- Toto téma obsahuje celkem 1,644 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
6.11.2024 v 8:05 #179316
PetraK
víte co je děsný, že dneska, aby člověk neměl výčitku, že si dá mlíko, při kterým nikdo neumře, tak aby měl vlastní stračenu. Ne, že by mi to vadilo, ale nemám ji kam dát.
a kostka másla, kde taky nikdo neumře, stojí 2x tolik jako kostka sádla, kde to zvíře umřelo.
6.11.2024 v 8:09 #179317PetraK
Thielli
a uprostřed NIKDO NENÍ!
😀
6.11.2024 v 8:10 #179318Petrs01
vlastní stračenu
A jak si jako myslíš, že se to mlíko v krávě bere? ?
6.11.2024 v 8:12 #179319Thielli
a kostka másla, kde taky nikdo neumře, stojí 2x tolik jako kostka sádla, kde to zvíře umřelo.
Hele, ty stračeno…. ?
Já nemám problém s tím, že někdo umře, aby se někdo jiný mohl najíst.
Já mám problém s tím, co se děje s těmi zvířaty, než umřou. To umření je pro ně nakonec to nejlepší, co je mohlo v celém masném průmyslu potkat.6.11.2024 v 8:16 #179320PetraK
Petrs01
A jak si jako myslíš, že se to mlíko v krávě bere? ?no dobře, tak stračenu s teletem a postupem času krávy dvě. Jednu stračenu a jednu jalovici, kterou prodám nějakýmu dobrýmu člověku, co bude se zvířetem zacházet vlídně a………… proto nechovám. nic.
Thielli
Já mám problém s tím, co se děje s těmi zvířaty, než umřou.
vim. jsem to jen tak shrnula. že je to prostě paradox.6.11.2024 v 8:28 #179321Petrs01
prodám nějakýmu dobrýmu člověku
a teď ještě tu o perníkové chaloupce. A to tele samozřejmě každý rok a ne vždy to bude jalovice.
6.11.2024 v 8:40 #179322PetraK
Petrs01
já vim, ne 😀 Nicméně myslím to v tom duchu, jak to bejvávalo dřív, koza, kráva u stavení aby bylo mlíko. /jo, nemožeš je mít po jednom, to je další věc/6.11.2024 v 9:22 #179323Zlata
Denny
No já se teď do Bavor nedostanu,tak koupím na zkoušku vždycky nějaký párek,pak dávám ochutnat kocourům.Co žerou s chutí,koupím pro nás,co nežerou nekupuju.6.11.2024 v 9:38 #179324Thielli
jak to bejvávalo dřív
Jsi stejně ztracená ve vesmíru jak já… ?
Já tohle viděla na vlastní oči – jak to bejvávalo dřív.
Viděla jsem to asi před patnácti lety. Babičku s nůší, pluh tažený hubenýma kravama a ruční orání. Rumpál. Ploty ze starých vysušených větví.
Bylo to v Rumunském Banátu.
Mám z toho velmi malebné fotky. ?A do té doby jsem neviděla větší bídu. ?
6.11.2024 v 9:39 #179325Thielli
Co žerou s chutí,koupím pro nás,co nežerou nekupuju.
Potřebuju nutně nahrát tento softvér do hnědého psa. Tuhle funkci ona prostě vůbec nemá! ?
6.11.2024 v 9:47 #179326Petrs01
vůbec nemá
žere fšecko?
6.11.2024 v 9:56 #179327Thielli
žere fšecko?
fšecko ne. Ale žere fšecko, co někdo zpracoval a nechal někde v Praze na zemi. Pečivo, jogurt, uzeniny, hovna…
Ale zase je bezproblémový strávník. Syrový maso sní jakýkoli, zeleninu a ovoce si vybírá. Popere se i s tvrdými žitnými suchary… když je nouze, zhltne i granule.
O černé škoda mluvit. Ta se vrtá ve všem psím… a pak hází oči na můj talíř.6.11.2024 v 10:27 #179328Petrs01
v Praze na zemi
Tak ji to odnauč. To by žrali všichni moji psi, kdyby jim to prošlo. A neříkám, že nikdy nic nesežrali, ale značně to omezili. Ve flekatejch případech se spustila kalkulačka s programem „stojí mi to za to?“, zatímco nad Vaškem svítila jasně čitelná bublina „jé žrádlo… ty nechceš abych to sežral… nesmím to sežrat… no tak… to nesežeru…“. Flekatá kalkulačka občas zapomněla započítat koeficient nasranosti, ale zpravidla se všichni shodně dobrali k tomu, že piškot a pochvala jsou lepší varianta.
