- Toto téma obsahuje celkem 1,644 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
6.9.2024 v 7:15 #177004
Maya
Thielli
skoda tohle prodavat
cernejcaj
jj, ty kolobky s malejma koleckama jsou blby uz i z principu, to vyseka cloveka i malej hrbolek na ceste
kdyz uz tak to chce asi tu s vetsima kolamam
a hlavne nosit reflexni vestu nebo tak neco, staci sero nebo dest a ty kolobky maji svetlo az dole u zeme a z auta vubec nejni videt
ja mam ted misto nocniho stolku takovou stojaci policku, ale proste jsem si rikala, ze by bylo super mit to ve stejny barve jako postel jako sladeny
ale za ty prachy to fakt nechci
Fifi
tak on je Pepin tenhle zahradkovej ozirac, to je nekdy nestesti, kdyz si vzpomenu jakej jsme delali alcatraz, aby na nas neco zbylo 😀6.9.2024 v 8:46 #177005PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Pátek, pátek, takže? Mám svátek!
A jako by na mě cosi lezlo, tak to teda jako nenene, nehodlám si zkazit víkenda.
Fčéra jsem měla moc příjemný posezení u Babičky. Daly jsme kafe všechny tři i s Olinkou a klábosily jsme na zápraží. To bylo tak hezký! A já jsem vyprávěla a babička se smála, to bylo ešče hezčí. Hřálo mě to u osrdí, vidět starýho člověka, jak se upřímně směje.
A pozorte!! Pudeme s Brtnikem a půlkou vesnice do dívadla! Pojedeme do Prahé do dívadla, jako jeli v Chalupářích! Autobusem se pojede, to bé legrace, vysaděj nás u Hlaváka a pudem za kuldůrou! Do mýho oblíbenýho divadla Studio Dva – na Duety a jak jsem si to tak četla, už se směju a těšim se. A že na to nezapomenem má na starosti Olinka 😀 , ta jde taky 😀6.9.2024 v 9:17 #177006Maya
PetraK
u nas tyhle akce divadlo a hrady zamky porada klub duchodcu, tak to taky podle toho vypada, tak to mate na organizatorku stesti 😀6.9.2024 v 11:57 #177009cernej caj
PetraK
Tak at to z tebe ryvhle sleze! Super ze ste si uzily na kaficku a s divadlem to taky zni jako super akce:)Maya
U nas neco takovyho je taky a mozna ani ne omezeny na.duchodceKdo je dnes cely den ve meste a zapomel si doma penize tak je od 6h rano hlady:D a jeste mi ujel o 2 minuty bus, takze se hladovka prodlouzila o hodinu:D
Jen prijedu dom, najim se, pomazlim pejsky a musim zpet do brna:( ale tentokrat se vsim snad:D
6.9.2024 v 12:14 #177010PetraK
6.9.2024 v 16:07 #177011Fifi
Krasavej vikend vsem,
Cajik se snad uz najed. 🙂 Esusovy preju bezva kulturni zazitek, hlavne vracejte ty podsalky, ju?
Maya
ak on je Pepin tenhle zahradkovej ozirac, to je nekdy nestesti,
No je to nestesti, budu muset asi ty spodni bobule petiprstu osmikat, jinak se pako pruhaty priotravi.6.9.2024 v 19:33 #177012Thielli
No je to nestesti
Fifi, já tedy mám první psy a tebe jsem považovala za zkušenou kynoložku a je mi teda blbý tě poučovat… ale nedá mi to…
víš… nechceš zkusit taky tomu Pepinovi dát nažrat? Tak jako normálně krmíš Růženku, tak že bys koupila i druhou misku a normálně do ní dala žrádlo i druhému psovi.
Já jsem takhle krmila hnědou a když pak přišla černá, tak jsem to tak udělala a funguje to. Černá si neshání bobule na zahradě, protože je najedená. ?6.9.2024 v 20:01 #177013Thielli
čajíku
ty proroku… elektrokoloběžka smetena ze stolu ? ani ta s protivodní úpravou nezvládne déšť. Prý jen deštík nebo projetí louže. Ale už ne liják. A já jezdím i v lijáku.
Velké kolo nikam nedám a už jsem si odvykla…. takže elektroskládačka.
Tys to trefila!
Ponořila jsem se znovu do studia výrobců, recenzí a nabídek, pomalu vyškrtávala: krátký dojezd, malá nosnost, slabá servisní podpora… protože ono je opravdu něco jiného si na jaře dát seřídit kolo, pak si na něm v létě udělat pár výletů… nebo jezdit nějakých 220 dní z celkových 365 a to v každé slotě… kolo dostává hodně zabrat a jakýkoli kompromis se pak záhy blbě vrací.
No a tak jsem škrtala a škrtala až mi zbylo… krásné kvalitní kolo, vyrobené v Evropě… a tak jsem zarolovala dolů na cenu a pak jsem rovnou s kafem zašla za naší finanční ředitelkou, že bych mohla dostat příspěvek na dopravu.
Ve výši cca čtyřech tisíc švýcarských franků.
Prozatím mě obdařila jen zvonivým smíchem.6.9.2024 v 20:20 #177014Fifi
Thielli
víš… nechceš zkusit taky tomu Pepinovi dát nažrat?
Ale to je dobrej napad, dikec! 😀 On je porad takovej nedozranej, vyzablej, zkusim ho nakrmit, prisavnik teda smikat nebudu, at se ma cim prizivovat.
