- Toto téma obsahuje celkem 1,644 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
7.9.2024 v 19:08 #177039
Thielli
Mayo
myslím, že kompostování tuhého také půjde na nejbližší rumiště. Prostoru je zde dost. Když člověk i tenhle kompost zakope, jako po sobě lidi v lese zahrabou, když musí a každý rok zvolí trochu jiné místo, myslím, že příroda se postará, aniž by jí bylo ublíženo. Ono toho za rok zase není. Jezdíme sem jen od jara do podzimu víkendy… tak jestli jich je dvanáct?
Konec konců, kam jdou vlastně třeba kaly z odpadních vod z celé Prahy? Prací prášky, hovna, zbytky jídel spláchnutý, všechny ta černá špína ze silnic… proti tomu pár suchých bobků zasypývaných směsí… pfff… to není nic. ?
No a skládačku na ulici nechávat nebudu. Stejně jako Bromptna mám s sebou teď i v ordinaci.
Pokud, tak na vteřinu, zamyká se to klíčem jako motorka, nikdo s tím neodjede. Musel by to naložit do auta. A tak dlouho to bez dozoru nenechám.7.9.2024 v 19:13 #177040Fifi
Me z tech coklu trefi. Jsem pres den sekala po dlouhy dobe a pejskove se ve vetru skvirou protahli do kulny, kde jsem mela stary orechy. Mno, pekne si pochutnali, funeli oba, ted trnu, jestli je pres noc nechytne slinivka…
Thielli
To je peknej zachod, tam by se tento jedna radost. Ty ses v ordinaci? Co se stalo? Nebo jen spatne napsano?7.9.2024 v 19:19 #177042Thielli
Mayo
tady to pán má za minutu, co se na Brounce stavělo XXXX víkendů ?a ještě tady pěkné video:
biolan kompostovací wcFifi
Néééé nejsem v ordinaci, jen, že když jedu k doktorovi, jedu na kole a to kolo pak beru s sebou i do ordinace…No a vlašáky si dali ti dva? ? tyjo, co se dělá v takovém případě?
7.9.2024 v 19:24 #177043Fifi
Jo tak, huf, me zmatlo to „ted“. 🙂
Dela se to, ze se vyvola bliti pomoci peroxidu. Ten jsem nemela, tak budu doufat, ze si to radne vylouskali, nesezrali toho prilis a bude to cajk. Musim kyslicnik dokoupit.
Edit – jinak oni si louskaji vlasaky na podzim prubezne, co sem spadne od sousedu. Letos vsechno pomrzlo, no tak si nasli alternativu. Zatim vypadaji uplne v pohode, briska napucnuty.- Odpověď byla upravena před 2 roky uživatelem Fifi.
7.9.2024 v 19:29 #177045Thielli
Fifi
no není „teď“ jako teď… no.
Esli ty nejsi náhodou překladatelka ? že se v tom jazyce tak vrtáš.7.9.2024 v 19:34 #177046cernej caj
tak sme dneska byly v praze na vystave tima burtona, jak o ni psala thielli. byla paradni a moc sme si to s kamoskou uzili.
jen je spodivem, ze pres zakaz foceni tam fotili fakt uplne vsichni. a jeste sme chytli pripravu maratonu, v jehoz ramci dneska bezi kniga myslim pul maratpn nebo 10.
a videla sem dneska asi 4psi. dva hnedy kralovaky a jednoho malyho hnedyho pudla a pak nejakyho flekatyho voriska :D:D asi je praha pudli mesto 😀
7.9.2024 v 21:32 #177048MirkaD
ve čvtrtek volno..
den před tím do noci v práci,protože velký přecenění,úklid atd.-dom mě vezl kolega,
spala jsem asi 4 hodky…
ráno jsem šla ven se svou 2 na půlhodky-projít,pocvičit pár statických cviků,
pak dát Dafči obíhačky před vratama-kulatý kež a zabradlí kolem křížku-bylo ftipný jak Dafi zkoušela těma sprušlema projít za mnou,než jí došlo,že musí oběhnout velký čtverec:-D
takže zavařit jí hlavičku+proběhnout se povedlo:-)
v sedm jsem šla na 45 minut ven bez psů s Pavlou a basenžim,-lípa-hájenka,kolem cvičáku dědinou dom,pokecaly jsme,fajn to bylo:-)))
pak uklidit domeček,andulkám domečky,
odpolední šlofík a jely jsme na koně do Klobouček-v Koryčanech až od října..
