- Toto téma obsahuje celkem 1,644 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
27.10.2024 v 21:40 #178852
Denny
Thielli ta Muchomůrka je dokonalá ? Fifi no nevim jestli tohle ještě pomůže. Kimi děkuju jsou to vlastně pořád cesty a foto v okolí
27.10.2024 v 21:51 #178853Thielli
Pozdravení všem a fotografkám díky za krásné obrázky – Mirce, Zlatce, Denny…
Pak přání brzkého uzdravení všem marodům, bolavým kotníkům, padajícím kolenům, vysokým teplotám…
Roman… no, víme své. Kdysi mě chytla záda v práci. Vezli mě na kolečkové židli, tak jak jsem na ní v té práci seděla… asi půl kilometru do špitálu, brečela jsem při každém kodrcnutí, ve špitálu jsem dostala osm injekcí kolem páteře a teprve pak jsem mohla zase vstát…
Denny, jestli má jednu nohu kratší… má nějaké ty vyrovnávací boty? To se přece stává i když člověk dostane sádru, že ho pak z té chůze nakřivo chytnou záda… no přejeme, ať se podaří napravit.čajíku, ty prožíváž nstup čtyřicítky… pfff, počkej, až to bude pade. To je pěkně hnusný zlom. Čtyřicítka je jako zralé mango na stromě na Srí Lance. ?
To pytláctví je hnus, to se připojuji… ale – znáte mě už trochu – tam jde o jednotlivá zvířata, která než je tenhle krutý osud potká, běhá svobodně po krajině… já sice bulím nad každým živým tvorem, který umře zbytečně, ale stejně mě stále nejvíc tíží ty tisíce potravinových zvířat, která často hodně trpí, ale když se pevně zavřou oči, šunka na chlebu chutná…
Moc bych si přála, aby každý pašík každá kravka… než se stane tím jídlem na talíři, žila alespoň v trochu slušných podmínkách. No, asi je větší pravděpodobnost, že se na stará kolena stanu twiggi než aby se lidi usebrali a začali si vážit těch, které jednou hodlají sníst.
konec agitky.A vůbec, konec všeho psaní dnes. Jsem utahaná jako pes. Takovýho listí na chatě po zahradě… kdo to vymyslel, ty opadavé stromy…? nějaký matla asi…
28.10.2024 v 9:39 #178854Denny
Hezke sváteční dopoledne, u nas dnes trochu zatazeno, ale presto hezky… u rubnika ptici peji jak na jare ?. Cajdo na tebe jsem si vzpomnela v tydnu u nas v lekarne videla jsem tam boty se sirokou spickou posilam foto jaky je rozdil mezi moji botou a tou v lekarne. Delaji je ve trech sirkach dokonce, treba bys s nima byla spokojena. Thielli tak koukam, ze sis taky pekne uzila nemoci… u nas to je tak, ze několik dni okej a pak spatne slapne a nemuze na tu nohu proste slapnout. jako kdyby mu nekdo provrtal kudlu sedacim svalem. Boli to az ke kolenu a ikdyz je v klidu tak se to obcas stahne. Ja vim ze ma hodne lidi nestejnomerne dlouhe nohy. Tohle uzasne resi Shiatsu.
28.10.2024 v 9:41 #178855Denny
Cajdo boty…
28.10.2024 v 10:29 #178859Zlata
Fotky hladí duši,dík všem.
Já mám od rána v patách a na břiše Čertíka.Přitom je venku slunečno,mám otevřený skoro všechny okna.
Včera opět letěly muškáty z parapetu,přežily víc jak 30let,8 něsíců mužovo(ne) péče,ale než se ti dva uklidní asi bude na přežití hodně náročný.Musela jsem to jít hned uklízet,volové si v té vysypané zemi ještě šli pinkat s hrudkama.?
Denny
Já ti nevím jakou mají vprostřed barvu,jsem to tak blízko nezkoumala.Bych si k tomu musela sednout na zem,a včera bylo mokro.
Já to stejně sbírat nebudu, akorát mi bylo líto, že jsem to v té trávě neviděla dřív,než jsem na to vjela.- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 6 měsíci uživatelem Zlata.
28.10.2024 v 10:59 #178862Kimi
Taky mám jednu nohu kratší (pravá), ale mám to vrozené, jiný úhel krčku kyčelního kloubu, skolióza jako následek. Do boty podpatěnka, teď už nosím hlavně polobotky, zejména sportovní, dobře se mi v nich chodí. Koncem léta jsem si koupila speciální ortopedické v Béééééézva obchodě.? Dokud jsem byla schopná chodit na vysokých podpatcích, nechávala jsem si ten levý zkrátit. Teď stařenka ještě musí mít dvě hůlky.?