6.11.2024 v 10:29 #179329Zlata
Thiely
Ani Trixa nemá software co kocouři.?
Je schopná vybagrovat i zbytky pro slepice.?
Kdo četl Herriota,tak si určitě vzpomene na testy na tuberkulózu u krav,ono to vždycky nebylo tak jednoduché,máma třeba nesnášela kozí mlíko,páč ho musela pít jako dítě.
Já dostala jako dítě taky nějaký bordel z mlíka od krávy.- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 10 měsíci uživatelem Zlata.
6.11.2024 v 11:01 #179332Thielli
Tak ji to odnauč.
???
Těch pokusů, toho řvaní „NEŽERETOTENPES! ?, té nasranosti, toho chytání za tlamu, toho kloubení očí na všechny strany jako chameleon…
Ale ne, nemáme to sice plně stoprocentní (když najdou v lese to, co tam nechal nezahrabané houbař padesát metrů od cesty – to jsem prostě druhá…), ale máme to tak 95%.
Ony to nesežerou, když je vidím a zastavím povelem. Ale běda, když pozornost na pikosekundu pomine. To je nad mé síly je naučit, aby si to nevzaly, když je nehlídám.Černá to dokonce na houknutí pustí z tlamy. Hnědá se od toho nechá odvolat, pochválit, vezme si pamlsek… a pak běda, když za 30 vteřin přestanu dávat pozor… vrátí se to dožrat… ale to už taky víme, takže no chance.?
6.11.2024 v 11:12 #179333Thielli
Zlatko
přesně. My jsme v tomhle s Petrou (- doufám, že se nepletu) takové trochu zasněnky. Domeček, les, louky, zviřátka… prostě pro nás obě je to synonymem toho nejhezčího bytí pro člověka.
Ale zrovna moje kolegyně v práci má sestru žijící na biofarmě. Manžela vidí jen v noci na chvíli s baterkou. Návštěvy tam moc nezve, protože žijou v holinách a šátku. Dovolená, víkendy? pff.
Takže takové ty echt idylické a uklizené farmy, které nabízejí i pobyty pro návštěvy, jsou zatím spíš výjimkou. Celá země takhle nemá šanci fungovat za předpokladu, že se nesníží lidská poptávka po nekonečných regálech v marketu…Teď jsem si hledala nějaké neutrápené mléko a něco z něj. Ti, co to nabízejí, mají většinou jeden tvaroh, dva druhy sýrů, jogurt… a nazdar.
Jsme prostě zmlsaní a blahobytní. A stejně furt nadáváme.6.11.2024 v 11:20 #179334Kimi
U prarodičů byla spousta zvířátek – kravka, koza, králíci, drůbež, pes, kočky. Pili jsme čerstvě nadojený kravský mlíko, to kozí bylo pro zvířátka. Babička vyráběla i tvaroh, občas zkoušela i máslo. O svých zážitcích z venkovského života jsem psala na Zvířetník – zveřejněno 17.8.2020.?
6.11.2024 v 11:27 #179335Zlata
Thiely
No nejhorší je když omarodíš,musíš stejně vstát a všechno nakrmit,vykydat,nastlat,..Kde je Maya???
6.11.2024 v 12:17 #179336Milena z Prahy
Jó, Zlatko, obdivuju každýho, kdo má na venkově hospodářství se zvířatama ?! Ona stačí jedna kravka. Náš kamarád Pája z Horský Kvildy jí jednou měl, na mléko. Dvakrát denně dojili, furt čistili konve od mlíka na svoz, sušili seno a kupovali slámu na podestýlku. Strašně toho i to jedno zvíře sežralo.
6.11.2024 v 12:38 #179337Maya
diky za zajem, ziju, ale v praci je to na pikacu a hodne prace, takze nemam cas a pak uz ani mentalni kapacitu, ale tak nejak to tu alespon procitam
ze vseho se mi udelal opar na dasni, ani jsem netusila, ze to muze bejt, myslela jsem, ze mam zase vacek v dasni bo bolest jak krava a nateklej ksicht, zubarka mi dala atb a aulin, ale trvalo to par dni nez to trochu zabralo
obecne proste blby obdobi a jen cekam az bude lip -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.