Dvě pudle II

Fóra Ostatní Dvě pudle II

• Toto téma obsahuje celkem 466 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel EvaC a poslední změna proběhla před 1 dnem a 16 hodinami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 121. až 140. (celkem z 467)
  • Autor
    Thielli

Takže ještě jednou pro ty, co nečtou pozorně:
      Řídit Cheval je jako řídit Teslu.
      Řídit Thierry bylo jako řídit Oltcit po šestém majiteli.

A moc by mě zajímalo, jaký vůz je Pepin…

Petrs01

Umíte…

Si piš.

„Samoseto“

Vono právě když dobře postavíš pomyslné koleje, tak to pak v nich jede „samoseto“. A jenom chvíli zdálky hlídáš jestli to někde neskřípe. Když si teda vysloveně nepřitáhneš problémáče. Ale i tam nejvíc uděláš v ty první dny tím, že tomu dobře nastavíš ty základy.

Petrs01

Oltcit po šestém majiteli

Olcity teda neznám, ale máš snad něco proti starším opotřebovanějším vozům? Myslím, že jsem tu nedávno dávala fotku našeho krásně zakulaceného tachometru. A Obluda byla eště lepší – měla tacháč pětimístný. Nekecám, asi důvěra Forda ve své výrobky. Nebo vědomí, že by to stejně nebyla pravda, bo by to někdo stočil?
          Nicméně Teslu ani zadarmo. Já chci auto ŘÍDIT.

Edit: a že zrovna ty posuzuješ řízení… 🤣
          Nebo už jezdíš?

• Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 4 týdny uživatelem Petrs01.
          Thielli

Petrs01

No, dávno tomu jsem právě Oltcit půjčený od kamarádky řídila. Dojela jsem na Šumavu a na prvním výletě to najednou zastavilo a už se to nerozjelo. Odtah až do Prahy. (A fakt to nebylo řidičem, ona mě Verča varovala, co mi půjčuje…)
            Bylo to jedno z nejhorších aut na trhu. Tak sem necpi staré Volvo 🤣 to je jiná třída…

PetraK

Petrs01
              Vono právě když dobře postavíš pomyslné koleje, tak to pak v nich jede „samoseto“.

nu ano, to mám na mysli. A to , že s Vendelínkou krásně pracuje, vede ji, je to, řekla bych, na včeličku do notýsku!

Thielli

ČIVAVO, fakt mě neštvi….

nebo tě tady na fóru nechám zablokovat. 😑

• Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 4 týdny uživatelem Thielli.
                Petrs01

ČIVAVO

Co máš furt s čivavou? Když už, tak trošku jinej živočich, jo? 🦒
                  Do tý Berounky už jsi vlezla?
                  Obluda nebyla Volvo, ale stála 8000,- a vozila nás 5 let. I když započítám nějaké ty opravy, jak dlouho by mi musela vydržet Tesla?

A vím, že jsem u pudlů, ale Cheval má prostě tak dokonalý chování, že k tomu není co psát 😉

zase edit – mi zpětně došlo, že ta čivava je na Vendelínku 😀

• Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 4 týdny uživatelem Petrs01.
                  Thielli

ta čivava je na Vendelínku

Přesně.

Taky už se teď klepe pod stolem a neodvažuje s ani klovnout do klávesnice.
                    Doufám.

PetraK

Thielli
                      ČIVAVO, fakt mě neštvi….

nebo tě tady na fóru nechám zablokovat.

sem nepochopila.

Thielli

sem nepochopila.

…no, to na mě zkouší Eliette občas taky, že něco nepochopila.
                        Třeba když si vezmu do ruky hřeben, spadne na záda a kouká, jako kdyby chodila do zvláštní školy…

PetraK

Thielli
                          ale já fakt nevím jak to myslíš, nevím.

Mám to dneska tady v práci už na pikaču hodně. A asi mě brzo vyhoděj.

Thielli

PetraK

…tak to nech plavat a soustřeď se na práci 😉

Petrs01

fakt nevím

Zlobíš ji tou Vendelínkou, ty Vendelíno. Tudíž „vyhrožuje“, že poprosí správce těchto tvých stránek aby ti zakázal přístup do diskuze, jakože za nevhodné vyjadřování a urážku. 😆😆😆

PetraK

Petrs01
                                no to asi ne, dyk to napsala, až za jiným mým příspěvkem. 😮

aha, asi jo, ta Vendelínka. Já si toho nevšimla, píšu to v hezkým. tak už to nebudu psát.

• Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 4 týdny uživatelem PetraK.
                                MirkaD

Tak já pochopitelně vím,že to není samozřejmost…
                                  a že se to samoseto….
                                  jen jsem ráda,že se to povedlo,,oc ráda…
                                  připomělo mě to,když mi tatka se strýcem řekli,že jestli chci mít na zahradě ovečky,tak je musím ale taky v zimě něčím krmit!!!
                                  že jim musím sehnat seno na zimu!!!

Thielli

VÝZVA:
                                    Naučila jsem krásně hnědou a černou, aby neskákaly po mně ani po jiných…
                                    A teď to potřebuji obráceně. Aby mi strakatá na povel opřela nohy o ramena.
                                    Protože – když jí přeci jen budu muset vzít, bude to snazší takto. Chytím jí už jen za zadnici a ponesu jako dítě ve vzpřímené poloze. Viděla jsem videa, kde takhle pudl hopsl paní do náruče a ta s ním šla jak s prckem do školky.
                                    Je to pro kolena mnohem snesitelnější, než jít do plného dřepu a nabírat stojícího psa jako na vidle vysokozvižného vozíku…

učil jste to někdo?

cernej caj

Thielli
                                      ridit testlu… jakoze to porad zere a nikam to nedojede? 😀

Petrs01
                                      kdyz si vezmu formanku za 10 000 tak na teslu za to nekoupis ani jednu zimni pneumatiku :D:D a ke 300 to melo a pres 400 ji muz daval pryc 😀

Petrs01

učil jste to někdo?

ne, Barouš mi skákal do náruče, to je dost jiný. Ale využila bych druhou osobu, aby se pokládala na ramena jí a tys ji přitom navigovala a korigovala. Pak se prohoďte a teprve pak až bude vědět „vocogou“, tak jí to dávej sama na sobě. To mi přijde jako takový nejsrozumitelnější a bez nějakého potahování psa.
                                        Kdy si tam přidáš to samotné zvednutí, jestli to rovnou učit se zvednutím, nebo nejdřív dobře naučit packy a pak začít zvedat, to už nechám na tvém pocitu.

Fifi

Thielli
                                          Ale hnědá byla také grizzly a to jsme dělali, co jsme mohli. Při stříhání se muselo opatrně, i u veta to šlo jednou do živého.
                                          Njn, to je co pes, jinsi drapy. Trolda mel paznehty jak pan Fantozzi, nutny bylo smikani co dva, tri tejdny. Ruzici zastrihnu jednou za dlouhej cas jen patej drapek, Pepin ma drapky ubrouseny, obrouseny velice solidne, neni co resit. Ale vidis, vlastne lepsi nez strihani drapaku muze bejt u nekterych psu brouseni! Se to probiralo i na IF nekde, kamoska takhle utulkacovi zkracuje pozvolna paratky bez nasili u TV.

A moc by mě zajímalo, jaký vůz je Pepin…
                                          😀 On je Transformer. Nikdy nevis, do jaky nalady se hodi a v co se promeni.

Chytím jí už jen za zadnici a ponesu jako dítě ve vzpřímené poloze.
                                          Asi chapu, jak to myslis. Ale v takovy poloze ma pes zadni nohy prave docela nepohodlne slozeny, kolena hodne pokrceny, nebude ji to bolet? Jinak bych na to sla pres predni nohy a klikr, naklikat ji je, at tapakuje na spesl targety (treba kusy suchyho zipu vyraznyho), ktery budes postupne premistovat, prilipavat ze zeme na svy narty, kolena, pas, ramena, tadaaa a bude to tam. Nebo target pres cumak a navadet ji predni nozky jak spravnyho chevala Šemíka na jizdarne.
                                          Edit
                                          Jeste me napadnul takovej peknej cvik z dogdancingu, dokonce jsem to hned i nasla. To by pro vas mohlo bejt znacka ideal? 🙂

• Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 4 týdny uživatelem Fifi.
                                          Petrs01

cvik z dogdancingu

no, tak k tomu jsem jaksi nepotřebovala židli 😀
                                            A nepřijde mi dobrý chytat takhle za slabiny, chytala jsem za zadek. Pes šel předníma na jednu moji ruku a druhou jsem ho chytla pod zadkem.

Jenže Thielli chce něco dost jinýho. Teda aspoň já to pochopila tak, že chceš každou přední na jednom svým rameni, a to bez skákání.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 121. až 140. (celkem z 467)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.