- Toto téma obsahuje celkem 1,644 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
5.9.2024 v 12:05 #176949
Petrs01
v hicu chladek, v zime teplo
asi máš jinou MHD? V hicu na padnutí, v zimě… taky na padnutí, bo se k té MHD musíš nějak dostat = oblečená do zimy. A v tramvaji sauna. A smradlavci a uřvanci a často narváno.
Ale jezdím tím taky, bo kolo se od té doby nepodařilo vyladit, na běhání momentálně nemám kondičku a autem je to kravina. Pěšky teď chodím občas cestou z práce, ráno kvůli tomu vstávat nebudu.
5.9.2024 v 12:10 #176950Thielli
Petrs
nejde primárně jen o čas, jde o to, že ty velké věci na kolech a kolejích jsou plné lidí.
Lidí, kteří hulákají do telefonu, pouštějí si něco z mobilu nahlas, lepí se na tebe, smrdí nebo jsou polití voňafkou moc. Civí na tebe, vráží do tebe, neuhnou ti, když potřebuješ vystoupit.Raději budu dělat skladníka blízko než sedět v office daleko…
5.9.2024 v 12:24 #176951Maya
Thielli
mezimesto na tebe, pak by sis vazila prazske mhd 😀
Petrs01
tak ty novy tramvaje, co uz vetsinou jezdi, maji klimosku
narvano u nas neni, si v pohode vzdycky sednu, teda sedla, driv, ted uz popojedu tak max jednu zastavku
a s tim oblecenim, mhd je na chvvili, mela by sis zkusit nekdy bus nebo vlak na hodku, narvany, ze si bundu nesundas, pak jsem po vystoupeni v zime regulerne cvakala zubama5.9.2024 v 12:24 #176952PetraK
Vyvedu Tě z omylu Mayo
jezdím z konečný, stačí tři zastávky a lidí habakůk, v hicu chladek, v zime teplo,
poslední dobou se to nějak votočilo – v létě ne teplo přímo, ale rovnou hic – nepouští se klima a v zimě se teda člověk neohřeje – nepouští se klima.5.9.2024 v 12:26 #176953Maya
teda chci rict, ze i mhd ma samo svoje mouchy, ale porad mi to pripada jako nejpohodlnejsi a nejrychlejsi doprava
5.9.2024 v 12:29 #176954Maya
PetraK
jj, jak pisu, nekde ty vytizeny trasy, ze je narvano, to jsem zazila kdyz jsem jezdila do Karlina, to je celkem peklo
u nas je taky par zastavek do konecny, ale lidi jezdi malo, uz se mi i stalo, ze jsem jela v celym vagonu sama 😀
a to se fakt da v pohode
s tou klimou nevim, ja uz tak dva roky, co je to novy nadrazi, nejezdim a nebo popojedu jen za roh jednu zastavku, takze nevim, ale driv normalne v tech novych tramvajich klima fungovala
ted holt sidlim presne mezi zastavkama, tak uz se mi ty jizdy moc nevyplati5.9.2024 v 12:30 #176955Thielli
Přála bych také všem xenofobům, aby si zajezdili MHD v Bruselu. Kde je teda opravdu „černo“. Protože tam to uvnitř lidma jako v naší kotlině nesmrdělo. A nacpaná MHD je tam taky. Ale třeba řidiči busu tam na dobíhající čekali a nezavírali jim před nosem… a autobusák nejel s lidmi jako s dobytkem.
Dávám už dnes zapravdu těm řečem, že Češi jsou na osobní hygienu v Evropě u vrcholu prasečí příčky.5.9.2024 v 12:34 #176957Petrs01
co uz vetsinou jezdi
Tak možná na vašem konci. Já si teď můžu vybrat mezi linkou s poršákem a linkou s krabicí (KT8).
mhd je na chvvili
Doba jízdy 27 minut. Jak to tak píšu, asi zas zkusím zprovoznit Šemíka.
5.9.2024 v 12:45 #176958Petrs01
na dobíhající čekali
Když na každé zastávce na někoho počká, na konci trasy ho lidi zlynčujou, bo bude mít čtvrthodinu sekeru. Nehledě k tomu, že za to dostávaj finanční napomenutí. Na mne teda zrovna včera tramvaják počkal, ani jsem se nehnala, ale zjevně měl čas (odjet dřív nesmí). Ale pravidlo to není, prostě když má zpoždění, nebo jede „akorát“, tak obvykle nečeká. Jo a taky tě někdy nemusí vidět. A nejlepší jsou lidi co sprintujou ve špičce na metro, děsně se rozčilujou když jim zavře před nosem… bo to máme ty tááák dlouhýýý intervaly! Jeden si ani nestihne od plic zanadávat a má tu další soupravu!