měla jsem to na půlhodiny za 300,jela jsem na Zaře 15 letá parkuračka,ve stáji do sedla,pak do jízdarny,to jsem se na začátku bála,protože Zara byla jak z divokejch vajec,115 minut bez lonže,ale když se se mnou rozklusala,tak jsem se bála podruý a řekla jsem at ji uváže,že si na klus s koněm na volno netroufám:-)),i tak byla Zara několikrát okřiknuta at nezlobí,z toho jednou jsem ji okřikla já-tahala otěže a dělala xichty,,
no takový zlatíčko jak v Koryčanech teda není…
byla dost drncavá-to někteří koně jsou…ta v Koryčanech taková nebyla…
a měla dost rychlý krok-na fotkách vypadá,že kluše…
tak 2 krát jsem se bála,jinak dobrý…
za půlhodiny jsme jely pryč,paní se mě věnovala,má hodně zkušeností jezdí závody v parkru i westernu,dělají tam tábory,vede dětský kroužek,má 11 psů ze kterými běhá a závodí-border kolie a australáky…
akorát bez sedlání,čištění…my měly čas té půlhodiny,paní taky,pak už měla děti..
celkem mě pak ani nic nebolelo,taky jsem ale nevysedávala,
doma jsem si odpočla a k večeru šla na 2 hodky na návštěvu za kamarádkou knihovnicí-dom,od května -jsme se viděly jen párkrát v knihovně,
tak jsme daly kafe/džus,zákusek,pokecaly,dosttala jsem postavičku kníračka z Polska-pepřáčka,a cupitala jsem dom….
doma vyvenčit pejsky a jít se válet..
v pátek ráno s pejskama kousek k trati,párkrát hledej-ztratil a dom
a na deset do práce-tak jsem se stavila chvilku za aničkou do knihy,něco vyřídila ve městě,protože jsem byla busem v 9 ve městě,
do šesti v práci,kdy mě po 15 minutách seřvala zákaznice za storno-nedala jsem jí omylem slevu-stálá zákaznice,je tam denně-seřvala mě jak prase-že se dívám pokaždý jestli nekrade!!ale slevu jí nedám§§§
osmkrát jsem se jí omluvila-marně,za to storno mě seřvala zástupkyně-že su 15 minut v práci a mám storno-a ostatní ne,tak jsem jí řekla,že mi nemusí nadávat,že jsem už nadaný dostala….fajn začátek dne…:-(((
do šesti do večera jsem přežila…už v pohodě…
dojela jsem dom,kde už byl tatka,poseděly jsme na terse
já šla večer ze psama k rybníčku,kde jsme si chvilku hrály,a pak jsme se s tatkem dívaly na Talent-krásně dpjemný okažiky a výkony tam byly!!!!!
no dnes ráno větší vycházka ze psy v lese,pak jel Martin s Betty a máti na veterinu-Bettyna furt strašně kašla-ve dne/ v noci,ale stztašně!!!!
tak dostala injekci a v pondělí má jít na další….
mí psi jsou v pořádku…
si furt myslím,že tam má pichlou tu trávu v té průdušnici…,
pak jsem si zajela do města nakoupit něco v drogerce,
doma jsme daly tv odpoledne,Martin uvařil špagety carbonara a perkelt na pondělí,zdřímla jsem si vyprala 2 pračky,poseděly jsme na terase,grilovačka,já pocvičila trošku s Žerykem,vyvenčila psy,dala tv večer…
a zítra nás čeká odjezd do BK,na oběd rodinný i s tetou,a na koncert Davida-na Blansko jinak-slavnosti…Čajíku-fejn,že sis užila výstavu:-)
Fifi-snad budou čoklíčci tví v pořádku!!!
PetraK-ty snad přepereš chorobu co na tebe leze????
jinak vaše rozprava k MHD-jezdím busem,kde v létě dost kosa,
a lidi mi smrdí v práci-jakože fakt smdí+polonazí,často vidím i trebky,kalhotky+půlky zadku-delší trika by mě neurazily…. u zákazníků-když se z ohnou,čekám kdy jim spadnou gatě…:-(8.9.2024 v 7:24 #177049Thielli
Dobré nedělní ráno všem,
doufám, že Fifi už splaskly štípance, Petra neleží sípající pod duchnou, Mirka konečně zákazníkům dává slevy (Mirko, víš jak je všechno dneska drahý?! – tak buď prozákaznická a preventivně dej každému dvacet procent, ať na tebe šéfová neštěká)…
no a já než zase půjdu do „hajzlu“ dokončovat schůdek a terén kolem, sedím na verandě chaty s kafem, sluníčko už vylézá a osvětluje řeku, kde na mělčině náš pár labutí s pubescenty provádí ranní hygienu, po proudu se nesou krásná bílá pírka, v dálce ve vsi kokrhá kohout s mentálním postižením (kokrhá totiž celý den), ptactvo pěje a řeka je krásně čistá…
(jo a už taky studenější, Petrs… už to zase chladne… ?)Včera se labutě učily lítat, vždy oba dorostenci vedle sebe za jedním rodičem plesk plesk plesk plesk plesk plesk plesk nohama po hladině a pak už je křídla zvedla, kousek popoletěly, pak vytáhly podvozek a zase přistály… a pak zpátky to celé…
Hnědá se z těch zvuků může pominout, possersson náš ustrašený… ?káva dopita, jde se pracovat.
