malo podobnyho u babicky, ale ty bylo 98, kdyz jsem si ji posunovala na voziku, protoze mela kycel v haji, po dome a dvorku a nechavala ji strihat muskaty na slunicku. Jak ta byla stastna, zahradniceni milovala.
            Zlatko, poradis mi? At se ja necejtim blbe. Kdyz napises, ze ti zahrada stoji – je jasny, ze te to mrzi, stve a nemuzes. Co by bylo pro tebe nejlepsi na tohle odpovedet? Opravdu nad tim premejslim… Diky.

Fifi

Mirko
              tak at není moc bláta od bagristů!
              co pejsci?nelínají?nebo línají celoročně?

To shrnu – kdyz budou bagrit vic jak metr hlubokej vykop podel baraku, bude bahna mrte. Ne hned, ale az zaprsi. Jen doufam, ze to spravne vse napoji, neprekopnou vodovod, cisticka o kus vejs bude fungat a nepotecou splasky nejak zpetne do baraku.
              Cokle linaj prubezne, Troldak vic, furminatoruju je prubezne. Nekdy pul tasky, nekdy jen par chuchvalcu podsady. Chlupy pousti celorocne, najdes je vsude zapichany. 🙂

Maya

Fifi
                ale budete mit kanalizaci, to bych brala i s tím bahnem 😀
                cernejcaj
                krásnej motýl, u nás jsem teda ještě neviděla žádného, lítaj jen vosy

MirkaD

Fifi-jo,jo,taky vlastně nevím,jak se ze Zlatkou bavit
                  -jestli mi na to odpoví-ona nebo někdo jinej-že normálně
                  tak paráda:-)
                  ale vážně-taky nad tím občas přemýšlím jak Fifi-abych něco blbě neřekla/neudělala-a při mám stylu vyjadřování,že se vyjadřuju slohovkovitě-než se vyžvejknu tak by mě většina lidí zabila
                  jednak suukecaná
                  jednak neumím vysvětlovat
                  jednak to co by normální člověk řekl jednou větou já melu půl hodiny s třiceti odbočkama,pak už ani nevím,co a proč a jak sem chtěla…

Fifi

A tak ja myslim, ze je dobry se zeptat. Kdyz neco nevim.
                    Na koleji jsem pomahala slepymu klukovi, potreboval treba pomoct s novym terenem do menzy, aby si koupil obedy a tak. Sam si rekl, co potrebuje, co mu vyhovuje.
                    Proto se ptam ted Z, snad ne neomalene. Mozna blbe. Ale tahle kultura nam chybi, vnitrne, jako Cechum, psychicky zazita. Co mam delat, jak se chovat…

Mayo
                    ale budete mit kanalizaci, to bych brala i s tím bahnem
                    Mno, pribude tim padem stocny ve vyuctovani. A hlavne, aby to fungalo, protoze tu po lonsku znovu predelavali projektovou dokumentaci, ze tam cosik nesedelo. Ja tu novou cisticku mam kousek nad barakem, porad nerozumim tomu, jak to funga, kdyz to jde z kopce, ale cerpa to i do kopce. Jestli chcipnou ty cerpadla, jsme odsouzeni k zaniku coby posledni z kopce. 😀

MirkaD

Fifi-no tak jo,ale samotný mě to bylo blbý
                      hele napíšu to tak-Zlatka nasala o té zahradě-která mě teda mimo jiné nebaví a nebavila,ale to je fuk
                      -takže napíšu to jak to vidím-kdyby třeba někdo z vás-Čajda teda néé-ta taky zahradu nemusí:D
                      tak ale třeba PetraK-u který vím,že ji zahrada baví-napsala-no zahrada pustne nemám na ni čas kvůli domečku…,nebo moc práce,nebo něco prostě
                      tak jí člověk řekne/napíše-njn-to je blbý,ale tak jak bude víc času,tak se do toho zase pustíš a tak…
                      kdežto co napsat u Zlatky aby to náhodou nevyznělo neempaticky?
                      jako-na rovinu-já vlastně nevím…
                      tak si kup kvítka v květináči,a třeba časem budou mít mladí víc času…
                      nevím,prostě nevím….

