Kecací bab(y)í léto 2024

Fóra Ostatní Kecací bab(y)í léto 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,644 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 5 měsíci a 2 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 181. až 200. (celkem z 1,647)
  • Autor
    Milena z Prahy

Mayo,
      to je zajímavý s těma urputníkama. To bejvaj nějaký vyšinutci, se kterejma nemá smysl jednat?

kachna

ani ho neprodal, ani ho nenabídl nám, dcerám…

Njn, nevlastní táta mi zakázal hrát na jeho kytaru a pak jí půjčil na hraní sousedčině dceři.
        Mám nemocnou kolegyni, tak jsem teď v práci zahájila velké třídění.

PetraK

Měli jsme jet sekat na chalupu.
          Brtnikovi vlítla moucha do oka a přes veškerou snahu se mu tam na dlouho ubytovala. Oko napuchlo. POřízeny kapky, moucha vyplavena, na chalupě neposekáno. Místo jízdy tam jsem došla prostě pro točený a nedělalo se nic. Ještě furt tam má jelito.

MirkaD

tak jsem Thielli napsala životopis i s odrážkama-co a jak..+Fifi,PetřeK,Čajíkovi,Maye a Zlatce….
            -číst můžete,nemusíte….
            napsala jsem vám to a poslala,aby jste i vy ostatní co se k tomu nejvíc za ty roky vajadřujete,aby jste viděly co jsem vše vyzkoušel…dojíždění,noční,různý práce..práci bez mzdy..práci s přespáním u někoho,jem abyh tam mohla dělat atd…-jsou tam i soukromí věci ohledně vztahu,a zdraví…

číst to není povinný!!!:-D

PetraK

Fifi – nejde mi nahrát ta fotka do hádanky 🙁 🙁 nevím proč, možná že jak mám ten mokbůk? nevím, tak jsem musela improvizovat.

PetraK

A ešče sem vám chtěla jenom říct…pššššt, nikomu to neřikejte, že se už enem 1x vyspinkám a………..pak mám tři dny volna, protože v pindělí se nejde do prasé, jde se skládat dlažba na dvoreček. teda ne ještě na dvoreček, ale přivezou ji, tak ji musíe složit

• Odpověď byla upravena před 8 měsíci uživatelem PetraK.
                Fifi

Esusova
                  Nevim, proc ti to nejde nahrat, holt asi neni souzeno beznymu jpg byti hadankou. 🙂 Mozna je to velky, musis zmensit?
                  A to bude dovolena zase, skladani ne basni, dlazba rulez. Pekne si to slozte a zadny jelita, zraneni a tak podobne.

Ja jsem se pobavila po venceni, myslela jsem, ze nekomu zdrhnul pes. Trousilo se par lidi do poli, hulakani, pak jeceni straslivy, uz jsem vyrazela s baterkou a tlf v ruce pro jistotu, co se kde stalo. Decka vesnicky mely bojovku, doslova! 😀

Edit, docitam, zis, Brtnik oko auvajs! Neco vyplachnout jde, byla to fakt jen mucha? Huf, at je ok.

• Odpověď byla upravena před 8 měsíci uživatelem Fifi.
                  Fifi

Mirko, cetla jsem to, snad si to opravdu poslala i Thielli. 🙂 Mas toho s praci dost za sebou, fura zkusenosti, z toho by sel vykresat uzasnej CV, coz jiste Thielli udela. 🙂

Zlata

Mirko
                      Já to ještě nečetla,ale ty jak jsem pochopila,jsi nějak jako já,zatím bych teda neměnila,tady tě znají, vedoucí ví jak jsi na tom,pošle tě v 10 spocítat kasu např.No a pak nejistota s Martinem,bude mít práci,nebude..
                      Za zeptaní nic nedáš,třeba ti to aspoň pozvedne sebevědomí.
                      A když nějak nemůžeš,jdi marodit.