8.9.2024 v 13:30 #177050cernej caj
thielli
to mas idylku, kdyz zrovna nemakas 🙂MirkaD
tak pokec s knihovnici a darecek museli potesit 🙂Dneska sme byli s kamarady jeste na paddleboardech, vyslo pocasi paradne, docela sme si zablbi, zaplavali a ted uz hezky uklizet, povesit pradlo, uklidit pradlo z kose, vyluxovat, umyt vsechno… ale mam chut tak akorat odpadnout, silu nemam vubec na nic 😀
ale rano se u me stavila mirka s bramborama, tak sme se hezky prosli, trochu pokecali, jeste nebylo takovy vedro, ale na feri uz teda to nebylo, tak snad se hecnu rano kolem 4h vstavat 😀
8.9.2024 v 19:22 #177052Petrs01
už to zase chladne
já počkám až se labutě naučej lítat a odletěj… daleko… a pak se stavím, jo?
8.9.2024 v 19:29 #177053Fifi
At uz se ochladi! Stipance mam co den novy, komari se zblaznili. Pejskove meli dneska zajimavy eona, zvlast Pepinovi se tezce tlacilo. To bylo skorapek. 😀 Ale jinak jsou cajk, uuuuf, bliti ni srajda se nekonalo.
Mirko
To kaslani Bety muze bejt i od srdicka, vedro a tak. BK jste si asi fajne uzili, kor kdyz ses protla s Cajikem.
Thielli
To musi bejt pekny pokoukani na labutatka tlapaci po vode. Ja dneska zahlidla jeste par vlastovek, vetsina je uz fuc, tohle byla zjevne nejaka posledni omladina, co este brousila let.9.9.2024 v 6:36 #177054Thielli
až se labutě naučej lítat a odletěj
To je jako „až opadá listí z dubu…“.
Páč labutě nikam nemigrujou, věděla? To už si z toho zimního plavání mohla pamatovat… ?
V zimě starý odkopou mladý a jaře hurá nová vejce a zvýšená agresivita.
Teď jsou nejpohodovější z celého roku.9.9.2024 v 7:20 #177055Petrs01
starý odkopou mladý
Někam daleko. Takže tam budou jen dvě okřídlené bestie a ne 4, 6, sakra kolik tam těch potvor teď máš? Ony ty dvě úplně stačej.
Navíc labutě jsou částečně tažné, zůstávají jen tam kde se uživí, což samozřejmě Praha s hromadou krmičů splňuje. Možná kdybys ty svoje nekrmila, tak by taky odtáhly.
9.9.2024 v 7:49 #177056cernej caj
Fifi
Tak super ze se jem hur tlacilo:D mozna jim dat trochu oleje, at se tlaci lip? Jinak teda uf ze jinak nebyl jinej porblem po nacpani brisek.9.9.2024 v 9:14 #177057PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
CVhtěla jsem vám napsat něco a místo tihoi si tu tiše krvacim z nosu do klávesnice, psat jednou rukou je debiliz´tní
9.9.2024 v 9:25 #177058Maya
PetraK
ja teda nevim, le krvacet porad takhle z opacneho konce neni moc normalni, nechtelo by to uz na orl?9.9.2024 v 9:27 #177059Petrs01
tiše krvacim
ty taky?
9.9.2024 v 9:28 #177060Zlata
PetraK
Možná by to chtělo objednat na ORL?Černej čaj
Jestli máš v telefonu TESCO Club kartu tak je tam kupón na 75,-Kč při nákupu speciální výživy nad 300,-.U nás se ochladilo a pršelo.Možna mi to zase začne trochu normálně myslet?
Včera jsem tady všude lezla po zadku a háčkem sťourala pod nábytkem a hledala kocicí hračky,páč to všeck zmizlo .Nic jsem nenašla.Dneska ráno koukám, rybička,míček,míček, rybička,poštářek se šantou,zajícek,atd, volové blbí ???
- Odpověď byla upravena před 2 roky uživatelem Zlata.
9.9.2024 v 9:30 #177062Maya
konecne normalni pocasi, ani ten dest mi nevadi
9.9.2024 v 9:33 #177063PetraK
Když my to máme rodový to krvácení. To není nic tak zas převratnýho. Spustilo mi to to bourání a teď podivnej stav z toho vedra a klimačky.
Si tak myslim. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.