- Toto téma obsahuje celkem 466 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel EvaC a poslední změna proběhla před 1 dnem a 17 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
17.1.2025 v 20:12 #183016
Kuskus
Skvělééé, že si už spolu hrají.
A jak to má brouček s tou nemocnou noženkou? Nevadí a nebolí ji při běhu a hrátkách? A co schody, ty už vyjde a seběhne sama?
Asi su moc hrrr, že. Přání otcem myšlenky. 🙂17.1.2025 v 20:18 #183017Kuskus
Thielli, a stále hlasitě protestuje když odcházíš do práce i přestože jsou v baráku lidi a psék její rasy?
Myslím, že tu budeme mít závisláčka. Druhej Trolítko.17.1.2025 v 22:18 #183019Thielli
Kuskusi
jestli jí to bolí, mi neřekla… 🙄 to je fakt nejhorší, že tohle člověk neví. Ona si tu nožku odlehčuje. Když stojí, má váhu jen na pravé a o druhou se jen zlehka opírá. Do schodů už běhá, nejen u nás, ale byla se mnou i v práci, takže cizí schodiště a zvládla to.
Když odcházíme, už neštěká, jen pokníkávala chvilku. Zítra zase zkusím nahrávat kontrolní video. Ale je vidět, jak nám s každým dnem víc věří, jak je uvolněnější, doma, venku… ještě v autě se občas třese, ale snad i u auta pozná, že to znamená výlet, na který jedeme všichni a ze kterého se zase všichni vrátíme.17.1.2025 v 23:04 #183021Fifi
🙂 Smecko, to se tak dobre a hezky cte, se tu culim. Krasa, krasa, jen tak dal! 🙂 Cerna je teda happy uz ani ne po tejdnu, ze ma partacku, no to je bombasticky. Opravdu vam to moc preju.
Nozku bych ji nechala za cas zkontrolovat nekde u opravdickyho ortopeda, o mne se vi, ze urvany kolenni vazy umim cist i z fotky (zeano, Cajiku). Treba to vubec nebude patela.18.1.2025 v 9:16 #183022cernej caj
Fifi
nojo, ses proste znalec 🙂Thielli
tak to sou super zpravy 🙂 sikovny ste, jak se doma rychle szivate18.1.2025 v 11:09 #183024Asteris
Thielli, to se moc hezky čte.
18.1.2025 v 11:58 #183025Thielli
Hlavně se na to hezky dívá. 😍
A některé zrzavkyně to viděly i v živém záznamu. 🙂Paní ševalijová chodí na volno čm dál víc. Cvičíme, aby rozeznala silnici, dnes se dokonce před jednou silnicí sama pomalu zastavovala (jednosměrka, kde krásně vidím daleko, zda něco jede nebo ne, takže jsem mohla zkusit, zda tam vleze bezhlavě nebo už si to místo spojila s tím, že vždycky zastavujeme ať něco jede nebo ne.)
18.1.2025 v 17:27 #183028Maya
Jo, to video na FB je uplne super, behaji a vrti na sebe ocasky
Z nozkou urcite neco delat pokud ji odlehcuje, mela by brzy v haji i tu druhou19.1.2025 v 10:27 #183029Thielli
Říkám si, jaká dobrá duše je vtom hranatém strakatém koni. Za týden soužití mi dala tolik, tolik, důvěry…
Včera další cvičná cesta autem. Dříve byla vožena v kufru, tak jsme jí tam teď párkrát nechali nastoupit dokud se holky úplně nesesadí. Protože konflikt na zadním sedadle za jízdy nechcete a Eliette je opravdu na ten osobní prostor háklivá. Hnědá se kdysi naučila na nějakou plochu a černá také, tyhle hranice ovšem nevedly přesným středem pátého sedadla uprostřed. Ale včera – včera poprvé jely spolu vzadu. Eliette si uhájila plochu za řadící pákou a Cheval se položila vedle ní k zadním opěrkám s výhledem do dveří. Cheval už se v autě neklepe, a když jsme přišli z lesa, skočila do něj, ledva jsem otevřela dveře. V Klánovickém lese šla celou cestu na volno. Když se náhodou rychleji rozbíhala s nosem zabořeným ve stopě, na odvolání okamžitě otočila a přiběhla. Přibíhá teď na přivolání rychleji než Eliette a je za to náležitě chválena a odměněna.