(Ale ted vazne, ma ted rustovou fazi, kdy mu trci zebra a i kycle zacinaji, i kdyz zere jak bezednej. Co nabral po tabore, kdy hodne opadnul kvuli nervum, to shodil ted v tech tropech. Suchej pruh hubenej, az se mi to nelibi, odcervovak je jasna prvni volba. Bobule se naucil kradarit, kdyz jsem sbirala ostruzinomaliny, „copa to tam delas – jee, to je dobry“ – a uz si chodil na bufet, stejne tak pak na ten z divokych rajcat. )
Ve výši cca čtyřech tisíc švýcarských franků.
Prozatím mě obdařila jen zvonivým smíchem.
Ale to je krasnej stroj. Snad te obdari i necim navic. 🙂6.9.2024 v 20:30 #177015Thielli
Fifi,
já jsem na něj zvědavá… i na to, jestli mě seřve na tři doby nebo vezme na milost…
no a s těmi štípanci… ty se ničím neošetřuješ? když ne úplnou chemií, tak alespoň olejíčky. Některé aromatické byliny hmyz tuze nerad.6.9.2024 v 20:39 #177016Fifi
Jop, hrebicek s fenyklem sosavym hmyzakum smrdi. Normal jsem si udelala caj silnej a natrela se tim, to jim nechutnalo. Smrdela jsem i sama sobe. 🙂
A ohledne Pepina, on ma lidi rad. Jen je musi potkat nekde, kde si nehlida siroky okoli, kde na nej okoli nepusobi stresove atd. 😀 To nejak vyladime, urco ho uvidis. 😀6.9.2024 v 21:06 #177017Thielli
urco ho uvidis. ?
? a Růženku taky…
a teba teda taky ? … na neposledním místě.6.9.2024 v 21:22 #177019Fifi
Vsichni se protneme, ja se tesim na tebe i kudrlinky. 🙂 A at se nevydesis, vytocila jsem te na mobilu, uz to mas vypnuty, tak at jen vis, kdo te vytacel takhle v noci. 🙂
7.9.2024 v 16:27 #177024Thielli
Klidně, úplně klidně mě všechny můžete poslat „do hajzlu“. ?
Protože teď už to jde. Už se to vylouplo a zbývají dokončovací estetické a zakrývací práce.
První prototyp separační toalety na Berounce. Náklady na severský originál Biolan cca 26 tisíc. Samo domo nápodoba cca 5 tisíc.
Jsem mooooc zvědavá na zkušební provoz.1) stará
2) už se to vylupuje
3) tuhé do velké nádoby, tekuté do kanystru
4) a ze starých dveří bude v budce nová podlaha.A fšechno bez élektriky, jen vrtačka nabíjená ze soláru. ?
7.9.2024 v 16:29 #177029Thielli
Tohle je 3), zase jsem dala dvakrát stejný obrázek… tohle je to Thielli know-how… na hou nou…
7.9.2024 v 16:40 #177031Maya
Thielli
To kolo je krasny, ale s tou cenou si ho tak akorat zaramovat a povesit v obyvaku, s tim bych se bala ven 😀
Ten zachod vypada zajimave, co pak delate s tema odpadama v nadobach?
Treba ve Finsku co jsem slysela, je nejpopularnejsi normalni kadibudka s kyblikem vapna a lopatickou cimz se to hned po pouziti zasype jednou lopatkou7.9.2024 v 16:43 #177032Maya
Nabizim jeste detske knihy kbyby nekdo mel zajem, poslu a muzu k tomu prihodit hru Activity deti a trochu potrhanou starou knihu Kytice od bBartose, rikadla a pisnicky a povidky pro deti
7.9.2024 v 16:48 #177034Maya
A pak nabizim jeste encyklopedii s obrazkama
A domaci lekarna a kosmetika
Jako jsem to namatkou otevrela a prvni na me vykouklo, ze na kasel chripkoveho puvodu je nejlepsi povarene teple cerne pivo s medem, takze jiste zajimava kniha 😀7.9.2024 v 18:02 #177037Thielli
Mayo
z toalety se vše kompostuje. Kanystr, když je ve třetině plný, doleje se vodou a poleješ tím třeba pod keři. A to tuhé stejně tak. Na dně popelnice je vyvýšená mřížka, na ní je vrstva drcené kůry. No a pak se po každém použití zasype jednou lopatkou směsí rašeliny, uhlí a hoblin. A po půl roce je to rozložené k zarytí do země… Zadem se s popelnicí vyjede a doveze se na místo vykládky. Je to přesně okopírované podle toho severského modelu. Jen se už nepoužívá vápno.
No a to kolo. Je to zatím vítěz mé osobní soutěže. Naše firma se bude stěhovat za rok (mělo to být na jaře). Když vyjíždíš na silnici s autem za půl milionu, což je nižší střední třída), taky nepřemýšlíš o tom, jak je ten krám drahý… Pro mě je to klíčový dopravní prostředek. Autem jezdí jenom čuby. ?
7.9.2024 v 18:39 #177038Maya
Thielli
A to teda se na ten zachod chodi po schudkach?
Ja bych asi mela mentalni blok davat si tohle na zahradu
Ale kobylince a slepicince mi nevadi 😀
Nedavam ani od psa, nekde jsem cetla, ze od masozravcu by se to nemelo
To kolo, no ale kolo se da ukrast mnohem snaz nez auto, bych se fakt bala ho nekde nechat
Ale asi v praci i doma ho mas schovany
Nebo to si taky pojistis jako auto? -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.