- Toto téma obsahuje celkem 466 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel EvaC a poslední změna proběhla před 1 dnem a 17 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
22.1.2025 v 10:30 #183185
Thielli
co bys s hnědou dělala jinak, kdybys takzvaně věděla?
Jéje, Mileno… to by bylo na seriál článků 🙈
Jenže ty nevydám, protože se stydím.Také je tam hodně „kdyby“ …třeba kdybych o strachové agresi věděla víc, možná bych ji nenechala spadnout až tak daleko. Možná bych dokázala její pohyb manévrovat s potřebou jejího prostoru lépe tak, aby ona zůstala v pohodě a tím pádem jsme neskončili na vodítku se žlutou mašlí… kdybych to tak dělala od prvních náznaků, které bych dokázala správně přečíst, mohla být mnoho hodin, dní, měsíců šťastnější…
třeba.
no a tak bych mohla psát dál a dál…
před chvílí jsem slzela dojetím, teď zase začínám slzet lítostí…😶takže mizím.
22.1.2025 v 10:40 #183186Milena z Prahy
Thielli,
neblbni ♥️. Ty jsi v tomhle podobná Robertovi: prostě lituješ, že nejsi/nebylas jasnovidná 😀.22.1.2025 v 10:43 #183187PetraK
mě třeba mrzí,že mí psi nemají žádný zkoušky….
A VÍTE CO MRZÍ MĚ? ŽE NEJSEM DOMA 24/24
Mohla bych bejt s pejcima furt, hráli bychom si, byli furt venku…..NO a udělám s tim něco? Ne, protože jsem hovado, který ani nevsadí, aby vyhrálo dvacet míčů a mohlo jít dělat rentiérku.
Milí fšicí kteří se dobře staráte o svoje čokle a nejste někde na bedně.Ta bedna je čoklovi úpa ukradená. Důležitý je, že vy nejste ukradený jemu a von vám. Víc nepotřebujete.
a tetkon si běžte hledat jinou starost, výčitku, problém, protože tohle není ani jedno 🙂
22.1.2025 v 11:11 #183189MirkaD
PetraK-tak s těma zkouškama-to je takovej starej kynologickej povzdech-když víš,že ten pes na to má…a šlo by to..
mě prostě ty zkoušky bavilo dělat nejen kvůli tomu papíru-parta kolem toho,tréma,pak ta radost,nebo taky slzy,když ne…
prostě ono to dělání zkoušek závodů má víc,než jen medaile a ten papír….
ním,že tohle není problém a psovi je bedna fuk:-)))22.1.2025 v 11:13 #183190MirkaD
možná třeba ty zkoušky a závody mají něco proč lidi závodí a tak…nevím jak to napsat,prostě mě na tom bavilo to chystání,atmosféra a tak…
je to prostě jiný,než si cvičit jen tak doma….
spíš mě pořád trošku kolem toho chybí ta partta a lidi-ne pořád,ne furt,ale člověku se potom občas zasteskne,no…22.1.2025 v 11:54 #183199PetraK
Mirka D.
šak jo, že se člověku stejská, to je jasný, ale nemusí si to vyčítat, takhle jsem to myslela. Ve vztahu k tomu psu, protože on je ščastnej, když my jsme ščastný. A když si užijeme sice třeba krátkou vycházku za barákem, která je intenzivní, protože se mu věnujeme a nečumíme do mobila a tak, tak je to pro něj prostě hodně.22.1.2025 v 13:11 #183211Petrs01
Pardon, tohle je mimo pudlice, ale nedalo mi to:
ty zkoušky a závody mají něco
To si piš.
Je něco úplně jiného dělat si sport „pro sebe“ a závodit. Lidi, tréma, srovnání s ostatníma, poučení o/od těch ostatních „on to dělá takhlenc, to zkusím“.
I ti psi cítí atmosféru a nejen u závodů – Bardův otec v základním kruhu na výstavě… se prostě vystavil… v každém dalším kole se víc a víc rozsvítil a ve finálových kruzích stál PAN PES, vědomý si své krásy a výjimečnosti. A to je jenom „blbý běhání v kruhu“.Máčet se ve vodě taky můžu jenom tak. Ale máčet se na závodech, tam je prostě ta přidaná hodnota, dvě stovky stejných magorů okolo,…
22.1.2025 v 13:33 #183213Thielli
Tak už máme první černý puntík u koníčka.
