- Toto téma obsahuje celkem 993 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Asteris a poslední změna proběhla před 5 dny a 6 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
19.1.2025 v 20:31 #183044
Thielli
EvaC
No? Že jo?
Tak hlavně, aby si to tady přečetla i pani domácí…
Páč, zatímco Petrs01 leze do chladu nahá dobrovolně, tak Štajn a Docentka jsou vyhnáni od kamen ven nahý bez možnosti se k věci vyjádřit ??19.1.2025 v 20:40 #183045Odetta
Oni to ti ohaři – pokud jsou v pohybu – zase tolik neprožívají. My tedy oblečky máme, ale oblékám pouze na tréninky (kde jsme více méně statičtí), do silného deště nebo do -10. Nebo když vím, že pes bude v zimě delší dobu v nenastartovaném autě.
Oni jako obecně moc neřeší, včera jsem při stříhání drápků střihla do živého a zjistila jsem to až z loužičky krve na podlaze. Gremlin ani nemrknul. Je na nich znát, že jsou to pracovní psi.Mimochodem, jsem moc ráda, že vám to klape. I když moc nepíšu, s potěšením to tu bedlivě sleduju. ??
19.1.2025 v 20:53 #183046Thielli
Odetto,
dyk jo. Ja myslim, ze by Petra asi taky nekoukala v klidu na sve klepajici se psy. ?
Oni si to opravdu reknou sami, jestli jim je zima. A pozorny majitel se podle toho zaridi.
Sok to urcite je, hned jak vyjdou, ale pokud se vam zahy rozkmitaji, pak je to jak na bezkach. Ja je svliknu, kdyz litaji a pak, kdyz uz se jde krokem, tak jim to zase hodim pres zada.
Dekujeme za sledovani a posilame pohlazeni Gremilovi. Mmchd. jsem ho jeste nevidela na obrazku. Nebylo-li by mozno ukazat? ?19.1.2025 v 21:11 #183047Kimi
Myslím, že Cheval je úžasně chytrý pejsek. Usoudila, že si polepšila život a dostala se do skvělé lidskopsí smečky a snaží se podle toho chovat. Tuhle smečku obdivuju a přeju, ať se daří dál.??
19.1.2025 v 21:25 #183048EvaC
Odetta, Thielli
Ano – souhlasím,že ohaři to asi moc neřeší, pokud jsou v pohybu. Sindy jako vodítkový pes se bohužel ne vždycky může zahřát tak, jak by potřebovala – ta 15 metrová šňůra je prostě málo.. a u ní asi hraje roli i těch 2,5 roku na řetězu u boudy – nesnáší ani déšť – musela jsem pořídit i pláštěnku, abychom nemuseli zkracovat pobyt venku když prší ..19.1.2025 v 21:26 #183049EvaC
Kimi
Moc hezky jsi to napsala..19.1.2025 v 21:51 #183050Thielli
Kimi,
to je tak hřejivé, moc děkujeme. ?Ještě, že tu máme i Petrs01, která suše pronese něco o nudném pudlovi, takže mě zchladí, abych se z chvály ostatních nepřehřála. ?
?
Naštěstí už jí znám osobně a tak vím, že to je právě to její teplé lidské slovo. ?19.1.2025 v 22:12 #183051Fifi
Pripojuji se ke chvalozpevum, po tydnu spolecnyho pobytu to je prenadherny cteni. 🙂 Zaroven jsem zvedava na vypraveni treba za mesic, dva, tri, az se Šemík plně rozkouka, zabydli. Bude to porad takova Hujerka? Kez by. 😀
Jsem si vsimla na krasnych fotos, ze ma drapaky jak medved grizzly, nema to moc prerostly?20.1.2025 v 6:44 #183054cernej caj
Ja feri uz taky oblikala posledni roky i na kratky venceni, bylo videt, ze uz babicka nema tu srst co driv to byla zvykla porad lezet na dlazbe kters je studena a vic nec 14…
Proste on kazdej ten pejsek je individualni
EvaC
Ti venkovni retezaci jsou na dest hodne haklivy… timicek ho uplne nenavidel i jakokoli vodu na tapinkyThielli
Tak to jste sikovji ze se podarilo ji tam tak hezky domanevrovat na super fotku20.1.2025 v 7:44 #183055Thielli
Fifi,
Cheval má drápy delší, ale paní jí je prý střihla trochu před odjezdem, zatím s ní nechci dělat jiné než nezbytné úkony. Ale hnědá byla také grizzly a to jsme dělali, co jsme mohli. Při stříhání se muselo opatrně, i u veta to šlo jednou do živého.
Eliette neviděla nůžky nikdy, protože je má zbroušené zase úplně nakrátko. Holky se pohybovaly vždy na stejném povrchu, stejné vzdálenosti… asi trochu jinak zatínají prsty nebo nevim…20.1.2025 v 8:01 #183056Petrs01
Petrs01 leze do chladu nahá dobrovolně
Nelezu tam nahá, mám plafky! A co vůbec ty? Kdy jsi naposledy byla v Berounce?
