- Toto téma obsahuje celkem 486 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 1 dnem a 21 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
20.1.2025 v 20:59 #183129
Fifi
Dyk, skoci do naruce, podhmatnes pak psa pod zadek, nemusis drzet za slabiny. Ale urcite pohodlnejsi pro psa nez prave ta poloha, o ktery psala Thielli, co se prenaseni psa tyka. Dle myho jde tenhle trik naucit i staticky a min akcne, nez packy na ramena, tak na predpazenou ruku a psa pak nest bokem polozenyho, snad se vyjadruju spravne. Jsem to brala jen jako napad, muzou to modifikovat, dumat, zkoumat.
20.1.2025 v 21:58 #183130Odetta
A jsou ty packy na ramena s tou poraněnou nožičkou vůbec dobrý nápad? Jestli jednu zadní odlehčuje při chůzi po čtyřech, zvládne na ní – byť chvíli – stát na dvou, než se jí podebere zadek?
Skákání bych se asi bála taky… Já si tedy ani neumím představit, že by mi tak těžký pes vyskočil do náruče, asi bych ho nedokázala spolehlivě udržet. To si umím představit tak maximálně s borderkou, ale uznávám, že v tom hraje i to, že jsem malá vzrůstem.Já tedy psa (27 kg) zvedám jako balíček, stojícímu mu “obejmu” zvenku nohy a zvednu. Vertikálně bych se bála, že se mi převáží a padne na záda. Když bych ho měla chytit jednou rukou pod zadkem a druhou pod předníma, tak je na mě dost těžký, a navíc mi vyklouzává. Nevím, kolik Cheval váží, ale o tolik méně asi mít nebude…
Nebožtík měl asi 35 kg, tomu jsem ze schodů a do schodů pomáhala postrojem – styl igelitka. Toho jsem neunesla vůbec.
20.1.2025 v 23:01 #183131Fifi
Mno, to jsem zapomnela napsat, ze kvuli nozce Semika muze byt veskerej nacvik horsi, ztizenej, nemoznej. Ale o sva kolena se dle zadani vyzvy nejvic strachuje asi panicka? Navic neuvadi, v jakych situacich vlastne potrebuje fenu zvedat a jak casto se takovy pef vzneseny musi ponaset. Takze, mila Thielli, chce to vic specifikovat. Plno veci jde poresit treba postrojem/rucnikem/necim psa poponest, odlehcit, jak psala moudre Odetta. Proc Odetta Gremlina zveda, posiluje?
Mne prdla vloni bederni plotna z opakovanyho zvedani jen 8 a vicekg Pepina, ted ma asi 26 kg a nezvedam ho, je prizemni.
Ale delala jsem s Kremylkem, rtw, poctivych 35 kg vahy, kdysi zkousku, kde se pes musel prenaset. Sama bych ji neunesla, tak dle zkusebaku nacvik ve dvou lidech, jeden drzi zadek, druhej nese predek.21.1.2025 v 5:07 #183132Odetta
Odetta zvedá jen výjimečně, naposledy tak loni na sono.
Ale prostě s tou nožičkou bych byla opatrná, aby nedošlo ke zhoršení stavu nebo silnému nepříjemnému zážitku.
21.1.2025 v 7:31 #183134Thielli
Holky, díky za odezvy.
Doplňuji:
Skok nelze, to neudržím rovnováhu já při její velikosti. Ze země jako balíček ze dřepu ji rovněž nezvednu, to by prdlo naprdnuté koleno i mně. Proto tato výzva.V náručí vertikálně by skrčené nohy neměla. Viděla jsem právě, že měl velký pudl packy na ramenou paní a nohy měl kolem jejího boku. Opravdu, jako když se nese dítě.
Petrs to pochopila, že bych ráda, aby to bylo pomalejší umístění tlap na ramena. Já se mírně předkloním, ona mi dá tlapy na ramena, klidně ručkováním, já si jen mírně přidřepnu, chytím jí pod zadek a pak se narovnám úplně.
Ona právě teď skáče na nás při vítání a opírá tlapy, díváme se skoro z oka do oka. Zatím jí to toleruji, abych to mohla případně přetavit. Musela bych to stopnout, kdyby skákala na cizí.
Kdyby to nešlo, už přemýšlím o jakési variantě ze šusťáku na podle vzoru tašky IKEA, jen s dírama pro nohy. To budu nosit složené stále s sebou a kdyby mi někde znehybněla, prostě jí do toho zavěsím a buď sama na rameni nebo s někým jí poponesu, kam bude třeba.