Když se sama doma nudí, trochu to tam pouklízí.
Dnes mi z postele do svého pelechu uklidila lamu a pak z té lamy uklidila mimo tělo i dost srsti. 🙄
Zřejmě akt žárlivosti.
Že při usínání držím za nohu lamu a ne jí…22.1.2025 v 13:40 #183216Thielli
A teď mě tak napadlo, Petrs, když tak miluješ ty závody…😊
Nechceš si třeba na záda nechat vytetovat nějaké startovací číslo? A druhé na stehno? Že by ses pak takhle závodně cítila jako furt… když metelíš do práce, když metelíš do samoobsluhy…
…no, ber to jako humor od člověka, který kdysi taky závodil, ale pro mě závod, turnaj, soutěž vždy znamenala stres, strach a frustraci, že bych někoho mohla zklamat.. což jsem samozřejmě jako správný posera od přírody často zklamala.
22.1.2025 v 13:57 #183220Petrs01
startovací číslo?
Třeba mé „oblíbené“? 😀
Stres jo, ale, takovej ten dobrej. Asi proto, že já nemůžu nikoho zklamat a sporty, které jsem dělala, s tím počítají. V agility se běžně diskneš, výstavu vyhraje jenom jeden, dogtrek nejde vždy dokončit a v zimním plavání je odstoupení při problému známkou rozumné úvahy. Pokud tě na výkon tlačí někdo jiný a ještě nevhodným způsobem, je to k prdu. TY musíš chtít být lepší/rychlejší/… jinak to nemá smysl.
22.1.2025 v 14:10 #183222PetraK
taky jsem na závodech měla ten dobrej štréz a ten teda jakoby chybí dodneška. Ten virbl, když člověk zaklekne do bloků a čeká na ten výstřel, aby vyrazil přesně, nepropásnul ani vteřinku a letěěěěěěěěěěl. A pak třeba aby v druhým závodě nepustil štafetovej kolík, když je poslední v řadě… joj to byl supr nerf, to mě bavilo. Jednou mi na závodech řekl trenér – tuhle nesmíš pustit před sebe. Tak sem nepustila a pak jsem v cíli zkřečovala -teda nohy mi zkřečovaly a padla sem na držku 😀 😀
22.1.2025 v 14:32 #183227Maya
PetraK
ja tohle nadseni v podstate tem lidem zavidim, protoze ta radost potom musi byt fakt mega radost, ja to nikdy nemela, tak to neznam a tohle je neco, co se clovek rozumem nenauci22.1.2025 v 14:46 #183230PetraK
Hele já si myslím, že když má člověk rád sport – a od dětství ho dělá, tak pak prostě v ten daný moment to přijde samo, to tam prostě je. Já se vždycky těšila. A ten pocit v tom bloku,to mám opravdu hodně hluboko uvnitř, dokážu si to i vyvolat po těch letech. A když někdy běžím s ohaříkama, tak to tam je, ta radost z toho běhu.
22.1.2025 v 14:52 #183231Maya
PetraK
jenze sport delaji lidi, kteri v sobe maji tu soutezivost a touhu byt lepsi a pak je to samozrejme zacne bavit kdyz zacnou vyhravat
lidi, kterym je totalne u zadku jeslti jsou prvni nebo posledni, nikdy zadny sport delat nebudou, ani jako deti, ani jako dospeli
a ja byla vzdycky ta druha kategorie, proto rikam ze zavidim tem z prvni kategorie, protoze ty pocity musej bejt pekny22.1.2025 v 14:53 #183232Maya
PetraK
teda chci rict, ze sport je o soutezeni, nemuzes mit rada sport, kdyz nechces soutezit, leda tak nejaky solo potapeni a tak 😀22.1.2025 v 15:47 #183237Petrs01
nemuzes mit rada sport
Můžeš si běhat (běžkovat, plavat,…) pro radost. Furt je to sport. A co takovej dogtrek? Ten jede málokdo na jinej výkon než ujdu/neujdu. Prostě procházka se psem, jenom ti někdo připraví trasu a jde vás víc.
22.1.2025 v 15:58 #183238Thielli
nemuzes mit rada sport, kdyz nechces soutezit
Ano. Jsem taky vepři 😊 Mám rada sport a nemám ráda soutěžení. Těší mě jet na běžkách, lozit po kopcích, jet na lodi, plácat bang bington… prostě cokoli jen pro ten pocit, že „si hraješ“ …jako když pes běhá z radosti kolečka.