Fifi

Mirko
                        Snad nam to Zlatka sama objasni, jak to citi a vnima, proto jsem se optala. 🙂

Sis, tam tak krasne sajni mesic, ja snad este vytahnu cokle ven. Teply, jarni vecer – uz me i neco stihlo stipnout a mam lytko dvounasobny, hec. Tak jdu asi tapat, ty dva blbeckove rikaj, ze by to este zvladli. Dobre noci preju.

cernej caj

Z
                          no a co mit hlavne travu a stromy? Krasnej sad/hajek a zahonkunjen par jak pise fifi treba nejaky vyvyseny?

Ja z pohledu vnucky rikam, ze by me.prudilo starat se jeste o cizi zahradu ale nevim, jak to.mate, jestli treba bydlims vama.a.pece o.zahradu je treba misto prispevku na bydleni?

MirkaD
                          No ja potrebuju do zdravky pro nejaky jidlo, tty si koupis chleba a testoviny v penny, ale teda musim rict, ze me prekvapilo ze penny se dpst zlepsilo v tomto (ze pred par rokama se tam nedalo koupit vubec nic) a ted penny jako podradnej obchod s mizernym sortimentem uz nevnimam, fakt se hrozne zlepsilo.

Tak a na testy… brrr to mozkostouchaji je fakt priserny

Zlata

Fifi
                            To je úplně v klidu.Ty vyvýšené záhony chtějí udělat.Já se snažím abych trochu poposla.A mas pravdu,litovat je fakt zbytečný,já si zanadavam,trochu se mi uleví a fakt se nemusí nikdo bát že se nějak úrazim.Já ani nevím proč jsem to vůl jeden psala.Asi to nějak vyplynulo z kontextu.Hlavně se holky nedrete,odpocinte,dejte kafe,dortik.🤓🍰☕

Petrs01

dejte kafe,dortik

jo a noženky nás neunesou 😀

Zlatko, jestli jsi v Praze a máš tam práci pro zeleně nepříliš znalé, tak můžem pomoci, víkend bude dlouhý. A muž nevypadá že by šel ukecat na porušení dementních nařízení a zdrhnout někam ven.

Zlata

Petrs
                                Moc ,fakt moc dík za nabídku,ale já jsem u Vodňan.Až to skončí tak na kafe určitě prijedte,budu ráda.
                                Mladý mi ted píšou,že jsou negativní,druhý se ozvou zejtra.
                                Zítra je zelený čtvrtek,to se má sít hrách,tak půjde do truhliku.Na Velký pátek nedovolim nikomu rypnout do země,protože jsem poverciva.A bude dneska sluníčko,rakusaci hlásí 25,to bude krásný.Já pak dám pár fotek.

Petrs01

Trošku z ruky, škoda. Za lepších časů tě rádi přepadnem 😉

hlásí 25,to bude krásný

hmm, já šla včera po delší době běhat a s tímhle skokovým oteplením to nebyl běh ale boj. A bíglovi se už přehřívá atomový reaktor 🙁

Zlata

Petra
                                    To je ten na dožití?V 16 vypadá jak jiný pes ve 3.🤓

Denny

Dobré ráááno sluníčkové,
                                      bléé to bylo ale vedro včera vodpoledne, Koněf zaplula do rybníka, ale jen nóžičky, prý koupací sezóna zahájena 🙂
                                      No byly jsem venku téměř 3 hoďky a doma jsem vodpadly, ta dokonce chrápala nahlas 🙂 No a ve 20:30 budíček a pak jsem čučela do půlnoci.
                                      Ráno vstáváníčko docela jde, jen pincezničce se nechce vstávat
                                      Takhle to u nás vypadá v 5:30. vona si asik ještě nepřeřídila hodiny

Maya

Petrs01
                                        jo vcera bylo krasne videt, jak je pojem teplo relativni
                                        taky jsem padala vedrem a to bylo 20, v lete mi v ty teplote bude kosa 😀

ad zahrada, taky mame pomerne velkou a me teda prace na zahrade vubec nebavej, ted to dela mama, až nebude, tak to bude trava a stromy a kere
                                        proste max posekam travnik bo to se musi a zbytek at si dela co chce 😀

Denny

KACHNO MÁŠ SMS

Petrs01

To je ten na dožití?

jj. Nejlíp ho tehdy odhadla PetraK, když navrhla jméno Atom. To mu bylo 12,5 a neměl vypínač. Nemá ho dodnes.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 541. až 560. (celkem z 2,012)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.