- Toto téma obsahuje celkem 1,644 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
28.8.2024 v 8:11 #176639
Thielli
Mirko
i s cedulema je to jako s výchovou se psem. DŮSLEDNOST, DŮSLEDNOST, DŮSLEDNOST.
Bez cedulí je větší pravděpodobnost, že si lidi dělají co chtějí než s cedulí.
A další věc je, JAK SE O NĚCO ŽÁDÁ.
Myslím, že když je kromě striktní žádosti „vyndejte to na pás“ připsáno s ohledem na naše pokladní… že to třeba několik lidí trkne.
Jasně, vždycky zůstanou dacani, aroganti a burani… ale nestojí to za to i za těch několik, kteří zafungují?
A když někdo bude vzteklý, že se s tím má tahat… tak místo hněvu z tvé strany řekněš: víte, nejde o to, že vám nechci pomoci, ale já když vás o to žádá dvacet lidí za dopoledne… umíte si vy sám/a představit, že byste to za každého tahal/a?Já nechci vůbec zpochybňovat, že to tam máte těžké, také je mi jasné, že zákazníci ve velkých městech se mohou chovat jinak než na malém městě, vsi… ale v principu nevěřím, že zrovna u vás bude absolutně jiná populace než jinde.
Takže za mě – zkus to tam zase u vašeho vedení nadnést. Dej jim papír do ruky a popros je, ať tam tuhle – nebo nějakou unifikovanou žádost dají.
Tím, že se budete jen čílit a trápit, se nikam nic neposune. Neposune se to ani hádkami s jednotlivci. Posune se to (třeba jen o kousek) systémovým jednotným a korektním přístupem.
Protože i vzteklé babě, která si tam otevírá tlamu, vezmeš vítr z plachet, pokud zůstaneš v klidu a budeš slušně trvat na svém požadavku.28.8.2024 v 8:11 #176640MirkaD
Ano-čtečky jsem chtěla už před letama…
28.8.2024 v 8:35 #176643MirkaD
Thielli-cedule nám vedení zrušilo
po nikom tam neřvu/neřvem
celý den fakt hlasem že z něj teče med-říkám-dobrý den,můžu prosím poprosit nadzvednout kasl/mlíko,tašku/leták?děkuji moc….
a většina to udělá a menšina-co by tam tak mohlo být?
na co zvedat leták
at jde vedení do prd…,vzkažet jim..příadně tam máme jít my…,
musela bych být svatá a nejsu-když po mě fakt někdo řve a je hnusnej,abych byla milá/příjemná….
já jsem nikdy neřekla,že jsou taký všichni,ale je tam několik lidí za den…
aby jsme po vedení něco chtěly,musely by jsme všichni táhnout za jedn provaz a to nikdy nebude…,
už několik let je tam úplně anonymní průzkum vedení co chcem zlepšit změnit…-at apíšeš co chceš změní se jen něco…a trošku….,
chápu,že tomu z prinncipu nevěříš…
ale to holt pokud tam nebudeš dělat,tak to nezjistíš…
jo vím o místě,kde je to ještě horší…
když těm lidem řeknu-že zkuste si představit něco z naší práce..
tak se dozvím,že mě práce má bavt,a je to práce z lidmi,tak s tím mmusím počítat,že jsou lidi takový….28.8.2024 v 8:36 #176644Zlata
Černej čaj
Já vím, že se to dá zrušit,a udělat změnu, jenže tahle ženská tam zmatkovala,už za mnou markovala dalsího, vedoucí co přišel byl z ní PAF,navíc já hledala v intrbankingu jestli se to nestrhlo, protože kartu jsem přikládala.Jsem měla chuť za tu kasu vlézt a dát jí školení.???
Jestli tam ve čtvrtek nebude se holek zeptám co je zač.A ke kase už k ní nejdu i kdyby tam byla jediná.28.8.2024 v 8:47 #176645Thielli
Mirko
takže to ani nezkusíš znova je o tu ceduli požádat? To, že něco někdo dávno zrušil, přece neznamená, že to bude platit furt. Se koukni na politiky. Uděláme EET, zrušíme EET…
Ale pokud už tedy víš, že je to všechno marný, nevyplatí se ti cesta jinam? Máš nějaké šance najít práci jinde? Zkusila jsi jít třeba přes agenturu? Říct jim: tohle umim, tohle neumim, tohle mě omezuje, tohle je moje výhoda, jsem ochotná cestovat XX minut, beru teď XX. Myslíte si, že byste se mi mohli pokusit najít něco obdobného? Nic za to nedáš, jen trochu času.