Jakmile mi dá ale někdo na záda číslo, je po radosti. 😂22.1.2025 v 16:33 #183239cernej caj
MirkdaD
no tak charlie teda zrovna zadnou vychovu nema a vycitky kvuli tomu taky nemam 😀Maya
ja to taky neznam, co mas z toho. Jakoze chapu petrs01 i treba mirku, ale sama to tak vubec nemam. ale chapu, ze jsou lidi, pro ktery by ta pomyslna tresnicka na dortu ta ucast na akci by byla proste neco, na co se moc tesi a z ceho dlouho zijou.a ja treba nejak sportuju, ale je mi to u zadku, jak mi to jde, jen sama vuci sobe bych se rada nejak zlepsovala a casem neco treba zvladla, ale taky nemam z niceho ty endorfiny, ze jo… nemam je kdyz se neco podari nebo kdyzmi to de lip nez nekomu jinymu :D:D
Thielli
to nemusi byt nutne zarlivost, aj treba nuda, mohla byt zvykla neco kousat… nebo to hezky voni, vyhovuje ji material…23.1.2025 v 5:16 #183256MirkaD
Petrs01-to s tím závoděním/zkouškama popsala hezky
za mě ještě-když člověk cvičí na zkoušky závody tak cvičí přesněj-protože tam se strhávají body za vyflusnutí aportu-což třeba u speciálních cviků ,alých plemen,který jsou na všestraných zkouškách-t.j-stopa,poslušnost a ty speciálky,a pes tam měl 6 krát donést předmět-obdélníček 5krát 10cm-hledj-ztratil 30,další zkouška 50 kroků-a peněženka,nebo svazek klíčů,další zkoučka 100kroků a cizí pachy..-pak tříkrát revír -aport-rozhazování předměů,nebo hledání předmětu v prostotu-pole-obdélník a rozlišování cizích předmětů-takž naproti sobě 3 předměty a pes musel 2 krát donést předmět psovoda-ftipnej cvik-někteří psi se přehmátly a hned nula,nebo nosily všechny-nic jednoduchýho-tak tam,když po přinesení vždy vyflusl předmět a nedržel pár vteřin v hubě,tak mizly body a vlastně pak to neudělal,protože se to nasčítal,takže Žeryk by třeba neudělal,protože pžinese a flusne….
já s nimi dělám ty revírky a hledj-ztratil….
jasně tak bych šla s Žerykem jen na poslušnostní zkoušky a s Dafi ještě na přinášecí zkoušky-no to by mohl vlastně Žeryk taky,tam ti psi hledají předměty a zalehávají..
taky se hodnotí křivý předsednutí,křivž sedání k noze a takový pidi detaily,který,když si ten člověk cvičí doma,tak už tak neřší-já teda jo,ale třeba to pouštění aportů ne….-takže by člověkcvičil přesněji..třeba-pochopitelně důsledná su,to zase jo,to by neposlouchaly:-)
jinak u mě ještě-já už to asi někdy psala,ale…
já sebevědomí 0-jako mega nula-děcka se mnou nechtěly hrát nic na ulici,protože jím to kazím-vyníjená a vše s míčkem a tak,v těláku taky ne-v družstvu Mirku néééé,budem poslednííí
výtvarka mi nešla,hudební sluch nula…..
+máti co mě dost srážela a kritizovala,první 2 zkoušky s Kimem jsem neudělala-vylítl na stopě-srnky a pak myši byly zajímavější-a já nikdy neuměla učit stopy,jsem si nepamatovala,kama jdu,kde mám předmět…-to se blbě učí..
až s Duxem jsem udělala 2 zkoušky,kde byla stopa,z toho jednu stopařskou a to už byl třínohej…
pak závody 2 krát poslední místo-taky stopa…
a poslušnostní zkoušky tenkrát nebyly-bud tříoddílový,nebo stpařský,nebo obranářský..
agility začínalo…tanec ze psem nebyl,….na zkouškách všude střelba…
no do toho jsem s Killy 4 krát neudělala ZMMP*taky stopa několikrát a pak střelba-když se bál tak člověka vyhodily,závody-11.místo a 15-ale shodně lidí a cvičila pěkně-žádná ostuda to nebyla….za to se nestydím..
