Kecací bab(y)í léto 2024

Fóra Ostatní Kecací bab(y)í léto 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,644 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 961. až 980. (celkem z 1,647)
  • Autor
    PetraK

Zlatka

Tenhle černej flek občas přehlídnu.??

se nedivim, když skorem mizí v „červí díře“ do vesmíru 😀

Thielli

Zkusím dočíst a něco napsat. Choroba se mě stále drží jako psí hovno ve vroubkované podrážce. Kousek se vyšťourá, ale smrdí to dál…
        Ale v pondělí jdu do procesu, beru si trika na převlečení, hned jak se při sebemenší námaze zpotím, prostě pojedu každý den do kanceláře zabalená jak na tábor. Oblečení, čepice, termoska…

Čajíku
        ano Pepin není fantom, Pepin žije a má se k světu. Fakt krásný pes. Jsem byla ale měkká a nechala se od Fifi držet za plotem. Měla jsem jí přetlačit a nacpat se k němu, kulíškovi. Abych si ho pohladila… Je fakt, Fifi, že ty se doma opravdu bát nemusíš, ač jsi poslední dům ve vsi… taky si říkám, že jsem si měla pořídit takové psy, abych mohla říkat všem – dál nejdete, na společnou vycházku nejdeme, nic prostě nebude, bo moji psi mi to nedovolí. Jako asociál bych tuhle službu využila.
        K té židli pracovní – no, jestli to má koženkový sedák, pořídila bych na to ještě podvětraný sedák. Protože ta koženka prostě na zadnici na hodně hodin není dobrá. Ke stáří se pak mohou vyskytnout jisté obtíže kolem konečníku z toho.
        Plyšoni, cos vyfotila krásný. To, když se vyčeše, je na zateplení půlky domu pak, ne?

Fifi
        Zasadila jsem ten oxalis triangularis nebo jak se ta krásná kytka jmenuje, jak jsi říkala, ne moc hluboko… a jala se googlit, jakže se o ní starat (já vím, žes mě poučila, ale mohje hlava je dost špatná, na to aby něco udržela déle než rýmu…). Takže – jeden zdroj uvádí – velmi slunné stanoviště propustná půda, zazimovat ty červíky… druhý zdroj uvádí – polostín, dostatečně vlhká půda, přes zimu pěstovat jako pokojovku… třetí zdroj píše – alespoň občas zimovat, páč jinak se vyčerpá, když hraje v zimě pokojovku a v létě venkovku a brzo umře.
        No, tak si vyberte pak.
        Některé celerové bulvy už poputovaly darem k bližním, jiné čekají, jak se potkáme s pani rozmazanou Zrzavou, jeden jsem právě postrouhala do salátu. ?
        Ještě jednou děkuji.
        A Pepinos se nakonec porovnal s tím bříškem? To tvoje zatrnutí si umím představit. To si totiž umí představit jen ten, kdo někoho chová… to se nedá jinak nasimulovat. ?

Mirko,
        oslík je krásný, všichni oslíci jsou krásní. Dycky bulím, když se dočtu, jak se někde nemají dobře nebo se dokonce mají špatně…
        K tomu rozkecání… no, to není nic nového pod sluncem. Jediná cesta je pečlivě vybírat, komu co řekneš. Někdy má člověk slabou chvilku a vypovídá se tam, kde to zrovna jde a pak se nestačí divit… ☹
        Na polici pěkná sbírka – jak bych řekla já – lapačů prachu. Taky mám lapače prachu! ? Po mnoha letech jsem ale obměnila prostor a lapače prachu uzavřela do skleněných knihoven, které sice pro mě nemají takové kouzlo jako ty otevřené, leč o mnoho kratší čas mi zase trvá zbavit těch strašně důležitých cetek vrstvy prachu. ? Tady, kde bydlím, jsme totiž v dolíku v Praze a prachu je to země zaslíbená.
        Pohyb s batohem – můj táta celý život někde o víkendech a o dovolených pochodoval. Turistoval. A za dva roky mu bude osmdesát, a právě díky tomu chození je fit. Jasně, má nějaké trable na stáří, ale nesrovnatelně menší než většina jeho vrstevníků nebo dokonce posmrtníků. Konec konců – letos v únoru jsme to zakufrovali na té Sri lance. 30 ve stínu a my šli 5 hodin po slunci a po písku… prakticky bez zastavení… takže táta sice občas už v hlavně něco pozapomene (cestu), ale jinak není žádné máslo.
        Jo a punkce se dnes dělají jen výjimečně. Za mlada jsem si jich užila až až.