Thielli

Mirko,

já se tím o víkendu prokoušu a příští týden to zkusím nějak sesadit a napsat k tomu i průvodní psaní. Pak se koukneme na nějaké ty personálky. Můžeš jim to poslat i s tím, že nechceš chytat holuba na střeše a přijít při tom o toho vrabce v hrsti. Ale poprosit je, aby tě dali do databáze a kdyby něco vykouklo, co by na tebe pasovalo, ať se ti ozvou.
                        Já tě nechci tlačit do rizika, to bych asi hodně těžce nesla, že jsem tě strkala za každou cenu do změny a dopadlo by to špatně. Pořád platí, že ty si určuješ náklon své roviny, kdy ještě ten kopec ustojíš a kdy už by ses mohla rozbít dole.
                        Tenhle „podnik“ ti má jen ukázat další možnou cestu, přinese ti nějakou informaci – buď potvrzující, že opravdu není kde brát nebo nadějnou, že kdyby cokoli – cokoli se dělo, je tu ještě nějaká další možnost.
                        Penny může klidně jednou kleknout jako Carrefour, jako Delvita… a ty budeš o jeden krok připravenější.

Já teď dělám ve firmě, kde je mi opravdu dobře, je to úplný balzám, za šest let jsem tu nezažila stresovou situaci (zato předtím 7 let v korporátu jsem zestárla o 30 let). No a naší firmě končí nájem v místech, které mám pár minut od domu. A padají nové lokality… některé i mimo Prahu… a to nejde, aby holky byly doma samy třeba 10 hodin… a tady už mě znají a vědí co mě trápí a jsou laskaví…
                        Takže mi vůbec není do skoku.

Maya

Milena
                          nevim jestli jsou to vysinutci, ale mam zkusenost, ze 99% dohod s nima pak konci tim, ze je to daleko, je to drahy a navic jiny a vlastne to nechtel
                          a cast z nich je jeste vyssi level, ze slibi, ze si vec vyzvednou, domluvite se a pak uz o nich nikdy neuslysis 😀
                          jsem nabrala zkusenosti pred par lety, kdyz jsem vyklizela garaze a davala veci zadara nebo za pak korun
                          jak te proste bombarduje zpravama, to je klidne 30 zprav za 5 minut, tak nazdar
                          normalni clovek napise info do jedny zpravy a pocka si na odpoved a odpovi na to co mu pises
                          MirkaD
                          jsem to cetla
                          me teda fascinuje jak si vsechno pamatujes, odkdy dokdy kde co a ty pracovni funkce a tak
                          ted tak vzpominam co bych treba napsala o my praci nekdy v devadesatkach a vubec nevim

Maya

Thielli
                            se stehovanim je to teda blby
                            snad se ti to podari nejak vyrasit, abys mohla zustat
                            jj, prace v korporatu, to je ze bud rezignujes a nebo mas furt stres jak prase

Thielli

Mayo

bych se to pokusila dát dohromady ty devadesátky. Protože důchod. Pokud nemá všechno sociálka v pořádku, pak budeš muset dokládat. Spousta firem vzniká, zaniká, ne každý zaměstnavatel je pečlivý.
                              Já si to musela dát dohromady před nástupem do Bruselu, musela jsem všechno doložit, školy, kopie pracovních smluv, reference… hrabala jsem se v hromadách papírů doma, měla jsem to naházené v krabici páté přes deváté, to vůbec nebyla legrace právě proto, že něco už neexistovalo. A v dnešní době bych si to i všechno raději naskenovala do nějakého disku.

