- Toto téma obsahuje celkem 2,011 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
11.5.2021 v 11:06 #120561cernej caj
Petrs01
Protoze je moc prijemny mit menzes 14 dni a z toho 8 mit horecky, brichabol, prujmy, zvraceni, velice silnou a bez ucinnisti beznych analgetik… sem slysela ze nekdo i bez HA ji ma treba 4-5 dni ja ji mam s HA „jen“ 7 a z toho horecka, prujmy a zvraceni jen 2dny, takze uz muzu chodit normalne do prace treba… protoze se to da vydrzet… 4x za rok tohle snesu.No osobne radsi HA do konce zivota nez byt nezamestnatelna
Petrak
Ja dneska taky nespala feri chtela asi 3x ven…11.5.2021 v 11:09 #120562Dennyčajdo
ve tvém případě bych byla pro odstranění dělohy, nemá cenu se takhle trápit 🙁11.5.2021 v 11:12 #120563cernej cajDenny
Kdyz ja nevim, jestli brani ha neni mensi zlo nez mozna prijit o zensky hormony zcela?
Myslim, ze k tomuto se pristupuje kdyz neni mozna zadna jina lecba a u me je podavani HA porad jeste velice uspesna neinvazivni metoda…Mamce delohu teda vzali ale protoze zhoubnej nador…
11.5.2021 v 11:14 #120564Petrs01odstranění dělohy
To už je dost radikální krok, já bych spíš zkusila hormonální tělísko. Furt je to menší zlo než zobání prášků, funguje to x let, někomu úplně bez menstruace, někomu s velmi slabou.
11.5.2021 v 11:21 #120565cernej cajPetrs01
A nekdo menstruje porad… rozdil mezi teliskem a ha je jen ve forme, hormony tam jsou taky. Takze technicky vzato nevidim rozdil11.5.2021 v 11:35 #120566Dennyčajdo,
pokud ti nechají vaječníky a to zcela jistě nechají,
tak o hormony nepříjdeš, tvůj gynekolog by ti to měl vysvětlit.
Ale chápu, že se ti do toho nechce.Máš pravdu, tělísko má také hormony a brát HA xx let taky není nic zdravého,
ale jak tady píšeš že máš horečky atd…ikdyž to bereš, tak to mi nepříjde
moc jako „pomoc“11.5.2021 v 11:38 #120567Mayacernejcaj
pokud chces mit jistotu ohledne trombozy po ha, tak na dispozice existuje geneticky test
teliska jsou i bez hormonu, ale nevim jestli to pak nejak ovlivnuje menstruaci
PetraK
ruka boli asi kazdeho x dni, ale tak to je normalni, po ockovani na zloutenku ja se nemohla tejden ani ucesat a pamatuju doby, kdy se po ockovani na tetanus nedalo ani sedet 😀
ale prijde mi moc vtipny, ze v Anglii do budoucna chtej spojit ockovani covid s chripkou, kazdy najednou do jedny ruky, pak by byl kazdej total invalida 😀
doufam, ze tahle vymozenost sem nedorazi 😀11.5.2021 v 11:45 #120568Petrs01nevidim rozdil
Já bych doufala ve slabší projev… protože při tom co popisuješ bych nějaké řešení hledala. V mládí jsem měla první den velmi silné bolesti, zvracení apod. Jenže v 15cti jednak doufáš že se to zlepší a jednak nevíš co budeš za 10 let chtít. Pak se to výrazně zmírnilo, jako bolí to, ale nelezu bolestí po zdi. Takže vlastně no problem. Ale kdyby mi to zůstalo, tak bych vyzkoušela dostupné metody a zřejmě bych nakonec uvažovala i nad řešením navrhnutým Denny, byť tam zase riskuješ jiné problémy. Jenže HA právě taky není úplně bez rizika, což při tom, že to furt pomáhá jen do stavu „to vydržím“, nic moc. Protože být 2 dny KO, to je síla.
Jo, analgetika – v dávkování kdy začínaly zabírat už jsem začínala být sjetá. Když jsem vzala silné, nebolelo mě nic, ale nevěděla jsem co dělám – a druhý den jsem si to vyžrala opožděně, takže analgetika u mne k ničemu.11.5.2021 v 11:51 #120569Petrs01teliska jsou i bez hormonu
ty ale menstruaci spíš zesilujou!