Jasně že je to nudnej půdl. Já se jen trochu bála toho, aby se psice nehašteřily doma. Furt hlídej náznaky, kdyby strakáčovi otrnulo, ale vypadá to úžasně.
Co ti teda nepokrytě závidím je to jak si spolu hrajou. Jenže mě Vašek přišel už ke starýmu Barouškovi a navíc ho chtěl zabít, nikoliv si hrát. Takže ten se to nenaučil. No a Spratek přišel sice jako torpédo, ale přece jen dvanáctileté, hluché a k Vaškovi, kterej si hrát neuměl. Takže obě dvojice se mi sice bez problémů snášely až tak, že dokázali společně vylízat jeden talíř, ale hráli si se mnou. Nedostatkem pohybu ofšem netrpěli 😉
20.1.2025 v 8:20 #183057PetraK
Ach
ach
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaach.Thielli.
Je to krása!
Sedim tu, mám hubu kolem celý hlavy.
A moc a moc Ti to přeju.
Všem vám to přeju.
Úžasně se na to dívá, úžasně se to čte. Dobře to Thierry vymyslela, moc dobře. Věděla, že potřebuješ pohladit po duši. A já pevně věřím, že i po rozkoukání, nedojde k nějakýmu velkýmu zvratu. A těším se, že se uvidíme.
20.1.2025 v 9:33 #183066Odetta
Thielli, obrázek ráda poskytnu. Je to taky vižla pižla, to asi víš; moje druhá. Vlevo – co jsme si objednali; vpravo – co jsme dostali. ??
Doufám, že až budu velká, budu mít taky tak hodného pejska jako jsou Tvé dvě pudlice.
Mimochodem, kdybys chtěla, aby holky měly quorum… ?
20.1.2025 v 9:40 #183070PetraK
Odetta
Vlevo – co jsme si objednali; vpravo – co jsme dostali. ??😀 😀 dík, to jsem momentálně potřebovala, tohle, takže to přišlo v pravou chvíli.
20.1.2025 v 10:04 #183071Thielli
Vlevo – co jsme si objednali; vpravo – co jsme dostali.
Jůůů. díky.
Objednali jste si zamračeného psa a dostali jste usměvavého – kde je potíž? ?No a k té fence – mám dvě ruce, každou strkám s pamlskem do jedné huby. Takže mi rovnice vychází.?
Tu fenku jsem samozřejmě viděla a její pohled se mi samozřejmě zadřel pod kůži, ale pak jsem mluvila se Zrzavcovou a ta mi řekla – hlavně ne štěně v pubertě nebo těsně po… a téhle je rok…
No, kdyby se mi mezitím neozvala Cheval, asi bych se na ní jela podívat…
Ona Thierry měla taky krásný nevinný něžný pohled… ale jakmile se obrázek rozpohyboval, bylo často po nevinnosti.20.1.2025 v 10:42 #183073Odetta
Thielli, já si dělám spíš legraci – sama jsem o ní přemýšlela, Gremlin by k sobě někoho časem potřeboval, ale já na dva psy momentálně nemám mentální kapacity. Vypadá ale roztomile. Myslím, že Cheval Ti byla souzená, zapadla k vám jako dílek do skládačky. ??
PS: Gremlin je hlavně užvaněný řvoun.
20.1.2025 v 11:12 #183085Thielli
Gremlin je hlavně užvaněný řvoun.
Jedna z mých prvních otázek na majitelku:
„Je to štěkna?“
?Já mám dnes totiž potíž se vším, co je hlasité… děti, dospělí lidé, hudba, motory, psi… ?
20.1.2025 v 11:17 #183086MirkaD
Thielli-jsem z toho nadšená,všem to furt říkám a ukazuju
a jsem z oho vedle jak ta jedle!!!!!
že je to tááák jednoduch a snadnýýýý
taky bych to tak jednou brala….20.1.2025 v 11:27 #183087Thielli
….jako těší mě, ale třeba před Fifi bych tady tak nerozkřikovala ?
Ono opravdu jde hodně o to, jakou si jeden vytáhne kartu. Já jsem si jako svou první kartu vytáhla Hnědýho Petra.
Jenže bez ní… bez ní bych dnes nevěděla nic.
Mně se po ní tak strašně stýská, že si to… ale jo. Umíte… ??20.1.2025 v 12:01 #183090PetraK
Mirka D.
já si myslím, že to úplně tak jednoduchý není, že je to hodně o tom, jak k tomu Thielli přistupuje, jak s tím pracuje, aby to hladce běželo. Jasně, že je to jednodušší, než sžívání dvou picbůmů, ale….. vždy je za tím i práce toho člověka. Že nespolíhá na japonského pána jménem „Samosteto“, ale sám to aktivně řídí.
Takže tímto veřejně chválím Thielli, jak hezky to menéžuje!?- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 7 měsíci uživatelem PetraK.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.