28.8.2024 v 9:26 #176646Maya
Bych rekla, ze v tech obchodech to bude vsude stejny
a ty zmeny seshora a pruzkumy mezi zamstnanci, to mame taky, to uplne Mirku chapu, naprosta ztrata casu neco pozadovat, korporaty zezdola nic neresej28.8.2024 v 9:47 #176647cernej caj
A navic penny v bucovicich ma povest snad nejhorsiho obchodu v JM kraji…
To vzdycky kdyz reknu kamaradka z bucovic v penny tak prvni reakce je „v buckach je to fakt priserny“.
A kdyz do prace chodis hodinu pesky protoze ti nejede autobus tak si k tomu pridej hodinu a pul dojizdeni do jinyho obchodu…
Takze nejde ani tak o to, ze zmenit obchod neni mozny ale jde o to, ze ty nevyhody, co tim mirka ziska pravdepodobne nijak nevyvazi ze treba bude mit ctecku na dlouhy snure kdyz kvuli tomu bude 5h denne dojizdet…
28.8.2024 v 10:04 #176648Thielli
Ok, holky, přepraly jste mě. ?
Zkusila jsem se ptát, navrhovat… ale když tohle nejde, tamto nejde, to nemá cenu ani zkusit, tohle je všude stejný, tohle tak neni, teda neni to tolik, jak jsi pochopila… pak se vzdávám ?
jak by řekl obhájce u soudu „nemám dalších otázek“Sama nejsem z těch, kterým všechno vychází, něco mi spadlo do klína, něco jsem si musela sama vydřít, hodně jsem ztratila a hodně odevzdala do propadliště dějin bez náhrady. Nikdy mě nikdo neživil, dost často jsem si ten rozbitý retík, co jsem si způsobila, musela sama ošetřit. A co su dospělá, nikdy mě nikdo z žádného bahna nevytáhl, musela jsem sama. A někdy mi to hodně trvalo, než mi to došlo, že musím mít přestat strach opustit zajeté a z posledních sil z té propadající se rašeliny vylézt.
Mirko
takže už ti jen přeju, opravdu přeju, bo tě mám ráda jako všechny vás tady, aby ses dřela a trápila co nejméně. Aby se třeba stal nějaký zázrak..
Moc se běžně nedějí, ale někdy ano, někdy se nějaký stane. Tak ti ho přeju.28.8.2024 v 10:46 #176649cernej caj
Tak hlavne na vesnici jsou vzdycky mensi moznosti, ja dojizdim jen 3h denne a nastesti nemusim chodit kilak pesky:D mirka je hodne limitovana tim, ze k nim nic nejezdi a z bucovic se nema moc sanci dostat jinam.
A bohuzel padesatnice bez pouzitelnyho vzdelani je rada za prijatelnou praci na malomeste, ale moc se vybirat neda, hlavne s hromadou zdravotnich omezeni…
Takze nejde o to ze by to neslo, ale casto se jen vymeni negativa za jiny negativa pozitiva za jiny pozitiva a nekdy je znamy zlo (lidi) lepsi nez neznami zlo (treba psychicky vydirani nadrizenym a vymysleni si veci, za ktery te muze sikanovat a vyhodit).
Pripadne zkusebka, ktera neklapne. Pokid zijes od vyplaty k vyplate tak je pravidelny prijem proste alfa a omehga zivota a ne risk ze te ve dvou zkusebkach vyrazi a pak uz proste nebudes mit ani co jist…
28.8.2024 v 10:57 #176650Maya
Thielli
ono Praha a vesnice nebo malomesto, to jsou dva tak rozdilny svety, ze nejde aplikovat jedno na druhy
malomesto, kde mas dva supermarkety, jeden jak druhej a par obchodu, ktery vlastni vietnamci a ti si tam i delaji, jako prodavacka moc moznosti nemas
v Praze s 20 obchodama v kazdy ulici je to proste jiny28.8.2024 v 11:00 #176651Maya
koupila jsem si v albertu poprvy k obedu dva chlebicky a asi uz nidky vice 😀
jako byly dobry, ale ze mi nalepila dva stitky na balicek, proste na kazdy chlebicek zvlast, to jsem si vsimla az u samoobsluzny pokladny a ne, ani obsluha nedonutila tu pokladnu napocitat dva chlebicky
zadat kusy u chlebicku nesly a nacist dva stitky z jednoho balicku taky ne
nakonec jsem jeden musela zaplatit zvlast 😀
a obsluha odesla, kdybych se na to vybodla a zaplatila jen jeden, tak to ani nikdo nevi28.8.2024 v 11:11 #176652Thielli
Holky, já nejsu úplně blbé, jen částečně. A taky nežiju celý život v Praze. A taky mám příbuzné, které žijí na vsi. A taky mám osoby blízké, které mají nějaký hendikep. A taky čtu, co Mirka píše.