28.10.2024 v 16:29 #178863MirkaD
tak shrnutí minulého týdne-úterý-ranní-pečení+kasa,a vycházka i s Betty ke křížlu a zpět+několikrát hledej-ztratil a hledání nošení hraček,ve středu ranní
-pečení+hlavní kasa,-vycházzka mezi polama s hraním s hračkama a dom
čtvrtek-odpolední-ráno vycházka s každým zvlášt kousek za za barák do zátočiny k zahradám-pocvičit,pohrát/vyvenčit a dom+uklidit,uvařit a na odpoledne pěšky,
milion lidí,kasa 2,večer úklid+kartonování-před půldesátou dom
pátek-Martin volno,protože těch 80 procent,že…
tak jsme i s máti a ze 4 psama jely na nově objevenou cestu širokou velkou ve Ž.lese-Dafi běhala,Žeryk skákal,běhal,Martin bedle hledal,
pejsci od máti si čmuchaly-po hodině chůze po rovině jsme jely dom
delší vycházka za náma,my spokojení,psi nadšení
já za 2 hodky autem do práce
-tam mazec!!milion zákaznéků+velký úklid,věci co se dělají jednou za čas+nabručená zástupkyně….
no moc jsem to nedávala:-(((
ořed desátou v noci jsme skončily,dojely dom
já šla spát vedle,spala jsem hodinu!!!!
zbytek noci jsem proležela slzící a poslouchající rádio-bolelo mě všechno a psychicky y fyzicky vyřízená …:-(
ráno jsme vstaly kolem půl sedmé-Martin vysál,já vyžehlila,daly jsme snídani,sbalily jsme psy a po osmé hodině jsme za mlhy a mrholení jely do BK,
Žeryk 3 krát blinkal,
já probrčela celý ráno+v autě,
Martin naštvanej,že mám blbou náladu-a já mu neuměla vysvětlit rozdíl,mezi naštvaností a absolutní psychickou a fyzickou únavou..:-((
no udělaly jsme pidi kolečko ve Křtinách u kostela-Dafi běhala a hopala u laviček,za kostelem v parčíku u soch,
pak jsme dojely do BK,šly jsme s tatkem na hřbitov,tam si vesele sem a tam pobíhala srnka:-),
pak jsme zajely s Martinem nakoupit do Billy,
já mezitím ze psy do parku u řeky,
no a pak ze psama k tatkovi dom,
kde jsme i s ŽERYKEM ZŮSTALY DO SOBOTY!!!!
ŽERYK PO LETECH V BK PŘES NOC
Martin jel dom,že druhý den dojede a my se po obědě šly válet k telce,
odpo skočil tatka ze psama na 10 minut ven-já mezitím do sprchy,
pak jsme zase čučely na tv..
já šla večer větší vycházku osvíceným městem-od zastávky městem do zámeckýho parku,pak parkem k hradbám,kolem hradeb dolů a ořes park s radnicí přes město kolem knihy k zastávce,k tatkovu dom,a od něj navrch ke kostelu-pomodlit se a dom
velká klidná večerní vycházka s oběma psama za mnou
takže večeře a pohádky od Jana Drdy s ilustracemi Josefa Lady….
v noci zase prášek od bolest a do rána spát….
ráno po šesté hodině-och ta změna času—
tak ráno s pejskama potmě ke kinu,ke starožitnostem a přes městem dom,zase kolem knihy:-)
doma dát Dafině léky,tatkovi trošku uklidit v domečku-prach,koupelku,trochu okna…
a dojel Martin a i s tatkem jsme jely do Moravského krasu fotit-ke Kteřinské jeskyni-mimochodem,všude mega hromady lidí a aut,plný parkoviště!!!