Zlatko,
        Díky za fotky budulínků ? ta poslední nemá chybu – vesmírná!
        Česnečku nemohu, z česneku se mi dělá špatně. Z česneku, z cibule, z pažitky… prostě všechny tyhle silice, který jídlům dávají říz, mně začaly houpat se žaludkem.
        Já na citáty moc nejsem – ale ten s tím vysvětlením se mi líbí teda ? Napíšu si to na cedulku na blůzu, až pojedeme k tátovi na narozeniny a bude tam ta jeho fúrie-chytrá horákyně-soudkyně v jednom.

Jo a jsem ráda, že tu není Milena ? jsem se dozvěděla, že Milena je češtinářský profesionál! Ou maj gót…
        Tímto prosím Milenu, aby sem samozřejmě chodila dál, (jak to, že tu vlastně není!?) …ale vůbec by nevadilo, kdyby si na čtení nebrala brýle?
        Jak se vlastně má paní od statečné králičice? Chodí, chodí někde? Nosí houby po koších? Nebo co jako ?

Kimi, Fifi
        četla jsem na gauči u Kimi o odcházení – tak nevím, pudlice neječí ani nevyjí, když jsou opouštěny. Stojí ve dveřích, hlavy mírně skloněné a v očích mají hluboký žal ?

Petrs01
        Kdy kupuješ tu židli? ?

Pani rozmazaná Zrzavá, nevyspalá – přišla mi sms, že jedou vejce! Ale žádný mail od Megi, kam jí mám kolik poslat peněz ?

Fifi

Brypodvecir vespolek,
          Mirko, huf, zes nasla penezenku! Ja vcera hledala klice, nastesti mi jen vypadly v aute z baglu vedle sedacky.

Thielli
          Chorobo uboha, se te to teda drzi fakt jak lejno boty. 🙁 Neslo by necim podporit imunitu, abys to uz udolala, co ja vim, treba wobenzym?
          Měla jsem jí přetlačit a nacpat se k němu, kulíškovi. Abych si ho pohladila…
          Ty mi porad neveris, ale on by se pohladit nedal. Hlodnul by te. Mozna by se nechal pohladkat po vychazce, az by se mu zklidnil hormon. Ale ja byla nepouzitelna, jsem byla rada s hlavobolem, ze sem zvladnula jen to kratky zaplotni setkani. Ruzenka by se pocicmat nechala, kdyz si ji privezla takovyho micudu. Pepinuv pupek se druhej den na prochazce rozhejbal, mel srajdu, vecir pak uz v pohode.
          Jsem rada, ze celere chutnaly a maji svy domovy. O pole vys se uz zacalo sklizet, tak brzo asi najedou i sem a bude po hehe. Ja si sla vcera jeden urvat do bramboracky.
          Takže – jeden zdroj uvádí – velmi slunné stanoviště propustná půda, zazimovat ty červíky… druhý zdroj uvádí – polostín, dostatečně vlhká půda, přes zimu pěstovat jako pokojovku… třetí zdroj píše – alespoň občas zimovat, páč jinak se vyčerpá, když hraje v zimě pokojovku a v létě venkovku a brzo umře.
          Si videla ten muj truhlon. Tak ten je pul dne na velmi slunnym stanovisti. Pak mam jeste za barakem dalsi v polostinu. Oboji davam na zimu dovnitr na parapety, obcas zaleju, nechcipou, jen se tak jako vyčápnou do vejsky. Na jare rozsadim housenky do dalsich truhlu, kdyz nemrzne, jde vsechno ven a prebytky rozdavam horem dolem, bo je to nesmrtelnej plevelus. Zimovat (strcit to do chladu a nezalejvat zkusila kamaradka a chciplo ji to, brala si pak ode me novy housenky). Takhle to funga u me. 🙂