Jak mi psala Petra – kdo je připraven, není zaskočen. A já chci být, kdyby jí ta noha někde zradila.
21.1.2025 v 7:57 #183136Thielli
On je Transformer
🤣🤣🤣🤣🤣
21.1.2025 v 8:35 #183138Thielli
A ještě…
včera dostaly holky lahev s dírama s granulemi, aby si procvičily hlavičky.Ale pohled na ty dvě… to bylo k pláči. 😂
Černá do toho OPĚT mlátila packou a strakatá se snažila lahev rozkousat.🙈…
Hnědá byla opravdu hodně chytrá, pochopila všechno OKAMŽITĚ.
Když ona dostala lahev poprvé, čuchla, zvrhla a pak už jen kutálela a luxovala granule. Když se blížila ke gauči, kam by jí to mohlo zalézt, popadla to za víčko do huby a přenesla si to zase na otevřenou plochu…21.1.2025 v 10:44 #183145Milena z Prahy
Thielli,
na hnědý byla ta inteligence vidět na první pohled. Měla úplně lidskej obličej, černá i strakatá maj psí.21.1.2025 v 11:44 #183146Thielli
Milena 😍😘🥰
No, asi tak. Viděla jsem to stejně.
21.1.2025 v 14:26 #183151Maya
hele a videli jste na FB treba tu velkopudlici Bunny, co si s majitelkou povida pomoci tlacitek?
to potom u hnedy to byl nevyuzity potencial21.1.2025 v 17:18 #183153Thielli
Mayo
je to tak. Jako absolutní diletant jsem dostala psa s problémy i s potenciálem. Nezvládla jsem nic moc ani vyřešit ani využít. Nikdy mě to nepřestane mrzet. Ale milovala jsem jí a dala jsem jí vše, co jsem tenkrát svedla. A taky čas, hodně času, hodně lásky a hodně svobody.
21.1.2025 v 18:10 #183154cernej caj
Thielli
ono to jde dost ruku v ruce spolu… ty problemy i potencial a inteligence 😀a to je nejdulezitejsi, delalas co nejlepsiho si mohla a vedela v danem obdobi sveho zivota
22.1.2025 v 7:51 #183166PetraK
Thielli
Nikdy mě to nepřestane mrzet.
Tohle je hloupost. Velká hloupost. Jednak – tohle není až tak podstatná věc a možná není ani dobře, dělat ze psa napůl člověka , hlavní ale je, že si ten pes žil krásnej život, měl milující paničku, spoustu zábavy, ale taky práce, výlety, svobodu……….. mohla žít jako pes, jako ščastný pes. Víc nic není podstatnější.
22.1.2025 v 7:55 #183167Maya
Thielli
a vsak ja to mam stejne, Loki je taky hodne inteligentni pes, ale ja ten potencial nedovedu vyuzit a mam dojem, ze cim je starsi, tim vic na tu inteligenci kasle, protoze proc to pouzivat kdyz to k nicemu nevede
uz i ty interaktivni hracky radsi mlati nez lusti
ale jako mladoch, to bylo jinsi kafe a umel pekne odkoukavat jak opicak
vsak jsem to tu i tenkrat psala, ze ten me tak sleduje jak si varim kafe, ze mit ruce misto pacek, varil by mi kafe sam 😀22.1.2025 v 8:13 #183168Petrs01
Pravdu maj holky. Není co mrzet, měla se dobře a ty jsi pro ni dělala co bylo v tvých silách. A ano, jde to ruku v ruce. Baroušek byl VELMI inteligentní. Až tak, že dokázal zmizet z hloučku dvaceti lidí, aniž by ho někdo viděl mizet. Ale když tu inteligenci použil PRO mne a ne PROTI, to byla balada. Ovšem přesvědčit ho k tomu fakt nebyla sranda.
Vašek byl možná chytřejší než se tvářil, občas docela překvapil. Jenže mizernej start a dva roky v útulku… Každý pes, který tohle nepozná, který nestrádá, se má prostě dobře a netřeba si cokoliv vyčítat. Nikdo nejsme dokonalej a děláme co můžem.22.1.2025 v 8:38 #183171PetraK
Navíc – ještě tady bylo to, že měla Thierry k dispozici parťačku. Tedy nebyla o samotě, když byla pánčička v práci. kdyby se měl každej čokl, jak pudlikačky, tak by bylo na světě hej.
Rumíček má v sobě taky velkej potenciál – hned ve třech oborech – byl by výbornej v agi – už jako ščenátko se opravdu skvěle projevoval, lovečina – krása krás a plus to, že je takovej zdravotní bratřík, to je taky velkej potenciál. A? žije si prostě spokojenej život psí.