5.9.2024 v 12:54 #176959Thielli
Když na každé zastávce na někoho počká, na konci trasy ho lidi zlynčujou
tak tím se vysvětluje ten bruselskej bordel ??
hele, nevím, jak to tam dělali. Asi to také nejde stále a vždy… ale český člověk umí být naschválníček a řidič MHD nevyjímaje… nejednou jsem viděla, jak nechal někoho letět a pak mu zavřel před nosem…
5.9.2024 v 13:08 #176960Maya
Thielli
oni za to maji financni postihy, je to i ted u nas u tech PID busu
kdyz jede driv, tak se proste postavi nekde u pole na zastavce a ceka
kdyz ma zpozdeni, hlidaji to, jestli je to kvuli provozu a nebo tim, ze nastupuje hodne lidi, co si kupujou listky, kdyby vyjel pozde a neprodaval listky, mel by penize dolu
to je stejny jako s tema pokladnima, cizinci si u nas stezujou, jak rychle jim to markujou, ze jinde to neni, ale proste pak staci jak tu Mirka pise jak jim to sledujou a buzerujou je kvuli tomu
to je proste ta ceska povaha buzerovat lidi kvuli prkotinam5.9.2024 v 13:09 #176961Maya
Petrs01
u nas na jedny lince to jezdi tak nejak random ty novy a stary, ale vetsinou fakt ty novy5.9.2024 v 13:13 #176962Maya
Thielli
s tim smradem nevim
za prvy jinde mi prislo ze ti lidi prelejvaj ty smrady vonavkou a to je pro me daleko horsi
za druhy u nas klimoska vec celkem neznama, takze kdyz se lidi poti celej den u prace, nedivim se ze treba cestou domu smrdi
ale hlavne za treti uz davno mam podezreni, ze u nas to neni lidma, ale uklidem neb par let jsem jezdila brzo rano busem z konecny, takze prazdnej cerstve uklizenej bus a smrdelo to v nem jak psi chcanky a podle me to byla nejaka dezinfekce nebo uklidovy prostredek nebo nevim co, ale tipuju, ze z toho busu to nevyvanulo celej den, bylo to fakt strasny, a pak to vypada, jako ze smrdej ti lidi tam5.9.2024 v 13:35 #176963Thielli
Mayo,
nemyslim, že je to úklidem. Občas kolem mě projde někdo v Bille, co je vedle práce a mám co dělat… To není pot z daného dne. Člověk, který se ráno rychle sprchne, vezme si čisté tričko a ideálně použije něco neutrálního a nevýrazného do podpaží, odpoledne, i když z něj leje… nesmrdí jako kozel.
O ústní hygieně nemluvě.
Horší zážitky už mám jen z Ukrajiny. Tam jsem ve vlaku jela s hlavou celou noc ven z okna. Ani v té Asii, kde vodu, aby pohledal, to nebylo tak hrozné…
|(Tam to ovšem dohnalo pálení svící z jačího másla… ? tu žluklou pachuť jsem pak cítila ještě měsíc doma.)
A na Srí Lance – v té prádelně vlhka a vedra a bídě a plném autobusu… lidé nepáchli. To jsem tedy vůbec nechápala, jak to tam dělají…5.9.2024 v 13:41 #176964Petrs01
jak to tam dělají
To co smrdí není pot jako takový, ale bakterie, které se jím živí. Tak asi mají jiné. Taky můžou být víc přizpůsobení na místní podmínky a tolik se nepotit. (A já prostě nedám dopustit na kamenec)
5.9.2024 v 13:42 #176965Maya
Thielli
nedelaji to nijak, asiate, hlavne teda Korejci, ale vetsinove i jini, maji jiny pot, ktery nesmrdi ani nemyty, je to nejaka geneticka zalezitost5.9.2024 v 13:44 #176966Maya
Thielli
„The ABCC11 gene is basically the single determinant of whether you do produce underarm odor or not,“ said Ian Day, a genetic epidemiologist at the University of Bristol who published a paper about the ABCC11 gene on Livescience, a science news website. „The research showed that while only 2 percent of Europeans lacked the smelly gene, most East Asians and almost all Koreans lack this gene.“5.9.2024 v 13:45 #176967Maya
takze taky je klidne mozny, ze Cesi maji tenhle gen 2x 😀
5.9.2024 v 14:05 #176968Thielli
Mayo, díky 🙂
že by teda Hospodin věděl, že jich tam jednou bude tolik na malé ploše a tak je genu ušetřil, aby na sebe pořád nezvraceli?
?Petrs – jo, kamenec… prý fakt funguje… ?
…si tě příště očuchám. Ještě než vlezeš do vody se vylouhovat.5.9.2024 v 14:14 #176969Petrs01
než vlezeš do vody
no tak do vody se patlám vazelínou ?
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.