Attachments:
          Maya

Tak konecne jsem docetla
            Krasny dvere Brtinku i kocicaci Zlatky, super ze Mirka nasla penezenku
            Zidle neporadim, ja se na zidli valim, opiram se loktama, podpiram si hlavu a tak, v praci mame obyc a me to vyhovuje, doma mam sto let starou drevenou s kulatym nizkym operatkem a to je nejpoholnejsi zidle co znam
            Zada zas v nejakym katastrofalnim stavu nemam, tak asi tento valeci pristup zas tak nevadi 😀
            Co ma Petrs s monitorem nechapu? Vsude se pise, ze na monitor se ma koukat dolu a horni hrana ma byt v urovni oci, doma mam svuj monitor vejs a je to blby na krcni pater, nastesti pracovni notas ma monitor niz
            Jinak jsem uz zas marod, ale asi dalsi choroba, v patek a v sobotu uz mi nic nebylo a v nedeli vecer blbe od zaludku a zimnice, nastesti zachodove extempore uz ne a od te doby to trva, tak se zivim jen suchejma rohlikama a tak
            V pondeli jsem jela do kanclu neb v utery mi meli migrovat pc a to musel byt notas osobne pritomen v kanclu, tak jsem si rikala kdyby se mi do uterka pritizilo, aby tam alespon notas byl
            No a az v pondeli jsme se dozvedeli, ze po mograci nebude fungovat hlavni program az do odpoledne, tak mi sef naridil na utery dovolenou, tak jsem byla celkem rada
            Zejtra prace doma a v patek zas dovolena a doufam, ze mi uz bude lip, protoze nezvladam ani poradny prochazky, tak ani nevim jestli jsou houby

Maya

A Lokinek je nevyprochazkovanej a votravnej a hrabe zase na stary kolena diry, tak alespon trenujem povely gauc a dolu 😀

Attachments:
              Milena z Prahy

Thielli
                Na takovýhle dlouhatánský choroby u mě platívá začít se chovat tak, jako kdyby nebyly nebo se zlepšovaly. Ony se doma snad ani úplně vyléčit nedají. Takže opatrnej návrat do práce mi připadá jako nadějná cesta k uzdravení.
                Jinak s těma houbama jsi skoro jasnovidná ?. Já se totiž poslední dobou dost flákám, a jak je hezky, hned někam jedem, korektury nekorektury. V neděli jsme byli s kamarádem na túrce nad štěchovickou přehradou, kolem slavný vyhlídky Máj. Papírovou tašku na houby jsem si vzala jen pro sichr a pak litovala, že jen jednu. Rostly tam totiž houfy hřibů, a to jsme sbírali jen při cestě.
                Kamarád se pak na Rabyni ponořil do vod slapský přehrady, měla skoro patnáct stupňů. Být teplejší vzduch, zaplavala bych si taky.
                Dokumentace:

Attachments:
                Milena z Prahy

Mayo
                  Držím palce, ať je líp ?!

Fifi

Maya
                    Tebe to taky este nepustilo? Ejch, covidaka test sis nedelala? Lokinek vypada jak plysak. 🙂

Milo
                    Mnaaam, krasny hribany! Je hezky, ze vyletujete a tak. Neuvazujete o zviratku nejakym na toulky? Kdyby nahodou, tak tady jedna dohazovaci…. 🙂

Petrs01

Co ma Petrs s monitorem nechapu?

Když mám židli nastavenou úplně dolů (když si na ni chce sednout kdokoliv jiný, tak spadne ?) a monitory na podstavcích, tak ano, mám tu horní hranu v úrovni očí. Jiní mají židli o 20cm výš a monitory bez podstavců. Hlavy máme stejně vysoko.

Na rýmičky platí ledová voda, ale fakt ledová, ne to teplé špinavé co teď teče. Na covida to nefungovalo, ten hajzlík prostě počkal na břehu a zas nastoupil (ve vodě mi bylo mnohem líp!).

Milena z Prahy

Fifi
                        Vážka je nádherná… Ale zatím si nechceme žádný zvíře pořizovat.

Thielli

Mileno,

v tom případě doporučuji lamu ?
                          lama

Jinak jsem ráda, že se jazykový dozor stavil tady v pokojíčku.

Fifi

Si myslim, ze si jazykovy dozor rad odpocine prave zde a nebude resit carky, hrubky… Milo, kdyz vam zviratko nechybi, mlcimm a nebudu nic dohazovat. 🙂

Jsem si vcera nabrala cerstve krouhany zeli a vyrobila coleslava, to je bozska mana. Ze zeli od lokalniho zemedelce, stejne jak cibul a mrkva, ochoch.