no a MÁTI Z TOHO MĚLA FAKT RADOST,ŽE JSEM TO NEUDĚLALA,ZÁVODY NEVYHRÁLA,A KDYŽ JSEM ŠLA NA ZKOUŠKY-TAK,A DYT TO STEJNĚ NEUDĚLÁŠ-fakt božíííí
no pak teda začalyx být zkoušky poslušnostní a bez střelby-tak to jsem jela s Killynkou do Brna-a říkám máti-když to udělám koupím Killy pískací hračku-zkoušku jsem udělala!!!!-a šly jsme s kámoškou do Tesca-já uvázala Dafi na VODÍTKO:-D-jejího obrovskýho ovčáka,a koupila jí pískací housenku…
a doma máti-tak ste to neudělaly,že??
a já na ni zahvízdala tou housenkou:-D
no a s Kimm jsem 2 poslušnostní udělala v jeho 11!! letech..
a závody-první medaile s Duxem-3 místo-to byl ten vořech co vyhrával-to jsem měla v očích slzy-to už máti nebyla…
a když jsem na dalších závodech vyhrála 2 poháry ze 4 co byly na těch závodech-nejlepšího knírače závodu a nejleší speciílní cvik závodů-a rozhodčí řekla-s 2 čoklama přijedeš a vše tady vyžereš-a ehmmm od té doby tam bylo pohárů víc:-)-tak jsem fakt regulérně brečela radostí a kvůli tomu,že se toho máti nedožila,to mě mrzelo hoodně:/
jinak-jo,mě prostě zkoušky/závody zvedaly sebevědomí-prostě jo no….
a další věc-jen tak na okraj-mě se některý ty ceny fat líbí:D:D
některý medaile jsou prostě pěkný..
a na zdi mám 3 diplomy-u Gera s výstavy za rec.CACE A CACIBA-tam je Petrof kostel,kterej miluju zvlášt v noci osvícenej,a k tomu obrázky psů-jakože prostě pěknej diplom,pak mám diplom z chodským psem za 2. msta Duxe na zdi-chodský psi taky mám moc ráda,a ten je tam taky pěkně a pak Killynky diplom za 11.místo a s malých plemen byla 3-to jsme dostaly dopisní papíry s plemeny-to je historie co??:-)-tak ten je modrej s kníračema-modrou a knírae miluju…
no a ostatní diplomy mám schvaný-a mám diplom tbe za první místo-bože holky to je tááák škaredej diplom-ale fakt!!!!tam je protě úplně debilně nakreslenej pes:-(-jako ten se hooodně nepovedl,hodně-to není ani roztomilý…nic,hrůza…,
takže já mám 3 diplomy od 3 psů pověšný,protoýe se mi líbily i jako obrázky,že jako kdyby to nebyly diplomy,pověsím si je stejně….
ehmmm-blbý bylo,že neudělanou zkoušku jsem ořvala…a táhla jsem to v sobě-to bylo blbý…závody mi byly fuk,ale u zkoušky,že jsem se tak dřela a pak nic,jak když neuděláte maturitu…třeba..
a to mě teda mrzí,že jsem Killy třeba dost tlačila do těch zkoušek,jsem se na ty stopařský,když nám oběma!! to nešlo,měla vykašlat a užívat si vycházky a to co jí jde….
no,jo,ale když já chtěla ten papír co by mě zvedal to sebevědomí,že…nevím,jestli jsem soutěživá*jak psala Maya-to asi ne-já spíš chtěla odměnu za tu práci….nějakou jako tečku…
a pak mě bavilo na to společně s kamoškama cvičit,rozebírat cviky,radit se,kynologický debaty o výcviku a tak-to mě bavilo hodně…
Thielli-jak,si psala,že jsi nechtěla nikoho zklamat a tak,tak já chtěla okolí dokázat,že aspon umím NĚCO,žew nejsem ÚPLNĚ MARNÁ-zklamat nebylo koho,jen překvapit….23.1.2025 v 6:32 #183257cernej caj
MirkaD
Me jednoho dne doslo ze at udelam cokoli, stejne budu nejvetsi chyba v jejich zivote, takze jestli sem chtela nekdy dokazat ze umim aspon neco, tak me to pak preslo.Taky se mi zacalo lip byt, kdyz mi doslo ze at udelam cokoli, nikdy to nebude dost, tak sem to prestala delat co si prali a jo, mozna sem mohla mit dneska treba prumernej plat kdybych mela vs ale jestli bych byla spokojenejsi… bohatsi asi jo ale spokojenejsi asi ne… 😀
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.