Takže – jsem psala – opravdu byly vyčerpány všechny možnosti zkusit něco změnit?
Řekla například agentura – sorry – máte tolik omezení, že pro vás nemáme vůbec nic? Ani v obchodu ani jinde. Inzeráty a pracák jsou jen dvě cesty, personálka je další cesta.. zkusila se tahle cesta?
Nic víc.No, co už. Prostě neplatný pokus, no. Pokus z dálky, pokus odrážející i nějakou mou osobní zkušenost, pokus sestavit něco ze střípků informací, pokus o malé krůčky když na velké není síla. ?
28.8.2024 v 11:29 #176653Maya
Thielli
ja myslim, ze hlavne Mirka nemuze moc riskovat ze ji nekde ve zkusebce vyhodej, protoze dost casto tahne celou domacnost sama
plus na to zdravotni omezeni uz nejaky prace vystridala a tohle je asi to nejlepsi co kdy mela jak jsem pochopila
na praci v kanclu by ji asi nikde nevzali kvuli vzdelani
a personalka na malomeste, to je spis fraska ala urad prace28.8.2024 v 12:07 #176654cernej caj
Maya
Tak ale dva chlebicky za cenu jendoho by byli jeste lepsi!Vidis, a nesel ten stitek sundat? Ale asi by se zas porusil ten papir…
Ja ted mrla problem s tycinkou v bille, pipla sem ji a dala na samoozbsluzku bokem ale pokladna porad tvrdila, ze ji mam polozit do taskove zony i kdyz tam byla:D
Su na endo, tak snad to bude dobry a odpo sraz s knigou:)
28.8.2024 v 12:22 #176655Maya
cernejcaj
bylo to zabaleny v mikroteny, takze sundat to neslo ani omylem
se fakt divim, ze to nemaji nejak vyreseny
jo nekdy to nejaky lehky veci nebere, ale v tom albertu se mi to uz dlouho nestalo
tak snad mas endo dobry28.8.2024 v 13:32 #176656cernej caj
Tak to teda nevymysleli:D
A endo v pohode, tak dobry, tak su rada, sla sem konecne zase po roce a fakt mi to hezky drzi tak snad ti zas par let vydrzi:)
28.8.2024 v 17:15 #176659Fifi
Brypodvecir vespolek,
nejak se nam otepluje, ze? Kdyz koukam na predpoved na pristi tyden, asi me slehne. Pekny versovanky tu probehly. 😀 Jelikoz tu dneska ficel jeden traktor s valnikem za druhym, napada me jen:
Jede traktor, není to Zetor, nejede do hor orat brambor.
Valí si to polem, rozmetává hnůj, jako všichni kolem říkám ježiš fuj.Cajiku,
fajne, ze medikaci mas spravne nasazenou. A at se ti povede vyladit domaci kancelar, at mas co nej pohodli. Ja se u notasu kroutim jak zizala, neumim u toho spravne sedet.Mirko,
achjo, mas toho v praci nalozeno a prachy chybejici fakt nastvou. Se pri tom zaprahu holt nekdy seknes, nedivim se.Kuskusova
Na me kouknul inzos vedle na Chovu, netusim cenove, ale nebyla by to pekna partacka kocici? 🙂28.8.2024 v 17:47 #176660Maya
Tak koukam nejen Thielli, ale uz i caj ma vyzvedly knizky, tak doufam, ze vas budou bavit
Ted se snazim udat akordeon, pan chtel fotky a prej zavola, tak jsem zvedsva, jestli ho bude chtit a nebo rekne hodte to rovnou do popelnice
A jak jsem otvirala ten kufr, tak jsem zjistila, ze to ma uplne zrezly panty a to byl celou dobu v baraku, holt nejaky to vlhko tady je, uz to vypadalo, ze se to cely rozpadne28.8.2024 v 17:48 #176661Maya
Fifi
Taky kdyz jsem videla tu predpoved tak jsem myslela, ze me slehne28.8.2024 v 18:49 #176662cernej caj
fifi
no jako masakr ta teplota..ale tohle je taky super basnicka 😀
to ale tvymu zadu moc nepomaha, jestli se kroutis… ja fakt sedim vetsinou hezky, rovne, lokty na stole… proste pohodlne, at se to da vydrzet celej den 😀
Maya
tak snad ho udas, ze by poslouzil. jj, muz se ptal, jestli to odveze na kole, tak rikam ze instukce znely autem, tak uz to ma prej nalozeny 😀 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.