MirkaD

k tomu životopisu-ještě tam není-pár dní v knize u Aničky-na dohodu,
                                při práci v PENNY,první rok,
                                pak brigáda-úklid v hudebce-za strašně,ale strašně málo peněz-ty úklidy jsou za tak málo peněz,že mít chlapa co je na tom se zdravím jak Martin,že tady člověk prostě neví…,tak je blbost se na úklid nechat zaměstnat-bud to mají k práci,nebo k důchodu,
                                ale jít dělat na 6 hodin denně za tak málo peněz…..-s tím,že se člověk nadře-tak to fakt ne…..
                                a i při těch pohovorech na uklid mi sami říkaly,že je to lepší k důchodu nebo nějaké práci-švagrová ke své práci jszdí ještě s firmou uklízet baráky do Brna lidem-několik dní v měsíci…
                                -taky jsem tam nepsala brigádu v hudebce-občerstvení-párek v rohlíku,vafle,čaj/kafe-tak tam náklady byly stejný jak výplata,jen abych si vyzkoušela dělat s penězma…
                                taky jsem tam nepsala,že jsem si ve 30 letech udělala CNC kurz-protože z něj NIC NEUMÍM!!
                                -několk dní psychologie,pak učení teorie bez třískovýho obrábění-ohybačky a tak
                                pak teorie-dělání programů!!!-na to tam mají programátory a za pár týdnů se to nedá naučit-takže programování na soustruzích/frézách-třískový stroje-rozbila jsem teoreticky při tom mým programování fakt hodně strojů a nožu za miliony…
                                a týden praxe v ATONĚ Blansko-kde jsem za ten týden na ohybačce zohla slovy pět!!! kusů-jinak jsem seděla a četla si výkresy..heslo bylo-at se jí nic nestane a nerez je drahá…..
                                tak s tímhle kurzem můžu jít akorát dop…íc….
                                Thielli-jestli se Ti podaří něco z toho vymyslet,tak seš borec!!!
                                já bych mně na tvým místě poslala k šípku…
                                -s prací u tebe je mi to líto,vím,jak se těžko shání kombinace kousek od domu a at je to v pohodě…-je složitá….

PetroK-co očičko Brtníkovo???
                                chudák malej,teda vím,že je velkj..:-)
                                mouchy nemáte,když nějaká přiletí.
                                tak do oka mu hned vletí….:-()
                                nepříjemný,uf….

-jinak já včera volno,a jak bylo Dafině blbě,tak že půjdu jen na pidi chvilku s ní bude ležet doma,
                                tak vylezu s oběma do dědiny,Dafi se projde vyvenčí-zastaví,tak jdem od zastávky dom
                                odepnu pětimetrovku,vezmu voodítko na jednoho psa,jednokarabinový,vezmu Žeryka dem dědinou k fotbalovýmu hřišti…
                                tam často nechodíme,tak má změnu,
                                pocvičíme si seriozně a v klidu-soustředím se jen na něj-tak odložení za pochodu,polohy u nohy,před sebou,kroky,ptočky,couvání,packy,obíhačky,chůze u levé/pravé nohy-pohrajem s kruhem,který jen už kutálím!nehážu!:-D
                                dám mu pachovej čtvereček s pamlskama a jdem dom
                                doma Dafi scéna-jdu véén,chcíí véén,du taky na vycházku!!
                                tak nechám doma Žeryka,dám ju na flexinu,kterou mám na čurací/kakací venčení,a jdem dědinou k zastávce,a dozadu k zahradám-že půjdem dom zahradou,
                                na cestičce k lípě se jí zptám-jestli chce donést peněženku???
                                tak že jo-3 krát donese pár metrů hozenou peněženku a jde dom-peněženku nese spokojeně,mává ocáskem,spokojeně si ji pár metrů ode mě hledá…:-)
                                doma dát ven Polínko,vysát domek+kolem klece,vrátit polínko,uklidit zbytek,vytřít,usnout v křesle,
                                tak jít chrnět na sedačku:-D
                                odpo ze psama k vodě,Dafi si 4!krát zaplavala,projít trošku
                                doma vysušit,učesat,ostříhat jí hlavu/zadek
                                Žeryka celýho-hooodně nakrátko,+zkrátit ocásek,
                                hoodně nakrátko,at hned nezaroste,taky jsem chtěla vidět tu bouli pod pažem…no je vidět už dost…
                                posbírat 2 pračky,sklidit,
                                oochočovat ven vyndanou Polínku a jít chrnět:-D

dnes ranní vycházka ke křížku s loudající se Dafíčkem a Žerykem,a pak dolů kolem polí,a dědinou a zahradou dom,tak větší vycházka za náma,Žerykovi zaházet kruh na konci,na vycházce několikrát politovat Dafinku,že je na vycházce a pochovvat ju v náruči:-D

Čajjíku-na tí fotce s andulkama je jen Žaky a Sofi,
                                Polínko vyfocený nemám….

Maya-švagr prodával klávesy po otcovi-a říkal,že peklo,ty odpovědi na inzeráty…
                                druhel švagr se snaží neúspěšně prodat auto po otcovi….