Dnes ráno pak nácvik projití kolem koukajícího a couvajícího popelářského vozu. Hezky se mi zastínila za nohy a normální „můžeš“ cupitala vedle mě okolo té divné hlučící věci.
Do postele přestala skákat, pochopila, že se to nesmí. Když jsme včera odjeli do IKEA (vybrat rohovou pohovku, bo na náš standardní trojsed se již jaksi nevejdeme, nikdo neřval za dveřmi.)
S pohovkami uděláme kulový blesk. Naše půjde k sestře, sestřina půjde na chatu do návštěvnické chatičky místo kavalce se starými molitany. Molitan půjde do tříděného odpadu a kavalec bude rozebrán na prkénka k dalšímu užití. Hotová eko-bio operace to bude. 🙂
A teď jedeme vyzvednout bazarové plyšáky a projít se do Modřanské rokle.
Haf.19.1.2025 v 11:34 #183030cernej caj
Thielli
tak to jsou uzasny zpravy 🙂 a doufam,z e na novou pohovku se dobre vejdete:)19.1.2025 v 13:33 #183031Kuskus
Thielli, ty si ale klikař!
Ze Vznešené Móric Ševalové se klube úúžasný pejsek.
Klepu na dřevo.19.1.2025 v 15:00 #183032Thielli
se klube úúžasný pejsek.
Už jsem té paní napsala, že je jak Rus, který Američanovi pustil Aljašku. 😀
19.1.2025 v 16:20 #183035cernej caj
jee, jak stoji na parezu obe, to je super 🙂 tos ji tak rychle naucila, nebo uz mela nejaky zaklad, nebo nahoda?
19.1.2025 v 17:08 #183036Thielli
čajíku,
tak daleko ještě nejsme. S pařezem. To se muselo pomalu navádět a pomoci i zadní nožce. Ona sice skáče, ale pařez vysoký a vlhký, raději jí nenechám dělat nic, kde by ohlo dojít k maléru. Když přiběhne na přivolání, také jí vůbec netlačím do sedu. Když je pro ní pohodlnější stoj… nechávám to na ní. 🙂
19.1.2025 v 19:18 #183037Asteris
Paráda. Je to takové dvojí štěstí: Thielli má štěstí, že má Cheval a Cheval má štěstí, že má Thielli (a Eliettku) 🙂.
19.1.2025 v 19:34 #183038EvaC
B-Á-J-E-Č-N-ÝÝÝÝÝ je to 👍👍👍👍🥰. Moc ráda to čtu..
Taky jsem ráda, ze nejsem jediná, kdo oblíká psa 😉.
Jo a na novou pohovku se určitě nevejdete 😂 – my máme pohovku obrovskou, ale ten jeden vohař zabere neuvěřitelně místa – natož pak dvě půdle, že jo..19.1.2025 v 19:37 #18303919.1.2025 v 19:41 #183041EvaC
Ona je tedy fakt obřík..
19.1.2025 v 19:49 #183042Thielli
Taky jsem ráda, ze nejsem jediná, kdo oblíká psa 😉.
No jéje. Cheval je oholená na kůži a i když to na fotkách nevypadá, byly minus dva a v té červené vestě, která nemá kryté břicho, se včera klepala, jen co jsem se na minutu zakecala se sousedkou. Tak dostala teplejší dnes. A naopak, když vidím, že Eliette sáňkuje po břiše a chladí se, vestu z ní sundám a vezmu jí do batohu. Bytový pes prostě nejde srovnávat s tím, který je celé dny na zahradě a na zimu se pěkně zateplí podsadou.
19.1.2025 v 20:15 #183043EvaC
Thielli
No, on ten rozdíl mezi 21 nebo 22 co má člověk v bytě a venkovní teplotou ( i když je venku třeba jenom -1 nebo -2)je prostě obrovský.. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.