Thielli

Fifi,

no já nevím… já myslím, že když jednou člověk něco umí/cítí/vnímá…. tak je pak někdy trochu těžké klopýtat přes chyby méně zdatných.

Já si vždy vzpomenu na úvodní scénu filmu Červený drak, kde dokonalý Anthony Hopkins poslouchá koncert klasické hudby a najednou to flétnistovi „upískne“… a Hopkinsovi škubne lehce ve tváři…
                              A pak sedí filharmonická rada u Hannibala na hostině a vyjadřují smutek, že flétnista je nezvěstný, zároveň se jedna pozvaná dáma zeptá: „Hannibale, přiznejte se, co je tato neuvěřitelná delikateska?“
                              „Kdybych vám to řekl, madam, asi byste se zdráhala jíst.“

Milena z Prahy

Thielli
                                Ta růžová je epesní ?.

Fifi
                                Zvíře mi chybí, každej den civím na instáči na králíky, psy, kočky, vombaty, sleduju psí útulky. Ale živáček je nejen radost, ale holt i ta koule na noze, když někam jedeš.

Milena z Prahy

Fifi
                                  Jakejkoliv domácí zelnej salát je boží ?.

Kimi

Vážka je moc hezký pejsek, ale u mě už je obsazeno Betynkou. Léta jsem měla dva psy, ale teď už bych si netroufla. Venčení je trochu komplikované i tak – v každé ruce hůlka, v levé navíc flexi vodítko, když mám sebrat bobek, tak to je cvíčo.? Lamu doporučuji.
                                    Taky jsem dnes absolvovala očkování – pravá ruka covid, levá chřipka. Betynka zatím čekala v autě, to snáší líp, než čekání doma.?‍⚕️

Fifi

Milo,
                                      Ale živáček je nejen radost, ale holt i ta koule na noze, když někam jedeš.
                                      To je fakt. Tak musite poridit neco prtavyho, morcatko treba. Takovy skinny morcatko hreje a je skladny a musi byt ve dvou a pisti, mazli se, tuli se… Ne, ja vim, ze az nadejde cas, neco poridite. To jen beru ze svyho uhlu pohledu, ze bych nemohla byt bez zvirete. Natrajdala jsem se dost, psiska pro me nejsou koule na noze (spis had na prsou v pripade Pepina), stejne bych bez nich nikam nejela. 🙂

Thielli
                                      já myslím, že když jednou člověk něco umí/cítí/vnímá…. tak je pak někdy trochu těžké klopýtat přes chyby méně zdatných.
                                      A ja myslim, ze psat nekam bez diakritiky, s hrubkama nespisovne a bez carek jednomu muze ulevit. 🙂

Kimi
                                      Tak at ses po ocko v pohode, mne ty covidi nedelaly dobre, vloni uz jsem se na to vyprdla. Bety v aute – ano, to byl presne pristup na Pepina prtavce. Doma bych zdevastoval klec, v aute vedel, ze panicka za chvili prijde. I kdyz to bylo treba hodinka, dve, choval se tam 100x lip, v mrazech vesticku ala pan Housenka, vyvencit, vylitat, sup do auta klicka, cekej. Ona si Betynka taky zvykne, sikula, ze pockala a nikam se nezasprcla, jiste hlidala volant. 🙂

Thielli

Fifi
                                        “A ja myslim, ze psat nekam bez diakritiky, s hrubkama nespisovne a bez carek jednomu muze ulevit. ?”

NOTOSIPYŠ! ?

Fifi

Pysu si dalsiho jezka. Zase vynesenyho ze zahrady.

Thielli

Fifi… noteda!
                                            já nesobecky chci, aby u nás nebyli ježci, bo v Prahe je to loterie smrti na silnici, na druhé straně vím, že tu nějací jsou.
                                            Už mají na zahradě připravený domeček, vystlaný listím a dřevitou vatou, připravenou mističku s červíky a granulemi… a nikde nikdo. 🙁

Asi se loni rozneslo, že jsem nerada jednoho v domečku probudila, bylo už pozdě v listopadu, domeček loňský byl špatný, zateklo tam a on tam byl schoulený takový menší v úplně shnilé trávě s bílou plísní… jsem ho chtěla jen přendat rychle do suchého, ale probudil se a díval se na mě… a druhý den tam už nebyl. ?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 961. až 980. (celkem z 1,647)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.