Maya

Thielli
                                  ja na socialce to v poradku mam, teda mela nekdy loni kdyz jsem to kontrolovala, co jsem slysela, i pak tam muze neco vypadnout
                                  spis jsem mysllela jak tam ma Mirka presne mesice odkdy dokdy, co presne a tak, jako nazvy pracovnich funkci a presny mesice to bych fakt nevedela
                                  ja to mam jednoduchy a muj zivotopis by byl na dve radky
                                  ja nastoupila do prace a pak uz me jen prodavali 😀
                                  kdyz teda nepocitam 3 mesice po skole, ktery byly od zacatku docaska, ale na socialce je mam zapocitany taky

PetraK

RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Už máme termita na nový vokna! V říjnu přiforděj a bude! Supr, tohle si budeme moct odškrtnout.
                                    Fčéra sem šla s ohaříkama paběrkovat brambory na políčko Olinky.Zbylo tam spouuusta malilinkatejch brambůrek. Tak jsem si je se svolením pěkně vysbírala a kus jsem toho včera rychle povařila a pak pohonila po pánvičce s kořením a vmíchala do mísy s rajčaty, bazalkou a kysanou smetanou. To bylo !! Besmasý žrádýlko! A víte co bylo ešče lepší, než žrádýlko – Talinka, malinká, protože byla nejhodnější úplně nejvíc.

Mirko – taky jako Maya zírám, jak si to pamatuješ šécko. Já kdybych se nemohla chytit starých CéVéček, tak jsem v loji. A hele
                                    Prodavačku hledají:
                                    https://www.jenprace.cz/nabidka/b016xr/asistent-prodeje-z-m-blansko

sválně koukni, třebas je tam toho víc
                                    https://www.jenprace.cz/nabidky/blansko?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIgvitipeciAMVWZKDBx0pGgxyEAAYASAAEgJqW_D_BwE

Já to sem nedávám, proto, že aby něco musela vyzkoušet, ale že třeba uvidíš – že by nějaká šance byla, kdyby bylo nutno a nebo třebas! Tam rovnou najdeš něco, co by sis řekla, ty wogo-zkusim. Čék nikdy neví, co mu osud přihraje.

Maya

PetraK
                                      to uz budete mit posledni okna?
                                      na kdy asi tak planujete ukonceni rekonstrukce? 😀
                                      me ted pan privez novou postel, smontoval ji a pred chvili odjel
                                      ted uz jen dodelavky jako vyluxovat a umejt okna
                                      a objednat novou zaclonu a zavesy
                                      jako od cervna a to je jedna mistnost
                                      rekontruovat celej barak, tak me svihne, jste fakt mega borci, ze to davate takovou dobu

MirkaD

Peti-do BK bych se musela přestěhovat,to není na denní dojíždění…
                                        ale děkuju a děkju i ostaním a nejvíc děkju Thielli-že se s tím bude piplat…:/,obdivuju,já bych z toho nic nesestavila,protože některý práce už nechci v životě dělat-v kuchyni třeba….

Thielli-jak to máš zbroušením nožů na strojek??
                                        mám to už tupý jak hrom…

PetraK

Maya
                                          jo poslední tyhlety megavokna. pak zbývají ještě dvě malinký půdní, ale to užfakt pořešíme sami, našla jsem v Bauhausu, mají i trojskla, takže izolace v cajku. Si to jen natřeme a nainstalujeme.
                                          No mně to nějak nevadí, ta rekonstrukce, byla krize s tou džuznou pitomou, ale už jsem se s tím sžila . V pondělí přivezou tu dlažbu, vidim reflektor v tunelu tudíž.
                                          Teď jsme sundali tu zeď, poslení velký bourání, zbývají jedny mezidveře, ale to už bude jinčí levl. Však bydlení máme hezký, útulný a jen se to dodělává kolem 😀 😀 . A ešče chvíli bude. Příští rok je rok střechy – musí se to tam dozdít a zaizolovat.

Maya

PetraK
                                            tak to zavidim, ze ti to nevadi
                                            me to vadi mega hodne
                                            a taky uz me to dost unavuje, pred 10 lety by to bylo lepsi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 181. až 200. (celkem z 1,647)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.