22.1.2025 v 8:48 #183173EvaC
Holky už všechno napsaly…
Thielli žije SE PSY A PRO PSY – ne vedle nich..🥰
A to zdaleka každý neumí a nedělá..
Takže žááádný výčitky opravdu nejsou třeba..naopak22.1.2025 v 8:57 #183176Thielli
….že vy mě dycky dokážete spolehlivě zaslzet…
🙄22.1.2025 v 9:27 #183180MirkaD
Thielli-měly jsme kdysi na cvičáku holku po 2 operacích zad,takže vždycky říkala-no mí psi by mohli mít zkoušek a všeho mít jinýho psovoda-nikdy!!!!kromě ní jsem tu větu od nikoho neslyšela-přitom její psi s ní byly furt-byla v důchodě,nebo si je brala do práce,chodila s nimi na cvičák,do lesa,výstavy,za dětmi do školky,dělala canisterapii,a měly služební zkoušky,lovecký+ty canisterapeutický,jo plemeno-2 krát dalmatin-pes…
neměla jsem tu její větu ráda-popravdě-hodně psů by z jinými psovody dokázalo víc….totiž..a ona s nimi dokázala dost…
mě třeba mrzí,že mí psi nemají žádný zkoušky….
umí hoodně cviků-a prostě vždycky pro mě ten papír-jak říká Jarda Dušek-je potřeba mít na vše nějaký papír:-D
tak jo,chodit s nimi někdo-třeba já:-) na cvičák tak mají zkoušky-poslušnostní+vyhledávání předmětů….
jenže-tady v blízkosti jsou 2 co nenene…
a dál jezdit nemíním-na to nemám energii…
v dědině přes pole je jedn-kdyby tam furt nelítaly psi na volno jak prdlí-z čehož by Dafinu trefilo….
a ani ju nemíním tomuhle vystavit-od štěněre byla na psy hystarická-od malinkkata….nikdy nešla za psama si hrát….
-a nemám na to sílu a energii-a druhý….
když mám volno o víkendu su ráda s Martinem,zajedem na výlet a mrknem na pohádky….
-a jinak-třeba u mě-jasně,že by mí psi mohly mít víc delších vycházek ve srovnání s Petrs01,s PetrouK,o Odettě nemluvím-4 hodiny a víc denně!!ze psama by mě zabilo-a popravdě-ehmm-nebavilo-nevím kam bych furt chodila a co s něma dělala,zvlášt,když se daleko všude bojím….
jasně,že by bylo fajn,kdybych nebyla labilní-Gero si užil dost mých scén:-(((
no,ale mají to tak jak to mají-denně vycházky-i když krátký,cvičení,výlety,a jsou 2 a často doma někdo je-protože protisměny-když jdu na odpo-dopo doma su a za 2 hodiny přijde Martin,mám práci o víkendu-to je doma Martin a zase su doma v týdnu….
takže tak
a tvá pudlička-se měla VELMI VELICE DOBŘE!!!!!
BYLA PRVNÍ PES,SLOŽITĚJŠÍ PRVNÍ PES-AALE MĚLA ÚŽASNOU PÉČI A LÁSKU,
A TO JE HOODNĚ MOC,MĚLA VYCHÁZKY,KÁMOŠKU A TVOJE VEŠKERÝ SNAŽENÍ-TO JE MEGA MOC
VÍŠ CO LIDÍ SE NESNAŽÍ A KAŠLOU NA TO????
PROTOŽE PES JE BLBEJ-DLE NICH..
PROTOŽE NEMAJÍ ČAS-protože chápeš-oni mají ty děti,rodiny-považ -oni chodí do práce!!!mají zahradu,dům,musí vařit,uklízet…!!!-to jsem za ty roky slyšela já……
PROTOŽE ONI NA TO NEMAJÍ BUNKY,TALENT-to mě říká zase máti…..,my na to nemáme bunky a jsme staří…..
TIHLE VŠICHNI LIDI BY MĚLY MÍT VÝČITKY-TI CO JEJICH PSY NIKDY NEOPUSTILY DVŮR/ZAHRADU,NEMAJÍ VÝCHOVU,……
NE TY,TY FAKT MÍT VÝČITKY NEMUSÍÍÍŠŠŠŠŠŠŠ!!!!!!!!!22.1.2025 v 10:13 #183182Milena z Prahy
Thielli,
a co bys s hnědou dělala jinak, kdybys takzvaně věděla? -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.