Já ho mám, spokojenost. Ale já jsem po pár letech s HA začala mít těžké problémy, takže hormony mi nesměj přes práh.11.5.2021 v 12:02 #120570cernej cajNo hlavne telisko bez hornonunje mi k nicem
Petrs01
Ale prave s ha mam bolestivou menses cca 2 dny z tech 6 co menses mam a pri nechani 4x rocne je to v pohode nez 14 denni menstuaci 12x za rok s 8mi dnama totalne mimo… tzn 8×12 nebo 2×4? No ja vidim dost masakralni rozdil a zlepseni kvality zivotaU teliska je nevyhoda ze kdyz na nej blbe reagujes tak to neni ze skocis k dr a za 10 minut mas napsany jiny leky… telisko sem zkoumala ale je vysoky procento zen ktery maji meses „furt ale slabou“ nebo „nahodne bez pevnyho intervalu“
11.5.2021 v 12:11 #120571Petrs018×12 nebo 2×4?
Jo, jako jednoznačný zlepšení, to chápu, ale furt to není na úrovni převážné většiny (poměrně slušné procento žen problémy prostě vůbec nemá). Prostě mi to přijde šílený.
“furt ale slabou”
To jsem měla po injekční. Půl roku v kuse, to bylo peklo. A to musíš přetrpět, injekci neukončíš.
11.5.2021 v 12:24 #120572MayaPetrs01
ja bych teda rekla, ze spis vetsina nejaky problemy ma, nejcasteji bolesti, ja teda mela vzdycky dva dny masakr bolesti taky, takze dopovani ibacema to alespon dostalo do prijatelneho stavu, za komousu to bylo horsi, protoze ani doktor nic poradneho nedal a clovek se tak akorat mohl svijet v praci na zachode, takze pak s ibacema vcelku pohoda
jo, dneska se to hodne resi ha, ale to taky neni nic moc, kazdopadne nejaky bolesti den dva ma skoro kazda co znam
to co popisuje caj uz ale teda normalni neni
he jak ja jsem rada, ze uz jsem se toho zbavila, i kdyz ta cena za to zaplacena taky neni uplne mala 😀11.5.2021 v 12:43 #120573Petrs01skoro kazda co znam
Co se tak dozvídám já, tak cca 50/50. Ale samozřejmě o tom víc mluví ten kdo má co říct – kdo bolesti nikdy neměl, tak povětšinou mlčí.
Von ti doktor nic moc nedá ani teď – pokud nechceš/nemůžeš být zfetovaná. Ibáč mi na tohle nikdy nezabral.
Dost ženským se to zlepší po porodu – ale taky ne všem.11.5.2021 v 12:46 #120574MayaPetrs01
me teda nastesti ibac zabiral, celkove me dobre zabira na vsechny bolesti, ne ze by tehle bolesti zbavil uplne, ale dostalo se to na snesitelnou uroven
holt to jsou proste delozni kontrakce jak pri porodu a nekdo ma vetsi a nekdo mensi
nekdo zas ma priserny PMS a bolesti skoro zadny a to ja zas nikdy moc nemela11.5.2021 v 12:51 #120575Mayano nedavno jsem cetla nejakej clanek, jak v Asii jsou bezny 1-2 dny menstruacniho neplaceneho volna, myslim, ze tenkrat bych to privitala, ale v tomhle jsme asi sto let za vopicema
jednou jsem cetla diskuzi na trubce u videa jak se simulujou tyhle bolesti chlapum a zcela vazne tam byli nekteri, asi nejaci mladici, prekvapeni, ze ty bolesti vubec existujou, ze je to ani nenapadlo, kdyz na tech zenskejch neni nic videt ze by je neco bolelo
no asi je nikdo neinformoval11.5.2021 v 12:52 #120576Milena z PrahyMirkaD
Jak vypadá Betty? Taky malý kníračoidní plemeno? To jí moc přeju, že si taky užila vycházku :-).
Čajda
Soudružka menstruace tě teda nešetří -:(.11.5.2021 v 12:56 #120577cernej cajMaya
Nojo ale HA je mimojine I lecba napr. Na cysty, na endometriozu a tak… takze proste neco za neco.Petrs01
Prave, ja si myslim ze kdyz mamv celku v pohode lecbu tak do toho vrtat uplne nechvi protoze hur muze byt vzdycky:DZa chvilu z prace… jeste 3 dny… mozna dneska zkusmo sbalim batoh… CESTOVNI HORECKA 😀
11.5.2021 v 13:03 #120578Dennyčajdo
když už má někdo cystu tak HA rozhodně nepomůže.11.5.2021 v 13:12 #120579MayaDenny
tak dava se, nekdy se pak cysta rozpusti
ale obecne myslim v pripadech jako je caj je to proste voleni ze dvou zel, vzdykcy je najaky plus a minus a odejmuti delohy taky muze mit neprijemny nasledky, tak to si clovek nevybere a navic je to definitivni11.5.2021 v 13:17 #120580PetraKZa chvíli mažu dom a s Rumajzlíkem za panem dochtorem. Ehm… vodítko zůstalo kde? 🙁
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.