Marti se furt divil,kde se ty lidi berou:-))
no pak ještě menší zastávka v lese na projítí,pak obejítí pidi parčíkuv další dědině-aby nám Žeryček vydržel bz blití až dom
a pak jsme zdárně dojely dom
po odpoledním ležingu,
jsme šly večer k máti na chlebíčky a placky
s otcem by měly v sobotu 50 let od svatby…:-((
no v neděli tam byly bráchové Martina dopoledne a na oběd…
no a dnes sváteční to hezký dem,
my vyjely ze psama ven
a zase na tu cestu hezkou,
kde v pátek jsme měly tu vycházku hezkou 🙂
nechtěly jsme moc daleko,
at Žeryk ai odpočně z autíčka,
a protože páteční vycházka se mám tuze líbila,
a daleko nebyla
jen kousek za cestou ke Zlatému Jelenu,
tak zase vydaly jsme se cestou sejenou,
a běhaly jsme z cestičky a bedličky jsme hledaly…
pejsci taky běhaly
Dafi zase hledala ty pařezy 😀
a pak se jelo domů-vařít,iklidit andulkám,oběd….
svátek končí nám….28.10.2024 v 16:31 #178865MirkaD
a pondělí
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 6 měsíci uživatelem MirkaD.
28.10.2024 v 16:56 #178869Petrs01
Máme tady hádanku navíc: Když už dva dny ležím s horečkama a je státní svátek, podělá se co? Nákup 01/2014, takže výdrž neskutečná, ale načasování je teda dokonalé.
28.10.2024 v 18:56 #178870Fifi
Pekny podvecir preju vsem.
Mirko
Ty mas v praci porad tak nalozeno, achjo. 🙁 Co to ma Dafca v tlamce – to je hracka nebo naaranzovanej list?Dennyky
u nas to je tak, ze několik dni okej a pak spatne slapne a nemuze na tu nohu proste slapnout. jako kdyby mu nekdo provrtal kudlu sedacim svalem. Boli to az ke kolenu a ikdyz je v klidu tak se to obcas stahne.
Auvajs. 🙁 Nakej ortoped ho videl? Ja mela neco podobnyho, jak se mi sprajcly zada v bedrech, kdyz jsem zvedala Pepina jako malyho, a bylo to od plotynky.Petrs
Co by to tak mohlo bejt. Sporak? Lednice? Hlavne, at je ti lip! Lita toho ted plno vsude, to uz musi bejt, kdyz to hupne na otuzilku.28.10.2024 v 19:00 #178871Zlata
Petrs
Lednice?
Pračka?
Televize?
Notebook?
Teploměr?Mirko
Mě ty pejskové na mechu dycky připomínají dědečka Hříbecka z Mrazíka.28.10.2024 v 19:33 #178872Petrs01
Lednice? Ochraňuj nás všichni svatí, to fakt ne!
Pračka? Bez té pár dní vydržím, i když takhle propocené noční košile fakt nepamatuju.
Televize? nemáme.
Notebook? Nemáme, PC jsem zapla až teď a obešla bych se.
Teploměr? To jsem zjistila že máme!Takže… samá voda 😀
28.10.2024 v 19:35 #178873MirkaD
tak mrkli jsme na 2 pohádky,šla jsem ven ze 3 psama-Mx a mí 2
Betty zase kašle a to byla před 2 týdny na injekci…:-(
ted jedly pejsánci,Dafi čeká až ji zchládne zelenina…Vítám Denyky už skoro stracenou !!!!
a jsem ráda,že jsi zase tu!!!!:-))
at Vás vše bolí mín,
a na skřín ze židle nelez,
at pád další rychle vyhne se ti!doufám,že si PetraK užívá volna a dovči,a nastrhá se a i trochu odpočne si!!
a doufám,že si Čajík užil vandru s Knigou!
Zlatko-šikovný kocourky máš,
jsem si je představila jak hrají fotbal s hrudkama hlíny:-)))28.10.2024 v 19:36 #178874MirkaD
Fifi-naaranžovanej list:-)
28.10.2024 v 19:53 #178875MirkaD
Petrs01-jéé,chudero malá marodná…
nevím,hádanky mě nejdou:/28.10.2024 v 19:57 #178876Fifi
Petrs
Takže… samá voda
Snad ne wc? 😀 Nebo sprcha. Nebo ti rupla postel.Jsem ted majzla komara, to je divny teplo. A masarka tu litala, tu sezrala Ruzice, krasne si psice odhadla vyskok. 🙂 Mirko, tak list, modelka jedna, slusi jim to vsem.
28.10.2024 v 20:19 #178877Petrs01
OK, doufám, že tohle moje domácnost nečte 😀
28.10.2024 v 21:12 #178878Fifi
Ty ses tajnosnubna. Kdyz to mate 10 let, leda by to bylo starsi uz driv? Nechci psat, ze volvicko!
28.10.2024 v 21:34 #178879Petrs01
Né, týjo, tak co tak asi potřebuješ, když funguješ akorát v posteli, bolí tě krk…
28.10.2024 v 21:49 #178880MirkaD
jonvice?
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.